Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej.
Mimi Toja ma racje kazde dziecko rozwija sie i uczy indywidualnie.
Ja mam porównanie miedzy Bartkiem a Natasią ogromne. Natalka wykarmiona na mleku mamy jest mała madralą, wszystko wie, wszystko rozumie i kazdemu we szystkim pomagać by chciała 🙂 Bartuś zaś na mleku Bebilon jest tez madralinski, jest starszy i swoją madrosc juz okazuje słowami. Prowadzi z nami takie rozmowy, ze szok...a pytania jakie zadaje...byscie padły. Jego stwierzenia i poglady na świat sa obiecujace. Mam nadzieje, ze życie nie zmieni go i zawsze bedzie takim optymista 🙂

Co do ciasteczek...wiem, ze popekane chciałam przepis....ale juz znalazłam 🙂
dzieki za podpowiedzi 🙂
Karolcia to kiedy parapetówka?? chyba sie jakoś zorganizujemy i przyjedziemy 🙂

• Mamusia
ja w ostatniej chwili zamawiałam tort w cukierni osiedlowej, śmietankowy - i był rewelacyjny idealnie nasączony, nie za słodki, ani mdły. naprawdę jestem bardzo zadowolona bo był smaczny 🙂

u mnie miejsca będzie baaardzo dużo z racji braku mebli więc spać będzie gdzie w sensie miejsca do spania hahaha 😉 😁
takż pakujcie się i zapraszam 😁

a tak na marginesie jak u Was wyglądaja śniadania i kolacje?
dajecie maluchom mleko/kaszkę czy już "normalne" jedzenie???

u nas sie trochę posypało, bo A. stracił jedną pracę, tzn z działalności (automaty) 😞
i teraz troche kombinujemy bo ja najwcześniej moge do pracy wrócić we wrześniu jak Łucja na żłobek się załapie i wymyśliłam, że mogę pisać pracę lic i mgr a jak będziemy na swoim to tipsiory będę zakładać jak znajdą się chętne A. będzie miał wolne popołudnia to nareszcie się Łucyjka pozajmuje 😜

Spokojnej nocki 😘

• Mamusia
hej kobietki!!!!
U nas jesien ruszyła już pelną para niestety 😠 Czyli szaro, buro i ponuro 🥴
Karolka, no ja już dziś pakuję siebie i Szymka i jedziemy do Was w gości 😁 😁 😁
U nas menu wygląda tak:
rano mleko po przebudzeniu,
na drugie śniadanie jogurt z bułeczką,
na obiadek zupa lub inne danie,
mleko o 15ej,
podwieczorek kanapka z wedlinką lub jajeczko lub jakiś owoc (banan najczęsciej) [Szymek kaszy nie chce mi już jeść 😲]
kolacja mleczko i lulu 🙂
W między czasie jakieś chrupki, biszkopty, herbatniki itp.
A i ostatnio dałam Szymkowi serek czekoladowy i nic mu nie było, także od czasu do czasu coś czekoladowego będziemy zajadać 😜
Zmykam, udanego dnia kochane 😘

• Mamusia
Hej kobietki,
wieki całe mnie nie było, ale nie ma czasu albo siły żeby usiąść i coś skrobnąć ☺️. WYBACZCIE 🙂.
U mnie w sumie ciągle to samo. Szkoła-odrabienie lekcji , zabawy z dziećmi i spacerki. Na szczęście dzieciaczki nie chorują. Dzisiaj byłam z młodym na szczepieniu po 13 msc. Wszystko ok, młody waży 11 kg i ma 80cm. Zastrzyk zniósł dzielnie, ale teraz śpi bo dostał gorączki 😞. Jeszcze nie chodzi sam tylko wszędzie za rączke z mamusią. Czasami wysiadam normalnie. Ogólnie nuda , nuda nuda u mnie ale czasu na wszystko brak 😞

Buziam mocno 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hejka 🙂
Nasze MENU wyglada nastepująco:
-około 6tej mleko
- pierwsze sniadanko kaszka
-drugie śniadanko paróweczka na ciepło lub jogurcik
-obiad to co my 🙂 zazwyczaj je ok 13tej i drugi raz z nami o 15tej 🙂
-deser owoc, budyń lub kisielek
-kolacja to już tylko mleko 🙂
pośródwszystkiego pełno biszkoptów, flipsów kukurydzianych i co sie nawinie 🙂

Monia witaj po latach przerwy 😁 ja cię rozumiem i wiem, ze czasu brak 🤔
Moje zuchy czują się lepiej, młody już jutro do przedszkola pódzier a zNati musze na szczepionke się udać 🙂
Pozdrawiam.
ps. własnie idziemy z Batim piec ciasteczka 🙂

• Mamusia
Bry wieczór 🙂
Tak podczytywałam to menu u mnie podobne jak u was z tym że młody nie pije mleka (próbowałam pare razy i dałam spokój)a poza tym jeszcze dydusia ciągnie.
Na szczepieniu dostał 1 zastrzyk w rączkę, trzymałam go boczkiem na kolanach i było ok, zapłakał tylko jak mu igłę wbiła.
Kobietki , a napiszcie mi prosze ile śpią wasze dzieci, bo młody to już tylko raz 😞 tak ok 11 do 12-13, a potem do zasypia dopiero ok 20. Pamiętam że dziewczyny długo miały 2 spania w ciągu dnia. A ten tylko raz i niezmordowany śmiga potem do wieczorka, za to ja jestem padnięta.
Aaa no i szafki i szuflady tak jak u Was idą w ruch. Też już są powiązane
😉 sznurówkami jak u Ciebie Karolka 😁

• Mamusia
Monia Natalka wstaje o 5.30 lub 6tej, zasypia ok 9.30-10 tak na 1-2godz. zależy od humoru 🙂
popołudniu po 16tej zasypia na 30-40minut 🙂
a spać ją kłade po19-tej 🙂
kąpanko, mleko w łóżeczku i już zasypia na całą noc 🙂

mała dostawała mleko w kartonie, ale nie przesypiałacałej nocy, budziła się bo była głodna, wróciłam do bebilonu i mam spokoje noce i dnie 🙂

• Mamusia
dzięki dziewuszki za odpowiedzi co do menu.
u mnie właściwie podobnie na śniadanie i kolacje kasza, obiad zupka bądź drugie danie, popołudniu na podwieczorek danonek a w ciągu dnia ciacha itp. ja zaczęłam dawać małej mleczną kanapkę i petitki misie, za tą pierwsza wprost szaleje.
oczywiście w nocy nadal 2 karmienia bebilonem 🤢
Aha a na wzmocnienie ostatnio zaczęłam jej podawac tran norweski 😉

co do drzemek to mała wstaje ok 6.30/7 pierwsza drzemka ok 9/9.30 (trwa do godz i są dni, ze sobie ja darujemy) kolejna po obiedzie więc tak ok 13/14 ta trwa godz do 22 godz zalezy od dnia i czy pierwszabyła 😉

kurka szczepienie, już się boje 😞 a szczepicie na te dodatkowe?
kiedyś o nich pisałyśmy, że mogą wywoływac jakieś uboczne skutki...

• Mamusia
Hej kobietki,
nocke miałam do bani 😞, młody dostał goraczki miał prawie 39C. Nie spał mi bidulek chyba z 4 godz w nocy. Wypił 4 butelki wody. Teraz już lepiej ale nadal ma 37,5C. Zobaczymy jak będzie później.

Ja też szczepiłam tylko tymi obowiązkowymi.

Zmykam bo leży i marudzi na łóżku.

Miłego. 🙂

• Mamusia
hej kobietki 😘
Moni, to zapewne wina szczepionki 😞 Oby Maksiowi poprawiło się jak najprędzej, buziak ogromniasty dla niego 😘
U nas dziś deszczu nie ma, ale i tak pogoda nie zachęca do spacerowania 🤢 Wiec pewnie kolejny dzien w domu spędzimy 🤨
Udanego dzionka 😉