Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

🙂 Reni,Zoltri,Anulka7 🤪 🤪 to juz mozna karmic i podawac jabluszko???ja tez moge ejj bo ja karmie jesce piersia a dokarmiam tylko...???to co moge poowoooluutkku???troszeczke kaszki chyba moge???Zoltri a jaka kaszke dodajesz?jakas smakowa?? 🙂 Anulka7 tez dzisiaj wcinalismy z mezem watrobkie :laugh:

Niebus buziaki Kochana 😘

Veli co u Ciebie??jak Shantal??

Zosiu mala to czysta Ty!!!!!czysta mamusia!!!

Iza K.K.treaz ja mam egzaminy...wrzesnien bedzie ciezki 😠 😞

Radziu buziaki dla Ciebie 😘

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki 🙂

ja dzisiaj u mamci byłam z zaproszeniami na chrzest i dostalam darmowy spyrolei i jak to matka polka zrobiłam naleweczkę z aronii więc zlatujcie do mnie mamy % więc się zrelaksujemy:laugh:

Renatko miski były tylko dwie i bez przykrywek więc masz komplet 😘
Moja też się ślini ale mam nadzieję że to nie zęby bo bardzo wczesnie by jej wyszły 🥴 ola miała 6 miesięcy jak zaczeła ząbkować

Aurelia wpadaj do mnie drzwi otwarte tylko mojego mężulka się nie przestrasz bo on ma minę zawsze bardzo groxną ale jak mu poleję aroniówki to zaraz się rozkręci:laugh: ale napoważnie to wpadaj śmiało.

Ale jazda to wszytskie poszłysmy spać na rauszu i pożarte z facetami.

A u nas nic nowego dalej się nie oddzywamy i teraz nadodatek śpimy osobno nooo to juz blisko do rozwodu:laugh:

I nie dziękujcie m za imprezkę bo była z żarciem lipna jak do mnie wpadniecie to was dopiero ugoszczę... nie smalcem i kaszaną:laugh: :laugh:

Lecę kochane do panka bo padam.

A mamy karmiące mogą śmiało testować już deserki i zupki moja już od 3 tyg ciupie zupy i desery a od jutra jej będę zagęszczała mleko. Moja to chyba posturą to do Pudziana pasuję bo oboje takie kruszyny są:laugh:

• Mamusia
hej dziewczynki
mam nowego laptoka,więc juz się podłączyłam do szwagra wi-fi i będę na bieżąco aż do wyjazdu a potem juz w domku cały czas oczywiście 🙂
zdjęcia powysyłam jak tylko wróce do siebie i porobie porządek w fotkach 😎 nhie ma problemu jakoś się wymienimy,mam kilka fajnych okazów 😆

Zosiu
nie wyjechałam z powodu kluczyków ale zmierzałam ku wyjazdowi i pakowałam sobie wózek do auta a Piotrek miał małą juz uspana w foteliku ,kiedy kluczyki od auta wyleciały mi podczas zamykania klapy od bagażnika i w tym samym momencie klapa zatrzasneła na kluczyku centralny zamek 😞 na szczęście miałam tylnie dzrwi otwarte i mój razem z twoim męzęm przez tylnie siedzenie dostali sie do bagażnika i wyłowili kluczyki a auto wyło i wogóle wyobraziłam sobie co by było gdyby.....nie te otwrte dzrwi ,itd.no i niewiele trzeba ,zeby mi ciśnienie skoczyło i pozegnałam sie z tymi co były na dole dopiero potem się kapłam że was nie było , ☺️ ☺️ ☺️ PRZEPRASZAM!

Sabinka
śliczne fotki z chrzcin ,ja wrzuce jak wróce do domu,a to już w czwartek 😘

Anulka
ja tez bym z tobą powalczyła ale niestety.....mogłobyc tak pięknie ,ale nie żałuje ,że karmie piersią ,bo jeszcze kiedyś się napijemy! 🤪 No i Jessi ma świetny gust!Faktycznie Marek Beatki -przemiły gość i ma świetne poczucie humoru ,nie to co mój ważniak 😎

A do dupy z tymi chłopami ,ja nie narzekam ale to co u Radzi naszj kochanej sie dzieje to jakiś skandal ,że ja tego strażaka nie poznałam bo juz bym urok na niego rzuciła napewno!!! 😠 😠chłopina nie wie co ma jak to straci to wtedy mu sie ślepia otworzą!!!! :evil:

dobranoc laleczki ,do jutra 😘 😘 😘 😘 😘
kwiatuszek dla Reni!

