Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂

Mamy dolną lewą jedyneczkę 😁 😁

Karola83, pył wulkaniczny, buehehehehehehe 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Karola, przykro mi z powodu pracy. Prawnika żadnego nie znam... Ale powinien być u Ciebie w mieście w jakiejś poradni rodzinnej radca prawny - poszukaj.

ACSB super że parapetówka się udała 😉

Mimi, oj bido Ty nasza... Niestety takie nasze polskie realia, że często trzeba pracy szukać daleko od domu, bo blisko nic nie ma...

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dobry wieczór,
Ja dopiero teraz, bo prawie przez cały dzień organizowałam sie na jutrzejszy kinerd bal. Właśnie niedawno skończyłam dekorować salon balonikami i serpentynami. Porobiłam medale i nagrody na konkursy i już mam dosyć. Jutro jeszcze tylko żarełko im przygotować i wsjo. Mam nadzieje że wszytko fajnie sie uda.

Toju, gratuluję pierwszego zębolka u Ani 🙂 🙂 🙂

Karola, mam nadzieję że Natalce to nic poważnego nie jest. O wymaganiach pracodawców nawet się nie wypowiadam 😠 (taki źle i tak nie dobrze). A w sprawie prawa pracy to ja dzwoniłam do takiej "poradni" u mnie przy Urzędzie Pracy. Babka wszystko mi pięknie wyjaśniła i poradziła co mam robić, więc może u Ciebie tez coś takiego jest.

Karola83, myślałam że moja teściowa jest straszna ale twoja tym pyłem przebiła wszytko 😜 😜 🙃 Ja buciki mam ale takie mieciutkie.

Mimi,nie smutaj 😘 a ja ponawiam zaproszenie jakby co 🙂

ACSB, super że parapetówka udana 😁 No i czekamy na zębolka 🙂

Dobra, zmykam do wyrka , bo jutro kolejny dzień na wysokich obrotach 🙃

• Mamusia
Hej.
Toju gratulujemy zębolka 🙂
My wyczekujemy górnych jedynek, bo buziol cały opuchnięty,młoda marudna a dziąsełka swędzą 😎
Mała troszkę lepiej,już się tak nie leje w ręcach od gorączki. Widać poprawę, ale nadal katarek, kaszelek i stan podgorączkowy.
Karolciu ja zakładam małej takie mięciutkie buciki, kupiłam w Pepco. Są miekkie, leciutkie, a przy tym chronią przed wiaterkiem i zimnem 🙂
Mimi kochana trzymaj się!!! Chandra minie, a Wy już poznajecie wielu nowych ludzi to zaczniecie się spotykac i bedzie git. Po drugie naprawde umów sięz Monia, zobaczysz jak odżyjesz. 😉
Radce prawnego znalazła, słuzy poradami za free przy Urzedzie Pracy, czekamy teraz na wypowiedzenia, a wtedy udamy się całą ekipą do niego na rozmowę. 😆

Tak czytam o Waszych teściowych,to aż włos się jeży na głowie 🤪 moja to cudo normalnie 🙂 zawsze pomocna, miła 🙂

miłego dnia

• Mamusia
witam serdecznie!

ja od 5 nie śpię dzięki A. 🤢
dziś rano pojechał na szkolenie do Torunia i wróci jutro wieczorem

dzięki dziewczynki za rady odnośnie bucików, chyba się wybierzemy do miasta na zakupy 😉

Toju gratulujemy pierwszego zębolka Ani 🤪
Kurka a moja Łucyjka nadal szczerbata 🤨
dziąsełka swędzą, nabrzmiałe ale ząbków nie widać 🤢

• Mamusia
co do tesciowych to z tym pyłem wulkanicznym było małomadre ale smieszne.
gorzej było jak dziecku do zabawy dała źdzbło trawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😠
gdzie mówiłam żeby jej nie dawała bo ona od razu do buzi wszytsko bierze i jeszcze w oko może sobie dziabnąć, już nie wspomnę, że może sobie raczkę przeciąć.
No ale co tam moge sobie gadać, zero rozwagi i pomyślunku ze strony kobiety która ma 2-kę dzieci 🤪
się wkurzyłam i zabrałam Łucji a jej zwróciłam kolejny raz uwagę żeby nie dawała takich rzeczy dziecku 😠

