Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Dopiero teraz znalazłam chwilkę żeby usiąść. Weekend pracowity, a poniedziałek cały odsypiałam na zmiane z noszeniem młodego bo ma od niedzieli gorączkę 😞. Myślę że to trzydniówka, jutro zobaczymy czy mu wysypka wyszła , bo dzisiaj 3 dzień gorączki. Chociaż czytałam że może gorączka trwać do 5 dni. A tak to cisza i spokój. Cały dzień dzisiaj przesiedzieliśmy w domku.

Jutro podczytam co tam u was , bo dzisiaj juz padam na twarz i mykam do wyrka.

Spokojnej nocki 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał(a):
Monia zdrówka dla synka życze 🙂
"trzydniówka" może trać do tygodnia...bez żadnych oznak oprócz gorączki...

Hej Karolka,
no właśnie innych oznak brak, więc dlatego myślę o trzydniówce. Tak to ładnie je, pije i śpi i tylko ta gorączka go trzyma cały dzień 😞

Mykam bye, bye

• Mamusia
Hej kobietki!!!
U nas dzisiaj pogoda o niebo lepsza od wczoraj, świeci słoneczko, jest w miarę ciepło, więc pewnie wybędziemy na długi spacer z Szymkiem 😜 Własnie przed chwilą wywiesiłam pranie, a zaraz idę smażyć naleśniki na obiad 🙂 Jutro wielkie pakowanie przed wyjazdem, znowu kupa toreb, plecaczków, siatek 😲 Ale się cieszę, że jedziemy w końcu na wieś 🤪
Karola, super, ze nocka spokojnie Wam minęła 🙂 u nas dwie pobudki, ale to chyba przez to że już kilka dni mały nie jadł kaszki na kolacje, bo mi za wczesnie zasypiał 🤢
Miłego dnia kochane 😘

• Mamusia
hello!

to ja się dołączałam do Was, wstawałam chyba z 10 razy do Łucji w nocy, jeśc nie chciała, pić też nie, smoka tez nie a płakała przez sen 😞 i tak od 3 dni
ogólnie to sie czuję jakby dziś był poniedziałek, bo wczoraj A. miał wolne.

Kurcze Karolka szkoda Waszych wakacji 😞 ale pewnie uda Wam się coś wykombinować i pojedziecie w fajne miejsce.

Monia zdrówka dla Maksiula oby szybko przeszło.

Ja wczorajchciałam sobie darować spacer bo pogoda była w kratkę, troche wiało i padało przelotnie ale szkoda mi bylo mała kisić w domu więc się wybrałyśmy na godz spacerek i jak wracałyśmy do domu to znowu się Łucyji przysnęło i zostałyśmy dłużej 😉

Wasze dziciaczki też tak mają, że jak przysną a Wy wejdziecie do sklepu to po drzemce?! 🤨
moja Łucja chyba wyczuwa i jak tylko wejde do sklepu to oczka jak 5zł

My od 7do 9 maja jedziemy nad jeziorko na majówkę 😁
i trochę mnie to przeraża bo 3/4 pokoju musimy zabrać 🤪 😲

• Mamusia
dziewczynki a mam pytanie...
macie normalnie miesiączkę? 🤨
kurka bo ja od zawsze miałam problemy i mój cykl potrafił trwać po 50-pare dni nawet ale teraz to całkiej zanikła 😲
jak dstawiłam Łucję od piersi to dostałam miesiączkę 01.01.2010r i od tego czasu miałam 2 jedniodniowe mikro plamienia i to wszytsko.
jak byłam u gina miesiąc temu to powiedział, że jest wszytsko ok i pod koniec marca dostanę miesiączkę no tylko jest już koniec kwietnia a ja kilka dni temu miałam właśnie to mikro plamienie jednodniowe i to wszytsko.
w sumie nie tęskno mi za miesiączką ale na przekwitanie chyba za wcześnie 😞 🤢

• Mamusia
Kar_ola napisał(a):
Karola83 napisał(a):
wg mojego organizmu ja nadal jestem matka karmiaca bez znaczenia widać dla niego czym karmię czy cycuchem czy butlą 😉

hehe
Karolka tym bardziej, że pisałaś o nieregularnych cyklach...
ja zawsze miałam z zegarkiem w ręku co 28 dni 🙂

no tak ale po ciąży niby miało (choć niekoniecznie) się poprawić lub naprawić a tu jeszcze gorzej dobrze chociaż że mam Łucje 😉
z tego co pamiętam to zaszłam w ciąże pod koniec grudnia a ost miesi. miałam w październiku i gin się dziwił że w grudniu nie miałam, normalnie cud, ze mam córeczkę 🤪

