Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a co daje magnez?nie biore.nospy tez nie.ale jak mi twardnieje ten brzuch to kompletnie nic nie czuje tzn nie boli mnie nic tylko ze brzuch twardy.nie liczylam nigdy czy jest twardy w ciagu dnia wiecej niz 8 razy ale czasem mam twardy i ani o tym nie wiem tylko jak przez przypadek dotkne to sie okazuje.

a ta luteina to na co jest? to sie kupuje samemu w aptece czy lekarz musi przepisac?anitek tak mnie nie strasz.raz pytalam o to mojego lekarza z miesiac temu ale to wtedy twardnial mi brzuch tak 2 razy za dnia to powiedzial ze to normalne o ile nie jest twardy wiecej niz 2min chyba i czesciej niz 10 razy na dzien,wiec wtedy sie nie przejelam ale teraz jak coraz czesciej,,musze zaczac to liczyc

Tzn skurcze to sa bezbolesne no i to jest tak ze napina sie brzuch - macica na kilka sekund i puszcza. Tak jakbys miesien reki napinala. Ginka ostatnio pytalam i tak to mi wytlumaczyl. a co do twardego brzucha to tez tak mialam no i dostalam nospe i magnez.
Dziwie sie ze magnezu nie bierzesz bo jest on mega potrzebny w ciazy a w tym wszystkich witaminach dla ciezarnych jest go nie wystarczajaca ilosc. Idz do apteki kup magnez b6 dla ciezarnych i łykaj a zobaczysz roznice. Jesli chcesz kup sobie jeszcze nospe 40mg jest bez recepty i bierz gdyby Cie bolalo np albo bardzo mocno brzusio sie napinal.
No i oczywiscie powiedz lekarzowi przy kolejnej wizycie o tym.

Kamis to nie ze Cie strasze ale zapytalas czy tak mamy to Ci pisze ze tak nie powinno byc zbyt czesto oczywiscie ze bedzie sie zdarzac bo macica cwiczy sobie do porodu ale byle zeby nie za czesto.
Luteina jest tylko i wylacznie na recepte jest to hormon podtrzymujacy ciaze i niwelujacy skurcze macicy wiec biore go do konca 36tyg bo od 37tyg moge juz rodzic.
Ja mialam ciaze zagrozona i bralam duphaston do 20stego tyg ale duphaston nie dzialal na skurcze w moim przypadku stad luteina pod jezyk.

Moni czemu nie bierzesz witamin? mialas wogole robiona hemoglobine? ech kobiety w ciazy czesto od ok 16tyg maja niedobor zelaza co grozi anemia ktora moze miec powazne skutki.
Oczywisce ze mozesz brac magnez bo tak jak napisalas on dziala rozkurczowo.
Ja biore regularnie pomimo brania luteiny.

• Mamusia
moni27 napisał:
a jak się nie ma żadnych skurczów to też mogę sobie brać ten magnez? bo ja łykam tylko folik a poza tym to piję od niedawna magnez taki co się rozpuszcza w wodzie. ten calcium 300mg

calcium to wapno a nie magnez... ja polecam Mg + wit B6 dla kobiet w ciazy firmy Zdrovit, on tez jest w postaci musujacych tabletem. Bralam go w 1 ciazy i teraz tez. Ja ma skurcze lydek czasami i bardzo to pomaga poz tym uzupelnia niedobory. A tak w ogole jak Twoja morfologia skoro lykasz tylko folik bez dodatkowych witamin?

to jak bierzesz do 36 tyg luteine to moze bedziesz miala dzidziusia juz szybciej,bo np moja kuzynka tez brala cos (nie wiem moze tez luteine)na podtrzymanie ciazy i wszystko bylo w porzadku a jak tylko odstawila miesiac przed wyznaczonym terminem na nastepny dzien urodzila

• Mamusia
No okazuje się że mam dobre wyniki i lekarz kazał mi tylko folik łykać nawet witamin żadnych mi nie kazał tylko sama jak się spytałam to feminatal powiedział że mogę ale nie muszę

ale jestem głupia,faktycznie przecież calcium to wapno chyba mi już rozum siada 🤨

Kamis wiec dlatego tak dlugo musze to brac w polsce popularny jest fenoterol plus isotopin wlasnie na skurcze mi na szczescie luteina pomaga na tym etapie choc oczywiscie tez ja z Polski sciagam bo tu jej nie ma. Co do porodu to pod koniec grudnia zostanie podjeta decyzja czy cesarka czy naturalny porod wiec jak cesarka to moga ja robic w ok 38tyg.

Juz posprzatane och odrazu lepiej 🙂
Moj jak cos lubi to po ok 20min od jedzonka kopanko sie zaczyna i przewracanie 🙂
Jejkus jeszcze troszke juz tak doczekac sie nie moge a teraz jak juz lozeczko stoi obok mojego lozka to juz wogole mam bzika :P

A ja nie mam pomyslu na obiad :P wczoraj mialam filety z piersi kurczaka grilowane z sosem pieczarkowym polecam poprostu pysssszne nie moglam przestac jesc :P no i puree...a dzis nie wiem co :P nic nie mam na obiad w sumie poczekam az Moj wroci z pracy on sobie zje na poczatek z wczoraj bo jeszcze 2filety sa i pojedziemy na zakupki i cos tam sie szybkiego zrobi a jutro robie tortille z miesem mielony cebulka papryka i fasolka czerwona i na to sos z swiezych pomidorow i bazyli i sos jogurtowo czosnkowy 🙂 cos pysznego mowie Wam :P

Mamusie tez macie zimne brzuchy? Moj przewaznie jest zimny a reszta ciala cieplusia nawet podbrzusze jest cieple ale tam gdzie dzidzia tam jest zimne :P
aby w nocy czasem jest cieplejszy moj lekarz mowi ze nie wie czemu...

Ja mam cieply nad pepkiem i tam gdzie pecherz a tam gdzie Dzidzia to jest zimny :P i wiele kobiet tak ma hehe z tego co wlasnie czytalam...Taka madrosc organizmu zeby sie Dzidzia nie przegrzala 🙂