Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
halo, u nas nocka oki. kalinka spała od 21 do 3.30, a potem od 4 do 8. Ale od 8 juz nie spi..przyspypia na 10-15 min i za chwile oczy jak 5 zl, chociaz widze, ze zmeczona jest. A cyce co chwile tez chce, a ja znowu mam juz pusto..

pozatym boli mnie ząb 🤢

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bry 😎
Ja też karmię na przemian raz goły cyc raz z kapturkiem 🙂
któraś pytała o prasowanie.. nie prasuję teraz bo ubranka nie są pogniecione w ogóle więc nie ma sensu się przemęczać twierdzę.. 😆
idę się ogarnąć właśnie moja królowa zasnęła więc mam 3godz dla siebie 😎
Miłego dnia 😘

• Mamusia
hello.u mnie noc,ze tak się wyrażę brzydko Z DUPY.jak już usnęłam przed 24 tak mała za niedługo zaczęła.jak ją nakarmiłam to odlot i miętosiłam cyckiem jej buziaka a ona nic i śpi.wiec ok.odkładam.10 min i się drze.więc aplikuję smoka i wracam na wyrka.10-15 min i znowu to samo.i tak do rana.więc o 8 się już nie kładłam a w nocy sobie łóżeczko przyciągnęłam do łóżka i ją bujałam póki nie zasnęłam.do południa też bez przesadnego spokoju.na spacerze troche spokoju i po tez chwilę.położna nie dotarła 😮 no jaja sobie robią?? 😮 zadzwoniła,ze jest sama w przychodni i nie moze przyjść ale w poniedziałek na pewno przyjdzie.w dupie.a dzisiaj wiecie jakie święto???? no kto zgadnie???? mamy 5 rocznice ślubu z mężem moim nie zawsze doskonałym....o tej porze byliśmy na zdjęciach...ech ale zleciało...

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
hello.u mnie noc,ze tak się wyrażę brzydko Z DUPY.jak już usnęłam przed 24 tak mała za niedługo zaczęła.jak ją nakarmiłam to odlot i miętosiłam cyckiem jej buziaka a ona nic i śpi.wiec ok.odkładam.10 min i się drze.więc aplikuję smoka i wracam na wyrka.10-15 min i znowu to samo.i tak do rana.więc o 8 się już nie kładłam a w nocy sobie łóżeczko przyciągnęłam do łóżka i ją bujałam póki nie zasnęłam.do południa też bez przesadnego spokoju.na spacerze troche spokoju i po tez chwilę.położna nie dotarła 😮 no jaja sobie robią?? 😮 zadzwoniła,ze jest sama w przychodni i nie moze przyjść ale w poniedziałek na pewno przyjdzie.w dupie.a dzisiaj wiecie jakie święto???? no kto zgadnie???? mamy 5 rocznice ślubu z mężem moim nie zawsze doskonałym....o tej porze byliśmy na zdjęciach...ech ale zleciało...

GRATULACJE. Zycze przyjemnego swietowania 🙂 Wszystkiego dobrego oraz wiele cierpliwosci i wytrwalosci 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry

Marika nie zaginelam - zyje!!! 😎

Asia, jak tak czytam dziewczyny, ze te ich dzieciaczki tylko na jedzenie sie budza, albo ze od 1 do 9 rano przesypiaja to wygladam tak: 😮 U mnie chyba podobnie jak u Ciebie!! 🤢
*Wczoraj pozna kapiel, a potem walka z godzine lub wiecej, aby Yasmine spala w lozeczku - udalo sie o polnocy.
*Spala przykladne 3 godziny - do 3.
Tylko, ze ona nie ma tak, ze sie naje i lulu -> godzine lub dwie sie rozglada, trzeba ja podnosic, pokazaywac, bo inaczej placz.
*Wiec aktywnosc do 5 rano!!!
*Placz o 8 rano i piers. - Normalnie wstalabym jak czlowiek, w koncu rano, ale najzwyczajniej w swiecie nie mam sily, maz spi, wlasciwie szarawo jeszcze, wiec czekam znowu godzine az Yasmine raczy usnac.
... i tak prawie do 14 kiedy ja zmuszam sie zeby wstaca Mala spi jak aniolek

Wiec generalnie u mnie dzien zaczyna sie miedzy 11 a 14 i trwa do polnocy lub pozniej. W dzien Yasmine generalnie spi ladnie choc tez sie budzi i czuwa godzine lub dwie, a w nocy jakis koszmar.
Milego dnia kobiety.

p.s. Wszystkiego najlepszego Asiu dla Ciebie i nie zawsze idealnego meza. Oby zblizal sie do idealu 🙂

• Mamusia
Moja Weronika była dzis z tatusiem u lekarza, wszystko jest w porządku, bioderka ok, waga 4200 (600g na plusie w 2 tyg:blink 🙂 lekarz kazał przekazać mi gratulacje za taki ladny przyrost na piersi - jakbym miała na to wpływ haha. Mała ma podobno lekka przepukline pępkową - pytam mojego co to jest a on nie wie....I wyślij faceta do lekarza z dzieckiem. Zaraz poszukam w necie
Ja tez byłam u lekarza i okazuje się że nie ma ani jednego leku na przeziebienie który bym mogła brać. A nadal marnie ze mna, zwłaszcza w nocy mnie chwyta

• Mamusia
znalazłam:
Niezależnie od przyczyny, przepuklina pępkowa nie jest poważnym problemem. – To raczej defekt kosmetyczny Postępowanie zależy od tego, jak duża jest przepuklina i jakie daje dolegliwości. Jeśli jest mała (do 1 cm), spokojnie czekamy, aż sama zarośnie. .