• Mamusia
Kathy ja podaje kaszke o smaku bananowym i widze rezultat po 150 ml i 3 lyzkach 4 godziny bez jedzenia wow z Pudzianem to nie norma...jedynie z tego podowu ze ten glodomor o kiedy na butli to co 2-3g wola wiec zagescilam po rozmowach z reni i Radzia...Radziucha dokaldnie nasze dzieciaki tego samego rozmairu i prawie wagi hehehe Pudzian z Pudzianowa heheheh dobre dobre:P:P:P

buziole i kfiat za te kluczyki Gocha 🙂 🙂

• Mamusia
HEJ MAMUSIE 🙂

JA JUŻ NA NOGACH,TZN MY WSZYSTKIE 🙂WCZORAJ WCZEŚNIE POSZLIŚMY SPAĆ PO 22,PRZED PRZEMIŁE CIEPŁE KAKAO I LULU:P :P :P

KUŹWA MOŻE I DOBRZE RADZIA,ŻE TEGO TWOJEGO MĘŻA NIE BYŁO,BO WY FACET SIĘ Z UROKÓW NIE OCZYŚCIŁ JAK BYŚMY WSZYSTKIE NA NIEGO NAWRZUCAŁY 😠 😠 😠

GOSIA CO TY CHCESZ OD TWOJEGO FACETA,TEŻ BARDZO MIŁY,WIESZ RESZTA WIĘCEJ WLAŁA W SIEBIE TO I BARDZIEJ ROZKRĘCONA BYŁA:laugh: MÓJ TEŻ NIE JAKIŚ ŻARTOWNIŚ WIELKI,ALE I TAK BYŁ OK MOIM ZDANIEM,BO SIĘ ROZKRĘCIŁ PO KILKU PIWKACH,A TAK TO ZAWSZE TAKI CICHY JEST W NOWYM TOWARZYSTKWIE,ZA TO JA NADRABIAM:P :P :P :laugh: CHOCIAŻ TEŻ DUŻO MNIE LUZUJĄ %,BO TAK TO BYWAM WSTYDLIWA NIE MYŚLCIE SOBIE:P

A I GOSIA NIE MARTW SIĘ JA I TAK KIEDYŚ CIĘ NAWIEDZĘ W TYM DUBLINIE:P :P :P TO SOBIE PORZĄDZIMY I RADZIĄ TEŻ MUSZĘ,KURDĘ SZKODA,ŻE TAK DALEKO MIESZKACIE 😞BO BYŚMY CZĘŚCIEJ ZLOTY ROBIŁY.

KATHY SZCZYRK BYŁ ZAJEBISTY,TAK JAK PISAŁYŚMY WCZEŚNIEJ I ŻAŁUJĘ,ŻE PRZEZ MYŚL MI PRZESZŁO,ŻEBYM NIE JECHAŁA,BO BYM SOBIE CHYBA NIE WYBACZYŁA 🤢

MIŁEGO DNIA GRUBASKI:P KWIATUSZEK DLA GOSIAKA ZA TĄ LUMPIARE NA PRZYWITANIE 😠

• Mamusia
HEJ, KOCHANE WIEDZMY 🙂

APELUJE JESZCZE RAZ, ZE NEXT TIME ROBIMY GDZIES BLIZEJ SPOTKANIE, BO JA TEZ CHCE BYC 😉 NIE MOGE SIE NA WAS NAPATRZEC NA FOTKACH 🙂 TYLE MALYCH WIEDZMIATEK W JEDNYM MIEJSCU :laugh:

U NAS SPOKOJNIE, POZA TYM ZE MALY BARDZO SIE SLINI, NO ALE MA W KONCU JUZ 5 MIESIECY WIEC CZAS NA ZEBULKI 😎

BUZIAKI KOCHANE 😘

• Mamusia
dziendoberek
no spoks sie skonczyło z tymi kluczykami a z tą lumpiarką to wymysliłysmy z Radzią na piwku ,ze cie tak własnie przywitamy 🙃
lece jeszcze na solarek i zakupki ,bo pojutrze wylocik,a wczoraj kupilismy cudny dresik małej z adasia na 9m,za kurde.........bagatela 140zł 😠 te ceny w PL to kosmiczne na tutejsze zarobki,masssakra:P z irlandzką kaska to mozna kupowac 😉
na i laptopik dla mamuśki za 2 tysiaki ale jest wystarczjacy żeby hulac na brzuszku,bo kombajna z wyjehanym procesorem mamy w domu 😆 nie ghwale sie juz ale i dzis zostwie troche kaski w sklepach dla niuńki:laugh: a co na dziecko żałować????:P

spadam ,zajrzę pózniej 😘 😘 😘
kwiatuszek dla Kropka 😘

• Mamusia
to się nazywa skromność wpaść na 2 minuty,pochwalić się i spadać:P :P :P ale tak serio to gratuluję udanych zakupków 🙃

ja już ogarnęłam chatę,zrobiłam sosik,ziemniaczki tylko ugotować i mizerię zrobić i spadam zaraz do szkoły Jessi się o książki zapytać i po sklepach połazić:P :laugh:

