Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moni napisał:

A to jakieś straszne jest jak wywołują, czy bardziej chodzi ci o bezpieczeństwo Małego

Niby poród jak poród, tylko częściej może konczyć sie cesarka. Tamten ostatni wywoływali mi przez 2 dni 😞 . Najgorsze jest to że cały czas muszą monitorowac tętno dziecka więc jesteś przykuta do łóżka. A lepiej sobie pochodzić w czasie skurczu, przynajmniej mnie było dobrze.

A zobaczymy juz nie ma odwrotu 😉

Aha, no to faktycznie, generalnie wiadomo, że zawsze lepiej jak wszystko odbywa się naturalnie. Choć jak nie ma wyjścia to już nie ważne jak byle dobrze wszystko się skończyło dla obojga

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83 napisał:
moni napisał:

A to jakieś straszne jest jak wywołują, czy bardziej chodzi ci o bezpieczeństwo Małego

Niby poród jak poród, tylko częściej może konczyć sie cesarka. Tamten ostatni wywoływali mi przez 2 dni 😞 . Najgorsze jest to że cały czas muszą monitorowac tętno dziecka więc jesteś przykuta do łóżka. A lepiej sobie pochodzić w czasie skurczu, przynajmniej mnie było dobrze.

A zobaczymy juz nie ma odwrotu 😉

Aha, no to faktycznie, generalnie wiadomo, że zawsze lepiej jak wszystko odbywa się naturalnie. Choć jak nie ma wyjścia to już nie ważne jak byle dobrze wszystko się skończyło dla obojga

Racja , więc już nie bede narzekać. Jeszcze troche i będzie po wszytkim 🙂 . U każdej z nas 🙂

• Mamusia
moni napisał:
Karola83 napisał:
Moni a powiedz mi, Ty też masz brzuch twardy?

Bo ja jak siedzę albo stoję to jest twardy i ciągnie w dół, ale jak się położę to robi się taki normalny miękki.

Mam identycznie 🙂 🙂

🙂 a to dobrze, czyli to normalne objawy końca ciąży, bo bałam się, że może przesiliłam się czy coś i zaczęłam powoli panikować. A muszę iść do banku, bo z racji ukończenia wieku zamknęli mi konto 😠 a niedługo ma iść wypłata !!! i się bałam żeby jakiejś szkody nie narobić maleństwu

• Mamusia
Karola83 napisał:
moni napisał:
Karola83 napisał:
Moni a powiedz mi, Ty też masz brzuch twardy?

Bo ja jak siedzę albo stoję to jest twardy i ciągnie w dół, ale jak się położę to robi się taki normalny miękki.

Mam identycznie 🙂 🙂

🙂 a to dobrze, czyli to normalne objawy końca ciąży, bo bałam się, że może przesiliłam się czy coś i zaczęłam powoli panikować. A muszę iść do banku, bo z racji ukończenia wieku zamknęli mi konto 😠 a niedługo ma iść wypłata !!! i się bałam żeby jakiejś szkody nie narobić maleństwu

Spokojnie, no pewnie że może i sie troche przeforsowłaś i dltego tez tak twardnieje. Mnie lekarz powtarza , że teraz to najwazniejsze żeby liczyć ruchy dziecka-zeby było choćby z 10 w ciagu dnia 🙂

• Mamusia
nic nie wiemy, wogóle to wszystko zagmatwane 😞
wylew podobno miała tydzien temu, ale miesz w Niemczech, ajej maz jest niemcem i ani słowa po polsku nie umie...wczoraj podobno ciocia była na tyle sprawna ze zdazyła zadzwonić do swojej siostry i powiadomić, a ona dzis z rana dzwoniła do mejego taty...

• Mamusia
moni napisał:
To dobrze że miała siłe powiadomic siostre, bo tak to to byscie nic nie wiedzieli 😞 . A na długo by twój T pojechał tam?

wiesz nic Monia nie wiem 😞
juz niewazne ja jakos dam rade z mamą i tesciami poradze sobie, a mój tato przeżywa strasznie wszystko wiec niech ma kierowce i sam nie prowadzi...
wszystko wyjasni sie dzis lub jutro, musimy isc i zadzwnic do wujka i pogadac z nim po niemiecku...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
moni napisał:
To dobrze że miała siłe powiadomic siostre, bo tak to to byscie nic nie wiedzieli 😞 . A na długo by twój T pojechał tam?

wiesz nic Monia nie wiem 😞
juz niewazne ja jakos dam rade z mamą i tesciami poradze sobie, a mój tato przeżywa strasznie wszystko wiec niech ma kierowce i sam nie prowadzi...
wszystko wyjasni sie dzis lub jutro, musimy isc i zadzwnic do wujka i pogadac z nim po niemiecku...

Aha , no tak patrz nie pomyślalam o tym zeby tata lepiej nie prowadzi sam jak jest zdenerwowany.

• Mamusia
Kar_ola napisał:
moni napisał:
Ciekawe co u taty Aty i jak ona sie trzyma?

A masz jakieś wieści od Moni- jest juz w szpitalu?

Ata powiedział, ze da znać.
Natomiast Monia nie wiem nic, musze tez do niej napisac bo obiecałam i zapomniałam.
a Ty jak nastawienie przed jutrem??

A wiesz co juz sama nie wiem. Takie uczucia mam mieszane-raz jestem spokojna i wiem ze nie ide tam leżeć bez przyczyny . Ale z drugiej strony mam coraz większego pierta. Tak jak pisłam wcześniej Karoli83 mam obawy przed tym wywoływanym porodem.

Na pewno bede Was informowac co i jak 🙂

• Mamusia
no wierze też bym miała...
ja znów mam metlik w głowie jesli chodzi o poród...
miesniak znów jest przed główką małej i zagradza drogę...
lekarz mówi, że obojetnie jakie bóle to mam do szpitala przyjechać,i co jak główka nie bedzie chciała schodzić to bedzie cc 😞 juz sama nie wiem co mysleć jak sie nastawiać wiesz...
mówią, ze drugi poród lżejszy, ale ja widze, ze druga ciaza moze bardziej na luzie brana ale przed porodem ciężejsza...