Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
z tym 'zewnętrznym' przekręcaniem dziecka to ja pierwsze słysze,ale też bym się nie zgodziła. trudno, jak nie mozesz urodzić normalnie ale grunt to zdrowe dziecko a nie ROŚLINKA!! ja piernicze co za tekst w ogóle! dobra idę spać.buziaki na dobranoc brzuszki 🙂 cmok,cmok 😘 😘 słodkich snów i przespanych nocy 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
ja chyba nie mam zdania \'y\' czy \'j\'... dla polskiej rodziny łatwiej by było przez \'J\'. przynajmniej mi się tak zdaje...dla swojej poprawności w głowie chyba jednak wybrałabym przez \'J\' 🙂

Dzieki Asia za opinie 🙂 Ja chyba tez przez J wole bo w koncu po polsku mamy Jaśmin - imie malo populrane ale jest 😁 Tak czy owak wymowa jest przez J. Wiec ortografia drugorzedna, a dla Francuzow chyba jednak latwiej przez Y 🙃
Pammat a juz sie zastanawialam gdzie zaginelas.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
ja chyba nie mam zdania \'y\' czy \'j\'... dla polskiej rodziny łatwiej by było przez \'J\'. przynajmniej mi się tak zdaje...dla swojej poprawności w głowie chyba jednak wybrałabym przez \'J\' 🙂

Dzieki Asia za opinie 🙂 Ja chyba tez przez J wole bo w koncu po polsku mamy Jaśmin - imie malo populrane ale jest 😁 Tak czy owak wymowa jest przez J. Wiec ortografia drugorzedna, a dla Francuzow chyba jednak latwiej przez Y 🙃
Pammat a juz sie zastanawialam gdzie zaginelas.

Ja mysle, ze jesli chcesz zostac za granica Polski to lepiej wybrac przez "Y". A tak serio to tak czy owak bedziecie wolac "Jasmin" a nie Yasmin, mowiac "j" a nie "y" wiec chyba pisownia nie zmieni brzmienia. Nie wiem czy zrozumiale napisalam 🥴

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Beatka 😉 bardzo zrozumiale 😉 Kurcze, ale ja mam dylematy J czy Y 😁 😁
A wlasnie, Wasza Sarah jest piana z "h" na koncu? 🙂

Nasz Sarah jest z "h" na koncu. Wiele jest "Sar" wiec my postanowilismy dodac "h" zwlaszcza, ze tutaj tez pisza "Sara z H na koncu 🙂 Ale to i tak bez znaczenia bo mowisz bez "h". Na Waszym miejscu wybralabym "Yasmin" przez "Y" zwlaszcza, ze nie mieszkasz w Polsce a jak corcia bedzie chciala wyemigrowac to mysle, ze nie bedzie wszedzie tlumaczyla ze ma imie pisane przez "Y" 🙂

• Mamusia
Bry wszystkim...
Zaległości jeszcze nie nadrobiłam ale nie mogę wytrzymać z nerwów i muszę Wam napisać co pan ojciec dzisiaj zrobił 😠 😠 😠
Zacznę od \"miłego\" początku...
Oto rzeczy, które dzisiaj zamówił :
Komplet pościeli...
Łóżeczko/tapczanik...
Materacyk...

Super, cieszę się bardzo chociaż co do pościeli to akurat myślę, że to wyrzucanie kasy bo za to mógłby komplet 16 częściowy na allegro zamówić 🤢

A teraz ta wkur**jąca część....
Zamówił to na swój adres domowy na ŚLĄSK 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Ja nie wiem jak on to sobie wyobraża, że mi to w styczniu przywiezie jak małego przyjedzie zobaczyć 😠 😠 😠 ?????????
Ja jebie ale jestem wściekła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Wracajac do mojej wizyty to "cudowna" stazystka poinformowala mnie, ze mi nie zmierzy szyjki, a po zmierzeniu malej powiedziala, ze ma minimalnie za mala glowe 😮 🤢
Ale nie biore tego do siebie, bo po pierwsze sprzety sie myla a po drugie jakby faktycznie miala mala glowe to chyba " normalny" lekarz juz dawno by na to zwrocil uwage. Czy sie myle 🥴