• Mamusia
Dobrze,ze choc wy mialyscie udany weekend.. bo moj byl do dupy.
Tak jak pisalam w srode ubiegla bylismy u pediatry,ktory stwierdzil,ze Sofia nie przybiera na wadze i kazal dac cyca na kazde zawolanie i znacznie czesciej niz dotychczas...
No i dawalam tak cyca przez kolejne 3 dni, az w piatek wieczorem Sofia zwymiotowala wzystko!!!!Doslownie lawina!
Czym predzej pojechalismy na ostry dyzur i tam stwierdzono przekarmienie!!!W ciazu 3 dni przybrala 300 gram prawie!!!!Poza tym poweidzieli mi,ze pediatra nas zle poinformowal,bo dziecko mialo idealna wage i ze nie karmi sie w 2 miesiacu na zyczenie,bo tak to zawszesobie zyczy.Poza tym ustalili wirusowe zapalenie gardziolka. Te dupek pediatra z ubezpieczlani nawet jej do gardla nie zajrzal.Idiotta!!!Zapisali nam kropelki i jakis dziwny syrop,ktorego Sofia nie cierpi. Mam karmic co 3 godziny po 15 minut, a w nocy zrobie 1 przerwe 6 godzin od 24 do 6 rana.I tak od kilku dni staramy sie robic...chyba jest lepiej, choc wciaz nerwowo je. Ja od czasu do czasu odciagam mleko,zeby sprawdzic ile ja i czy je mam w wystarczajacej ilosci...

Jak sprawdzic czy mleko jest tlusciutkie.Ktoras z Was mi podawala metode z kieliszkiem. Jak to bylo????

• Mamusia
oj Bichito co za dupek z tego lekarza... biedna Sofia 😞 😘 ale nie martw się skoro potrafiła przybrać na wadze w czasie 3 dni 300g to na pewno mleko jest tłuściutkie - metoda była taka żeby ściągnąć do kieliszka troche mleka i jeśli b edzie u góry śmietanka to znaczy że mleko jest tłuściutkie a jak się skwasi to znaczy że jest niedobre - ale jak odciągasz to np u mnie nawet w butelce jak postoi pare godzin to się robi u góry kożuszek "smietanki", na pewno wszystko będzie dobrze...

• Mamusia
hello kochane wiedzmy!
ja jezdze po lubelszczyznie, czasami nie mam nawet zasiegu tel. a co dopiero o necie pomarzyc...

spotkanie bylo cool :laugh: dziewczyny wszystkie super!
ja mam troche fot, poprzesylam jak mi na nk zostawicie maile , ale to dopiero jak wrocimy do gdanska.

male sprostowanie- MOJ MAZ NIE MIAL FOCHA NA SPOTKANIU!!!

teraz jestesmy w Zamosciu u rodzinki, wczoraj bylismy w Bilgoraju.do domu w weekend wracamy jakos, jeszcze nie wiemy kiedy i jak, bo my to szwedacze.

foty swietne na nk a ja postaram sie jakies inne wrzucic zeby nie dublowac.

pozdrawiam Was wszystkie! i dziekujemy za prezenciki, dla Aniolka od Ani miejsce juz mam - bedzie nad lozeczkiem tymka! piekny! i wybaczcie,ze my nie mielismy ale za to dojechalismy 🙂

to ja znikam i wpadne pozniej.

aaaaaaaaaaa kurde paulinko to jakis koszmar ! cale szczescie,ze juz spokojniej! biedna Sofia sie meczyla! i durny ten pediatra.

• Mamusia
BICHITO WSPÓŁCZUJĘ,ALE WIDZISZ JACY KUŹWA SĄ TERAZ LEKARZE I JAK SIĘ OKAZUJE NIE TYLKO W POLSCE 😞NIE MARTW SIĘ NAPEWNO WSZYSTKO BĘDZIE OK 🙂

A APROPO ANIOŁKA TO MÓJ TEŻ WISI NA ŚCIANIE 🙂

NIEBO A CZY TWÓJ MĄŻ KIEDYŚ MIEWA FOCHY HEHE:P :P SUPER,ŻE TAK SOBIE PODRÓŻUJECIE 🙂

• Mamusia
hej laski

Paulinko możesz to sprawdzić podobno (metoda mojej babci) odciągnij mleko na noc zostaw w lodówce i rano zobacz czy zebrała się "śmietanka" tzn. gęściejsze mleko na górze jak jest to pokarm jest ok im więcej tym lepiej ale jak pojawi się jaki kolwiek to jest dobry pokarm 🙂

Anula ja daję jak na razie tylko kleik ryzowy ale muszę jej kupić kaszkę właśnie tą z Bobovity one są dobre 🙂 możesz jej dać spokojnie.

ja posprzątałam, zrobiłam obiad a teraz musze pograć z Olcią bo mała zasnęła.

