Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karolcia masz racje. Jak sie szuka i czeka, az oddzwonia to cisza, a jak znajdzie sie pracę to wówczas dzwonią ci zalegli. Dzis też usłyszałam, ze jak co to zadzwonią.

ja wyciagnełam chłopaków na przejazdzke nad jeziorko 🙂
Natalka pospała na swiezym powietrzu, Bartek zaliczył kapanko w butach,oczywiscie niby niechcacy 😁 ale wiadomo ciekawosc go zżerała 😉
T pospacerowął z Nati a ja śmigałam w lasku pobliskim i zrywałam konwalie 🙂
a jak cieplutko się zrobiło...chyba nasze narzekanie coś dało 🙂
miłego wieczoru 🙂
ps. my dziś zamawiamy na kolacje pizze...mąż stawia:P

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurde Karolka smaka mi na pizzę zrobiłaś a A.na kosza polazł to sama przecież całej nie zjem 🤢 😁

przepisu na takie danie nie posiadam ale jak znajdziesz jakis fajny to możesz się podzielić 😜 może tez bym kiedyś zrobiła 😉

a ja skompletowałam dokumenty dot. wychowawczego i nei mam jak iśc złożyć wniosku, bo wózkiem okazało się za daleko a samochodem znowu mogłabym podjechać ale wtedy Łucja na rękach to też nic nie załatwię. Oczywiście dla A. to wielki problem żeby mi w jakikolwiek sposób pomóc bo przecież to moja sprawa a nie nasza 😠 😞
a później, że fochy mam no mam a co?! 😜 😠

• Mamusia
Karolka pizza zjedzona, była pyszna 😜 😜zostały dwa kawałki to ci expresem wyslałam do Gorzowa 😁

Ja bym zapakowała wózek w auto i pojechała 🙂 dla mnie nie ma rzeczy niemozliwych, ostatnio T chciał dwa razy jezdzic na działke raz zawieśc rower Bartka a raz wózek Natki, a ja zapakowałam dzieci, wózek i rower za jednym razem i po co było sie pienić...najlepsze było, ze w powrotna droge slubny miał znów problem z pakowaniem 😉

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Kurcze mam już dosyc tego braku wiosennej pogody 😠 Dziś znowu pochmurno i chłodno wrrr 😠 Wczoraj byliśmy u znajomych na trochę, nawet fajnie było, ale o 19ej juz musieliśmy zwijac manatki, bo Szymkek domagał się kaszy i cyca 😁 😁
Karola, no widzisz jaka z Ciebie sprytna babeczka 😁 😁 Załadowałas wszystkich i wszystko na raz 😁 🤪
Karolka, Ci faceci ehh 😠 😞 Czasami nie chce im się ruszyć tyłka i myślą, ze kobieta ma radzic sobie sama 🤨
Zmykam wszamać coś na śniadanie, a potem może w ramach relaksu kolejne pranie 😁 😁
Miłego dnia 😘

• Mamusia
hej, hej! 🙂 🙂

Karolka gdzie diabeł nie może tam babę pośle 😁 😁 🤪 haha

ze mnie tez znowu nie taka oferma i jak muszę to dam radę, tylko wkurza mnie podejście A. bo wg niego jak zarabia to juz więcej nic nie musi 😠
i wychodzi na to że ja matka samotnie wychowująca jestem 😉

Łucję wezmę na Łapki bo bagażnik mam calusi załadowany Arka świetlówkami 😠
zreszta i tak pojadę dziś tylko wziąść drugi bo nie mam ksera dowodu A. a on jutro pojedzie złożyć 😜

Mimi u mnie też szykuje się pranie ale to później bo chce dziś lumpka na spacerze zaliczyć 😉
szczerze Wam powiem, że ja w lumpku kupuję Łucji lepsze ciuszki niż w sklepach i w dodatku same firmówki 🤪

• Mamusia
co do pogody to jest bardziej irytująca niż czekanie na poród 🤢
a najgorsze w tym wszytskim jest to, że jak dzieciaczki były w brzuchu (czyli rok temu) to było pięknie ciepło i słonecznie a teraz... kicha 😞
chociaz ja i tak staram się wyjść codziennie bo mi się wydaje, ze dziecku krzywde robię jak siedzę w domu z nią 🤨
oczywiście jakwichura na dworze, to nei ma bata nie wyleze 🙂

