Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monia27 napisał:
Dziekuje Atus 🙂 sliczne są 🙂 tak ja jeszcze zostaje,wstawiłam pralke a teraz kawe robie sobie mam jeszcze czekolade orzechową do opędzlowania ,ale dziele sie z syniem 🙂hahah

Dobra z Ciebie mama 🙂
Ja zacznę pościel zmieniać, ale jestem cały czas 🙂

• Mamusia
Monia27 napisał:
Fajnie masz mając Mady koło siebie,"na podwórku" i na forum 🙂Któż Cię ciężarnej lepiej nie zrozumie jak druga cięzarna 🙂Ja nie mam tak dobrze 🙂

naprawde mamy dobrze 🙂 terminy podobne 🙂 Potem po narodzinach wspólne spacery... żyć nie umierać 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
JESTEM TYLKO KSIĘGOWĄ, ale praca bardzo mi odpowiada, żadnej kontroli, tyle że sama siebie kontroluje aby było wszystko zrobione!
Jak powiedziałam że jestem w ciąży, to wszyscy się ucieszyli i powiedzieli: ŚWIETNIE W BIURZE BĘDZIE DZIDZIA ... a tak się bałam jaka będzie reakcja!
Ba nawet wynalezli przepis iż dłużej niż 6 godzin nie mogę przebywać przy komputerze ... miód nie umierać!

• Mamusia
Poprostu udało mi się ale do 10/08 pracowałam w firmie w swoim rodzinnym mieście, to była masakra - jednym słowem obóz pracy i sama się zwolniłam, szukałam potem 2 m-ce i udało się w tym biurze ... ale wtedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży ... ata tez byłam bezrobotna, i szukałam desperacko pracy, ponieważ w lipcu 08 rozpoczełam budowe domu - nawiasem (nie przechwałam się tylko ciesze) już od 02/09 mieszkam .... i mam wreście swój ogródek z huśtawką ... ba na kredyt, ale zawsze NIBY swoje!

• Mamusia
olenka_wi napisał:
Poprostu udało mi się ale do 10/08 pracowałam w firmie w swoim rodzinnym mieście, to była masakra - jednym słowem obóz pracy i sama się zwolniłam, szukałam potem 2 m-ce i udało się w tym biurze ... ale wtedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży ... ata tez byłam bezrobotna, i szukałam desperacko pracy, ponieważ w lipcu 08 rozpoczełam budowe domu - nawiasem (nie przechwałam się tylko ciesze) już od 02/09 mieszkam .... i mam wreście swój ogródek z huśtawką ... ba na kredyt, ale zawsze NIBY swoje!

błędami się nie przejmuj 😉
Zazdroszczę Ci swojego kąta, ja jestem na wynajmowanym, nie jest źle, ale zawsze to nie u siebie tak do końca...
ja właśnie też jeszcze, w sierpniu pracowałam w typowym obozie pracy, ale odeszłam w przeciągu dwóch tygodni, bo już nie mogłam tam wytrzymać. Ponieważ odeszłam ze stanowiska kierowniczego, nie chciałam pracować na byle jakim stanowisku, bo męczyłam się 4 i pół roku, aby zapracować na coś lepszego.
Niestety, przyszedł kryzys, było ciężko coś fajnego znaleźć, a teraz, to mnie nikt nie przyjmie, jak jestem w ciąży...

• Mamusia
Ata - musisz odczekać, może to zbyt brutalne ale moja mama zawsze mi mówiła: musi być kiedyś gorzej aby mogło być lepiej ... aby sie nie załamywać! Faktycznie to przykre że przez 4 lata tyrasz dla kogoś a potem takie podziękowanie, Ty chociaż awansowałaś, a mnie przez 5 lat mówili że w następnym roku, aż zaczął się kryzys i stwierdzili że za bardzo chcę się wybyć i byłam nie wygodna ... w poprzedniej pracy zostawili takie kobitki, które bardzo kurczowo trzymają się tej roboty, coś na zasadzie klapki na oczach zrobić swoje i pedem do domu ... żadnego sprzeciwu ani grymasu ...
ja czekam aż w końcu ministerstwo finansów wystawi mi wymarzony papierek: zezwolenie na prowadzenie ksiąg rachunkowych i założe swoj biznes, po to budowałam dom ... ilez można pracować dla innych, choć z obecnej pracy nie zrezygnuje ...