Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

hejka ponownie ziemniaczki mi się gotują i zaraz jem!!!! przed tym insulinka!!! Byłam u siostry na kawie spoko było teraz siedzę w domku i czekam na męża aż wróci z pracy szafę ma mi robić

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Chloe -> wątpię żeby coś się zmieniło w tej sprawie ale na porodówkę i tak dostajesz "kreację" od nich 😜 Pamiętam, że moja była mega wykrochmalona hehe 😉
A później dopiero każą Ci wskakiwać pod prysznic i przebrać się w swoje rzeczy...moja bratowa parę dni temu rodziła i to CC i potwierdza, że nic się nie zmieniło...więc po co masz się czuć niekomfortowo 😉
Musimy również pamiętać o tym, że i tak będziemy się czuć jak wyplute toffi to po co się jeszcze martwić tym, że śmiesznie wyglądamy w babcinych, obszernych koszulinach 😉

• Mamusia
dorianna napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa dla mnie ta 30 tez magiczna - a mnie wybije w niedziele 🤪
No wlasnie a jak z tym spacerem? Przy zalozeniu, ze jest w miare cieplo, jak szybko wyszlyscie z waszymi maluszkami na spacery doswiadczone mamusie?

Hmm, zastanawiam sie co u kasiuni1603, miala isc do szpitala z atruciem ciazowym w poniedzialek i nie widac jej 🤨

Co do spaceru to ja z moim synkiem na pierwszy spacer wybalam sie na 6 dzien, a bylo to pod koniec pazdziernika, wiec jeszcze nie tak zimno 🙂

Dziekuje Dorianna za odpowiedz. No ja tez chcialabym jak najszybciej wyjsc na spacer pierwszy. A z zima tu roznie, w minionym roku prawie nie bylo, w lutym 10 stopni. Ale wiem, ze dwa lata temu bylo snieznie i zimno.

• Mamusia
dorianna napisał(a):
holi32 napisał(a):
chce karmic piersia i to jak najdluzej wiec tez mysle ze jak narazie mi nie potrzebne zawsze mozna kupic

Dokladnie, tez mam takie zdanie 🙂

z moim bratem bylo tak ze przyszla polozna i stwierdzila ze dziecko za malo wazy i jest odownione bo mama ma za malo pokarmu i jeszcze w ten sam dzien musial zaczac byc dokarmiany wiec na szybko mama zalatwiala wyparzacz.

a jak masz czas to mozesz sobie na spokojnie przynajmniej poogladac, albo i nawet kupic polowe taniej na allegro niz potem w sklepie z 300% marza 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
dorianna napisał(a):
holi32 napisał(a):
kupujecie sterylizator do butelek wyparzacze bo ja nie wiem???

A nie chcesz karmic piersią?

A przecież nawet w czasie karmienia piersią używa się butelek 😉
Do wody na przykład albo do ściągania pokarmu 😉

Na poczatku do wody nie ma potrzeby, bo jak sie karmi piersia to sie nie dopaja, chyba ze sa upaly wielkie, a do odciagania pokarmu mozesz miec jedna butelke, ktora sobie wyparzysz 😉

• Mamusia
chloe napisał(a):
dorianna napisał(a):
holi32 napisał(a):
chce karmic piersia i to jak najdluzej wiec tez mysle ze jak narazie mi nie potrzebne zawsze mozna kupic

Dokladnie, tez mam takie zdanie 🙂

z moim bratem bylo tak ze przyszla polozna i stwierdzila ze dziecko za malo wazy i jest odownione bo mama ma za malo pokarmu i jeszcze w ten sam dzien musial zaczac byc dokarmiany wiec na szybko mama zalatwiala wyparzacz.

a jak masz czas to mozesz sobie na spokojnie przynajmniej poogladac, albo i nawet kupic polowe taniej na allegro niz potem w sklepie z 300% marza 🤪

No właśnie bo nigdy nie wiesz co się wydarzy niestety 😉

• Mamusia
ja póki co kupilam jedna i taka rozpinana po bokach, beznadziejne sa te obrazki ale chcialam miec awaryjnie juz jedna w domu bo ja na szczescie jeszcze nie zaliczylam szpitala ale oststnio pomyslalam ze jakby co to nie mam koszuli w domu jeszcze spie w piżamie ale to ostatnie dni ..........

