Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej !!!
Karola, współczuję...niech Nati wraca szybko do zdrowia 😉
U nas chyba ida kolejne zęby, mały strasznie marudzi, drze się w głos, jakby w niego coś wstąpiło 🥴 Z mamą i siostrą ledwie dajemy mu radę 😲 😲Ehh...ja się wczoraj tak zezłościłam, że aż na niego nakrzyczałam, pięknie nie ma co.. 🥴 😞 😞
Dziś mam wyrzuty sumienia...chyba zacznę pić melisę, bo stałam się ostatnio bardzo nerwowa 🤨 🤨

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej.
z Nati troszkę lepiej, nie goraczkuje i ilość kupaczy mniejsza 😉
dziś mój T ma wolne (zostaje z dziećmi), a ja wychodzę wieczorem z sister i kuzynostwem na winko i pogaduchy 🙂
Mimi ja też nerwowa się zrobiła, ale to wszystko z przemeczenia ☺️
wczoraj będąc u rodziców zasnęłam na siedząco w ciągu dnia, aż moja mama krzyczała , że jsetem wykończona...ale nikt dzieci nie weżmie żebym odpoczęła bo po co 🤨

• Mamusia
cześć dziewczynki 😘

Kurka jesień się zaczyna, pogoda w kratkę i już wyłażą jakies choroby i przeziębienia 😠 😞
U mnie A. przeziębiony, mnie tez już zaczyna chwytać coś i boję się o mała bo niedawno wyleczyłam ja z kataru 🥴
Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

Ja cały dzień z Łucją, usypiam ja i idziemy razem z A. na 2-3 godz na mieszkanie.
trochę mnie irytuje ten remont bo robimy jakieś pierdy zamiast to co najważniejsze ale jak na złość zawsze czegoś brakuje a to sprzętu a to ludzi albo czasu bo przeciez o 20 nie będziemy ludziom młotami walić i wiercić 🤨
także powoli to idzie... ehhhh
ale myślę, że w końcu ruszymy na dobre i jakoś pójdzie 😉
bo już nam sił brakuje, dopiero początek a ja wykończona jestem 😮

• Mamusia
ooo widzę, że na weekend pogoda nie tylko u mnie dopisała 😉

z racji pikenej pogody oczywiście dużo spacerowaliśmy ale Łucyjka maruda, ze już czasem mi cierpliwości brakuje ☺️ ale chyba zęby jej dokuczają bo zaczeła się ślinić gryzie wszystko z mega zawziętością dodatkowo katarek ma wodnisty.
wogóle po kąpieli zakrapiam jej nosek a wierzgała sie niesamowicie i gdzies za głeboko jej wsadziłam aplikator (dobrze, że plastikowy) i krewka jej poleciała 😞 co się wystraszyłam zaczełam wołać A. i chyba się tego mojego krzyku bardziej się wystraszyła 😞
ale chyba wszytsko ok, bo późneij jej przyciskałam i nic nie reagowała wię c raczej nie boli 🤨

aaaa miałam sie pochwalić moja córka od kilku dni powtarzała: mam, mamamam, mama a dzis to ciągle mówiła mama 😁 doczekałam sie wreszcie 🤪

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
My weekend spędzaliśmy dość intensywnie.
Fakt pogoda była przecudna, grzało jak nie w jedno letnie popołudnie, bez wiaterku 🙂
Super poprostu 🙂
Sobotę spędzałam z Batim na zakupach, a póżniej zabrałam dzieciaki do lasu na kasztany. Wybiegaly się i wieczorem szybko "padły".
W niedzielę po 7mej Natkę oddelegowaliśmy do dziadków a nasza trójka na grzyby się wybrała. Oj nazbieraliśmy dużo, że i w occie mam, posuszone mam i do jajecznicy też starczyło 🙂 Jutro wybieramy się na maślaki, bo jest tyle, że "tirami: można po nie do lasu wjeżdzać 🙂
Przywiozłam sobie pasażerów na gapę, a mianowicie kleszcze 😞 dziś w czasie pracy byłam na Sorze aby mi wyciągneli tepaskudztwa i zastrzyk przeciwtężcowy dali.
Mam nadzieje, że nic nie bede po tych małych paskudach miała.
Muszę się pochwalić, zmobilizowałam się troszkę i od środy na aerobik zaczynam chodzić, a od przyszłego tygodnnia Bartek zaczyna zajęcia na basenie, a ja bede w tym czasie sama korztystać z wody 🙂
a co u was??
Toju jak Anusi pierwszy dzień w żłobku?? opowiadaj 🙂

