Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Same lęki... ja najbardziej boję sie o kasę. Moj mąż stracił prace w sierpniu i nadal nic nie moze znalezc 😞 Obydwoje jestesmy inzynierami budownictwa - wiec jesli ktoras sie buduje z checia doradze w sprawach budowlanych. Teraz zima i martwy sezon dla budowlanców 😞
Mam stracha o to czy bede miała gdzie wrocic do pracy po macierzynskim....

Ale pocieszam się tym, że udalo mi sie zajsc w ciążę i dojść tak daleko...pomyslcie ile jest teraz par, ktore maja wszystko tylko nie dziecko. I ile kosztuje in vitro lub inseminacja, a nawet zwykle leczenie hormonalne, te wszytkie wizyty i leki.... a potem kolejne comiesieczne rozczarowania...

Jestesmy szczesciarami!!! dziewczyny
Byle dotrwać teraz do konca 🤪

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aga a Ty z mezem juz pogodzona? 😎

no napisał rano smska 😁 i potem się zapytał czy zadzwonię (bo to ja mam darmowe do niego) i zadzwoniłam 🙂
ale cieszy mnie to, że ja wygrałam 😁

😁 hahahah wariatka! 😁

a jaki milutki teraz 😎

• Mamusia
felunia napisał(a):
Same lęki... ja najbardziej boję sie o kasę. Moj mąż stracił prace w sierpniu i nadal nic nie moze znalezc 😞 Obydwoje jestesmy inzynierami budownictwa - wiec jesli ktoras sie buduje z checia doradze w sprawach budowlanych. Teraz zima i martwy sezon dla budowlanców 😞

ja się teraz buduję 🙂 jutro jeszcze coś tam będą murować, w czwartek stawiać więźbę dachową. a po niedzieli kłaść dach 🙂 i tyle na razie

• Mamusia
Sloneczko Holi miala wczoraj rozmowe z lekarzem i ka postraszyl,bo ona ma cukrzyce. Dzis miala kolejna wizyte u bardziej konkretnej lekarki na pewno bardziej ludzkiej. Jutro miala sie zglosic do szpitala a dzis miala dac nam znac co ppstanowila lekarka,ale sie nie odezwala. Tyle nas ma problemy zdrowotne.Martwie sie o nia i Guge,bo teZ sie nieodzywa.
Ja za tydzien poznam wyniki enzymow watrobowych i mam nadzieje,ze sie dowiem kiedy bede rodzila naturalnie czy jednak cesarka. Ech

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
beata26 napisał(a):
Ciekawe jak Holi sie trzyma.
Holi kochana odezwij sie.Trzymam kciuki za Was 😘

no wlasnie! Na ktora miala miec bidula te wizyte? Moze posluchala i faktycznie poszla do szpitala na obserwacje.

ale do szpitala miała iść dopiero w środę

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
beata26 napisał(a):

no wlasnie! Na ktora miala miec bidula te wizyte? Moze posluchala i faktycznie poszla do szpitala na obserwacje.

A no to tym bardziej, powinna cos napisac... 🤨

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
beata26 napisał(a):

A no to tym bardziej, powinna cos napisac... 🤨

może jeszcze z wizyty nie wróciła... no nie wiem. na pewno wszystko będzie dobrze

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Sloneczko Holi miala wczoraj rozmowe z lekarzem i ka postraszyl,bo ona ma cukrzyce. Dzis miala kolejna wizyte u bardziej konkretnej lekarki na pewno bardziej ludzkiej. Jutro miala sie zglosic do szpitala a dzis miala dac nam znac co ppstanowila lekarka,ale sie nie odezwala. Tyle nas ma problemy zdrowotne.Martwie sie o nia i Guge,bo teZ sie nieodzywa.
Ja za tydzien poznam wyniki enzymow watrobowych i mam nadzieje,ze sie dowiem kiedy bede rodzila naturalnie czy jednak cesarka. Ech

U nas dziewczyny z cukrzyca tez sa pod obserwacja. Mam nadzieje ze Holi szybko wroci do domku 🙂 trzymam kciuki:0 A powiedz mi ty jestes w domku?nie musisz byc w szpitalu???

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
beata26 napisał(a):

U nas dziewczyny z cukrzyca tez sa pod obserwacja. Mam nadzieje ze Holi szybko wroci do domku 🙂 trzymam kciuki:0 A powiedz mi ty jestes w domku?nie musisz byc w szpitalu???

a ja cie Kasia na pogaduchy na dol chcialam sciagnac bo bylam pol godziny przed zajeciami... dzis bylo spotkanie z poloznikiem... hehe od nas z gory przyszedl mowil o wskazaniach do cesarki, o tych wymazach na paciorkowca i ... o antykoncepcji po porodzie;D

• Mamusia
Agami napisał(a):
sloneczko123 napisał(a):
beata26 napisał(a):

a ja cie Kasia na pogaduchy na dol chcialam sciagnac bo bylam pol godziny przed zajeciami... dzis bylo spotkanie z poloznikiem... hehe od nas z gory przyszedl mowil o wskazaniach do cesarki, o tych wymazach na paciorkowca i ... o antykoncepcji po porodzie;D

Za pozno zobaczylam, ze do mnie dzwonilas. Slyszalam ze Holowczyc byl tak?hehe
ja o antykoncepcji hormonalenj po ciazy moge zapomniec przez ta cholestaze 🙂 zero sexu bedzie :P

• Mamusia
Coq dzięki za pamięć... Jestem, podczytuję Was, ale mam jakiegoś mega doła i nie mam siły na nic 😞
Mam tak, że jeden dzień jestem aktywna, jest wszystko ok, a drugi cały leżę i gniję w domu...
Jakoś źle się czuję, mam 21 kg na +, najwięcej z Was, czuję się jak wieloryb 😞 zaczęłam puchnąć, kostki, ręce, drętwieją mi też strasznie... nie wiem, czy mam się martwić... wizytę mam w piątek...
Kilka osób mówilo mi, ze brzuch mi sie obnizyl... nie wiem.... Tosia probuje wyjsc przez pepek, jedynie to mnie cieszy...ale mam humor... masakra....sorki, ze Wam smece....

• Mamusia
Nadia mnie taki dol dopadl od czartku do niedzieli 🤔 Nic sie nie martw, bedziemy tak dolowac pewnie do pordu,a moze i troche po 🥴
Kilogramami sie tez nie przejmuj, nie warto. Bedziesz myslec o tym po ciazy, jak wrocic do formy. 🙂
Dobrze, ze napisalas - a smec ile chcesz, od tego tez to forum.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Nadia mnie taki dol dopadl od czartku do niedzieli 🤔 Nic sie nie martw, bedziemy tak dolowac pewnie do pordu,a moze i troche po 🥴
Kilogramami sie tez nie przejmuj, nie warto. Bedziesz myslec o tym po ciazy, jak wrocic do formy. 🙂
Dobrze, ze napisalas - a smec ile chcesz, od tego tez to forum.

Dziekuje kochana 😘

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Sloneczko tu jest Mexyk na kolkach i cholestaza to dla nich rzedwn powod do hospitalizacji. co 2 tyg basania enzymow i to wszystko. Polska niby biedny kraj,ale slozba zdrowia lepiej wyksztalcona a juz na pewno bardziej dbaja o ciezarne i malenstwa

zazdroszcze ci, ze w domku jestes:P tu z cholestaza nie predko cie puszcza do domu...badaja enzymy co 2-3 dni i raz w tyg usg czy dopler.