NowaM jestes bardziej niż wiekszosc z nas doświadczona ale np co z fantem jak wypadnie cesarka nie bardzo wtedy ubierzesz spodnie od piżamy nie mowiac o przygotowaniu na badanie......

u nas z tego co wiem to w swojej koszuli sie rodzi wiec ja stówe muszę mieć min 2 , ja bede rodzic w nowym szpitalu w rzeszowie Profamilia bo maja kontrakt z NFZ (a prywatny szpital) sale sa 2 osobowe z łazienką wiec juz teraz psychicznie mi lepiej że nie musze biegac po korytarzu z tymi podpachami lub stać w kolejce pod prysznic mijajac obcych ludzi odarta z resztek intymności

wiec nie bede inwestowac w droższe koszule jedna bankowo pojdzie kosz wiec w sumie nie wiem czy nie musze miec 3..........

• Mamusia
marika321 napisał(a):
ja póki co kupilam jedna i taka rozpinana po bokach, beznadziejne sa te obrazki ale chcialam miec awaryjnie juz jedna w domu bo ja na szczescie jeszcze nie zaliczylam szpitala ale oststnio pomyslalam ze jakby co to nie mam koszuli w domu jeszcze spie w piżamie ale to ostatnie dni ..........

ja bylam w szpitalu teraz w normalnej pizamce 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):

ja bylam w szpitalu teraz w normalnej pizamce 🙂

SLICZNE I ŁADNIE LEŻA Z SERII muzzy....sama sobie taka kupiłam...Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusia
Chloe ja mialam w poniedzialek zatrucie żołądkowe i tak mnie brzuch bolał że załamka........... juz wtedy nie potrafilam sobie wyobrazic bólów porodowych i wtedy od razu postanowilam w najblizszych dniach zakupic koszule do szpitala bo kto wie co nas jeszcze czeka......
a te koszule sa nad kolanko wiec luzik 🙂 a tak apropos skoro prawie żadnej sie nie podobaja to czemu tak strasznie zalewaja nimi rynek......

• Mamusia
marika321 napisał(a):

NowaM jestes bardziej niż wiekszosc z nas doświadczona ale np co z fantem jak wypadnie cesarka nie bardzo wtedy ubierzesz spodnie od piżamy nie mowiac o przygotowaniu na badanie......

Oczywiście masz rację ale ja pisałam o tym już po porodzie...a z CC to nie jest tak tragicznie... Właśnie wolałabym spodnie bo można je w pasie trochę opuścić i nadal mieć tyłek zakryty a szew będzie miał dostęp powietrza...
Zależy jak na to spojrzeć...
Co do badania to zawsze można spodnie spuścić " do kolan" 😉
Bo i tak po porodzie to tylko "zaglądają" nam między nogi na łóżku a nie na samolocie 😉
Każda z nas wybierze coś dla siebie...dobrze, że jest już wybór bo nasze mamy pewnie i tego nie miały 😉

• Mamusia
marika321 napisał(a):
Chloe ja mialam w poniedzialek zatrucie żołądkowe i tak mnie brzuch bolał że załamka........... juz wtedy nie potrafilam sobie wyobrazic bólów porodowych i wtedy od razu postanowilam w najblizszych dniach zakupic koszule do szpitala bo kto wie co nas jeszcze czeka......
a te koszule sa nad kolanko wiec luzik 🙂 a tak apropos skoro prawie żadnej sie nie podobaja to czemu tak strasznie zalewaja nimi rynek......

bo sa po 20 zl 🤪 😁

guga - bardzo ladne te koszulki, ale czy wygodnie cycka wyciagnac przez ta dziurke? 🙂

ja tam kupie taka pizamke i nie wiem co od niej chcecie, fajne zyrafy 😁
pizamka

• Mamusia
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):

bo sa po 20 zl 🤪 😁

guga - bardzo ladne te koszulki, ale czy wygodnie cycka wyciagnac przez ta dziurke? 🙂

duża dziura 😜 na duże cyce 😁