Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂 🙂 🙂

mężowie są fajni 😁
:*

A z terminem to nie wiadomo... (jutro zresztą lekarz mi go wyliczy) na razie internetowe kalkulatory celują w początek października 8-10. Ale jak dzidzia zechce to może na świat i we wrześniu wyskoczyć 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
NO JEŚLI O MNIE CHODZI. TO JEDYNIE MAM PROBLEM Z BÓLEM PODBRZUSZA,ALE BIORE NA TO LEKI I POWINNO JUŻ BYĆ CORAZ LEPIEJ...
ZOBACZYMY, CO POWIE MI MOJA GINKA 17 MARCA, ALBO MI SIĘ POPRAWI, ALBO SZPITAL...
BĘDZIE DOBRZE, MAM NADZIEJE 🤢
JEŚLI CHODZI O PROBLEMY TYPU ZGAGA, ALBO MDŁOŚCI, TO CZASEA ZADRZY MI SIĘ ZGAGA, ALE KUBEK MLEKA MI POMAGA.

• Mamusia
Nie pozamykają porodówek we wrześniu!!! NO W KOŃCU MY JESTEŚMY!!! ... ja mam na 23.09 .... boję się lata, podobno ma być upalne, kobitki jak my to wytrzymamy, nie ukrywam, że zawsze zmagałam sie z wagą a teraz dodatkowy bagaż w brzuszku ... oj mam nadzieję, że ciężko nie będzie, choć wszyscy straszą ...
U mnie sensacje typu mdłości wymioty zaczynają ustawać, w końcu!!! Bo gino zmartwił się że waga mi spada w tempie ekspresowym, ale to dlatego że nic nie mogłam zjeść !!! teraz będzie lepiej, choć nadal mam odrazę do miesa ... ostatnio próbowałam kotleta z piersi i jakoś przeszło .... Pozdrawiam WAS WSZYSTKICH MOJE KOCHANE!!! U mnie świeci słoneczko, aż miło się na sercu robi ... "Słońce świeci, ptaszek śpiewa a mnie w pracy krew zalewa .... "

• Mamusia
Witam,
Ja na szczęście nie wymiotowałam,ale miałam koszmarne mdłości cały pierwszy trymestr 🤢 Myślę,że wymioty nie zagrażają aż tak bardzo ciąży,dużo kobiet tak ma i rodzi zdrowe dzieci..trzeba jednak powiadomić o tym lekarza,żeby nie powstała anemia..
Ginekolog wyliczyła mi termin porodu na 4 września,natomiast według USG na 2 września,a ja mam przeczucie,że niespodzianką może być sierpień,sama nie wiem dlaczego..

• Mamusia
Witam,
Na początku zaglądałam co tydzień na stronkę żeby czytać o rozwoju mojego maleństwa,później zajrzałam na jedno z forum
i tak postanowiłam sama napisać.. 🙂
Jestem teraz przeziębiona i siedzę w domu,troche nudzi mi się..

• Mamusia
Bardzo mi przykro, że dopadło Cię przeziebienie, ale mam nadzieje, że dbasz o siebie i jest coraz lepiej.
Ja w domu też mam przeziębienie, ale narazie dopadło tylko moją córe i męża. Ja i syn walczymy ostro i się nie dajemy 🙂

• Mamusia
to taka pora na wirusy,jesień i koniec zimy są najgorsze 🤢
Z gardłem niby lepiej,płucze od wtorku rumiankiem i szałwią,pije herbate z cytryną i moidem,witaminy,owoce,inhalacja woda z solą lub woda i mięta..przez dwa dni jadłam po kanapce z czosnkiem,ale miałam taki wzdęty brzuch i obolały,że przestałam ze strachu,ale trochę pomogło na przeziębienie.Jedyne co mnie martwi to katar ropny,niby przeszło a jednak jeszcze się pojawia.Jutro idę zapisać się do ginekolog lub lekarza pierwszego kontaktu..boje się o maleństwo 😞
Również uważaj na siebie!

• Mamusia
moja też jest pierwsza,ale nie myślę narazie o porodzie,będe martwić się tuż przed:laugh: Tobie też dobrze radzę nie myśl o tym,bo można zwariować 🤢 po pierwszym trymestrze,wyjątkowo wyczerpującym i ciężkim ciesze się,że już jest za mną 🙂