Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześc dziewczynki!

jak zwykle ostatnio mam tylko chwilke, mały usnał a spi jak zając pod miedzą wiec zaraz pewnie sie obudzi.
Poczytałam kilka ostatnich stron niestety nie mam czasu na reszte 😞
Gratuluje wszystkim dzieciaczkom zabków. To widze że juz hurtem zaczynają rosnąc 🙂 super!
No i Renatko w szoku jestem jak ten Twój Kubus sie rozwija 🙂 on chyba pominie pełzanie i odrazu zacznie raczkować hehe
Sabinko!Gratuluje! Cieszę sie z Twojego sukcesu. To dobrze, bo jest nadzieja że istnieją lojalni i spawiedliwi pracodawcy.

Bylismy w środe na kontroli z Jasiem, juz jest lepiej. Gardełko wraca do normy pozostał jeszcze tylko katarek, ale z tym sobie radzimy. Antybiotyk jeszcze weźmie jutro i to bedzie koniec. Przez tą chorobe Janek nauczył sie zasypiać ze mna i teraz wiekszość nocy przesypia u mego boku. Bo jak odkładam go do kołyski to jest ryk. Wiem że to moja wina, ale przy cycuchu najlepiej sie uspokajał. Teraz znów bedzie nauka spania w łóżeczku.
A wogóle to jest taki mały świrus, że szok 🙂Fika na boki, na brzuch,na plecach robi mostki,takie małe adhd 🙂)nie ulezy spokojnie i nie zajmie sie sobą.

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniutka - super że z Jasiem coraz lepiej 🙂
tak - podobno to zależne od rodzaju podawanego pokarmu - im dziecko je różnorodniej tym szybciej wyjdą ząbki- czy jakoś tak 😉
ja bym nie wychodziła - na jesieni gdy Rozalka miała tylko katar lekarka pozwoliła mi wychodzić wyłącznie wtedy gdy temperatura na dworze jest zbliżona do tej w domu a wiadomo po antybiotykach to jeszcze słabszy organizm...

• Mamusia
my po malej drzemce ...Aniutka dobrze ze jasio zdrowieje...wlasnie slyszlam ze trzeba z dzieckiem wychodzic jezeli nie ma goraczki...moj maly to chyba domownik bedzie no cholerka u nas pada prawie caly czas wiec na spacery nie ma jak....rozlozylam krzeselko malemu przykleilam mu mate do miseczki i nie bylo mowy aby zwalil hehehe dobry patent:P:P:P

• Mamusia
kOCHANE DLA wAS ZAWSZE ZNAJDE MINUTKE!
Aniu super ze Jasio zdrowieje ubieraj go i szorujcie na pole szybciej wyzdrowieje. Na początek moze nie zaraz na pół godzinki ale dobre i 15 minutek.

Ja zaraz zmykam do domku ubieram małego i szoruje na pole bo przepiękna pogoda dzisiaj. Aż chce sie żyć 🙂 🙂 🙂

Ethan nie szalej tak z tymi ząbkami bo mi kube przegonisz 🙂 🙂 🙂:P :P :P Super jak już zebulce są to jest SUPER!!!

• Mamusia
Aniutko moim zdaniem jezeli widzisz poprawe u dziecka czyli nie ma temperatury, nie kicha, nie kaszle - i to nie pierwszy dzien a kolejny to mozesz. Jezeli jest jeszcze na anytbiotyku to poczekaj chwile...sama wiesz,ze teraz pogoda zdradliwa a maly jeszcze jest bardzo osłabiony po antybiotyku.

Reni buziaki 😘 😘 😘

tymo szlal na macie i zasnal, przykryłam go kocykiem,bo jak go rusze to sie obudzi 🤢

od rana zrobilam pranie , ummylam lazieneczke, przygotowalam obiad(ziemniaczki, kotleciki mielone sie smaza, jeszcze salatka z pomidora, ogorka, cebuki i fety do zrobienia jeszcze) i teraz pije kwausie i siedze z Wami kochane.
Popoludniu musze pojechac z M do centrum handl - rosman, triumph, i chcialabym jakas kurtke puchowa sportowa na zime,bo na jesien mam , na zime plaszcz do obcasow a sportowo nic... 😞 tak to jest jak sie nie spacerowalo tylko dupe autem wozilo.