• Mamusia
Hej babeczki,
troche mnie nie było ,ale wierzcie mi ostatnio nie mam na nic czasu, a na komp to już wogóle 😞.
Turlamy się po malutku, też mimo "wspaniałej" pogody wychodzimy codziennie na spacerki. I jakoś ten czas leci.
Karolka83, ja też najfajniejsze ciuszki z lumpka mam 🙂

Hehehe Karola, jakbym siebie widziała w opisie pakowania. Mój M tez najpierw narzeka że nic nie wejdzie i będze musiał kursować , a jak ja się wezmę za pakowanie bagażnika to jeszcze luz jest 😜. No i Karolka 83 trafnie z tym przysłowiem napisała 😁 😁 😁

Na razie zmykam , ale jeszcze zajrzę później 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam.
Ja od 8mej w trasie byłam. Najpierw zawiozłam Natke teściowej, potem na posredniak, znów do tesciowej po Natke, która zawoziłam do siostry na słuzbe, potem na rozmowe w/s pracy i ponownie do sister po córke. Tam zostałam przyblokowana snem córki na 2godzinki. ...i tym sposobem dopiero w domu zlądowałam....zjem obiad, Natke zostawiam z T i mykam na miasto z Batim kupic przent dla chrześniaka 🙂

Karola dobre stwierdzenie.
wpadne pózniej...ps. u nas dziś upał 🙂

• Mamusia
ufff, nareszcie usiadłam 🙂
ja tez dziś zalatana w związku z załatwianiem tego wychowawczego i w sumie komplet dokumentów mam tylko czekam na zaświadczenie z ZUS'u (ironio losu ojego miejsca pracy) dot składek 🤪
generalnie wyszłam z domu przed 12 a wróciłam o 17 🤢
mam nadzieje, że opłaci mi się to latanie 😉
nogi w d.... mi wchodzą

wiecie co weszłam sobie na wrześniówki 2010 i jedna z dziewczyn wkleiła link porodu naturalnego więc, że u mnie już po wszytskim to sobie obejrzałam z ciekawości jak to wyglada od drugiej str. i jestem przerażona az mnie zaczęło wszytsko boleć i rany mi się pootwierały, dzięki Bogu przed porodem nie oglądałam 🤔

• Mamusia
Dziewczyny, wszystko u nas ok Karola dzięki za troskę :*

Po prostu ostatnio mam lenia na internet... Za dużo mi już. Całą ciążę, zimę i pół wiosny przy komputerze przesiedziałam 😉 🤢

Moja Ania już pełza wszędzie gdzie się da - szybka jest i nawet musieliśmy kupić pudełka na płyty które stały na dolnej półce stolika RTV, bo ściągała i waliła nimi o podłogę 😁 Prawie siedzi, chociaż jej nie sadzam - czekam aż sobie sama usiądzie 😉
No i od wczoraj podnosi kuper i staje jak do raczkowania 🙂 niedługo pewnie ruszy, na razie jak próbuje się przesunąć do przodu to upada na brzuszek 😉
Fajna jest 🙂 i TAŃCZY autentycznie 😁 szczególnie jak sama sobie włączy melodyjkę w jakiejś zabawce to się tak śmiesznie buja 😁 😁 słodziak mój kochany 🙂

Wybaczcie mi dziewczyny, że tak się mało angażuję, potrzebuję po prosty odetchnąć od Internetu...

• Mamusia
Hejka.
Kochane nie mogłam zamiescic posta, ale admin mi pomógł i już wszytsko działa.
Ja załapałam handre na wszytsko...przez te szukanie pracy 😞
najlepszym lekarstwem jest sprzątanie, wiec 2dralka juz w toku, zaraz zabieram sie za meble i zabawki dzieci....musze sie odstresować....
miłego 🙂
Toju fajnie, ze dałaś znać...to odpoczywaj od netu 🙂Buziolki dla Anuski 🙂

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
U nas dzisiaj deszczowo, więc ze spacerku nici 😞 Szymon jak padł o 10ej tak jeszcze śpi 🤔, chyba przez ta pogode jest aż tak senny 😁
Mamy dzisiaj zaproszenie do sąsiadki z dołu, ale jakoś nie chce mi się iść 🤢 Zobacze jeszcze, jak mały wstanie, to może poturlamy się na jakąś godzinkę 😁
Toju, to Ci spryciulka z Aneczki 😁 😁 😁
Karola, masz racje z tym sprzątaniem, to najlepiej odstresowuje i nie pozwala się zamartwiać 😁
Kochana jeszcze znajdziesz dobrze płatną i fajną pracę, nie martw się na zapas 🙂 Wierze w Ciebie 😉
Zmykam jeszcze pobuszowac po necie 😎
Ps. Karolka Ty masz ten fotelik samochodowy Caretero???I jak się sprawdza???

