Skocz do zawarto艣ci

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ci膮偶y

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Widz臋, 偶e jeszcze nikt do Ciebie nie do艂膮czy艂.
Wi臋c pozwol sobie pogratulowa膰 ci膮偶y.
Aha, dzieciaczki z marca s膮 cudne :laugh: 馃槈
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wielkie gratulacje 馃檪 ja mia艂am termin na 27 marca 2009r 馃檪 a m贸j synek sie urodzi艂 4 kwietnia 馃檪mimo wszystko uwazam ze wiosenne dzieci sa najlepsze 馃檪!!! Powodzenia...d艂uga droga przed Wami ale zleci szybciutko 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
AngelFire - nied艂ugo pewnie pojawi膮 si臋 tu marc贸weczki. Pewnie wi臋kszo艣膰 z nich jeszcze nie wie 偶e s膮 w ci膮偶y 馃槈 poczekaj par臋 tygodni, na pewno do艂膮cz膮 tu inne 艣wie偶o upieczone marc贸weczki.
Gratuluj臋 ci膮偶y 馃檪 zobaczysz jak Ci szybko zleci, nim obejrzysz si臋, to ju偶 b臋dziesz tuli艂a swoj膮 pociech臋.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
U nas podobnie - mielismy slub w maju i w sumie juz wtedy chcielismy zaczac nasze starania ale postanowilam zrobic cytologie i inne badania zeby miec pewnosc ze wszystko ze mna w porzadku. No a potem czekalam na owulacje (zeby zwiekszyc szanse na chlopca) i tadaaaa niecale 1,5 miesiaca pozniej dzidzius postanowil zamieszkac w moim brzuszku 馃檪

A termin mam na 25 marca. BARANEK 馃檪 ale kto wie czy dzidzia nie zrobi nam surprise'a i przyjdzie wczesniej lub np pozniej.. 馃檪

Moja mama ucieszyla sie ze nie w maju bo wiekszosc mojej rodziny urodzila sie wlasnie w tym miesiacu i juz nie wyrabiamy finansowo :P

anulab84 - jak tam pierwsze dolegliwosci?
Ja od samego poczatku mam tylko 2 - sennosc i bol piersi. Czasami mialabym ochote odczepic piersi i odstawic na polke.. Sa takie ciezkie i pala mnie kiedy sciagam stanik 鈽猴笍
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dok艂adnie AngelFire, mog艂abym spa膰 i spa膰 a piersi s膮 prze艣licznie du偶e 馃檪 Poza tym 偶adnych dolegliwo艣ci. Chyba tylko to, 偶e strasznie znosz臋 jazd臋 autobusem z pracy do domu. Moja choroba lokomocyjna wyostrzy艂a si臋 o 100%. No i rzuci艂am palenie : 馃槑 Pozdrawiam.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
flygirl007 - no wlasnie teraz w piatek ide na usg. To bedzie pierwszy dzien 7 tyg ciazy - mam nadzieje ze nie za wczesnie.

Jak sie czuje? Nawet piszac tego posta zaypiam na siedzaco... Masakra jakas. Ale najbardziej mnie wkurza jak moj maz pyta: "po czym sie tak zmeczylas?" Dlaczego to faceci nie moga chociaz raz w zyciu przezyc ciazy?Wiem.. swiat nie jest sprawiedliwy ale podejdzmy do tego w ten sposob, ze omija ich cud jakim jest ciaza i narodziny dziecka. Tylko my wiemy jak to jest. Dlatego jestesmy wyjatkowe!

Tak jak juz wczesniej pisalam PIERSI to kolejny problem ostatnich tygodni. Pieka, bola i do tego urosly (jak bym miala za male 馃あ ) Boje sie jak bede wygladala po ciazy bo mam duzy biust 馃え
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
anulab84 napisa艂:
Dok艂adnie AngelFire, mog艂abym spa膰 i spa膰 a piersi s膮 prze艣licznie du偶e 馃檪 Poza tym 偶adnych dolegliwo艣ci. Chyba tylko to, 偶e strasznie znosz臋 jazd臋 autobusem z pracy do domu. Moja choroba lokomocyjna wyostrzy艂a si臋 o 100%. No i rzuci艂am palenie : 馃槑 Pozdrawiam.

Oj tak.. palenie. znam ten bol.
Ale stalo sie ze mna cos dziwnego.
Kiedy podjelismy decyzje ze bedziemy starali sie o dzidziusia, tak od tamtego momentu papierosy przestaly mi smakowac. Predzej tesknilam za tym odruchem czy towazystwem z ktorym wypalalo sie dymek ale nie za nikotyna. Ostatniego papierosa wypalilam w maju. 2 miesiae pozniej zaszlam w ciaze.

Alkohol? Jak tylko przeczytalam jakie konsekwencje niesie za soba spozywanie alkoholu w jakikolwiek ilosciach - przestalam.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ata38 napisa艂:
Witajcie na Brzuszku, najlepszym forum dla ci臋偶arnych 馃檪 馃檪 馃檪
Serdecznie gratuluj臋 i trzymam kciuki za Was 馃檪
ja i moje c贸rka jeste艣my z marca i uwa偶am, 偶e to idealna pora 馃檪 馃檪 馃檪

Dziekujemy za mile slowa. Tak z ciekawosci - po jakim czasie wyszlas z zdaieckiem na spacer? Nie bylo jeszcze za zimno?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
anulab84 napisa艂:
Ja by艂am na usg w 7t4d. Dzidzia mia艂a 12,6mm i widzia艂am bij膮ce serduszko. Niesamowite! 馃檪

Ja na usg by艂am w zesz艂ym tyg. (5t6d)- dok艂adnie tydzie艅 po tym, jak dowiedzia艂am si臋, 偶e jestem w ci膮偶y (ju偶 nie mog艂am wytrzyma膰).Niestety niewiele by艂o wida膰: p臋cherzyk ci膮偶owy z p臋cherzykiem 偶贸艂tkowym w 艣rodku- gin stwierdzi艂, 偶e wszystko w idealnych rozmiarach 馃檪

Id臋 wi臋c jutro (to b臋dzie 7t2d)i mam nadziej臋 us艂ysze膰 ju偶 serducho 馃槑
3majcie kciuki!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
A jak tam u was ze wsparciem meza/partnera?
My planowalismy dzidziusia ale przyszlo co do czego - zamiast promieniujacego szczescia na twarzy mojego meza zauwazylam zdziwienie (tak szybko?) po czym dodal:"musze sie przyzwyczaic.." 馃槥

Odkad jestem w ciazy ciagle jestem zmeczona i po prostu klade sie wczesniej spac. Ciagle ma do mnie pretensje. "Co jest z toba nie tak?", "Zmeczoa?Po czym sie niby tak zmeczylas?"..

Zaczyna mnie to strzsnie dolowac.. Czuje sie strasznie osamotniona w tej ciazy. W koncu nie tylko ja nad nia pracowalam?! 馃槷

A jak jest u was? Mam nadzieje ze wspolnie dzielicie radosc. Ja chyba musze poczekac "az sie przyzwyczai"...
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...