Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
june28 u mnie na ostatniej wizycie 15.01 ginka stwierdzila 0,5 cm rozwarcie. Troche sie przestraszylam ale mowila ze to niby normalne w tym okresie ciazy. Zabronila juz na figielki z mezusiem i radzila uwazac na siebie, zeby nie dzwigac i sie nie forsowac bo mozna nie potrzebnie wywolac porod.

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O i ja juz po sniadanku a maluszek zaczyna jesc hihi. bo sie juz rusza delikatnie, pewnie za chwile dostane kopniaka na dzien dobry 🙂

a co do tematu to ja jestem raczej aktywna i nie umiem lezec caly czas w lozku i odpoczywac, normalnie dzwigalam ciezkie zakupy i z psem wychodze do dzisiaj, a mam rasy siberian husky i strasznie ciagnie i szarpie, wiec troche sie martwie ze w kazdej chwili moze cos sie zaczac.

• Mamusia
0,5 cm to faktycznie raczej fizjologiczna sprawa na tym etapie ciazy bo jednak synek juz swoje wazy i napiera na szyjke 🙂 ale faktycznie moze troche zwolnij bo dla Maluszkow najlepiej jest donosic je do 38 tyg., a tak w ogole to zastanawiam sie jak to jest teraz w Polsce z porodem przed 36 tyg bo w Norwegii nawet w 30 tyg rodzi sie naturalnie o ile dziecko jest w dobrej formie, a jak ja rodzilam Livie 4 lata temu w PL to polozna mi wygrazala ze jak nie chce miec cesarki to mam na siebie uwazac i zaciskac nozki do konca 36 tyg, bo wszystkie porody przed tym tygodniem rozwiazuja przez CC...

• Mamusia
Hehe czyli jednak lubi slodycze, ale nie przejmuj sie jeden paczus nikomu nie zaszkodzil a przynajmniej maly dal o sobie znac 🙂

sluchaj june28 mam pytanie odnosnie tych skurczy przepowiadajacych. bo juz mam je takie strasznie silne i ciagnace w dol + to minimalne rozwarcie. Czasem sie obawiam czy nie urodze szybciej. Jak myslisz dlugo przed porodem mozna je odczowac takie intensywne??

• Mamusia
Aśka88 , ciezko ocenic czy te Twoje skurcze sa naprawde bardzo intensywne bo to indywidualna kwestia zwiazana z progiem bolu, z tego co pisza dziewczyny to juz po 30 tyg skurcze bywaja bardzo intensywne, mnie jak czasami zlapie to najchetniej jechalabym juz do szpitala 😉 ale takie bole jak na okres w dole brzucha moga swiadczyc o tym ze szyjak coraz bardziej zaczyna sie przygotowywac do porodu i powolutku sie dalej rozwiera. Ja w 1 ciazy majac 2 cm rozwarcie slyszalam od lekarzy i poloznych ze urodze grubo przed terminem a urodzilam w 40 tyg i to po wywolaniu oksytocyna, wiec jak widzisz reguly na nic w ciazy nie ma- niestety.

• Mamusia
A ja właśnie najadłam się suszonych bananów i wypiłam ciepłą herbatkę i brzuszek zaczyna mi skakać 🙂
Ależ ja to uwielbiam 🙂

Ja jeszcze nie mam rozwarcia, ale skróciła mi się szyjka macicy do 1cm, a całą ciążę miałam 2 więc, może to pierwsze oznaki że moja mała się szykuje na ten świat 🙂 wsumie ja się ciesze bo niechce przenosić ciąży.

• Mamusia
Hej hej Mamusie i Maleństwa 🙂 🙂
Ja od rana na nogach , myślałam,że w weekend sobie pośpię a tu nic, o 7.30 oczy jak pięć zł i koniec spania 😞. Ale za to dokończyłam sprzątanie, bo wczoraj jakoś doszłam do wniosku , że część może poczekać a dziś latałam ze szmatką ,bo mieli mnie odwiedzić rodzicie i obejrzeć sobie co mam dla Maluszka. Więc wizyta zaliczona, dziadkowie zadowoleni, bo jeżeli chodzi o sprzęt , to sporo już rzeczy mam, wczoraj jeszcze coś pozamawiałam z netu i przyjdzie w tygodniu.Zostało skręcenie łóżeczka, przywiezienie ciuszków i to nieszczęsne pranie 😞 ,kupię może jutro proszek i zacznę akcję,chyba w czasie się wyrobię 🙂
Zaraz obiadek , ale spoko , dziś kotleciki , a je się robi szybko 🙂 a potem luzik 🙂
A i rodzice mi też przywieźli kotleciki , to będą jak znalazł na czarną godzinę i brak pomysłów 🙂 obiadowych 🙂 lub chęci 🙂
Ja rozwarcia ostatnio nie miałam ale teraz idę do gina, to zobaczymy co mi powie a i skurczy na razie też nie, nie wiem czy to dobrze czy źle.
Miłego dzionka 🙂 🙂 🙂 🙂
U mnie świeci piękne słońce, humor od razu lepszy 🙂

• Mamusia
witam nadrobiłam kilka stron postów ,ale ogólnie to widzę ze weekendowa cisza 😞

wczoraj nie mogłam zasnąć do 1 w nocy a mała szalała ,a jka już sie uciszyło zaczęły sie bóle w dole nad łonem z prawej strony brzuszka i w nadbrzuszu i tak na zmianę -schizy mozna dostac z tym a co dopiero jak sie zaczną te właściwe?