• Mamusia
Mimi ja mam dokładnie ten
http://www.allegro.pl/item994982716_fotelik_caretero_ibiza_najtaniej_127.html
kolor brzoskwiniowy z czarnym 🙂
Jesteśmy bardzo zadowoleni. Porównujac jak Bartek jezdził z główka zwieszoną w dół, a młoda sobie leży jak w hamaku normalnie. Bardzo dobre jest to, ze regulacja poziomu przechylenia jest z przodu, nawet jak prowadze,a zauważe ze Nati spi to jedna reką jestem w stanie zmienic przechylenie 🙂
Do tego młoda wogóle nie odczuwa gdy jest gwałtowne hamowanie i abs zadziałają 🙂wczoraj była taka sytuacja i Natka wogóle nie drgneła 🙂
Polecam 😆

• Mamusia
Ja mam tez pytanie do Was wszystkich.
Napiszcie co dajecie maluchom do jedzenia. Jakie potrawy juz wprowadzacie i jakie produkty.

Ja np. zauwazyłam, ze młoda musi miec wszystko bardzo mocno zmielone, bo inaczej sie krztusi i wymiotuje. Dziś memblała bułkę razową z masełkiem czosnkowym 🤪jak jej zabrałam to był kosmos 🤪.
z warzyw daje małej: ziemniak, marchew,kalafior,pietruszkę
z mieska: filet z kurczaka
z suchych: biszkopty i wafelki śmietankowe, wafle ryzowe
no i kisiel, budyniu sie boje...ale spróbuje niebawem...

acha a jak długo planujecie karmić piersią??

• Mamusia
Dzięki Karola 😉 To już na pewno ten zamówię na Allegro 😜
U nas z jedzeniem tak:ziemniak, marchewka, pietruszka, trochę suszonego koperku, groszek, ryż ostatnio wprowadziłam.
Z męska głównie filet z piersi zamiennie z filetem z mintaja. Ostatnio kupiłam risotto z królikiem z Hipp'a, pewnie domieszam conieco do tego i stworze własny obiadek 😜
Oczywiście chrupki kukurydziane i biszkopty, troszkę chlebka czasami, makaronu jeszcze nie próbowałam dawać. Korci mnie żeby zrobic mu zupkę pomidorowa z ryżem, ale nie wiem co wziasć do zaprawienia czy koncentrat czy przecier pomidorowy 🤔
Z owoców to glównie różne deserki: bananowy, z brzoskwiniami, jagodowy z gruszkami, z marchewką. No i jak na razie tyle 🙂
A co do karmienia piersią, to mam dużo mleka, więc trochę żal mi odstawiac Szymonka ☺️ Planuję tak do roku czasu 🙂 Powiem Wam, że sprawia mi to tak wielka przyjemność, ze niechce Go odstawić, choc wiele osób dziwi się, ze mały jeszcze jest na cycuchu ☺️ 😁 😁 Jednak jakoś mnie to nie zraża 😜

• Mamusia
Hej babeczki 🙂

Pogoda do bani , od rana leje już mam dosyć 😠. Ja wczoraj miałam taki dzień na sprzątanie, wywaliłam chyba z 3 reklamówki ciuszków młodego. A dzisiaj od rana snuje się po domu przez tą pogodę nic mi się nie chce.

Z tym karmieniem to na pewno do roczku a potem ile się da i ile będzie młody zainteresowany, bo on ostatnio to woli soczki i herbatki niż dydusia 😜
Z jedzenia to tak: ziemniak , ryż, kasza, makaron, filet z kuraka, królik, indyk, rybka. Z owoców, banany, jabłka, jagody,gruszki, brzoskwinki, winogronka,. Potem : biszkopty, chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, rurki suche , bułka maślana. Warzywa brokuły, kalafior, marchewka, groszek i pomidor, bo je pomidorówkę ale z naszych pomidorków własnych(przecierków). Żółtko.

No to sobie posiedziałam, młody kupsztala puścił że aż tu zapach dochodzą 🙃. Więc do roboty, do roboty.... 😁 😁 😁

Karolka, głowa do góry! Na pewno znajdziesz coś fajnego. Chociaż wiem ,że sytuacja może strasznie dołować i denerwować.