• Mamusia
Łucyjanda śpi nareszcie 😁
ostatnio walczy ze mną i wierci się w łóżeczku odkryła, że da się spać na boczkach i teraz nie może się zdecydować na ktorym lepiej 🤢 i tak usypianie trwa nawet 30 min a mnie czasem już trafia ☺️

ja też zaraz zmykam się myć, miałam iść na siłownię ale A. pojechał do pracy 😞
kurka wakacje coraz bliżej a mi skóra na brzuchu dalej wisi, po vacu lepiej ale cudów nie ma, widać trzeba czasu... 🤨

• Mamusia
Jak tak już o miesiączkach temat się rozwinął 🙂 Ja ostatnią miałam chyba 28 listopada (o ile dobrze pamiętam 🤔 ) Zwykle miałam też troche nieregularne tak co 26,27,28 czasami co 21 dni 🙂 A teraz nie mówie, ze mi brakuje okresu, ale wolałabym już mieć, żeby wiedziec kiedy dni płodne niepłodne itp 🙂

• Mamusia
ja to pewnie jakbym tabletki odstawiła, to może bym dostała...ja miałam 3.12.2008 😎

Karolcia ja na vacu nie chodze teraz ze względów finansowych, kasa na inne potrzeby ważniejsza 🙂
jednak kupiłam sobie ostatnio taki scrab+piling cukrowy ma się go stosować 2x w tyg. ja stosuję codziennie, a do tego krem z Avonu na rozstepyi celulit....to Ci powiem ze brzuch mam jędrniejszy i taką skóre delikatną dostałam 🙂 teraz dostałam jeszcze z Avonu na biust ujedrniajacy ale jeszcze nie uzywałam....

• Mamusia
hej, hej!

my juz po śniadanku, Łucyja grzecznie się bawi grzechotkami i słucha mtv 😉

ja tez zaczęłam znowu stosować smarowidła na brzuch i biust, ale ja mam z eveline.
ale musiałabym sobie kupić taką rękawicę do masażu, bo ponoć ona też dużo daje, tylko czasu na to wszystko brak 🤔

zmykam Łucyjke na drzemke położyć bo ziewa i marudzi 🤢

• Mamusia
hej kochane!!!!
Mój Szkrab dzisiaj o 6ej urządził nam pobudkę 😁 😁 A teraz już sobie ucina pierwszą drzemkę 😜
Tak wógóle, to wstawiłam kolejne pranie przed wyjazdem, a tu słońce mi się schowało i nie wiem czy mi wyschnie 😠 😠 No i mam dylemat, bo nie wiem czy zostac z Szymkiem u rodziców na tydzień czy wracac z męzem już w poniedziałek 🤨 Z jednej str. chciałam trochę pobyć na wsi, a z drugiej odkąd mały się urodził trzymamy sie zawsze razem i nie rozstajemy się na dłużej niż kilka godzin 🥴 Sama już nie wiem, jestem między młotem a kowadłem 🤢
A co do brzuszka, to ja mam głownie problem z cellulitem 😲 Wczoraj w Rossmanie kupiłam sobie Lirene taki peeling antycellulitowy, zobaczymy ile mi to da 🤔
A moja sąsiadka z góry tak schudła, nie widziałam jej raptem miesiąc, a ona tak spadła z ciala, tak wyszczuplała, az jej zazdroszcze ☺️ Tylko, ze ona ma dwójkę dzieci 😉
Zmykam kochane, conieco spakowac, bo jutro wyjazd a u mnie przygotowania w proszku 🤔 🤢
miłego dnia 😘

• Mamusia
Cześć laseczki,
wczoraj przez pół dnia próbowałam się tu dostać i mnie wywalało 😞, ale dzisiaj jakimś cudem od razu weszłam.

Młody miał jak jednak trzydniówkę(Jak już pisała Karolka). Także mamy to za sobą. Już wszytko wróciło do normy, tzn humorek i apetyt 🙂.Dzisiaj nawet na spacerek wyjdziemy.

Mimi, ja bym została na twoim miejscu troche u mamy. Odsapniesz sobie kobietko, a mężulek sobie poradzi sam przez te pare dni 🙂.

Jak też mam kosmetyki z Eveline, i jak dla mnie są dobre chociaż cud się nie zdażył i brzucho nadal jest 😜. No i u mnie okresu tez jeszcze niet.Po dziewczynach dostałam po 18 i po 13msc.