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dzien Dobry

Marika nie zaginelam - zyje!!! 😎

Asia, jak tak czytam dziewczyny, ze te ich dzieciaczki tylko na jedzenie sie budza, albo ze od 1 do 9 rano przesypiaja to wygladam tak: 😮 U mnie chyba podobnie jak u Ciebie!! 🤢
*Wczoraj pozna kapiel, a potem walka z godzine lub wiecej, aby Yasmine spala w lozeczku - udalo sie o polnocy.
*Spala przykladne 3 godziny - do 3.
Tylko, ze ona nie ma tak, ze sie naje i lulu -> godzine lub dwie sie rozglada, trzeba ja podnosic, pokazaywac, bo inaczej placz.
*Wiec aktywnosc do 5 rano!!!
*Placz o 8 rano i piers. - Normalnie wstalabym jak czlowiek, w koncu rano, ale najzwyczajniej w swiecie nie mam sily, maz spi, wlasciwie szarawo jeszcze, wiec czekam znowu godzine az Yasmine raczy usnac.
... i tak prawie do 14 kiedy ja zmuszam sie zeby wstaca Mala spi jak aniolek

Wiec generalnie u mnie dzien zaczyna sie miedzy 11 a 14 i trwa do polnocy lub pozniej. W dzien Yasmine generalnie spi ladnie choc tez sie budzi i czuwa godzine lub dwie, a w nocy jakis koszmar.
Milego dnia kobiety.

p.s. Wszystkiego najlepszego Asiu dla Ciebie i nie zawsze idealnego meza. Oby zblizal sie do idealu 🙂

to idealna narzeczona dla mojego Kuby ta Twoja Yasmine 🙂)) on od 24 do 9 ma wieczna imprezke;p zwiedzanie podziwianie ogladanie noszenie.....

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Agami lacze sie w bolu!!! 😎 Yasmine pozdrawia narzeczonego 🙃 Oczywiscie teraz spi 😎

Wanilia a kaszel masz bidulo? Bo jak mi sie zdarzy zakaszlec to odnosze wrazenie, ze cale podwozie mi sie rozerwie 😮 Wiec nie wyobrazam sobie teraz byc chora.

No mam kaszel ale gorsze jest kichanie - do tej pory nie wiedziałam że ta czynność angażuje mięśnie krocza 😉 A jak zaczynam kaszleć czy kichać przy karmieniu to mam wrażenie że mi mała suta urwie 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Agami lacze sie w bolu!!! 😎 Yasmine pozdrawia narzeczonego 🙃 Oczywiscie teraz spi 😎

Wanilia a kaszel masz bidulo? Bo jak mi sie zdarzy zakaszlec to odnosze wrazenie, ze cale podwozie mi sie rozerwie 😮 Wiec nie wyobrazam sobie teraz byc chora.

no to spia razem;D moj tak bezwladne ze chwycisz raczke czy nozke i puscisz to bezwaldnie spada jak lalka;p i dobudzic go ciezko.. na spiocha ubralam wyszlam na dwor rozebralam a on nadal spi;p

• Mamusia
Hejka 🙂
Zbyt dużo tym razem nie napiszę bo czasu Nova teraz nie mieć 😉
Ale już niedługo full update z wizyty zrobię 😎 😎 😎

Wracam do Was nie bez powodu kochane 🤪
Zguba nam się znalazła jedna 🤪 Gosia 🤪
Nova.fm zaprasza 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
a my o 19 już byliśmy po kąpieli, o 19.30 już najedzeni i śpimy 🙂 ale takim snem czuwaniem, bo co chwilkę Maciuś da znać, że jest 🙂 i trzeba go przytulić 🙂 niedługo obudzi się całkiem na jedzenie i mam nadzieję, że potem to już zaśnie głębszym snem...

wiecie, ja nie mogę się napatrzeć na tego mojego synusia 🙂 mogłabym siedzieć i patrzeć na niego 😁

• Mamusia
wanilia napisał(a):
http://rozmowyodzieciach.pl/czarno-biale-obrazki-dla-noworodka/
link do czarno-białych kart dla dzieci jeśli ktoraś jest zainteresowana. ja jutro wydrukuję i sprawdzę czy Weronika będzie zainteresowana obrazkami

to ja dodam swoje 3 czarno-biale grosze! Wpadlam kilka dni temu na taka ksiazeczke i nawet nad kupnem myslalam, ale moze poszukam czegos tutaj, albo na sam poczatek sama porysuje 😎

Ksiazeczka-> http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/czarno-biale-zabawki-dla-niemowlat/885-oczami-maluszka-owoce-.html?utm_source=facebook&utm_medium=app&utm_campaign=sklep

• Mamusia
dziewczyny ratunku!!!!!!!
Kalina nnie spi od 8 rano!!!!!!!!!!ja juz wysiadam ,nic przez nia nie zrobilam przez caly dzien i jeszcze przez bol zeba (bylam u dentysty,110zł poszlo, ale mialam rope i dobrzez ze poszlam, bo jutro juz pewnie by mi pyszczek spuchl)
Za tydzien mamy chrzest malej, kupilam jej dzisiaj ubranko specjalne-100zł 😮 a ubierze to tylko raz...ale to nic, ważne ze u Bozi bedzie ladnie wygladala 🙂

wlasnie przyszedl moj maz i uspal mala w 5 min 😮 😮 😮 😮
no nie wierze, ja walcze od kilku godzin...wzial n arece,przytulil i mala ma odjazd...byle na duuuuzo godzin....