• Mamusia
yyy jakoś dziwacznie teraz z tymi odp.

My oczywiście spacer zaliczyłyśmy i w sumie dobrze, że wyszłam choć wydawało mi się, że zimno bedzie ale jednak dało się spacerować.
Ja po obiadku i słysze, że Łucja właśnie drzemkę skończyła a byłam 2sek temu u niej i spała jak zabita 🤢 ja nie wiem jak ona to robi 🤔

Karolka ja małej daje
z warzyw: ziemniak, brokoł, kalafior, burak, groszek, marchewka, pietruszka, seler, por
jadła już pomidorową i ogórkową (ale ze swoich przecierków i ogórasów) oczywiście bardzo delikatną.
owoce: słoiczki 🙂 tylko, że ona niezbyt je wcina, może z pół małego zje.
ryż, biszkopty, chrupki kukurydz., makaron też jadła ale to ode mnie dostała kawałek.
ogólnie to dziecko wyjada i smakuje potroszkę z mojego talerza co się da 😉
z mięska: przeważnei filet z kurczaka, dawałam jej tez wołowinę ale widze, że jej nie podchodzi więc od czasu do czasu kupuje jej słoiczek z innym mieskiem np. cielęcina, wołowina z bobovity bo te akurat sobie przypodobała 🙂

• Mamusia
Karolka ja rozgotowywuje Łucji warzywka i lekko rozdrabniam , żeby były wyczuwalne grudki. ryż np zostawiam w całoście jak jest mocno rozgotowany.
Mogę spokojnie dać jej piętke od chleba czy kawałek bułki i sama bedzie sobie zajądała, jak :ugryzie" większy kawałek to będzie go miętoliła w buźce, czasem bywało, że sie krztusiła ale to już faktycznie jakiś kawał musiał jej wlecieć 🤢

• Mamusia
a ja nadal nie mogę dziecku butów kupić 😞
niedość, że ma duża syruchę to jeszcze to podbicie i niec na nią nie wchodzi. paluszki wejdą i dalej d...a 😞 chyba jej wydziergam na drutach
adidasów nie chciałam, bo wydaje mi się, że jej za ciepło będzie więc jakieś z dziurkami albo szmacianki bo mi żal sie małej zrobiło, ze butków nie ma i chyba nie będzie miała...

• Mamusia
laski dzieki, tak mi odpowiedziałyście ładnie, ze w szoku jestem 🙂
ja tez daje jej wiecejniz napisałam, dopiero jak u was przeczytałam to stwierdzilam, ze bogatsze ma to menu 🙂
Monia ja mam dzis taki dzień. Trzy pralki pusciłam, pokoje wysprzatałam na tip top i jeszcze prasowanie mam na wieczór przy filmach 🙂
Sytuacja dołuje strasznie, bo wiem, ze mam dobre kwalifikacje i doswiadczenie tez niezłe...mnóstwo cv wysłalam i cisza 😞 trudno widac nie ten czas 🙃

• Mamusia
Karola83 napisał(a):
a ja nadal nie mogę dziecku butów kupić 😞
niedość, że ma duża syruchę to jeszcze to podbicie i niec na nią nie wchodzi. paluszki wejdą i dalej d...a 😞 chyba jej wydziergam na drutach
adidasów nie chciałam, bo wydaje mi się, że jej za ciepło będzie więc jakieś z dziurkami albo szmacianki bo mi żal sie małej zrobiło, ze butków nie ma i chyba nie będzie miała...

Karolcia ja szczerze mówiąc mam dwie pracy małych balerinek co w lumpiku klupiłam nóweczki jak w ciazy jeszcze chodziłam. No i jak kiedys pisałam w Pepco ładne trampeczki rózowe szmaciane 🙂. U Nas w miescie ma swoją firme producent obuwia dzieciecego Lemigo to tez mam rzut beretem aby tam podjechać. Nawet dla dzieci z wysokim podbiciem jest osobna linia 🙂
Powodzenia w szukaniu bo wiem, że jest cięzko.

• Mamusia
cześć dziewuszki!

łącze sie z Wami w praniu, wczoraj 4 pralki wstawiłam i dziś kolejna juz leci 😉

Mi Łucja od wczoraj marudzi i w nocy tez sie kręci mocno a w dodatku budzi się przed 6 🤨
ale to chyba przez dziąsełka 😞

Dzis pojadę złozyc wniosek na wychowawcze