• Mamusia
Hej dziewczynki!!!!
Toju, na samym poczatku gratulujemy Aneczce pierwszego ząbka 😜
Karola, ja niestety nie mam żadnego znajomego prawnika, a tym bardziej tutaj to już nie wiem totalnie gdzie co i jak 🤔 Ciesze się,że udało Ci sie znaleźć kogoś takiego przy Urzędzie Pracy 🙂
Moni, z zaproszenia na pewno skorzystamy, bo już z męzem o tym rozmawialiśmy 🙂 Póki co życzę Ci, zeby kinder bal sie udał jak najlepiej 🙂 I podziwiam oczywiście za Twoją pomysłowość i pracowitość 😜
Karola, no Twoja tesciowa rzeczywiście chyba nie potrafi pewnych rzeczy przewidzieć 🤨 Źdźbło trawy dla dziecka do zabawy, coraz lepiej 🤔
A u nas maluch marudny trochę, niespokojny jakiś, a na dwór chyba z nim nie wyjde, bo jest strasznie zimno u nas 😞 Pozostaje nam siedzenie w chałupie na d...ie czego nie cierpię 😠
Niech już będzie ciepło plissss 🙂
Zmykam coś na sniadanko wszamać 🙂
miłego dzionka słoneczka 😘

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂

No i zaczynamy kolejny pracowity dzionek 😎. Na nóżkach już jestem od 6 , byłam już na zakupach i po tort lodowy. Teraz tylko ogarnąć mieszkanko , pozwijać dywany i rozłozyć jedzonko.

Młody dzisiaj mi coś w nocy marudził, machał przez sen rączkami jak opętany 🤔.
Kurcze Karola83, szacun że z teściówką wytrzymujesz, ja moją widzę raz czy dwa w miesiącu i nie wytrzymuje. Teraz przychodzi w sobotę pilnowac dzieciaki bo ja znowu do pracki idę a ,M też w pracy do 18. Posiedzi sobie z nimi 5 godzinek aż się boję 🥴.

U nas taki lodowaty wiatr że nawet nie ma mowy żebym z dzieciakami wyszła choć na krótki spacerek. Byłam pół godzinki na dworze i zmarzłam jak cholerka.

Dobra zmykam działać.
Miłego 😘 😘 😘

• Mamusia
pustki u Nas 😞

Łucyjka dziś miała dzien śpiocha co mi było na rękę , a jej popołudniową prawie 2 godz drzemeczkę wykorzystałam na odpoczynek a co mi tez się należy 😜

właśnie skończyłam randkę z żelazkiem i stertą prania 😉

KOLOROWYCH SNÓW moje drogie 😘 😘 😘

• Mamusia
hej kochane!!!
A mojemu dziecku ostatnio cos się poprzestawiało 🤢 Wczoraj zasnął o 19.30, potem obudził sie na cyca o 22.30, a później o 5. 00 no i 8.00, także juz sobie po przesypiał nocki 😁
W ogóle strasznie rozdrażniony jest ostatnio i "toczy" ogromne ilości śliny, więc może to znowu prze ząbki 🤨
U nas też dzisiaj zapowiada się fajna pogoda, ale wyjdziemy dopiero po obiedzie 🙂
Karola, dużo zdrówka dla Nati, żeby jak najszybciej jej przeszło to choróbsko 😉
Karola, fajnie ze Łucyjka dała Ci troszkę odpocząć 😉
Zmykam robic obiad,milego piątku kochane 😘

• Mamusia
Hejka.
u Nas noc już bez gorączki 🙂 młoda ma nawet humor 🙂 jednak rano o 6.30 dała taki koncert,że cała ulica ją zapewne słyszała...potem usnęła do 10-tej, a ja rezemz nią 🙂
Mimi moja też tej sliny ma pełno...zawsze cała bluzka mokra od pyszczka 🙂
miłego...

• Mamusia
Hej kobietki,

to i ja się dołączam do klubu śliniących dzieciaczków. Ja hurtowo zmieniam śliniaki w ciągu dnia.No i tak jak u Mimi też przesypiane nocki to historia-2 razy pobudka to minimum 🤢.

A ja że tak powiem PRZEŻYŁAM wczorajszy najazd obcych 🤪. Było bardzo fajnie, nawet M się zdziwił, bo był bardzo negatywnie do tej imprezki nastawiony. Dzieciaki się fajnie i grzecznie bawiły. Było "trochę" głośno 😉, ale daliśmy radę. Młody spał sobie w tym czasie u sąsiadów 🙂
Właśnie skończyłam ogarniać chałupkę po tym wszystkim.