pospaliśmy wiec do 9godz. żeby odrobić zaległości , potem śniadanko i na spacerek nad Wisłę z mężem i pieskiem pojechaliśmy , pogoda cudna u nas mrozik ale przyjemnie było. 🙂

• Mamusia
A ja właśnie po wizycie mojej teściowej przyniosła nam leniwe więc bedzie na jutro na obiadek 🙂

U mnie znowu pada śnieg 😞 dziś jak jechaliśmy do sklepu to odśnieżaliśmy samochód 30 minut kupa śniegu i lodu.

anulab trzymam za Ciebie kciuki będzie wszystko dobrze 🙂

• Mamusia
U mnie też już teraz leniwie 🙂 nic mi się nie chce 😞
I biję dziś rekord jedzenia, dawno tyle nie zjadałam, teraz wcinam starte jabłka z cukrem ( wspomnienie dzieciństwa ), ale mojej małej to chyba pasuje, bo kotłuję się aż miło 🙂
U nas na szczęście nic nie pada i już niech tak zostanie 🙂

• Mamusia
hej mamuski, jak tam dzionek minal, nie ma mnie za czesto na brzuszku bo duzo odpoczywam ale jak juz wejde to mam tyle do nadrobienia w czytaniu ze pozniej nie chce mi sie pisac:P

w czwartek bolal mnie brzuch, tak jakby na okres, w piatek mialam wizyte u lekarza i powiedzialam mu o tym, sprawdzil na usg i powiedzial ze niunia ma juz bardzo nisko glowke, i ze moze wyjsc wczesniej niz mam termin,powiedzial tez ze mam duzo odpoczywac i nie sprzatac zeby nie wywolac wczesniej porodu...zaczynam sie stresowac, zostalo mi jeszcze 6 tyg, mam nadzieje ze dotrwam, pozdrawiam i zycze milego wieczorka 😁

a jak wy sie czujecie???czy ktoras z was miala takie bole??

• Mamusia
jeju -ja bym najchętniej poszła już spać -tak mnie muli że szok 😞

czuje się tak sobie, coś tam od czasu do czasu pobolewa-ale jakoś daje radę .

anula ja tez jutro do gin. jadę i mamy USG . napisz co u ciebie po wizycie skąd te ciągnięcia brzuszka -może się wyjaśni 🙂

no i bez nowości zgaga , zgaga , zgaga 😞

Anitek i jak z wami w domku czy dalej szpital ? bądź dzielna 🙂

• Mamusia
olamat będzie dobrze 🙂 trzymkaj się dziewczyno masz nasze wsparcie .

Anitek to z dwojga złego dobre to ze niedługo będziesz mieć maluszka przy sobie 🙂 Olafek pewno tez czeka na ten wspaniały moment kiedy się do ciebie przytuli .

kurcze pobolewa mnie głowa i chyba za godzinkę sie kładę bo już nie daję rady taka jestem śpiąca 😞 i głodna oczywiście tez 🤔

dzisiaj tu cisza -oby nie przed burzą 😉 zajrzę chyba dopiero z rana -dobranoc brzuszki 🙂 spokojnej nocy bez żadnych przygód.pa pa pa

• Mamusia
olamat cały czas trzymam za Was kciuki a zwłaszcza za Twoją malutką - trzymajcie się mocno

ola to idz spać co się przejmujesz takie nasze prawo 🙂

Dziewczyny co wiecie na temat CZOPU ???

Bo ja coś dziś zauważyłam u siebie jak byłam w wc i teraz nie wiem czy to ten czop mi już odchodzi czy poprostu jakiś upław - ehhh ciągle coś

anitek wszystko będzie dobrze 🙂 niedługo już będziesz ze swoim synkiem razem i będziesz go tulić. A mam pyutanie czy przy Twoim ciśnieniu w Irlandii rodzi się naturalnie czy przez cc ? Bo ja też mam takie ciśnienie jak Ty no i lekarz mówi że może być cc.

• Mamusia
Anitek ja Cie dziewcze podziwiam bo ja juz bym szału dostała połączonej z paranoja porodowa ... bo jestem typem który nieznosi szpitali(trauma z dzieciństwa) a Ty teraz spokojnie nam piszesz o pysznym żurku 🙂 i jak tu nie wierzyc w to ,że ciąża to stan błogosławiony i odmienia kobietki ..

OLAMAT 3mam kciuki za Zuzke i Ciebie 🙂

a ja biore moje żelazo i zmykam czytać ksiażke bo jakos komputer mało co jest ostatnio używany ( po prostu mam lenia i nie chce mi się 😁)

dobranoc grubaski

• Mamusia
Hej Mamuśki, dzięki za miłe słowa. Wiedza, że ktoś trzyma za mnie kciuki bardzo podnosi na duchu 🙂 Zobaczymy co powie lekarz...
olamat jestem myślami przy Tobie, oby wszystko było dobrze 😘
Anitek głowa do góry, to już niedługo 🤪
A ja w końcu podniosłam się z kanapy i pojechaliśmy z mężulkiem do kawiarni na spotkanie ze znajomymi. Było świetnie, tylko teraz czuję, że strasznie nogi mi spuchły 🤨 No cóż, ważne, że zaczął się 36 tydzień i jakoś leci 🙂
Buziaki moje Marcóweczki 😘