Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez mam problemy z dusznościami ciągle mi gorąco wieczorem mam problem z zaśnięciem strasznie się męczę tak mi gorąco ale nad ranem nakrywam się po uszy bo znowu zimno hmmm dziwne to jest 🙂dzisiaj pani ginekolog powiedziała że teraz coraz cięższe tygodnie przed nami, coraz bardziej męczące

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Znow jestem w tyle z naszym forum, nawet nie mialam jak czytac. Wrocilismy wczoraj ze szpitala i dochodzimy pomalutku do siebie. A znalezlismy sie tam z niby blachego powodu, czyli podwyzszonego cisnienia. Poobserwowali nas przez siedem dni i puscili do domu, jak narazie bez lekow. Niestety tuz przed swietami musze polozyc sie jeszcze raz, chyba ze nie bedzie dalej roslo.
Najwazniejsze, ze Szymek jest zdrowy i wszystko z nim wporzadku. Niestety od kilku dni jakos slabiej odczuwam ruchy, pomalu zaczynam sie martwic.

• Mamusia
makaria a jakie masz ciśnienie , bo ja od 20 tyg biorę leki na nadciśnienie a mialam 150/90 najwiecej kilka razy ale lekarz dal receptę i powiedział ze do końca ciąży muszę brać leki 3 /dobę i że niebranie ich jest bardziej niebezpieczne dla nas niż ich branie , więc biorę 😞

• Mamusia
Hej Marcóweczki 🙂 Byłam u lekarza po zwolnienie i przy okazji posłuchałam sobie tego małego serduszka 🙂 Zapytałam lekarza o mleko UHT, powiedział, ze mogę je pic, tylko najpierw je przegotowac. No i żeby miało więcej niż 2% tłuszczu, bo te nisko tłuszczowe mają sporo chemii właśnie po to, by zabic tłuszcz.
Masło maślane mi wyszło z tego wpisu, ale wiadomo o co chodzi :laugh:

• Mamusia
witam , wstalam pierwsza bo do laboratorium musze biec 😞
anula ja wlassnie pije te malo tluszczowe ze względu na wątrobę 0,5%, bo jestem po cholecystektomi i nie gotuje wcale 😲
makaria -to ja miała podobny wypadek z tym RR , u lekarza zawsze wysoko 150/80, 150/90 , potem pojawiły sie silne bóle głowy w nocy , w dzień rożnie i RR też skakało 130/80, 150/90 i od razu dostałam leki trochę sie obawiałam ich brac , ale myślę ze lekarz wiec co robi i malej nie zaszkodzi świadomie . teraz faktycznie bóle głowy zniknęły , i RR tez w normie . Podwyższone ciśnienie moze spowodować krwotok albo odklejenie się łozyska -strasznie sie tego boję , no i na razie nie wiem jaka decyzja co do porodu czy SN czy CC

Ja mierzę ciśnienie codziennie od pierwszej wizyty u gin. ok 6 tyg . zawsze po odpoczynku i czasem jak czuję ze cos nie tak -szum u uszach albo ból glowy .kontrolujesz tez sama ?

• Mamusia
Hej Dziewczyny!
Ola73- Caly czas kontroluje cisnienie, przymajmniej 4 razy dziennie o okreslonych porach i zawsze po nawet lekkim wysilku. Jak narazie od kilku dni bole glowy minely, ale jak mocno skacze to mam krwotoki z nosa. Bylam u laryngologa i powiedzial ze to przez cisnienie, mam je mierzyc przy kazdym krwotoku i okazuje sie, ze mial racje, jest wtedy znacznie podwyszone.

• Mamusia
dopiero wrócilam z laboratorium , zziajana jak pies :laugh: .po drodze wstąpiłam do sklepu dziecięcego i kupiłam szczotkę dla niemowląt z naturalnego włosia -jest super mięciutka i jedna butelkę mala 150ml.Tommee Tippee -pani mi ja polecila jej smoczek jest najbardziej zbliżony kształtem do sutka mamy i tak następne 40 zł zniknęło z portfela :laugh:

makaria to dobrze ze kontrolujesz RR to ważne dla nas w takiej sytuacji .
ania gratulacje synka .

edyta - a ty teraz pełna abstynencja ,zero buziek nawet 😉 , nawet sie nie zbliżaj do męża , niech kupi sobie maseczkę i nosi w domu zeby cię nie zaraził