Zaraz szykuję dzieciaków i jedziemy spacerkiem po Ole do szkoły.

Miłego
😘 😘

• Mamusia
Moni super że impreza się udała a Ty przetrwałaś 😉 Bomba 🙂

Mimi, górne ząbki są gorsze ponoć od dolnych, więc współczuję...

Karola dobrze że Natka lepiej 🙂 😘

Karola83 przynajmniej doświadczenie w śliniakowaniu masz 😉 im później zęby tym lepiej - później będą się psuć 😉

Byliśmy dzisiaj u mojej przyjaciółki podwórkowo-szkolnej 😉 Jej mąż wyjechał na miesiąc na szkolenie więc chciałam jakoś ją podnieść na duchu. Mają adoptowanego synka i okazało się że w styczniu zaszła w ciążę 🙃 odblokowała się chyba... No ale samej jej teraz ciężko z takim maluchem i w ciąży. Na szczęście dość dobrze się czuje i nie ma mdłości 🙂 Jeju, tak ślicznie ten jej mały brzuszek wygląda że aż zaczęłam tęsknić za swoim 😉 a myślałam że to nie będzie możliwe w moim przypadku :P

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

Wpadłam życzyć Wam miłego weekendu. Ja na 13ta do pracy idę , zajrzę pewnie dopiero w poniedziałek, bo jutro idę też na poprawiny. Dzieciaki dzisiaj zostają z teściówką do 18 🤢 🤢 🤢, już mi Ola płacze od rana że nie chce 😞. Bidulki, taki ładny dzień się zapowiada , a one w domu będą siedziały, bo babka się boi z nimi wychodzić 😞.

Kurcze a młody dzisiaj 8miechów już 🤪, matko jak to leci. Jeszcze 4 i będziemy dmuchać świeczuszkę 🙂

Dobra zmykam , muszę się na maksa z dziećmi nabawić , bo potem będą słyszały same zakazy 🤢

Miłego 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewuszki!

Rzadko zaglądam, bo ciągle cuś na budowie trzeba robić, poza tym ciągle wozimy się i wybieramy płytki meble itd. Męczące to, tym bardziej, że wszędzie zabieramy ze sobą młodego, ale jakie przyjemne jednocześnie 😉 Jeszcze tylko lato i przeprowadzka 🤪 Ostatnie 3 dni chodzę na rzęsach, bo młodemu 3 ząbki naraz wyszły, 2 górne jedynki i dwójka dolna, mamy już 7!!! Może dziś już trochę pośpię w nocy 🥴

Póki Kubala śpi, lecę poczytać co u Was, tęskno mi do tych naszych rozmów... Już pewnie nawet o mnie nie pamiętacie 🤨 😉

Buziole 😘

• Mamusia
Hejka.
Monia ucałuj Naszego najstarszego wrześniowego smyka. Wszystkiego Naj.... 😆
Inka no co Ty 😉pamietamy o Tobie, a jakże inaczej...Kubala 7 zębolków 🤪 🤪 🤪ale super!!!

my z T od rana biegamy...a to zakupy, teście 34 rocznice mają, więc już z kwiatkami byliśmy i młodą, bo Bartka siostra mi zabrała na cały dzień 🙂
dziś ładnie u Nas, ale odpuszczam sobie spacer, jutro ma być jeszcze cieplej to pojedziemy na działkę się przewietrzyć...

miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
My dzisiaj zaliczylismy wypad do Łodzi na małe zakupy do Reala 🙂 Kupiłam młodemu kilka par body, bo były nawet tani po 8-9 zł 🙂 Szymek był bardzo grzeczny i chyba mu sie podobało, że tyle ludzi krzątało się dookoła 😁 😁
Toju, poki co mały gryzie wszystko co mu pod rekę wpadnie, łącznie z moimi palcami 🤢), i przestał mi marudzic, aż się dziwie 🤔
Moni, powodzenia w pracy i buziaki gorrrące dla Maksia na 8 m-cy 😘 😘 😘
Inuś, no co Ty jak mogłybyśmy o Tobie zapomnieć, jestes przeciez naszą e-przyjaciółką 😘 A to zrozumiała, że skoro wykańczacie dom, to nie masz czasu na przesiadywanie przed komputerem 🙂
Zmykam kochane troche odpocząć, bo trochę ten wyjazd mnie zmęczył 🤢
Miłego weekendu 😘