Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak się nazywa fachowo to usg, które robi się między 11 a chyba 14 tyg ciąży. Mierzona jest wtedy przezierność karkowa i sprawdzają, czy uwidoczniona jest kość nosowa. Wszystko po to, aby wykluczyć wady genetyczne (np. Zespół Downa)

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marzenakamil napisał(a):
Zaparzoną miętę zwymiotowała 🤢
Jak na razie odgazowana cola jej nie rusza ale jak na razie wypiła kilka łyków...
Nic nie chce jeść 🤢 Udało mi się ją namówić na jednego małego herbatnika tylko 🥴
Chciałam ją przed chwilą przytulić to nakrzyczała na mnie żeby jej nie dotykać bo tak bardzo ją boli... echhh mówię Wam... MAŁE DZIECI - MAŁY KŁOPOT, DUŻE DZIECI - DUŻY KŁOPOT 🤨

Ja ja tak bardzo boli to moze to wyrostek ??? Robiłas test prawej nogi?

Aaaa i witam nowy brzuszek 🙂

@Chloe - przede mną też jest sporo ciążówek więc razem będziemy ich foteczki "porodowe" oglądać zanim swoje mieć będziemy 🙂
Olę urodziłam w 43 tyg. więc może i to maleństwo nie będzie się na świat spieszyć 😜

Olka nadal przytula kibelek 🤢
A mówią, że to tylko faceci z kobietami w ciąży chodzą i mają ciążowe objawy 😜

guga napisał(a):
Marzenakamil napisał(a):
Zaparzoną miętę zwymiotowała 🤢
Jak na razie odgazowana cola jej nie rusza ale jak na razie wypiła kilka łyków...
Nic nie chce jeść 🤢 Udało mi się ją namówić na jednego małego herbatnika tylko 🥴
Chciałam ją przed chwilą przytulić to nakrzyczała na mnie żeby jej nie dotykać bo tak bardzo ją boli... echhh mówię Wam... MAŁE DZIECI - MAŁY KŁOPOT, DUŻE DZIECI - DUŻY KŁOPOT 🤨

Ja ja tak bardzo boli to moze to wyrostek ??? Robiłas test prawej nogi?

Guga uwierz mi, że to było pierwsze co zrobiłam jak ją z samochodu do domu zawlokłam ( bo w samochodzie mi się dotknąć nie dała ) bo stracha miałam jak cholera 🤢
Sama miałam wycinany kilka lat temu i wizja Olki w szpitalu aż mi żołądek do gardła podniosła 🥴

• Mamusia
Granta napisał(a):
guga, trzymam kciuki 🙂 Ja to prawie jajko zniosłam jak siedziałam w poczekalni przed badaniem. Jestem w szoku, bo udało się zrobić je przez brzuch a nie dowcipnie 😁

a jakia duza jest juz twoja pociecha ? widac było płec??? 😜

• Mamusia
Witam nową koleżankę . Martwicie się ,że długo poczekamy na maluszki nasze jak dziewczyny już urodzą. Ja tez mam późno termin więc siła w kupie 😁
Marzenka Twoja Olka ma grypę żołądkową, bo moje dzieci dzisiaj w przedszkolu wymiotowały i gorączka 😞

• Mamusia
Miałam napisać jak poszła rozmowa w sprawie mojej pracy, a raczej przedłużenia. Otóż okazało się, że mój etat jako nauczyciela jest likwidowany, więc się cieszę, że jestem w ciąży i mogą mnie cmoknąć, bo chroni mnie prawo pracy. Szkoda mi tylko, że się starałam i że moje dzieciaki z grupy, będą z jakąś inną Panią 😞

gosia20101 napisał(a):
Miałam napisać jak poszła rozmowa w sprawie mojej pracy, a raczej przedłużenia. Otóż okazało się, że mój etat jako nauczyciela jest likwidowany, więc się cieszę, że jestem w ciąży i mogą mnie cmoknąć, bo chroni mnie prawo pracy. Szkoda mi tylko, że się starałam i że moje dzieciaki z grupy, będą z jakąś inną Panią 😞

Ojj not good 😞
Ale jak sama piszesz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 🙂
I niech Cię cmokną a cooo 😜 W rosnący brzusio 🙂

• Mamusia
Za pół godziny dzwonię do mojej Pani doktor, bo skompletowałam już wszystkie wyniki i przesuwam wizytę na czwartek. Od razu biorę L4 i już. Wcześniej miałam jeszcze skrupuły, bo to Dzień mamy, a tutaj dekoracja w sali albo jeszcze inne pierdoły, a teraz po co ja się mam starać jako oni wypieli na mnie d... to ja wypnę jak pisze Marzenka rosnący brzusio!!!!

• Mamusia
Witam mamuśki właśnie skończyłam przeglądać to parę stron co przybyło w ciągu dnia. Chciałam Wam powiedzieć że jak wysiadłam dziś z samochodu po pracy to nawet nie wchodziłam do domu tylko poleciałam do miasta po spodnie, bo ostatnie dżiny biodrówki w które wchodzę tak mnie cisnęły cały dzień że masakra. Kupiłam dwie pary lnianych spodni na gumce i .......jestem przerażona swoim brzucholem 😮 Zawsze płaski, od jakiegoś czasu wzdęty jakby taki ale dziś to już raczej widać że w ciąży jestem - oczywiście jak się nie ukryję pod luźną bluzką. wcale nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu - to taki etap w którym wyglądam jakbym zapuściła sporą "oponkę". Tylko wprawne oko dostrzeże że to nie tłuszczyk a bobas rośnie. I pomyśleć że jeszcze niedawno wyczekiwałam z utęsknieniem brzuszka 🤨
A jeśli o objawy chodzi to mi chyba przeszło wszystko i się tym nie martwię, zamiast nudności mam brzuchola 😜

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂

a u mnie dzisiaj cały dzień nudności, oj masakra

A jeśli chodzi Marzenka o Twoją Olę, to pewnie to grypa żołądkowa. Ja w rodzinie ostatnio miałam dwójeczkę maluszków chorych, jedno wymiotowało, drugie miało biegunkę. Ale stwierdzenie pani doktor takie samo: jelitówka,

@ Gosia - I tak trzymaj, i wypinaj hihih 🤪

@ Wanilia - jesteśmy w tym samym tygodniu i też wszystkie swoje spodnie schowałam kilka dni temu 🙂
Za to mam dwie letnie długie spódnice z szeroką gumą i luźne rybaczki też z gumką 🙂
Hehe kocham gumki haha 😜

Mam coraz większy problem ze schowaniem ciąży przed moją córką...dzisiaj moja bratowa u mnie była, a jest w 18 tygodniu i już mnie po brzuchu macała bo mówi, że już widać 😉
Moja mama mówi to samo 😜

Hehehe Ula ale masz zaj***ste przemyślenia 🤪 🤪 🤪
Mój się skutecznie izoluje od wścibstwa bo i tak go przy mnie na co dzień nie ma więc żeby nie zwariować wmówił sobie, że dopiero co zaszłam i i tak jeszcze nic nie widział 😜
On to dopiero ma wmówy bo przecież już serduszko słyszał 🙂 Ale dobra wmówa połową sukcesu 🙂
Ciekawe co powie jak mnie parę dni przed ślubem zobaczy hahaha jego mina pewnie będzie bezcenna 🤪

A co do koszulki to też taką chcę...jak znajdziesz hihih 🙂

• Mamusia
My się z mężem śmiejemy, że nasze nowe łózko nam pomogło i jak znajomi przyszli pooglądać sypialnie to stwierdzili, że wiedza skąd mój brzuszek 😜
Ulka się przejmuje, że nie sypia z mężem. Przechodzę to samo z jednej strony brakuje mi bliskości, ale mam jakieś opory czy coś.... sama się nie potrafię określić co mi jest ....skoro nie jestem sama w tej dziedzinie czyli normalka 😆