Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja teściowa wczoraj chodziła i planowała gdzie zrobimy pokoik dla dziecka naoglądała sie tych głupich telenowel ze tam kazda robi przed urodzeniem sporo czasu pokoik a mi sie tak nie chce bo na następną zimę przeprowadzac się bedziemy może jak wykończymy dom wiec tak sie zastanawiam czy warto a pozatym jakis leniuch się ze mnie zrobił

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kochane chciałam Was prosić o radę. Niektóre z Was wiedzą że chodzę do ostatniej klasy technikum. Od pewnego czasu zarówno Dyrekcja, jak i niektórzy nauczyciele radzą mi żebym przeszła na nauczanie indywidualne. To ze względu na moją frekwencję, bo często słabo się czuję, brzuch mnie boli i nie idę do szkoły. Z nauką nie mam problemów o ile jestem w szkole, ale jak już trochę mnie nie ma to robią się zaległości i nie mam nawet kiedy tego nadrobić. A w tym roku matura i nie mogę sobie pozwolić na duże braki. Rozmawiałam z moją lekarką ale ona uważa że to nie są powody do opuszczania i wystawiła mi jedynie zaświadczenie że jestem w ciąży, ale to nie wystarczy do nauczania indywidualnego... Wiem że sama chciałam teraz zajść w ciążę, jak jeszcze mam szkołę ale brzuszek czasem nie pozwala mi się ruszać 😞 Co zrobiłybyście na moim miejscu?

Uff.. ale się rozpisałam:P

• Mamusia
ja chodziłam do szkoły tylko do 4 mc a potem już byly wakacje , nikt wtedy w szkole z nauczycieli nie wiedzial ze jestem w ciazy bałam sie że obleją mnie z matury i nie dopuszczą do dyplomu, teraz są inne czasy widze ze szkoła jest przychylna dziewczynom w ciazy -to dobrze mnie stresu dla ciebie , moze takie nauczanie indywidualne bylo by dla ciebie dobre jak opuszczasz tyle godzin , ale chyba sama musisz zdecydowac co jest dla ciebie lepsze , jaką nie podejmiesz decyzję na pewno bedzie ona dobrze przemyślana i dobra 🙂

• Mamusia
moni27 napisał:
Ja postanowiłam używać i takie pieluszki i takie a tetrowe już 10 sztuk na początek mam a później jeszcze myślę dokupić

ja chce kupić tylko jakieś 3-5 szt.tak do wytarcie buźki , ale sie też zastanawiam , bo jeżeli mala bedzie sie budzic co 3 godz do karmienia to i tak bede ją przewijać wiec moze szkoda pampersów -choć sama nie wiem co wychodzi taniej ? tu jeszcze pranie i prasowanie wi roboty więcej

• Mamusia
Ja nie będę używać tetrowych , chyba że będę musiała... Wiadomo kupię kilka sztuk bo się przydadzą ale nie do przewijania :laugh: .
Kinia_nh ja bym się nie zdecydowała na dziecko będąc jeszcze w szkole średniej przede wszystkim, więc teraz też Ci nie doradzę co bym zrobiłam...

• Mamusia
Mi koleżanki radzą kupić i takie, i takie 🙂
Tetrowe ponoć też się przydają.
Kinia, ja nie wiem co Ci radzic. Sama robiłam wszystko, żeby najpierw pokończyć szkoły i nie mieć takich problemów. Aż tak dużo opuszczasz lekcji, że nie dajesz rady nadrobić? Ja jeszcze nie wzięłam dnia urlopu czy zwolnienia... Skoro tak Cię boli brzusio to przecież lekarka powinna Ci wystawić odpowiednie zaświadczenie. A zeby przejść na indywidualne nauczanie to co potrzeba? I jak wówczas odbywa się nauka? Sama uczysz sie z ksiażek i zaliczasz materiał, bez codziennej obecnosci w szkole?

• Mamusia
Ola73 dziękuję za wparcie. Muszę się dobrze zastanowić bo nie chcę później żałować. Nie chciałabym wykorzystywać ciąży, ale wiem że takie nauczanie indywidualne lepiej przygotowałoby mnie do matury, zwłaszcza że i tak miałam brać korepetycje z matematyki bo będzie na maturze. No a nauczanie indywidualne to jak korepetycje tylko że za darmo:P Z drugiej strony siedzieć ciągle w domu to też nie za ciekawie. A poza tym dawać fałszywe zaświadczenie to nie w moim stylu. Lekarz który mi je wypisze musi coś pobajerować, bo sam fakt ciąży nie wystarczy... Ech.. tyle za i przeciw że na prawdę nie wiem co zrobię 😞

ja tez sie zastanawiam nad pampersami czy tetrowymi ale kupilam ostatnio czasopismo mam dziecko i tam pisze ze noworodek sika do 30 razy na dobe i ze wtedy jak uzywa sie papmersy to trzeba przewijac co 2,3 godz a jak tetrowe to po kazdym siku czyli co 30 razy?????bylam w szoku ale nie mam doswiadczenia czy faktycznie tak jest

• Mamusia
No nie wiem , teraz trudno cokolwiek powiedzieć to pewnie później wyjdzie czego lepiej używać bo na pewno mniej roboty jest z pampersami niż terowymi. Ja myslę na przemian używać a może się okazać że tylko przy pampersach zostanę bo szkoda mi będzie czasu z ciągłym ich praniem i prasowaniem , tak też może być- nie wątpię

• Mamusia
Kinia, planując dziecko powinnaś chyba najpierw zastanowić się nad tym jak sobie poradzisz w szkole... co innego typowa wpadka - wtedy stoisz przed faktem i musisz sobie poradzić.
No ale przecież Wy planowaliście dziecko, więc nie bardzo rozumiem teraz Twoich rozterek. No ale trzymam kciuki, zebyś sie za bardzo nie denerwowała i pogodziła ciążę ze szkołą 🙂

• Mamusia
Karka moja lekarka uważa że jestem przewrażliwiona, przepisała mi magnez i luteine na brzuszek. Do nauczania indywidualnego potrzebne jest zaświadczenie że nie jestem w stanie chodzić do szkoły. A jeśli chodzi o naukę to nauczyciele przychodziliby do mnie i w domu miałabym lekcje, tylko byłoby to 12 godz. tygodniowo a nie 35.