• Mamusia
kurcze z tym spacerem to sama nie wiem, niby wszystko oki, a nie chciałabym pogorszyc sytuacji...moze faktycznie wstrzymam sie do jutra jak skonczy antybiotyk 🤨

a chciałam wyjsc do kuzynki na kawusie, bo jak Jas tak i ja tydzien kisze sie w domu 😞. może uda mi sie babcie na 1,5 h załatwic a ja pojde na ploteczki 🙂

• Mamusia
niebus ja mam takie cos http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250477937052&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

ja popralam recznie dwie bluzeczki malego bo deserkiem zabrudzil a plamy zostaja:P:P:P

aniutka jak z nim do kuzynki podjedziesz autkiem chyba ze to nic sie mu nie stanie

moje dziecko po cale podlodze sie turla a na brzuchu jak jest to wybibasy jak nic

• Mamusia
ALE SIĘ WYPUŚCIŁAM Z CHTY NA 3 GODZINKI TO DO MNIE NIE PODOBNE,ALE JEST TAK PIĘKNIE NA DWORZE 🙃

BYŁAM W AUCHANIE JAKIEŚ 1,5 KM OD DOMU PIECHOTKĄ:P :P :P Z PINESKĄ TYLKO BO JESSI U TEŚCIOWEJ,KUPIŁAM DZIEWCZYNĄ JUŻ PREZENTY NA MIKOŁAJA,JESSI BARBIE BO BYŁA FAJNA I NIEDROGA ZA 25 ZŁ(POWIEDZIAŁAM SOBIE,ŻĘ KONIEC Z KUPOWANIEM ZABAWEK ZA 150ZŁ,BO TERAZ WSZYSTKO RAZY DWA I POPROSTU MNIE NIE STAĆ,A ONA I TAK PO 2 DNIACH RZUCA W KĄT)A MAŁEJ ŚLIMACZKA BO BYŁ ZA 47 W PROMOCJI O TAKI:

http://allegro.pl/item808207455_slimak_smakosz_klockow_fisher_price_prezent.html

DOCZYTAŁAM,ŻE JASIU ZDROWIEJE SUPER,ANIU JEŚLI NIE MA GORĄCZKI SPOOJNIEMOŻESZ WYCHODZIĆ NA SPACER,MOJA TEŻ MA KATAR I Z NIĄ CODZINNIE WYCHODZĘ 🙂

ZOLTRI WIEM,ŻE TO WUJASZEK:P :P :P ALE PINESKA Z TATĄ GRA HEHE I SUPER,ŻE PAMIĘTASZ O MOICH BUCIKACH 😘 😘 😘

ANIU A TAK POZA TYM TO TY TEŻ MIAŁAŚ DO NAS PRZYJECHAĆ,TERAZ CIEPŁO JEST,WIĘC JAK JASIO CAŁKIEM WYZDROWIEJE WIDZĘ CIĘ U NAS 😠

• Mamusia
A I JESZCZE KUPIŁAM MAŁEJ TAKI LEŻACZEK DO KĄPIELI TYLKO JASNY FIOLET I MI SIĘ FARTŁO,BO BYŁY CENY ŹLE PRZYKLEJONE I NABIŁA JAKO NAKŁADKA NA SEDES ZA 8,99:P :P :P :P A JUŻ MIAŁAM NA ALLEGRO ZAMÓWIĆ TO BYM PLUŁA SOBIE W BRODĘ BO JESZCZE PRZESYŁKA

http://allegro.pl/item803534048_kolorowy_lezaczek_lezaczki_do_kapieli_balbinka.html

• Mamusia
hej laseczki

Aniu super że Jasiu zdrowieje 🙂 Całuski dla niego.

Sabinka gratuluje awansu i super startu w pracy 🙂

Aurelka dla Pudzianka 😘 😘 😘 za ząbki 🙂

Cholera jak ja wam zazdroszczę tych zębów my już od tygodnia walczymy i nic nie ma i tu się nie zgodze z tym ze im wcześniej dziecko je różne pokarmy tym szybciej ząbki idą... moja je od 3 miesiąca już desery zupki i soczki a teraz to już powoli daję jej wszystko dzisiaj nawet chrupki kukurydziane sama jadła i zębów jak nie było tak nie ma 😞

Anula my to jesteśmy matki polki zawsze jak z domu wyjdziemy to czasu nie marnujemy tylko tysiąc spraw po drodze załatwić trzeba 🙂
Moja tez chce kolejna lalkę barbie tą z HSM wyszła cała seria kosztuja 45 zł ale nie wiem czy jej kupię bo jest tego dziadostwa cały karton, ale znając mnie to dostanie ją na mikołaja:P a Małgosi jakąś super zabawkę musze na allegro zamówić już teraz bo potem to ceny w kosmos wyrabane... pamiętam jak Oli lego kupywaliśmy w listopadzie dałam 140 zł za całe pudło a w grudniu kumpela kupiła za 280 zł to samo 🤪
Ty to kobito myslisz... teraz musze już te badziewia zamówić... dzięki za przypomnienie 😘

Kurcze mam taki sam śpiworek dla Gochy ale bałam się jej to założyć bo wydaje mi się bardzo duzy i bałam się że wpadnie ale pineska już śpi w nim więc moja dzisiaj też zacznie bo ją co jakiś czas z pod kołdry wyjmuję tak bryka w nocy 🤪

• Mamusia
szalona Anulka

ja mam gabke do wanny bo ten lezaczek mi jakos nie pasi

a mamuska wczoraj zrobila mi firaneczki kupilam w pl i czekaly na to mieszkanko o takie [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/SDC10860.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Anulko fajne zakupy 🙂 a ty swoje targasz z katarem i ciagle sa chore,bo sie do konca nie wylecza.ciagle piszesz,ze choroba- jeszcze lato bylo a byly chore, bo wychodzisz z niedoleczeniem.
male dziecko to nie dorosly czlowiek...autem to tak ale jak ma sie ziebic jeszcze z katarem to lekkie przegiecie.

