Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
guga napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a u mnie zalane, bloczki będą kładli w poniedziałek albo we wtorek 🙂 pieniędzy nawsypywałam w każdy róg 😁 więc nie może ich nigdy zabraknąć 😉 😉

dobrze 🙂

i dziękuję za rady 🙂 bo nie słyszałam, że pieniądze się wrzuca 😁 ale i tak panowie robotnicy mnie wołali, żebym wrzucała 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki! Oj dzieje się u Was.. ja przeszłam już przeziębienie, a teraz męża rozłożyło. Boję się, że znowu się zarażę...
Byliśmy dzisiaj w szkole rodzenia i zwiedzaliśmy porodówkę i oddział. Jest świeżo po remoncie, piękne sale do porodów rodzinnych, 5 sal jest jednoosobowych z łazienkami, więc jest szansa się załapać. U nas w szpitalu rodzi się w ich koszulach, straszne są, dzisiaj nam położna pokazywała. Zaczęłam się stresować porodem. I muszę bardziej przykładać się do ćwiczeń..

• Mamusia
beata na zgage mozemy brac reni... dzis pytalam lekrza o to.. i o leki na przeziebienie tez pytalam.. bo mnie rozklada.. to ja pije herbate z cytrryna, ale zamiast słodzic cukrem daje 2 łyzeczki miodu i wlewam sok malinowy... polecam kupic maliny bo sprzedaja teraz i zrobic sobie chociaz z 3-4 słoiczki... super na przeziebienie....ja mam takie w takich mnalenkich sloiczkach po przecieze to wtedy jak odkrecisz i stoi w lodowce to 3-4 dni moze stac....a jak to nie pomaga i juz solidnie nas rozlozy... to ascorutical 3x1, tantum verde pastylki i paracetamol w razie gorączki.

• Mamusia
rubi napisał(a):
oj to chyba po m,nie te przeziebiania sie zaczeły zawirusowałam stronkę 🙂
ja dalej suszę suszarką płyte efektów nie ma ale mam nadzieję że będą bo żal mi bedzie wywalić 1300 zł na nową. Marzenko oj biednaś ty .

Mówisz o płycie gazowej/elektrycznej??? Przeciez ona nie powinna robić spięć od mokrego - a jak wykipi Ci mleko to co? Coć chyba nie tak z tą płytą

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Hej dziewczynki! Oj dzieje się u Was.. ja przeszłam już przeziębienie, a teraz męża rozłożyło. Boję się, że znowu się zarażę...
Byliśmy dzisiaj w szkole rodzenia i zwiedzaliśmy porodówkę i oddział. Jest świeżo po remoncie, piękne sale do porodów rodzinnych, 5 sal jest jednoosobowych z łazienkami, więc jest szansa się załapać. U nas w szpitalu rodzi się w ich koszulach, straszne są, dzisiaj nam położna pokazywała. Zaczęłam się stresować porodem. I muszę bardziej przykładać się do ćwiczeń..

Nadia super, ze poroduwke juz zwiedzilas, mialas okazje se oswoic 😉 i to jeszcze wyremontowana -super. Ja bede miala okazje ja zwiedzic w szkole rodzenia chyba 17 pazdziernika, i nie moge sie doczekac , aby zobaczyc jak tam jest. Szpital z zewnatrz i na parterze robi wrazenie, mam nadzieje, ze i tak na odzialach bedzie 😜

Wróciłam już z cmentarza z mamą moją!!!! byłyśmy w sklepie jak to baby i wydałam 30zł kurde ale wiecie same jak to jest!!! hehee Nova m współczucia biedaczko poparzenie nie jest ciekawe ale trzymamy kciuki żeby mało bolało i szybko się zagoiło!!! Weronika a ty jak ???

• Mamusia
holi32 napisał(a):
Wróciłam już z cmentarza z mamą moją!!!! byłyśmy w sklepie jak to baby i wydałam 30zł kurde ale wiecie same jak to jest!!! hehee Nova m współczucia biedaczko poparzenie nie jest ciekawe ale trzymamy kciuki żeby mało bolało i szybko się zagoiło!!! Weronika a ty jak ???

Holi pisalam w imieniu Weroniki, bo ma tylko komorke i gg, bo tatus malenstwa porwal jej laptopa 😁 Ale ma sie dobrze ze swoja kroploweczka ... a samopoczucie jakie, fiu fiu, ale to juz sama opowie 😎

co na kolacyjke moje kochane!!! ja zrobiłam sałatkę z kapusty pekińskiej i do tego kukurydza tuńczyk i ogórek kiszony i papryka czerwona i trochę jogurtu naturalnego bez cukru i czosnek mniam i do tego waza pieczywko a mój maz bułeczke

• Mamusia
Piątek 13-tego to pikuś z dniem dzisiejszym 😠 😠 😠
Właśnie mój ojciec odpowietrzał grzejniki i miał małą awarię...chciałam pomóc i wiaderko podstawić i jeszcze gorąca woda polała mi się po ręce qrwa mać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nockę na bank mam z głowy buuuuuuuu 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
novaM napisał(a):
Właśnie mój ojciec odpowietrzał grzejniki i miał małą awarię...chciałam pomóc i wiaderko podstawić i jeszcze gorąca woda polała mi się po ręce qrwa mać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nova ty po prostu sie poloz i nic nie rob!!!! 🤢

• Mamusia
novaM napisał(a):
Dzięki Aga ale niestety mam wrażenie, że jest coraz gorzej...jakby mi ktoś skórę na żywca zdzierał 🤢
A najbardziej boli na zgięciach palców gdzie skóra jest najcieńsza 🤢
Pocieszam się oglądając Kajtusia 🙂 ...bo właśnie wrzucam filmiki 🤪

jak ci zacznie schodzic skora to idz do lekarza, zeby zabezpiczyc rane przed zakazeniem!!!

teraz mozesz pryskac pantenolem, chlodzic, chlodzic i chlodzic.

• Mamusia
novaM napisał(a):

Tak jak dziewczyny pisza, poloz sie z dala od wszystkiego i nic nie rob 😉
A gdzie sa te filmiki?

• Mamusia
Co do moich oparzeń to od rana z lodem chodzę przyłożonym ale kostka starcza na zaledwie parę minut 😞
No i wszystkie specyfiki są przez topniejący lód zmywane...a do tego jeszcze ten grzejnik grrrr 😠
Ból jest nieziemskia palce mi się fioletowe zaczynają robić 🤢