• Mamusia
Hejka!!!!
U nas wczoraj pogoda była przecudna, a dziś szaro i buro od nowa 🤨 No i zaczynam pakowanie, bo jutro już wyjeżdzamy..ehhh... 😞 Czeka mnie trauma, jak zwykle zresztą 🤨
Karola83, gratuluje, a mówiłam, ze się doczekasz tego cudownego słowa z ust swojej pociechy 😜 😜 😜
Karola, dobrze ze pozbyłaś się tego paskudztwa 😲 No i podziwiam,że jeszcze zdecydowałaś się na aerobik 😆 Ja jakoś nie mam takiego zacięcia, a już zupełnie jak tam wracam, to nie mam chęci na nic 🥴
Miłego!

• Mamusia
Pada, więc jestem, nie zapierniczam dziś na budowie, tym bardziej, że jestem chora 😞 Razem z synusiem... A dziś co chwila wracam myślami do zeszłego roku, już byłam w szpitalu, wściekła, że muszę jednak czekać do jutra na przyjście na świat mojego syneczka 😉

U nas bez zmian, oprócz tego, że na budowie poza tym co sami robimy, nic się nie dzieje, pozbyliśmy się jednych fachowców już dwa tyg. temu, a kolejni przychodzą dopiero po 20-tym 😞 Tak więc znów nam się przesuwa przeprowadzka...

Kubala od kilku dni ma katarek i ja od niego podłapałam, a dziś oboje zaczynamy kaszleć 😞 Kubala już zwiewa na widok syropku, nawet sposobem nie da się wziąć, więc muszę na siłę... Sama jestem wykończona tym przeziębieniem, ale jestem twarda i nie proszę o pomoc, choć chętnie bym skorzystała gdyby ktoś zaoferował. Już nawet nie z myślą o mnie, lecz o Kubie, żeby choć trochę go odizolować od chorej mamy 🤢 Zaczęłam się zastanawiać nad posłaniem Kuby do żłobka, tak na 2 godzinki dziennie. Mamy super żłobek prywatny chyba z 200m od naszego domu. Kubuś miałby odskocznię od tej rutyny z mamusią w domku 😉 Uczyłby sie funkcjonowania w grupie i nabierałby troszkę samodzielności. Już teraz wynosi zużyte pieluszki do kubełka, sam myje ząbki i próbuje jeść łyżeczką 😉 A ja w razie czego byłabym blisko.

Zmykam się położyć, póki młody śpi.

Karola83 i Kar_ola ciągle dziś o Was myślę i jutro pewnie też będę...i pojutrze oczywiście tym bardziej 😉 Buźki 😘

• Mamusia
widzę, że wszytscy po kolei chorują 😞
My z Łucyja też, mała od poneidziałku na syropkach - Pana tata nas pozarażał 😠
ale już jest poprawa

Inuś Kubala mądrutki chłopczyk, jeżeli masz możliwość dania go na troszkę do żłobka to ja bym skorzystała 😉 zawsze to inaczej między dziećmi i Ty bedziesz miała chwilę wytchnienia

U nas pogoda okropna, wczoraj tylko po zakupy wyskoczyłyśmy na szybkiego.
a ja próbuje wybrać meble do kuchni i bez wizualizacji troche mi ciężko 😮 więc szukam inspiracji na allegro 😁

• Mamusia
Karola83 napisał(a):

Inuś coś dla Ciebie na wspomnienie
http://www.brzuszek.net/forum,inka_wrzesnioweczka_urodzila,17,105990.html,str=0

Dzięki Karola 😘

A sms-y mam w Kubusiowym pamiętniku, przepiszę je i Wam prześlę 😉

A my już po imprezce. Kubala był zachwycony prezentami i dzieciarnią w domu, wyszalał się aż ze zmęczenia prawie zasnął w kąpieli 😁 😁 😁 A ja cały dzień dziś zerkałam na zegarek i przypominałam sobie co akurat się działo rok temu... Strasznie wzruszające te pierwsze urodzinki, czuję się tak, jakby mi się Kubala na nowo dziś narodził 😁 😁 😁 W szystkie wspomnienia są jeszcze takie świeże, pamiętam tyle szczegółów, jakby to było wczoraj...

Dziękujemy za życzonka i życzymy spokojnej nocki 😘