Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
mamusie czy wasze dzieci śpią przy cycku a po odłożeniu do łóżeczka mają oczy jak 5zł ? 😮
jak ją tego oduczyć 😮

😁 😁 😁

I dlatego Gugi nie ma często na forum 😜 😜 😜 😜

Ps Dzisiaj miałam wizyte domową bo mała chrząka jak stary traktor...cała noc na baczność ...a lekarz mnie zbrechała ... 🤢 😮 powiedziała ze jestem przewrażliwiona...koszt :70 zl doznania Bezcenne ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

Ps2. 4 dzien nie gadam z małżonem.... i chyba nawet nie mam juz ochoty... 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
guga chyba czas się z małżonem pogodzić bo niedługo znów wyjedzie.
Moja Weronika też chrząka i rzęzi, zwłaszcza jak się zdenerwuje i też się martwilismy ale położna powieziała że to normalne. Przed chwila zaczęła przysypiać przy cycu więc ja odstawiłam i położyłam do łóżeczka - śpi, uff...

• Mamusia
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
mamusie czy wasze dzieci śpią przy cycku a po odłożeniu do łóżeczka mają oczy jak 5zł ? 😮
jak ją tego oduczyć 😮

😁 😁 😁

Ps Dzisiaj miałam wizyte domową bo mała chrząka jak stary traktor...cała noc na baczność ...a lekarz mnie zbrechała ... 🤢 😮 powiedziała ze jestem przewrażliwiona...koszt :70 zl doznania Bezcenne ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

Ps2. 4 dzien nie gadam z małżonem.... i chyba nawet nie mam juz ochoty... 🤢 🤢 🤢 🤢

hehe moj maly tez jak zacieta plyta gramofonowa albo traktor... nawet ma nowe pseudo przez te jego odgłosy ;D kozica górska hehehe ;D tak trzeszczy ze sie tez pytalam pediatry i ta sama reakcja co u ciebie ze mamunia przewrazliwiona i to sa odglosy niemowlece;p
pochwale sie ze jeden egzamin napisalam wlozylam w koperte i wyslalam... prace dyplomowa tez oprawiona juz wyslalam.. jeszcze jeden egzamin musze napisac i wyslac i czekac do lutego na obrone;D

• Mamusia
Pamm i o to chodzi 😁 jak znajdziesz sposob jak ja oduczyc, to daj znac, chetnie skorzystam:-0
Kalina tez spi, odsypia nocke dzisiejsza i cos czuje ze bedzie dzisiaj powtórka z rozrywki 🤢

ehh, uroki posiadania dziecka..ale jak na nia patrze, to wszystko przestaje byc ważne...

• Mamusia
Agami napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
jak ją tego oduczyć 😮

😁 😁 😁

hehe moj maly tez jak zacieta plyta gramofonowa albo traktor... nawet ma nowe pseudo przez te jego odgłosy ;D kozica górska hehehe ;D tak trzeszczy ze sie tez pytalam pediatry i ta sama reakcja co u ciebie ze mamunia przewrazliwiona i to sa odglosy niemowlece;p
pochwale sie ze jeden egzamin napisalam wlozylam w koperte i wyslalam... prace dyplomowa tez oprawiona juz wyslalam.. jeszcze jeden egzamin musze napisac i wyslac i czekac do lutego na obrone;D

no no, AGAMI podziwiam. ja bym nie miala glowy teraz jeszcze o szkole myslec

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
Agami napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
jak ją tego oduczyć 😮

😁 😁 😁

no no, AGAMI podziwiam. ja bym nie miala glowy teraz jeszcze o szkole myslec

nie mam wyjscia.. 4500 zaplacilam za ta podyplomowke... musze ja skonczyc juz tak niewiele zostalo...

• Mamusia
Agami ja też podziwiam ze po tych nockach nieprzespanych masz siły żeby cokolwiek napisać. U mnie goście byli ale już pojechali, powiem szczerze ze było miło,nawet szefowa się pofatygowała żeby moją córę zobaczyć 🙂 Obiecałam że w styczniu pokażemy się w firmie z Weroniką, łatwiej będzie wrócić jak sie kontakt nie urwie. a swoją drogą to przeraża mnie myśl o opiekunce 🥴

• Mamusia
Dzien dobry!

A my z malzonem niedawno wstalismy 🙃
Wczoraj pospalam z Yasmine godzinke do polnocy. Wrocil malzon i sie zbudzila. Dwie godziny rozgladala sie, jadla, ale ze my jeszcze aktrywni bylismy to spoko. Potem niby usnela.... ale tylko po to zeby budzic sie co chwila i domagac sie piersi 😮 Wlasnej corki poznac nie moglam, tyle szamla, a raz pol godziny jej to szamanie zajelo. Wszystko byloby ok gdyby jeszcze spac chciala. 😁 No do 6 mielismy impreze niezla, potem juz tylko mnie budzila na jedzonko.

