Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jeżeli chodzi o dokarmianie, to ja kupiłam Bebilon hipoalergiczny i bez niego mały byłby czasem głodny, bo mojego pokarmu mu nie wystarcza. piję herbatkę na laktację, małego przystawiam do piersi często ale czasem i tak mi brakuje pokarmu i wtedy dostaje butelkę. tylko wystarczy mu wtedy dosłownie 30ml albo nawet mniej, żeby go dokarmić

novaM a na długo Pan Tatuś się zjawił?

a my byliśmy dzisiaj na wizycie u pediatry z małym i wszystko jest w porządku, żółtaczkę jeszcze ma, ale jest niegroźna, jeśli chodzi o kikut z pępka kazała nam przemywać wacikiem zamoczonym w wodzie z mydłem, powiedziała, ze wtedy szybko odpadnie.

a i potem pojechaliśmy do mojej pani ginekolog, żeby obejrzała moje podwozie, bo od 3 dni cholernie mnie bolało krocze... 🤢 wcześniej nic nie bolało, a ostatnio masakra po prostu. i okazało się w sumie, że bardzo dobrze, że zajrzałam dzisiaj do niej, bo jak mnie obejrzała to powiedziała, że wyciągamy szwy (miałam rozpuszczalne). zrobił mi się stan zapalny, powiedziała mi, że szwy a raczej materiał z jakiego są zrobione weszły w interakcje z moją skórą i stąd się coś takiego zrobiło. tylko przy jednym szwie... zdjęcie bolało strasznie.... 🤢 ale przeżyłam, a pani doktor na pocieszenie po zabiegu walnęła do mnie tekstem: "ale ładną masz pipunię" 🙃 🤪

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no a teraz Maciejka śpi i mam nadzieję, że trochę sobie pośpi 🙂

ostatnia noc była świetna, obudził się o 1:50 - zjadł z cycka i się najadł, potem obudził się o 6 i też zjadł z cycka i również się najadł, następnie wstał o 9 😁 daje nam pospać 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):
wanilka a jakie mleko kupiłas???? bo ja tak myślę że pewnie jakieś trzeba będzie kupić w razie W

ja mam NAN ale to nie był jakis świadomy wybór, pewnie gdybym nie karmiła piersią to bym się w temat mleka bardziej zagłębiła. Ale nic się nie działo po tym mleku i chyba jest dość popularne. A w szpitalu mała piła enfamil raz dziennie

• Mamusia
O i sie wszystkie zmyly!

A ja mialam speeda, nawet nie wiem jak to zrobilam, ale w ponad godzine, udalo mi sie wziac prysznic, odciagnac troche mleko, zrobic mielone dla meza na kolacje, wykapac Yasmine - pozno dzis nam wyszlo, nawet sobie darowac chcialam, ale takiego smierdzielka co mu mleko po pizamce leci wszedzie trzeba codzinnie zanurzyc w wodzie.

W ogole smoczek czyni cuda 🤪 Teraz pewnie biegalabym z Mala po pokoju, zeby usnela. A tu prosze higiena po kapieli bez placzu, bo smczek w buzi, ubieranie bez placzu i sama w lozeczku usnela 🙃 ale widze, ze bardziej pasuje jej okragly niz scinany.

No nic mowie Wam Dobranoc 😘

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
hej kochane!! moja znowu od 21-24 nie spala, niewiem o co jej chodzi, byla przebrana, cyce z 3 razy dostawala potrem jeszcze odciagnelam i zjadla 35ml i dopiero zasnela. Juz kolejny raz mialam taka akcje w tych godzinach...

słoneczko moja codziennie ma takie trzygodzinne fazy aktywności, zazwyczaj po spacerze. Za to potem lepiej spi 🙂
marika321 termin minął więc teraz juz nie ma żartow, bądź czujna 😁 a ja trzymam kciuki chociaz nie wiem, chcesz już rodzic czy jednak wolisz styczeń? 🙂
aaagaaa zazdroszczę zdjetych szwów- ja miesiąc po porodzie i nadal boli....troszkę sie tych szwów rozpuściło ale większość nadal siedzi 😠

• Mamusia
Hej
mam pytanko o karmienie maluszka. Ile razy karmicie swoje malenstwa?
Ja karmie malego na zadanie, jak placze to daje cyca naje sie i idzie spac albo sobie czuwa. Wychodzac ze szpitala powiedzieli mi zeby karmic malego na zadanie, ale minimum 8 razy dzienne, a maly je 7 czasem nawet 6 razy tylko. I teraz nie wiem czy go budzic mam, a jak tak to kiedy?

• Mamusia
Hej dziewczyny. My kolejna nieprzespana noc.. Chyba kolki się zaczęły 😞 Płacz, prężenie się i zero kupy od kąpieli 😞 jakieś rady? plisss...
Jakie staniki macie do karmienia? Kupowałyście na allegro? Jak tak, to zapodajcie linka...

• Mamusia
wanilia napisał(a):

aaagaaa zazdroszczę zdjetych szwów- ja miesiąc po porodzie i nadal boli....troszkę sie tych szwów rozpuściło ale większość nadal siedzi 😠

no ja w końcu mogę siedzieć... bo ten stan zapalny co mi się zrobił to powodował, że nie mogłam się ruszyć bez bólu... więc bardzo się cieszę, że mam zdjęte 🙂 niby rozpuszczalne, a problemów z nimi co niemiara 😮

• Mamusia
a tak w ogóle to dzień dobry 🙂 właśnie zjadłam śniadanie 😁 bo spaliśmy z Maciejkiem do 9.20 😁 potem poszłam się umyć, potem go przebrałam, bo mlekiem śmierdział 😜 następnie dostał cyca i dopiero teraz mogłam spokojnie zjeść śniadanie 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
wanilka a jakie mleko kupiłas???? bo ja tak myślę że pewnie jakieś trzeba będzie kupić w razie W

ja mam NAN ale to nie był jakis świadomy wybór, pewnie gdybym nie karmiła piersią to bym się w temat mleka bardziej zagłębiła. Ale nic się nie działo po tym mleku i chyba jest dość popularne. A w szpitalu mała piła enfamil raz dziennie

ja właśnie mam ten Enfamil... mała 2 razy go piła i ok

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

W ogole smoczek czyni cuda 🤪 Teraz pewnie biegalabym z Mala po pokoju, zeby usnela. A tu prosze higiena po kapieli bez placzu, bo smczek w buzi, ubieranie bez placzu i sama w lozeczku usnela 🙃 ale widze, ze bardziej pasuje jej okragly niz scinany.

u mnie cuda tylko cycek czyni 😜 a smoczek to jest beeeeeeeeeeeeeee

• Mamusia
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):

ja właśnie mam ten Enfamil... mała 2 razy go piła i ok

widzę ze ile mam tyle opini...... 😜