Elwira nie wiem czy są strasznie drogie, dla porównania meble Vox czy Drewex kosztują ok, 2200zł- 2800 zł ale masz to mebelki tylko dla niemowlaka, ja za zestaw dla Amelii zapłaciłam 5200 zł, z tym że łóżeczko ściągam boczne balaski i mam łóżka dla małej dziewczynki, i tak obliczyliśmy że łóżko starczy dla dziewczynki do ok 10 lat, potem dokupię większe i biurko i mam umeblowany pokój aż do nastolatki, natomiast w/w zestawy drewex i vox starczą dla malucha max do 3 lat i kupujesz drugie zatem koszt podówjny, opłaca się to ejdnak tylko w sytuacji gdy planujesz umeblować pokoik a nie tylko łóżeczko. Po za tym mnie od razu ujęły i zwariowałam.
Koszt mebli podałam z dodatkową półką wiszącą oraz pełnym wyposażeniem łóżeczka tj. materac, baldachim, stelaż oraz pościel i poszwy. Wszystko oczywiście w jednym deseniu 🙂 W rzeczywistości wyglądają jeszcze ładniej niż na zdjęciu.
ja nie kupuję mebelek bo nie mam ich gdzie wstawić , malutka bedzie dzielić pokój z nami na razie , więc tylko łózeczko i dokupię szafkę na jej ciuszki, na przyszły rok planujemy kupić wieksze mieszkanko i wtedy zaszaleję :laugh:
Ja za komplet łóżeczko, komoda, szafa zapłaciłam 2600 zł, ale warto zapłacić bo materiały są dobre i bezpieczne dla dzieci 🙂 powiem szczerze że nie trafiłam na tą stronkę meblik, sa bardzo fajne.
A ja niestety nie mogę dziecku urządzić super pokoiku bo jest za mały . I tylko mogę kupić jakąś komodę na ubranka i łóżeczko i przemalować na kolor odpowiedni ciepły , jakieś małe dodatki i w sumie tyle 😞🙂
Ola ja też mam ochotę na bigos już od dawna ale też na gołąbki i dziś właśnie się za gołąbki wzięłam ach już się nie mogę doczekać aż je zjem :P
Paulinka będzie dobrze zobaczysz,musi być dobrze 🙂 a jeszcze pewnie uda ci się płeć poznać 🙂 Moja księżniczka to chwilami tylko jest spokojna i lekko sie wierci ale tak to jak zacznie szaleć to już nie może skończyć najbardziej buszuje nocą ale za dnia też
Ale jestem nie poważna!!! mam zgagę i wzięło mnie na mandarynki to sobie wyobrażacie co się może dziać :P ale ochota na nie była silniejsza a teraz to ... cierp ciało jak żeś chciało :laugh:
beee chyba skonam :laugh:
cruella to dziwne ze przed i po taki sam wynik , ale może i tak może być . Ja mialam po 6.26 norma jest do 7.8
moni na zgagę pomagają migdaŁY -JUŻ TO WYPRÓBOWAłAM .
moja lekarka powiedziała mi że mam bardzo dobry wynik, że dobrze że jest taki sam, norma jest 7,8 jak mi powiedziała, chciałam tylko porównać z Waszymi 🙂
to dobrze że takie same wartosci są prawidłowe , mi ten pierwszy pobrali z palca na glukometr i tam wychodzą inne wartości i musialabym przeliczyć ,a drugie po glukozie mialam z żyły 😞 moni narobilas mi ochoty na mandarynki i pewno też zaraz będe miec zgagę , na szczęscie zapas migdałów w domu jest :laugh:
ach sliczny ten pokoik Amelki, ale ja to bym nie mogla miec tych samych mebli dluzej niz 5 lat bo bym oszalala- lubie zmiany wiec taka dlugofalowa opcja nie jest dla mnie 🙂
A ja dzis zaszalalam wybralam sie z rodzinka na basen- mam nadzieje ze nic nie zlapalam, woda niby ok bo ozonowana, poza tym totalny relaks i tak lekko to juz nie pamietam kiedy sie czulam 🙂 jak sie uda to wrzuce zdjecie- jestem juz taka ogromna a to dopiero 6 mies sie zaczal 😲 jakosc slaba bo wszystko tam parowalo ale i tak brzucho solidne widac 🙂 [img size=277]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuu.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
elwira2811
ola73
arbuzek
Gość
Koszt mebli podałam z dodatkową półką wiszącą oraz pełnym wyposażeniem łóżeczka tj. materac, baldachim, stelaż oraz pościel i poszwy. Wszystko oczywiście w jednym deseniu 🙂
W rzeczywistości wyglądają jeszcze ładniej niż na zdjęciu.
ola73
arbuzek
Ja też muszę lecieć, do zobaczenia 🙂
elwira2811
moni28
Ola ja też mam ochotę na bigos już od dawna ale też na gołąbki i dziś właśnie się za gołąbki wzięłam ach już się nie mogę doczekać aż je zjem :P
Paulinka będzie dobrze zobaczysz,musi być dobrze 🙂 a jeszcze pewnie uda ci się płeć poznać 🙂
Moja księżniczka to chwilami tylko jest spokojna i lekko sie wierci ale tak to jak zacznie szaleć to już nie może skończyć najbardziej buszuje nocą ale za dnia też
moni28
beee chyba skonam :laugh:
Gość
ola73
moni na zgagę pomagają migdaŁY -JUŻ TO WYPRÓBOWAłAM .
moni28
dzieki Ola 🙂
ola73
na czczo wynik do 6,4 , po obciązeniu 50g. po 1 h :do 7.8
obciążenie 75 g glukozy:
po 1 h: norma do 11,1mmol/l
po 2 h: norma do 7,8 mmol/l
Gość
ola73
moni narobilas mi ochoty na mandarynki i pewno też zaraz będe miec zgagę , na szczęscie zapas migdałów w domu jest :laugh:
moni28
moni28
elwira2811
june28
A ja dzis zaszalalam wybralam sie z rodzinka na basen- mam nadzieje ze nic nie zlapalam, woda niby ok bo ozonowana, poza tym totalny relaks i tak lekko to juz nie pamietam kiedy sie czulam 🙂 jak sie uda to wrzuce zdjecie- jestem juz taka ogromna a to dopiero 6 mies sie zaczal 😲 jakosc slaba bo wszystko tam parowalo ale i tak brzucho solidne widac 🙂 [img size=277]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuu.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />