Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczyny ja Wam gratuluje odwagi, samozaparcia a przede wszystkim dobrego samopoczucia i optymizmu. Ja pamiętam że byłam przerażona, nie tym że jestem w ciąży tylko tym czy podołamy z odpowiedzialnością, mój syn ma prawie 13 lat jest moją dumą i radością, dziś wiem że dobrze sobie poradziłam ale wtedy.... zazdroszczę Wam naprawdę 🙂
Tak czy owak , nigdy nie pozwólcie inny " dobrym radą" ingerować w Wasze życie. Trzymam za Was kciuki, atak naprawdę za nas wszystkie tu 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Oczywiście jakieś obawy są czy sobie poradzę w roli mamy ale mam kochanego Męża, Rodziców, Dziadków to jak mogłabym sobie nie poradzić z takim wsparciem 🙂 Z resztą dziecko to coś a właściwie ktoś o kim baaaaaardzo marzyłam i więcej czasu poświęcam na radość i niecierpliwe oczekiwanie niż na zamartwianie się:P

a na kiedy masz termin?? a po za tym moja droga Ty z Krakowa jesteś to zapraszam też na drugie forum, "mamuśki z Krakowa i okolic " 🙂
Im więcej będziesz się radować tym podobno radośniejsze dziecko 🙂 😆 😆
Co do artykułu elwira czytałam go dwa tygodnie temu, prawie byłam przed wyborem wózka, to jakiś koszmar ale niestety w naszym kraju nawet albo i zwłaszcza dzieci nie są bezpieczne

• Mamusia
Termin mam na 18 marca, najciekawsze jest to że 14 mamy 4 rocznicę i fajnie by było jak by Synuś wtedy się urodził 🙂 A mogę zaglądnąć na tamto forum ale tak jakoś tutaj było więcej bliskich mi tematów:P No właśnie Mama cały czas mi mówi żebym się dużo śmiała 🙂 🙂

Wiesz co prawda jest taka że ile kobiet tyle opinii, ja osobiście chiałabym rodzić w Siemieradzkim, w czwartek idę właśnie do lekarza w tej sprawie, a jeśli nie tam to pewnie nie będę miała wyboru i skorzystam z Ujastek, tam mają bardzo dobrą neonatologię, przynajmniej sprzęt mają najnowszy, choć i tu opinie są różne. Dla mnie ważne jest abym mogła mieć swojego lekarza, a ponieważ mam trzech to i wybór szpitali większy hihihi

• Mamusia
Każda z nas, no może prawie każda, planuje dziecko w chwili, gdy ma wymarzonego mężczyznę i czuje, że to odpowiedni moment, że to naważniejsze czego pragnie... Ja do tej decyzji dojrzałam dopiero po 30, więc widzicie, że różnie bywa. Nie wyobrażam sobie siebie z dzieckiem w wieku 20 lat. Sama byłam jeszcze dzieciakiem. Rozpoczynałam studia. Poznawałam nowych ludzi. Chodziłam na imprezy, wyjeżdżałam ze znajomymi, po prostu korzystałam z życia i wolności. I nawet przez chwilę nie marzyłam o stabilizacji. Skończyłam studia, znalazłam pracę, kupiłam mieszkanie, rozstałam się po 7 latach z partnerem i dopiero nowego zaczęłam postrzegać jak kandydata na męża, mając w sumie 28 lat 🙂 Po roku się zaręczyliśmy, po dwóch wzięliśmy ślub i w 10 miesięcy po ślubie okazało się, że zostaniemy rodzicami. I jest super 🙂
Zatem jak widać każda z nas pisze sobie inny scenariusz na życie - ale jedno mamy wspólne - niezależnie od wieku - najważniejsze jest nasze szczęście 🙂
A teraz życze Wam słodkich snów 🙂

• Mamusia
Ja też się zastanawiam nad Ujastkiem, moja ciocia tam leżała w czasie ciąży i była bardzo zadowolona z opieki lekarskiej, moja koleżanka tam rodziła i też zachwalała. W któryś wtorek wybieramy się z Mężem tam, bo między 15 a 17 można oglądnąć oddział i "oswoić się z terenem":P Chociaż nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie na odwiedziny szpitali:P

no Ty kinia miałabyś tam blisko więc jest to jakieś rozwiązanie. Idź i zobacz sobie jak najbardziej ponieważ zawsze będziesz miała czas na zmianę decyzji. Ja byłam w sierpniu oglądałam Siemieradzkiego, tak że nie uważam że zbyt wcześnie. Ważne abyś była pewna tego wtedy kiedy przyjdzie na to czas 🙂

• Mamusia
Kurcze dziewczyny, to było naprawdę szczęście. Dni płodne miałam miec dopiero za 3 dni, a po poprawinach mężuś zachorował na grypę jelitową i nici ze starań. Byłam zła, bo chciałam od razu po ślubie zacząc a tu choroba... Wyobraźcie sobie moją minę jak 2 tygodnie później zrobiłam test ciążowy 🤪
Zmykam do łóżka, dobranoc Mamuśki 🙂

mnie niestety dopiero po kilku miesiącach, tak że załapałam się na krótkie leczenie i monitorowanie jajeczkowania, ale najważniejsze że się udało, choć dwa testy wyszły mi że nie jestem, jak zrobiłam trzeci to nie mogłam uwierzyć, dodam że testy robiłam w odstępie 2 tygodni