• Mamusia
Kochane moje!
sprawdzilam!!!robi sie na gorze warstwa smietanki, tak z pol cm! wiec chyba nie jest az tak zle.
Pediatre to wysle na ksiezyc wielkim kopem w to majorkinskie dupsko...Nie zamierzam juz do niego chodzic! Idziemy do innego, tego z ostrego dyzuru.
A wiecie moze ile moze pic (w ml) takie 2 miesieczne malenstwo. Jak dzis odciagnelam to mialam z 2 piersi jakies 100ml i niby sie nasycila...

• Mamusia
No i jeszcze jedno pytanko...Przepraszam,ze tak was mecze, ale macie wiecej doswiadczenia... Od kiedy zaczelyscie wprowadzac dodatkowe pokarmy typu soczki, kaszki itd... Tutaj w Hiszpanii wmawiaja nam,ze do 6 miesiaca zycia, a co najmniej do 5 to tylko i wylacznie mleko matki...a ja mam watpliwosci.

• Mamusia
no wiedzmy -teorie na temat wprowadzaniaq do diety dziecka nowości sa rózne.Podobno dzieci na piersi nie potrzebuja NIC do 6 miesiąca, ja mam zamiar w 5-tym juz zacząć coś podawac bo tak jak już wspominałam chce wyjechac na narty i zostawić mała więc musi już mieć zróznicowaną dietę ,a cycuś może zostanie tylko na noc.A zreszta od stycznia chcę wracać do pracy to tak w sam raz mi sie wydaje na odstawienie,ale powiem wam ,ze lubie jak ta pijawka się przysysa i przytula i zasypia 😘
pozatym jak większość mam podrózuję samotnie z mała :więc wrzucam do auta i jade nie martwiąc sie o mleko-zawsze ciepłe i gotowe-lubię ja karmic i koniec.

Bichito
ja karmię na żądanie ,i nie mam zamiaru tego zmieniać ,bo niby co mam zrobić jak ona płacze i jest głodna ,patrzeć na zegarek???,że to jeszcze nie pora karmienia???Pokarm z piersi jest trawiony ok.1,5 godz.,więc dzieci na cycusiu maja prawo jeść cześciej niz butelkowe.A o przekarmieniu piersią to słysze pierwszy raz w życiu ,no ale co lekarz to inna teoria 🙂

Beatka-podrózniczka:P i kto mówił że dziecko ogranicza????
dobry przykład:Zoltri,Niebo i ja zreszta też,hihihi
kwiatuszek dla Tymusia za tą objazdówkę 🤪

• Mamusia
HEHE DZIEKI GOS 🙂

PAULINKO JA TEZ NIC NIE DAJE TYMKOWI OPROCZ CYCA I SZTUCZNEGO, NAWET WODY NIE , NIE MA POTRZEBY, TY MOZESZ DOPAJAC,BO U CIEBIE BARDZO CIEPLO. TAK JAK GOS NAPISALA- DO 6TEGO NIE POTZREBA NIC WIECEJ, WSZYSTKO JEST W CYCU A CZY CHCESZ COS WPROWADZIC TO JUZ TWOJA DECYZJA. MOJ TYMEK PIJE TAK SREDNIO 3 RAZY 120ML BUTLI I CYCE ILE CHCE- DO WOLI I ILE MA OCHOTE, JAK MA ZA DUZO TO POPROSTU ULEWA NADMIAR.

WRZUCILAM KILKA FOT NA NK 🙂

• Mamusia
hEJ laski!

Ja dopiero teraz na siłach po dzisiejszej nocy. Maleńkiemu ząbeczki rozpychajją dziasełka i poprostu padam, bo taką miałam noc. PIerwszy raz od północy mały mi nie spał i nic nie pomagało tylko kwięki i płącze, chodze z zapałkami w oczach. Dzisiaj dostał pierwszy raz popołudniu zwykłego mleka rozcieńczonego z wodą i maka kukurydzianą narazie czekam na reakcje.

no i czekam na mężulka bo mam małe smaki 🙂

Beatka fotki suuuuuuuperowskie!!!