Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wczoraj kupilam Misia z rozowym kocykiem. Jest przecudowny i ma bardzo fajne "wlasciwosci". Ponoc robi furrore na swiatowych oddzialach dziecieych. Zobaczcie same..

http://www.2o2.pl/p,pl,4706,slumber-bear-mis-usypianka-z-kocykiem-prince-lionheart.html

Miś posiada w swoim brzuszku pozytywkę z nagranymi dźwiękami z łona (brzucha) matki, melodiami-usypiankami, dźwiękiem morskich fal, dźwiękami urządzeń domowych oraz z możliwością nagrania głosu mamy/taty lub innej wiadomości.

Nie ma zbyt duzego opisu po polsku wiec przetlumaczylam wam ze str ang..

Wymyslony przez lekarza, I skutecznie uzywany przez szpitale dzieciece przez ponad 25 lat. Oryginalny Mis jest jedyna zabawka posiadajaca prawdziwe odglosy pochodzace z brzucha mamy, ktore pomoga ululac do snu w pare minut. Sensory dzwieku I ruchu powoduja reaktywacje nagrania kiedy dziecko placze albo szturcha misia. Dodatkowy wieszak I wiazanie daja szanse powieszenia misia (lub samego urzadzenia) na szynach lozeczka czy na wozku.

Mis posiada rowniez kocyk Silky ktory pochlania naturlany zapach skory, przez co po przylozeniu go do skory dziecka, czuje ono rodzicow. Dzieki temu gdy rodzicow nie ma w domu, kocyk pomoze uspokoic dziecko. Silky jest wyjatko miekki, a gladka jedwabna tekstura dostarcza dotykowego bodzca.

a pozniej jeszcze taki otulacz do spanka:
http://ekomaluch.pl/otulacz--swaddleme----bambusowy,p230,l1.html

Pełny opis produktu:
Otulacz SwaddleMe zrewolucjonizował świat rodziców – dzięki wygodnemu otuleniu delikatnego ciałka dziecka, maluszek spokojniej przesypia noc, łagodniej przechodzi kolkę, a prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu nagłej śmierci łóżeczkowej (SIDS) jest minimalne. Zamiast otulać dziecko kołderką, która w nocy może przesunąć się na twarz dziecka, zdecyduj się na specjalnie zaprojektowany otulacz, dzięki któremu i Ty spokojniej prześpisz noc, bez częstego wstawania do łóżeczka dziecka. Nawet pediatrzy rekomendują otulacze, który w pierwszym etapie życia dziecka zapewnia mu więcej bezpieczeństwa niż kocyk.

Bambusowy otulacz SwaddleMe, o malinowym lub błękitnym kolorze, z brązową lamówką, jest idealną propozycją na prezent dla młodej mamy, która pragnie troskliwie zająć się swoim maluszkiem. Otulacz został uszyty z włókien bambusa, rośliny, która szybko odnawia swoje zasoby i rośnie bez potrzeby zasilania jej syntetycznymi nawozami. Ekologiczność materiału przekłada się na funkcjonalność otulacza: jest miękki, elastyczny, chłonny, a dla dziecka przyjemny w dotyku.

Zmiana pieluszki u dziecka w otulaczu jest bardzo prosta – wystarczy odwinąć dolną część, aby dostać się do pupy dziecka.

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂

Angel, fajne te gadzety, jesli chodzi o kocyk zatrzymujacy zapach to ja radzilam sobie wlasna koszulka ktora nosilam pol dnia 🙂 i na noc wkladalam Livii do lozeczka i uwierzcie bardzo ladnie spala, bo byla spokojna czujac moj zapach,wiec polecam ten sposob 🙂

onixa , dzieki za info w sprawie magnezu 🙂

• Mamusia
wczoraj dotarl do mnie rekomendowany min. przez Anitka Bio-Oil p.rozstepom itp. i jestem zachwycona, moze zapach nie przypomina Diora ale najgorszy tez nie jest, za to skora juz po 1 aplikacji jest mieciusia i bardzo dobrze nawilzona 🙂 wg mnie lepiej niz po Musteli

zmykam na sniadanko, tylko co tu zjesc jak juz mam 8 kg na plusie??? 😞

• Mamusia
witam wszystkie widzę ,że juz kilka nie śpi .