a ten lezaczek uzywalam jak Tymo byl malutki i juz od miesiaca w piwnicy lezy 🙃

• Mamusia
RADZIU NIE ZAWSZE WSZYSTKO SIĘ OPŁACA NA ALLEGRO,ZOBACZ TEN ŚLIMAK NAWET JEDŹ SOBIE KOCHANA DO AUCHANA TAM MAJĄ NAPRAWDĘ NAJLEPSZE CENY,JUŻ KILKA LAT Z RZĘDU SIĘ PRZEKONAŁAM NP W TAMTYM ROKU JESSI KUPIŁAM HEKTORA ZA 119,A W TESCO 179.A NA ALLEGRO PRZEGINAJĄ Z PRZESYŁKAMI 🙂A BYŁY TEŻ LALKI Z HSM,ALE NIE PAMIĘTAM PO ILE,BO JESSI MA DOSTAĆ OD TEJ MOJEJ MACOSZKI ZE STANÓW BO MI MÓWIŁA WIĘC JUŻ NA NIE NAWET NIE PATRZAŁAM 🙂

JA NP W TAMTYM ROKU W PRZEDDZIEŃ WIGILI PINESCE ETEDY JESZCZE FASOLCE KUPIŁAM ZABAWKI DO KĄPIELI SUPER Z CHICCO ZA 15ZŁ BO ONI ROBIĄ TAKIE FAJOWE PRZECENY 🙂

ZOLTRI PIĘKNIUSIE FIRANECZKI!!!!!!A LEŻACZEK WZIĘŁAM NA PRÓBĘ ZA 9ZŁ TO WIESZ 😉 KARTON MLEKA DROŻSZY:laugh:

• Mamusia
A JA SOBIE BĘDĘ JĄ NA LEŻACZKU SADZAŁA W WANNIE I JUŻ:P :P :P :P

NIEBO TO CHODŹ CWANIARO ZRÓB MI ZAKUP ITP,CO MAM Z DZIEĆMI ZROBIĆ JAK MUS TO MUS I MUSZĘ WYCHODZIĆ Z DOMU!!!BEZ PRZESADY KATAR TO NIE CHOROBA!!!A I SPROSTOWANIE LATEM JESSI MI WOGÓLE NIE CHOROWAŁA.

RADZIA NO TO VANESSKA SPAŁA JAK MIAŁA TYDZIEŃ TO CZEMU TY SIĘ BOISZ???TO GORSZE NIEBEZPIECZEŃSTWO KOŁDRA MOŻE SOBIE NA BUŹKĘ NACIĄGNĄĆ 🤢

• Mamusia
Auri firaneczki rewelacja 🙂) dosłownie śliczniusie 🙂)))

o prezentach na świeta to trąbie mojemu już od dwóch tygodni, niestety mamy ich dużo do zrobienia i nie chce aby było jak w zeszłym roku, latanie na ostatnia chwile...na szczescie znajomy ma sklep wiec umówilismy sie po godznach i cosik sie wynalazło,a tak wiecznie nie było czasu 😞 mam nadzieje że w tym roku to tak nie bedzie..

ja jednak odpusciłam sobie spacer, on dzisiaj jakas maruda a nie chce nawrotu choroby...

próbowałam dac mu dzisiaj zupke jarzynową z hippa...zjadł 3 łyzki i zaczął płakać wiec odpuściłam....chyb mu nie smakowała 🙂

Anulka! pamietam o Was 🙂 ale widzisz jak nie pogoda to choroba. Mam nadzieje że niedługo uda mi sie Was odwiedzic 🙂

jak teściówka wróci z dworu to musze sie ładnie usmiechnąć, i wyskoczyc na kawusie bo już sie umowiłam z kuzynka 🙂 zabawne bo mieszkamy niedaleko siebie a ostatni raz byłam u niej chyba 2 miechy temu 🙂jej chłopaki ciągle chorowali na angine wiec nie chciałam sie pchac z małym, a teraz moj sie rozłorzył 🙂

• Mamusia
aniutka dziecko musi byc w humorku na jedzenie a wtedy zalapie a moze jednak jeszcze nie potrzebuje...a jak jest marudny to z nici z jedzenia nowosci

moj maly w wanie chlapie nogami jak tylko moze heheheh za misiac mu kupie tkie cos http://www.mothercare.com/Mothercare-Aqua-Pod/dp/B0011EZ9WS/sr=1-3/qid=1257518857/ref=sr_1_3/275-6379915-1410029?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
i bedzie mial frajde

a to dla twoich dziewczyn anulka http://www.mothercare.com/Mothercare-Aqua-Pod-Pink/dp/B001NZFW4A/sr=1-10/qid=1257518857/ref=sr_1_10/275-6379915-1410029?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core