Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kamikaa , ja mam 168 i przed ciaza wazyłam 64 kg, wiec doskonale Cie rozumiem (wczesniej wazyłam 10 kg mniej... ale odkad mieszkam w Norwegii to rekompensuje sobie rozłake z krajem obrzatstwem 😞 ) teraz waze 69 i bardzo sie pilnuje bo nie chce przytyc wiecej niz w 1 ciazy czyli 15 kg, bo wszystko zgubiłam w 3 tygodnie po porodzie i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie 🙂
a głodna jestem cały czas i tylko słone mi w głowie 🙂

no własnie zgłodniałam, ide na rekonesans do lodowki 🙃

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny nic nie mowcie o wadze... Bo az mi sie przykro robi... Ja wystartowalam do ciazy z waga 93 kg. jak narzazie to najpierw przytylam 2kg. nastepnie przez chorobe schudlam 8kg. Tak wiec dzisiaj rano wazylam 87 kilo...
Jakis tydzien temu zaczelam czuc maluszka, ze naprawde tam jest i ze to nie jest tylko piekny sen 😉

ps. Dobry pomysl z ta fasolka... juz wiem, co jutro zrobie na obiad... 😉

• Mamusia
makaria , napisze cos przewrotnego ale, moze okazac sie ze ciaza dobrze zrobi Twojej wadze (o ile teraz uda Ci sie nie przekroczyc normy czyli 10-15kg) to po ciazy mozesz całkiem sporo zgubic, zwłaszcza mamy karmiace piersia maja super figure juz w 2 mies po porodzie, jak pisałam ja schudłam 15 kg w 3 tyg po porodzie, karmiłam tylko pierwszy miesiac i gdybym karmiła dalej to pewnie jeszcze kilka ładnych kilogramow by mi ubyło, wszystko przez to ze przy maluchu jest sporo biegania + spacery + karmienia, a jak wiadomo jadłospis mamy jest naprawde bardzo skromny bo do 3 mies taki brzdac prawie na wszystko reaguje kolką, wiec mama niestety musi wyklerslic duuuzzzo roznosci zeby Maluszek nie cierpiał po jedzeniu- ja przez ten miesiac zyłam tylko na kanapkach z masłem i szynka, serem i sałatą, na obiad zupa jarzynowa czy rosołek lub ziemiaki i gotowane mieso bo na smazone Livia reagowała kolka...

🙂

• Mamusia
he he he a ja właśnie zabieram sie za robienie frytek i odgrzanie fasolki po bretońskuuu ołłłłł jeeeeeeeeeeeeeeeee ale bede szczypior ... lalki jak ja patrze na to co wy piszecie to oczy przecieram gdzie to u mnie jes i o ile bede miała do końca ciazy na plusie 10 kg to obawiam się że pociaży stane sie anorektyczka bo u mnie w rodzinie kobiety karmia do rokuuu jak nie dłuzej a ja sama w sobie jestem pędziwiatr 😁DD

trochę przez wygode a trochę przez wskazania, miałąm barzdo poważny wypadek i uszkodzone biodra i całą połowę od dołu, ale pierwsze dziecko mimo to rodziłam naturalnie, z opłakanym skutkiem, dlatego chce cesarkę. Boję się zaryzykować 🙂

• Mamusia
fuuu nie dobra 😞( no cóż grzejemy fasolke a potem jest babka karmelowa w czekoladzie. a potemmm maż 🙂 ale mnie dziś jeszcze słodyczy czekaa 😁D dobranoc i zycze nocnego smacznego..

niech i was zacznie męczyć lodówkowy potwór o 3 nad ranem bo ja tak mam pobudki 😁

• Mamusia
Na weekendzie nigdy nie siedze przy kopie takze zawsze jestem do tylu z postami.. Wlasnie przeczytalam moje zaleglosci i chcialam powiedziec ze macie piekne dzidzie a to 4d to fajna sprawa. Za miesiac mam wizyte takze napewno sie pokusze. Z tego co pamietam to kosztowalo to 10 euro wiecej niz 3d. Mam nadzieje ze maz bedzie mogl ze mna pojsc.

Pisalyscie o tym ze czujecie juz swoje dzidzie. Ja jestem w 16 tyg ale jeszcze nic nie czuje. Wczoraj myslalam ze cos poczulam ale to bylo jakby pulsowanie w rytmicznym tempie - Watpie zeby dziecko w ten sposob sie zachowywalo..

Takze dalej wyczekuje...

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki.
Ja też mam USG połówkowe 15.10. Mam nadzieję, że dzidzia ujawni co ma między nóżkami 🙂

Co do smaków, to słodkie przestało mi całkiem smakować. Jak tylko zjem cokolwiek z cukrem, mam później taki nieprzyjemny smak w ustach. Herbatka też tylko prawie gorzka. Mam ochotę na soki i owoce ale po większości mam zgagę. Najczęściej więc objadam się chlebem z chrupiącą skórką 😉

Kochane jak przekonać przyszłego tatusia do zakupów dla maluszka? Ciągle powtarza, że jeszcze mamy czas...

A możecie polecić jakiś dobry gabinet USG 4d w Krakowie? Jakie są ceny takiej przyjemności?

Pozdrawiam Mamuśki

• Mamusia
hmmm Aniołku podejrzewam,że my bedziey miały taka sama dzidzie bo mamy tak samo zachcianki i smaki. ale mi bardzo jeszcze smakuja kanapki z serem i sola.

ale mam dzis dziwnnnyyy dzień .. właśnie zjadłam duze opakowanie m&m czekoladowych czyli 1000kalori do przdu ołłł jeee
ide zamówic zapiekanke a potem jabuszko do przegryzienia i może jakiś koktajl truskawkowy??

hmmm...
dziub pełny mieć dziub ahhh cóż t za dieta.... ehhh ok spadam obrabować jakieś jedzenie z części spożywczych 😁

Buziaki dziewczynki 😁 3 majcie się zdrowo jedzcie duuzo pijcie mietowa herbatke i denerwujcie mężów 🙂

• Mamusia
hejka kobitki! ja ostatnie parę dni znów miałam straszne mdłości i nie mogłam na jedzenie patrzeć ale dziś znowu już jest ok. moje smaki to głównie na kapustę kiszoną,ogórki i jabłka ale zdarza się szczególnie wieczorami że muszę zjeść lody i wtedy one muszą być i koniec 😁 No i jutro wreszcie wizyta u ginka już odliczam godziny!!!

• Mamusia
ja jakos nie mam wilczego apetytu. Wrecz odwrotnie. Najpierw wyobrazam sobie na jaki smak mam ochote (wczoraj mialam ochote na serek wiejski z pomidorkami) i najadam sie bardzo szybko. Nie wiem czy to przez dziecko ktore sie rozpycha i uciska na wew narzady?! W kadym razie szybko zaspokajam glod. Ale bywa i tak ze 2h pozniej znowu mam ochote cos wszamac..

• Mamusia
jepp 🙂) pozatym własnie sie popłakałam dla mnie najgorszym tematem jest dla mnie jak moj maz zaczyna mi opowiadac jak było z klaudia(jego była) w ciazy i porodu kur... cały czas mnierzy mnie miara tej cpunki i nie powiem co jeszcze... i jak chciałam by był przy porodzie teraz to niechce nawet by na usg jechał

• Mamusia
Jestem w 13 tygodniu ciąży od samego poczatku żle się czułam miałam bóle i zawroty głowy, mdłości. Teraz troche ustępują bo zaczełam więcej jeść, a wczesniej mało jadłam i wymiotowałam. Najgorsze dla mnie są te bóle głowy-przechodza tylko na spacerze ale ile można spacerować tym bvardziej ze zrobilo sie zimno. Czy są jakies odpowiednie tabletki od bólu w tym stanie?

• Mamusia
hej mamuski!! tylko dwa dni nie wchodzilam na ta stronke a juz mialam do czytania 14 stron 😞 duuzo piszecie 🙂

kamikaa ja tez chodze do ginekologa w Aachen, tylko nie wiem czy chodzimy do tego samego, jak dlugo jestes w Aachen???

Fasolka sie robi dzieki za podpowiedz jutrzejszego obiadku 😁 😁