Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Napisalam do Kasiuni i wlasciwie bez zmian:
" Ja jeszcze 2w1 🙂niby rozwarcie na 4 cm, ale cala akcja porodowa ustala. 😞 na dodatek powiedzieli, ze jestem bardzo waska w miednicy, bedzie ciezki porod. Jak to stwierdzili, moze sie przeslizgnie, a jak nie zrobimy cesarskie ciecie, a przewaznie takie przypadki koncza sie cesarka. Nie mam juz sil."

Czyli w gruncie rzeczy to samo czego dowiedziala sie Nova.

No to dziewczyny trzymamy kciuki za Kasie, niech sie jej to malenstwo przeslizgnie!!!!

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Meliska szczesciara z Ciebie. 🙂 Ciekawe skad to sie bierze, ze jedni uczestnocza czynnie z checia a inni wola z boku patrzec 🤔 Bede jutro meza "zachecala" 😎 Ale generalnie nie czuje jakiegos wielkiego parcia, zeby przy Malej robil to co ja, chyba jakas zaborcza troche jestem 😜

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny jak karmicie?? chodzi mi o to czy podczas jednego karmienia dejecie obie piersi, czy tylko jedna, a przy nastepnym karmieniu druga? bo ja wlasnie daje na zmiane i nie wiem czy to dobrze, czy powinno sie dawac z obu podczas jednego karmienia

Ja w sumie różnie, jak naje sie z jednej piersi to drugiej nie daję a jak jest malo to chwila przerwy zeby sie małej uleżalo w brzuszku i dobitka z drugiej. Następne karmienie zaczynam wtedy od tej piersi co była do dopajania
Co do zaangażowania małżona to u mnie bez zarzutów: M kapie, czasem przewija chociaż zwykle ja, no i jak Weronika nie spi a on jest w domu (czyli popołudniami) to ją nosi i zabawia. dziś pierwszy raz byliśmy wszyscy razem na spacerze 🙂 a przygotowania do świąt leżą i kwiczą haha

hej kochane mój mąż tak samo wszystko robi niczego się nie boi super mu idzie jak by miał cycki z pokarm to by mógł się na tacierzyński wybrać!!! Ja jestem pod wrażeniem!!! Dziś pojechał do mojej babci i zostałam sama i kąpałam pierwszy raz małego kurde chyba miał troszkę wodę za zimną nie wiem darł się w niebo głosy kąpanie trwało 10 min mega szybkość heheh ale spoko dałam radę i mały nakarmiony i śpi!!!!

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Nova nic nie mow o swietach 😞 Mama do mnie zadzwonila i jak zaczela wymieniac co juz przygotowala, co jeszcze zrobic musi, ze jest choinka, ze sa prezenty... U mnie zero atmosfery, zero swietowania. Do nastepnego roku...

Nooo to witam w klubie...chciałabym dzisiaj położyć się spać i wstać za 3 dni 🤢

• Mamusia
pammat napisał(a):
meliska- polecam bo jest naprawde super ten smoczek! i kapturki na sutki tez mam loviego nie mam pogryzionych juz 😎

no Pamm zachęcasz... ale póki co ja nadal z cycem na wierzchu 😉 chociaż już z domu wyjechałam, ale wstąpiłam do Lidla... jakieś 50 m ode mnie... i już musiałam wracać 😠 ☺️ więc kąpiel, papu, a teraz chyba za smoka robię 🤢 i nawet się ruszyć nie mogę, bo wrzask... a głosik moja perełeczka to chyba ma po mojej ... teściowej 😁
ale nie ma hu... muszę wyskoczyć... w herbatkę na laktację muszę się na święta zaopatrzyć 😉 i tego przenośnego sutka zapragnęłam mieć 🤪 dobrze, że Tesco 24 h 😁

• Mamusia
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Nova nic nie mow o swietach 😞 Mama do mnie zadzwonila i jak zaczela wymieniac co juz przygotowala, co jeszcze zrobic musi, ze jest choinka, ze sa prezenty... U mnie zero atmosfery, zero swietowania. Do nastepnego roku...

a ja chciałabym się w ogóle położyć spać 🤢
u mnie co prawda choinkę małżon ubrał, ale z sypialni i tak jej nie widzę 😉
dziewczyny piep... atmosferę, żarcie, nastrój... mamy już swoje wymarzone prezenciki i tylko to się liczy 🤪

• Mamusia
meliska napisał(a):
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

dziewczyny piep... atmosferę, żarcie, nastrój... mamy już swoje wymarzone prezenciki i tylko to się liczy 🤪

Nio niby tak ale gorączka mi nie pozwala żyć pełnią szczęścia...i po raz kolejny niestety...Oli nie ma buuuuuuuu 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
novaM napisał(a):
meliska napisał(a):
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Nio niby tak ale gorączka mi nie pozwala żyć pełnią szczęścia...i po raz kolejny niestety...Oli nie ma buuuuuuuu 🤢 🤢 🤢

Marzenka 😘 😘 😘
Ola wróci 🙂 dobrze, że ma też dobry kontakt z ojcem 🙂
Widać, że strasznie te swoje dzieciaczki kochasz 🙂
A tabsa jakiegoś łyknęłaś?

• Mamusia
nova , coq nie narzekajcie 🙂 meliska ma racje macie najcudowniejsze prezenty juz obok 🙂 🤪 🤪 🤪

co innego ja biedny żuczek 😜 reszta brzuszków widzę że sie już poddała i juz nawet nie zagląda ......
ale ja spokojnie czekam , cierpliwie więc chociaż tym normalnym obchodzeniem świat się moge pocieszyć i cały czas bardzo aktywnie zbieram wszelkie wasze rady 🙂

• Mamusia
zaraz nadrobię zaległości od wczoraj

napiszę tylko, że Maciusiowi założyli dzisiaj gips na całą nóżkę. nasz maluszek był tak dzielny, że nawet nie zapłakał podczas badania i zakładania gipsu. a gips na tydzień, potem znowu trochę przestawią stópkę i znowu gips i potem jeszcze raz. ale pan doktor powiedział, że jak najgirsza wersja takiego ustawienia stópek to 10, to Maciuś ma na 3 🙂