Misiek uroczy -ale teraz bajery mozna kupić tylko mieć kasę. 🙂 nie słyszałam o tym zeby zapach mamy uspokajał dziecko -ale jak mowicie ze to dziala to warto wyprobować .Ja jedynie slyszalam o tym że woda lecąca z krany uspokaja dziecko jak płacze , bo przypomina mu to własnie dźwięki z łona matki wód płodowych .
June mi znowu przybyło 2 kg., na plusie jestem wg . mnie 4,5 kg a wg.pierwszej wizyty u lekarza wychodzi 6,5kg.
Pytałam się wczoraj mojego gin. co sądzi na temat szczepienia się kobiet w ciazy p/grypie ktora teraz szaleje , powiedział ze sceptycznie podchodzi do tego i jeżeli chorowałam wczesniej ciężko na grypę to warto , a jeżeli nie to mam sobie dać spokój i poprostu uważać nie przebywac w dużych skupiskach ludzi .
Jesli chodzi o sex to faktycznie chyba hormony mają tu dużo do powiedzenia , ja nie nazekam na ochotę ale strasznie sie boję o malutką i wtedy mam blokadę 😞

• Mamusia
Moja przyjaciolka wlaczala suszarke na najmniejsze obroty i w ten sposob usypiala dziecko 🙂 hehe

Olu co do szczepionki masz racje. Ja wychodze z tego samego zalozenia a slyszalam juz rozne opinie na temat tych "fantastycznych" szczepionek takze NIE! DZIEKUJE, POSTOJE...
Co do piersi to nic mi narazie nie wycieka, ale moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. No i jestem 3 tyg do tylu jesli chodzi o Twoj wiek ciazowy.

• Mamusia
Mmh… to co smakuje tobie, smakuje też mi!

23 i 24 tydzień ciąży

Ponieważ mózg dziecka rozwija się w błyskawicznym tempie, szybko też rośnie jego główka. Rozwinięte są już gruczoły i kanaliki łzowe, a zatem pojawiają się też pierwsze łezki. Twoje dziecko rozpoznaje również zapachy i smaki, a zatem możesz wpłynąć na jego upodobania zwracając uwagę na to co jesz. Dziecko kosztuje wody płodowe i pozytywnie reaguje na słodkie smaki, a negatywnie na gorzkie. Eksperymenty udowodniły, że dziecko wypija więcej wód płodowych jeśli są one słodkawe. Dziecko dziennie wypija od 200 – 760 ml wód płodowych, ucząc się tym samym odruchu połykania. Wody płodowe są wymieniane co 3-4 godziny.
Ponieważ dziecko teraz bardzo szybko rośnie wzrasta jego zapotrzebowanie na energię, dlatego powinnaś dostarczać organizmowi kalorycznych potraw.

• Mamusia
>AngelFire napisał:
Moja przyjaciolka wlaczala suszarke na najmniejsze obroty i w ten sposob usypiala dziecko 🙂 hehe

i co sie Angel smiejesz? 😉 suszarke tez przerabialam, to byl jedyny sposob zeby Mala po 8 miesiacu zycia chciala laskawie zaliczyc drzemke w ciagu dnia- od momentu odpalenia suszarki zasypiala w max 5 min i tak spala z ta wlaczona suszarka okolo.... 3 godzin 🙂 a bez suszarki to niestety mogla padac ale nigdy nie na tyle zeby zasnac, a jak tylko probowalam wylaczyc suszarke jak juz dobrze zasnela to odrazu oczy jak 5 zl i juz bylo po spaniu 🙂 . Ja slyszalam tez o odkurzaczu ale to niefajny pomysl bo sie kurzy.
Ach jeszcze sie zdziwicie Mamuski jaki beda Wam do glowy pomysly przychodzic zeby tylko dzidzie uspokoic :P

• Mamusia
Hej Brzuchatki 🙂 Ja już od rana myślę o tym, że pojutrze idziemy na 3d 🙂 Tak bardzo chciałabym już poznac płec 🙃 Poza tym humorek lepszy, bo po obiadku wybieram się na zakupy. Czas na jakiś nowy sweterek, bo we wszystkich odkrywa mi się już brzuch 🙂
Życzę miłego dnia, buziaki 😘

• Mamusia
witam mamunie >>.
my sobie lezymy w łożeczku i ogladamy telewizje a juz nie mówie ile zjadłam dziś w nocy 🙂 teraz też już głodna jestem..
mi też jak narazie nic nie leci z piersi 🙂 może potem a wczoraj mojemu wujkowi sie urodził synek niby bardzo sliczny

• Mamusia
Smieje sie bo nie uwierzylabym jakbym nie widziala. To naprawde dzialalo. I kiedy czytalam Twoj wpis od razu przypomnialam sobie tego misia. On ma wlasnie tez taka opcje z tzw. White noise. Brzmi to jak zle nastawione radio - taki szum. Mysle ze to spelni funkcje takiej suszarki. W prawdzie wyczaly sie po kilku minutach ale jezeli dziecko zacznie sie ruszac to snowu sie wlaczy. Fajna rzecz jesli dzieci rzeczywiscie tak reaguja na te dzieki.