Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasenn urodziła po 36 godzinach porodu, czują się dobrze i być może jutro wyjdą do domu 🙂
oto link do jej postu

http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=37&func=view&id=221936&catid=7

• Mamusia
no to mamuski zaczeły nam sie mamuski próć... mnie dzis w nocy złapał taki skórcz ,że z krzykiem sie obuddziłam...

Montusia juz ostatnio wspominała o czopie wiec nie chce wrózyc ale poleci dziś kolejna 🙂

a Olafek mam nadzieje , ze da sie mamie wyspac by miała siły ...

a My kinia co czekamy do przynajmniej 10 marca co 🙂 i tak tylko miesiac 🙂

• Mamusia
aaa 36godzinn ojjjj ...i jak cudnie że już go ma tak bliziutko siebie 🙂)

ja jak mojego tymcia złapie to nie puszcze bo moja pani nie daje mi ogladac usg tylko Krystian widzi ... ale powiem wam ,że to dobrze bo ostro sie zmobilizuje do parcia 🙂)

cruella dziekuje za link i kini 🙂

• Mamusia
Prasuję właśnie ciuszki, które dostaliśmy od kuzyna mojego prawie-męża. Zmęczyłam się...

Zeżarłam całą czekoladę w kilka minut 😞 A później się dziwię, że tyję i zaparcia mam...

Ja bym chciała już urodzić.

Na swędzący brzuszek używam oliwki dla dziecka.
I nic mnie nie boli poza miednicą. Też tak macie? Ja czuję jakby mi pękała na kawałki 😞

• Mamusia
co do macicy to ajjj bolii ale jak wstaje i mam sie rozruszać potem jest dobrze . ja na swedząco kujacy brzuszek mam sposoby zimna puszka pepsi 🙂) i turlam ja po brzuszku, a potem smaryje kremem na rozstępy.. i masuje a mały jak sie preży...

doti pomarańcze wyciśnij i wypij albo niech Przyszły maż kupi ananasa i zjedz na mnie działa ekspresowo z reszta ja zauwazyłam u siebie tylko boczki tłustsze a tak zero ...

Kłamieee jestem załamana mam celulit na łydkach jestem załamana nie wiem co mam zrobić njak urodze to chyba napuszcze sobie guamu do wanny i bede w nim siedzieć az wypali 😞

a ja mam poprane rzeczy i schowane pod kocami by sie nie zakurzyły

• Mamusia
Ja nie mam rozstępów. To znaczy żadnych nowych :P Bo na biodrach troszkę miałam, ale nic mi nie przybyło. A skórę mam taką, że rozstępy jak się robią to i tak mało widoczne. Szczęściara ze mnie 🙂

Większym problemem są pryszcze. Całą twarz, plecy i dekolt mam zsypane gorzej niż przed okresem.

Chyba się muszę położyć. Zjadłam obiadek i spanie mnie łapie... Prasowanie skończę później.

Trzymajcie się Mamusie.

• Mamusia
Dyiewczyny wróćiłam, nie zostawili mnie w szpitalu powiedzieli że mój stan jest dobry jak na te wszystko co mi się już dzieję i mogę spokojnie do 37 tyg posiedzieć w domu - dostałam tydzien w zawieszeniu 11.02.2010 mam wyznaczone miejsce w szpitalu i wtedy bedą działąć z moim brzuszkiem 🙂

Moja mała strasznie się pcha na ten świat na ktg mam już nawet pojedyńcze skurcze jejjj

Lekarz powiedział że 11.02 to juz ostateczny termin i mnie kłada

Ehhh ile badań mi zrobili to sie w głowie nie mieści 🙂

Montusia wspaniale wieści 🙂
po pierwsze tydzień jeszcze będziesz z nami a po drugie za tydzień będziesz tulić maluszka w ramionach, wspaniale 🙂
Ja jeszcze nie mniej niż dwa tygodnie ale i tak już odliczam 🙂

Kasenn wiem, ale tak bardzo już chciałabym, tulić małą w ramionach, aby zapach dziecka roznosił się po całym domu...
Ehhh jakie to piękne 🙂

Dziewczyny poradźcie co kupić Andrzejowi na Walentynki błagam, nie mam żadnego pomysłu

• Mamusia
montusia to super ze jesteś z powrotem 🙂

ja trochę pospałam ,ale ogólnie to coraz większy bol 😞 zwariuje -byle nie dostac gorączki 🙂 nie życzę żadnej z was takich problemów teraz i po , ja sie powoli do tego przyzwyczajam ale nie jest to miłe 😞 nie mam humoru , apetytu, sily zaraz ide s powrotem do wyrka

• Mamusia
Montusia - witaj spowrotem. 😘 No to pięknie, jeszcze tydzień z nami, a potem już z dzieciątkiem... i będziesz miała z głowy prezent na Walentynki :laugh:
I tym sposobem nasza pierwsza marcowa Mamusia urodzi :laugh:
Zaczynam mieć stresa... Ja termin mam 11 dni po Tobie 😲
A w ogóle nie jestem gotowa...
I zamiast prać, prasować i kupować, to ja na brzuszku siedzę.
A własnie byłam się dotlenić. Zaczeli nam wreszcie odśnieżac jakimś spychem pod blokiem i byłam odjechać autkiem, żeby im nie zawadzało...
Co robicie na piątkowy bezmięsny obiadek? Kurczę, ryby nie mam żadnej. Może jakieś kotlety z jajek, ziemniaczki duszone i suróweczka? Ehh... gdyby nie mąż to bym w ogóle obiadu nie robiła, bo wciągnęłam kolejne 2 kawałki babki, banana, piję sok z marchewki... i w ogóle nie jestem głodna 🥴

• Mamusia
Karka tez się cieszę, że spokojnie mogę w domu poczekać do 37 tyg w domu, chociąz muszę leżeć, ale tak naprawdę leżeć bo moja mała coś bardzo się pcha na ten świat - nawet na ktg wyszły pojedyncze skurcze to już lekka przesada a wsumie powinna koło 4 tyg jeszcze siedzieć u mnie.

Czop odszedł, brzuch się opuścił, ale tak już sporo, szyjka skrócona, rozwarcie, no i dziś się okazało że są i pojedyńcze skórcze - ale wsumie się ciesze, że koło 11 już będzie z nami mała 🙂 ale muszę z nią pogadac że ma się urodzić przed Walentynkami a jak nie to niech siedzi do 15 żeby tylko nie w Walentynki :P

• Mamusia
Montuś, ja miesiąc temu na wizycie miałam skróconą szyjkę i skurcze na ktg. Ale lekarz zapewnił,że do nastepnej wizyty za iesiac nie urodze. Ta wizyta jest już 10.02 i mam nadzieję,że powie to samo :laugh: To leż kochana i nie kuś losu 🙂
Ola Bidulo, nie możemy Ci pomóc i ulżyć w cierpieniu. Połóż się i spróbuj usnąć. Może organizm sam zwalczy stan zapalny. Ściskam i zdrówka życzę.
Jak dobrze,że mnie nic nie boli. Choć boję się,że to cisza przed burzą. Że w końcu i mnie dorwą jakieś wstrętne bóle...

• Mamusia
A ja mam termin następnej i już ostatniej wizyty na 5.03 i tak sobie myślę że tu pełno dziewczyn pewnie będzie miało swoje Kruszynki przy sobie a ja jeszcze do ginekologa będę śmigać:laugh: No chyba że nie wytrzymam:P

Kasenn moja przyjaciółka z przedszkola ma termin bodajże na 20.03:P Normalnie jakaś epidemia z tymi ciążami:laugh: