Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej, hej
ja juz po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku 🙂 🙂 🙂 .Fasolka ładnie rosnie, niestety nie dała sie zmierzyć, bo była skulona i nie mógł lekarz zmierzyc dokładnie. Powiedział ze powinna miec tak ok 11cm. A tak wszystko dobrze, serduszko puka w rytmie cza cza:P :P .za miesiąc kolejna wizyta. Przytyłam od poczatku ciązy zaledwie 1,5kg. Tak sie zastanawiam czemu tak mało, bo brzucho juz sporawe 😎 no ale tez w pierwszych 3 msc schudłam ponad 3 kg.
Ide coś zjeść bo głodna jestem jak wilk, wyczekałam sie tam u niego.
Wpadne jeszcze później

• Mamusia
ata38 napisał:
Ania piękny suwaczek 🙂
Niewiem, ale jeszcze wczoraj tak nie było. Myśle raczej, że to pogoda, bo jest zimno szaro (no teraz to nawet ciemno) i pada u mnie deszcz.

dziękuje 🙂 Twoje też są bardzo ładne,kolorowiutkie 🙂

• Mamusia
ola30 napisał:
hej, hej
ja juz po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku 🙂 🙂 🙂 .Fasolka ładnie rosnie, niestety nie dała sie zmierzyć, bo była skulona i nie mógł lekarz zmierzyc dokładnie. Powiedział ze powinna miec tak ok 11cm. A tak wszystko dobrze, serduszko puka w rytmie cza cza:P :P .za miesiąc kolejna wizyta. Przytyłam od poczatku ciązy zaledwie 1,5kg. Tak sie zastanawiam czemu tak mało, bo brzucho juz sporawe 😎 no ale tez w pierwszych 3 msc schudłam ponad 3 kg.
Wpadne jeszcze później

to super!!! 🤪 smacznego 🙂 ide się zważyć,może też coś przytyłam.. 🥴

• Mamusia
ola30 napisał:
hej, hej
Wpadne jeszcze później

No to gratuluje Fasolki. Uparta będzie, już jest 😉
Ciesze sie, że wszystko jest w porządku 🙂

• Mamusia
Ata przecież dobrze wygladasz 🙂zgadza się masz bardzo ładny brzuszek i domyslałam się,że jestem z niego dumna.To jest moja pierwsza ciąża,a Twoja trzecia,pewnie tylko dlatego ważysz więcej..Ja tam chciałabym mieć już większy brzuszek i nie ważne ile będe ważyć 🙂 będe mieć przy sobie moje najukochańsze i upragnione dziecko..

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 jak tam wieczorek mija? 🙂
Tak rozmawiacie o wadze,ja to lepiej nic nie mówię 🙂pulchniutka jestem:P jeszcze pozostałości po pierwszej ciązy,która była 6 lat temu:P No ale nic,musze uważac aby za dużo nie przytyc ,bo nie wiem jak to całe lato przejde a termin mam na 12 września:laugh:

• Mamusia
ata38 napisał:
Miałam na obiad placki ziemniaczane i tak mi jakoś brzuszek wywaliło i twardy się zrobił (pewnie po smażonym). Robie się głodna, ale niewiem czy lepiej się przegłodzić... co myślicie?

z mojego doświadczenia lepiej się z godzinkę przegłodzić..też mam teraz twardy brzuszek,bo dużo zjadłam,ale wzięłam na to tabletkę,którą przepisała mi ginekolog 🙂

• Mamusia
Monia27 napisał:
Hej dziewczyny 🙂 jak tam wieczorek mija? 🙂
Tak rozmawiacie o wadze,ja to lepiej nic nie mówię 🙂pulchniutka jestem:P jeszcze pozostałości po pierwszej ciązy,która była 6 lat temu:P No ale nic,musze uważac aby za dużo nie przytyc ,bo nie wiem jak to całe lato przejde a termin mam na 12 września:laugh:

dasz radę,nie możesz jeść słodkiego i tłustego 🙂 a ja piję teraz mleko,już nic dziś nie jem..wystarczy:laugh:

• Mamusia
ata38 napisał:
Ania, tak mi się z Tobą fajnie gada, że rano dam Ci oklaska, bo narazie nie moge ☺️

hihi mnie tak samo,dziękuje:P
a co do wczorajszego dnia to prawie płakałam na kibelku 😞
jeszcze takiego zaparcia jakie miałam wczoraj nie miałam nigdy w zyciu,ale wiem po czym,aż wstyd się przyznać..ostatnio kupiłam torkę pysznych ,czekoladowych cukierków i zjadłam pół paczki,przez to,ze od poczatku ciąży prawie w ogóle nie jadłam słodyczy.. 🤢