• Mamusia
Beatka ale rozkminki co? 😁 😁 😁
Ale z drugiej strony to dosc istontna sprawa takie imie. Ostatnio moja kolezanka z pochodzenia Ukrainka dostala w koncu obywatelstwo polskie, no i przy okazji postanowila pozbyc sie oficjalnej wersjii swojego imienia Galina (co z reszta oznacza kure po wlosku) i zostala przy Gala. Wiec wszystko trzeba przemyslec nawet te literki 😉 😆

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Ale z drugiej strony to dosc istontna sprawa takie imie. Ostatnio moja kolezanka z pochodzenia Ukrainka dostala w koncu obywatelstwo polskie, no i przy okazji postanowila pozbyc sie oficjalnej wersjii swojego imienia Galina (co z reszta oznacza kure po wlosku) i zostala przy Gala. Wiec wszystko trzeba przemyslec nawet te literki 😉 😆

Rozkminki konkretne 🙂 Im dalej w las tym wiecej drzew 😉
Moj maz ma na imie Grzegorz i tutaj mowia na niego Gregory, bo nikt nie potrafi wymowic jego imienia. Moja przyjaciolka mowi, ze bardziej trudnego imienia to w zyciu nie slyszala 😜 Tak wiec dla mieszkajacych za granica Polski klepiej wybrac imie ktore jest dosc latwo wymowic w kazdym zakatku swiata. Ja mysle ze "Yasmin" jest latwo wymowic wszedzie 🙂

Piszemy i piszemy pięknie heheeh!!! Fajnie że ten brzuszek istnieje!!! PAMMAT miłej nocki szybko żeby ci zleciała!!!
Wiecie co z tą szyjką to wcale nie jest tak że jak jest długa zamknięta to daleko do porodu może się właśnie w każdym momencie otworzyć!!!!
GOSIA ja cię jak najbardziej rozumiem ja tylko pytałam!!!! Ja na ćwiczenia też nie idę

• Mamusia
novaM napisał(a):
Bry wszystkim...
Zaległości jeszcze nie nadrobiłam ale nie mogę wytrzymać z nerwów i muszę Wam napisać co pan ojciec dzisiaj zrobił 😠 😠 😠
Zacznę od \"miłego\" początku...
Oto rzeczy, które dzisiaj zamówił :
Komplet pościeli...
Łóżeczko/tapczanik...
Materacyk...

Super, cieszę się bardzo chociaż co do pościeli to akurat myślę, że to wyrzucanie kasy bo za to mógłby komplet 16 częściowy na allegro zamówić 🤢

A teraz ta wkur**jąca część....
Zamówił to na swój adres domowy na ŚLĄSK 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Ja nie wiem jak on to sobie wyobraża, że mi to w styczniu przywiezie jak małego przyjedzie zobaczyć 😠 😠 😠 ?????????
Ja jebie ale jestem wściekła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej Marzenka,
Wszystko bardzo fajne, ale jak on to sobie wyobraza? Ze sobie po to pojedziesz czy Tatus przywiezie w styczniu czy cos jeszcze bardziej kosmicznego? 😮
Jak dla mnie niepowazne 😠
A pytalas jak on to sobie wyobraza? Gdzie do momentu laskawego przywiezienia tego bedzie spal Jego syn?

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Moj maz ma na imie Grzegorz i tutaj mowia na niego Gregory, bo nikt nie potrafi wymowic jego imienia. Moja przyjaciolka mowi, ze bardziej trudnego imienia to w zyciu nie slyszala 😜 Tak wiec dla mieszkajacych za granica Polski klepiej wybrac imie ktore jest dosc latwo wymowic w kazdym zakatku swiata. Ja mysle ze "Yasmin" jest latwo wymowic wszedzie 🙂

Siemieje sie sama do siebie 😁
Moj ukochany siostrzenic jest Grzesiem i moj maz sobie niezle kaleczy jezyk, zeby to wymowic.

NovaM co sie stalo, skad ta zlosc? Pisz!
edit - juz wiem co sie stalo. chyba troche mu sie pomyslalo!!! 🤔

• Mamusia
beata26 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

u nas dzisiaj byla suczka Jasmina na sterylizacji. Urodzona w hodowli w wielkiej brytani wiec imie nietypowe ale fajne 🙂 🙂