Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moni napisał:
No ja też myśle , ze te skurcze bardziej z nerwów , lub te przepowiadajace. Bo cos nie czuje żeby to były oznaki zaczynajacego sie porodu. Lekarz powiedział że dobrze by było żebym dociagnła do 37tyg. Więc w sumie to jeszcze tydzien a potem niech sie dzieje co chce 🙂 .

Monia, będzie dobrze, obaczysz. Jestem pewna, że wszystko dobrze się skończy, ale szkoda tylko, że musicie się martwić...

• Mamusia
Ale powiem Wam , że generalnie opieka w tym szpitalu na 5+. położne i pielęgnierki bardzo miłe , odpowiadały na każde pytanie, pomagały. Nie dziwie sie że kobietki przyjeżdzaja z innych miejscowości i im miejsc brakuje. Zachaczyłam tez tam o porodówke, dowiedziałm sie od pań co musze konkretnie spakować.

• Mamusia
moni napisał:
Ale powiem Wam , że generalnie opieka w tym szpitalu na 5+. położne i pielęgnierki bardzo miłe , odpowiadały na każde pytanie, pomagały. Nie dziwie sie że kobietki przyjeżdzaja z innych miejscowości i im miejsc brakuje. Zachaczyłam tez tam o porodówke, dowiedziałm sie od pań co musze konkretnie spakować.

no to szykuj torbę, bo może być potrzebna 🙂

• Mamusia
Monia, będzie dobrze, obaczysz. Jestem pewna, że wszystko dobrze się skończy, ale szkoda tylko, że musicie się martwić...

Mam taką ogromną nadzieje, że wszystko bedzie dobrze 🙂 . W domku juz wszytko naszykowane , teraz to tylko czekać pozostało.

• Mamusia
to widzicie u Nas szpital do bani, mam 30km do szpitala gdzie naprawde sie rodzi po ludzku...i mozna w wannie...a to jest moje marzenie 🙂
jednak chciałabym równiez aby mój gin był przy porodzie i chyba dlatego urodze w moim miescie...
a i ostatnio namawiam Tomka na poród rodzinny...
jednak narazie bezskutecznie...

• Mamusia
Hello Laseczki!

😘 dla Ciebie Moni.
Swoją drogą to faktycznie podejście mają do ciężarnych, u mnie to koleżance 2 tyg przed terminem poród wywoływali bo miejsc nie było dla kolejnych rodzących!!!
Z tego co mi gin mówił to też aby do 37 tyg dociągnąć i wtedy to już spokojnie można rodzić, więc Moni jeszcze tylko tydzień :laugh:

Atuś cieszę się, że z Twoim Tatą lepiej, oby tak dalej. A jak on będzie widział poprawy to będzie miał jeszcze większą siłę żeby walczyć 🙂

• Mamusia
Ja wczoraj po powrocie z jeziora wzięłam się w końcu za prasowanie, ponad 2 godz mi to zajęło i myślałam, że plecy to mi odpadną ale dałam radę 😆 a w dodatku aż brzuch bolał jak później chodziłam, więc leżałam i jęczałam sobie, że za dużo jak na jeden raz. Wszystko od razu poskładałam więc mam z głowy. Tylko, że wieczorem A robił masaż pleców :P

Wybywam do rodzinki posiedzieć na powietrzu trochę, zajrzę wieczorkiem

Przyjemnej niedzieli 🙂

• Mamusia
hej brzuszki!!!Ata ciesze sie ze z tatą jest lepiej, oby tak dalej 🙂 Monia mysle, ze skoro wypisali Cię ze szpitala to nie dzieje sie nic groźnego, dlatego życze Ci duzo spokoju 😉 😘 Dla Ciebie 😘
Ja własciwie wpadłam zeby sie z Wami pożegnać..bo dzisiaj juz wyjeżdzam tan do Łasku i niestety bede odcięta od netu 😞 😞 Kiedy zajrze, nie wiem...może dopiero po urodzeniu dzidziusia, albo i poźniej...smutno mi strasznie 😞 😞 przez to wszystko dzisiaj strasznie rozbolał mnie zołądek..to chyba przez ta przeprowadzkę 😞 😞
Mam nadzieje, ze wszystkie urodzicie zdrowe dzieciaczki i szybko wrócicie do domków i bedziecie sie cieszyć swoimi pociechami 🙂 🙂
Sciskam Was wszystkie i do usłyszenia, kiedys 🙂 🙂 🙂 Buźki 😘 😘