A kiedy juz wstalam o tej 15, zeby zmienic pieluszke to niemal ze oczoplasu dostalam kiedy zakladalam juz swieza, bo czegos mi brakowalo - pan Kikut nas dzis opuscil 🤪 a ja nie wiem dlaczego mam dzika radoche. 😁

• Mamusia
Spacerki? No chce wyjsc, w koncu tak na to czekalam, ale jakos weny mi brak. Mysle sobie, ze moze w weekend z mezem, nie wiem.

Skora tez mojej Yasminie schodzi, raczej delikatnie wszedzie, procz stop i raczek, dlatego zaczelam zakladac jej rekawiczki- a bo i zimne ma te raczki.

A co do ubierania, to raczej ubieram ja cieplo, bo mam okolo 18-20 stopni w pokoju, niby jak trzeba, ale mam wrazenie, ze troche chlodno, a te mury jest na prawde ciezko ogrzac.

No i praktycznie kazdego dnia otwieram okno na jakies 5-10 minut.

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Ja mam uraz po porodzie i TLC omijam z daleka 😆
Mojej Misi też skóra strasznie schodzi, szczególnie ze stópek... Więc zaczęłam oprócz Emmolium oliwkować. Zobaczymy, czy pomoże...

Ja tez używam emolium i oliwki (zwykłej bambino) i skóra mniej sucha. A przez jaiś czas Werka wygladała jak skorupiak 😁

• Mamusia
wanilia napisał(a):
nadia85 napisał(a):
Mojej Misi też skóra strasznie schodzi, szczególnie ze stópek... Więc zaczęłam oprócz Emmolium oliwkować. Zobaczymy, czy pomoże...

Ja tez używam emolium i oliwki (zwykłej bambino) i skóra mniej sucha. A przez jaiś czas Werka wygladała jak skorupiak 😁

Heh ja mam oliwke z Ziajki. Ale ja odstawialam, bo poczatkowo skora schodzila ej tylko z raczek stopek i z szyji, a potem zaczela delikatnie z brzuszka i nozek, a zbieglo sie ta z zastosowaniem oliwki i juz wmowilam sobie, ze chyba jej niesluzy 🤔 Ech to robie powrot do oliwkowania, ale Mala za bardzo nie lubi tych zaiegow pokapielowych.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
nadia85 napisał(a):

Heh ja mam oliwke z Ziajki. Ale ja odstawialam, bo poczatkowo skora schodzila ej tylko z raczek stopek i z szyji, a potem zaczela delikatnie z brzuszka i nozek, a zbieglo sie ta z zastosowaniem oliwki i juz wmowilam sobie, ze chyba jej niesluzy 🤔 Ech to robie powrot do oliwkowania, ale Mala za bardzo nie lubi tych zaiegow pokapielowych. [/quote

ja smaruje tylko stopki i raczki, tam gdzie schodzi skorka. masc chlodzaca swietnie sie sprawdza

• Mamusia
marika321 napisał(a):
czyli co mamusie jednak i tak prawie wszystkie oliwkujecie mimo kąpieli w oilatum??? bo z tego co pamiętam prawie wszystkie to kupowałyśmy 🙂 czyli w praktyce oliwa potrzebna??? a jakieś mleczka nawilżające używacie czy nie ??

ja nie, tylko krem do buzki z ziaji

• Mamusia
marika321 napisał(a):
czyli co mamusie jednak i tak prawie wszystkie oliwkujecie mimo kąpieli w oilatum??? bo z tego co pamiętam prawie wszystkie to kupowałyśmy 🙂 czyli w praktyce oliwa potrzebna??? a jakieś mleczka nawilżające używacie czy nie ??

A ja nie mam oilatum 😜 Uzywamy zelu do mycia z Nivea i szmponu z linomag. Wszystko z innej parafii, ale nic absolutnie sie Malutkiej nie dzieje. 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):

Ja to co kupiłam to się okazało, że nie jest od urodzenia więc do wody wlewam płyn Penaten do kąpieli "na dobranoc" i po kąpieli oliwkuję też Penatenową oliwką 🙂
A w ciągu dnia na tą łuszczącą się skórką na brzuszku nakładam balsam Penaten.
Młody pachnie po tym jak lolitka jakaś hehe 😎

• Mamusia
no proszę a ja nic takiego nawilżającego nie przewidziałam tak nam wmawiali że niczym nie smarować po kąpieli w emolientach .... 😉

dobrze że tu tyle mamusiek juz mam do udzielania rad 🙂

moja mama upiekła już dziś ciasto drożdżowe z czekoladka, z makiem, i nadzieniem orzechowym 😉hmmmmmm ale ucztowałam ......... 😁 😁 😁 😁 a mały jak skakał z radości 😜

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Dziewczyny cała jestem obolała porodu brak !
M wniósł mi do domku ogromna żywą choinkę i ją ubierałam jakieś dwie godziny.
To czekanie mnie chyba dobije !!!!!!!!!

Echhh współczuję 🤔
Ale przypomnij sobie ile brzuszków już pod koniec miało dosyć wszystkiego...a i tak wszystkie się w końcu rozpakowały 😎

Cierpliwości kochana...pomyśl dla kogo to wszystko przechodzisz...jak skarba zobaczysz po porodzie zapomnisz o wszystkich ciążowych problemach 😘