Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry!!
mOje kochane mam prośbę - czy może mi któraś z Wasz napisać jak można wejśc na ten wątek w tym momencie na którym "wyszło" się przy ostatniej wizycie? ... bo chciałabym do Was częściej zaglądać i pisać ...ale jak wchodzę to mam start , apotem ponad 80 stron, i muśze od 1 strobny zaczynać by sparwdzić co napisałyście - proszę o pomoc !!!

• Mamusia
Anulab84 to jaki kochana ty masz rozmiar teraz bo ja przy 38 wczoraj płakałam ,ze chce kanapke bo ze mnie leciały i tylko jedne jasne mi sie tam podobały.

June ja będe pisac zwami wieczorkiem poniewaz teraz jade na zakupy jak tylko minie mi moja... miłosc z toaleta.. cholercia nawet moje ulubione kanapki mi dzis nie smakuja

Życze kochane udanego dnia bez dolegliwości 🙂) usmiechacie sie dużo i krzyczcie na kogo popadnie i mowcie ,ze jak wam czegoś nie dadza co chcecie to ich mrówki wpie... zjedzą 🙂)

• Mamusia
kasenn88 ja od dobrego tygodnia nie wiem co to mdłosci wiec mam nadzieje ze i u Ciebie tez niedługo mina 🙂
kasenn , co do rozmiarowki 38 w HM to musi byc na Ciebie za duza bo ja nosze ich spodnie w tym rozmiarze, a brzuch mam jak dynia ( a do halloween tak daleko... 😉 )

A własnie Dziewczyny, jak tam Wasze samopoczucie, "uzewnetrzniacie " sie jeszcze? Mam nadzieje ze Wam tez juz zaczyna to mijac 🙂

pozdrawiam 🙂

• Mamusia
czesscc..

ale byla rozpusta 2 pary spodni rozm tez 36 bo i tak mi z tyłka spadaja 🙂))

kupiłam 3 koszule fajne i wogole dobre zakupy tylko buty musze kupic i bede obkupiona na jesien 🙂))ja nie mam mdłości juz nieee tylko co innego mnnie meczylo dzis wrednie heheh
ale coż teraz mam tyle siły,że nie wiem co jeszcze by tu zrobic 🙂)

• Mamusia
Hej mamuśki. Usg genetyczne (przezierność karkowa) wyszło w normie 🙂 Krew pojechała do Łodzi i wyniki testu Pappa będą za tydzień. Dostałam 2 tygodnie zwolnienia z pracy 🤪 Moja Dzidzia ma 7cm i 62mm 🙂
A teraz żegnam się z Wami na kilka dni. Wyjeżdżam z mężulkiem na urlop 😘

• Mamusia
Dzien dobry wszystkim mamusiom 🙂

Dzisiaj sie zalamalam 🙂 No moze nie do konca sie zalalmalam ale bylam w szoku ze to "JUZ". NIE MIESZCE SIE W SPODNIE!!! 🙂
Zastanawiam sie czy przerabiac swoje ulubione spodnie (wszyc gumke) czy lepiej zostawic je na okres po ciazy (o ile w nie wejde). Dizisiaj McGywer zapial spodnie na gumke zamiast na dziurke 🙂 hehe Trzeba sobie jakos radzic.

Jeszcze 4 dni pracy i WAKAAAAAACJE 🙂

• Mamusia
Aniołkuu kup sobie takie spodnie jak ja w sklepie indyjskim z materiału alladynki baardzoooo wygodne a i fajnie wygladaja nawet do biura w zależności z jakiej tkaniny.

a ja sie dowiedziałam ,że moja pani doktor nie robi żadnych takich badań i nie wiem co mam wkońcu robic czy jednak zmienic czy jak ... zakłopotana jestem z tym

• Mamusia
kasenn88 napisał:
Aniołkuu kup sobie takie spodnie jak ja w sklepie indyjskim z materiału alladynki baardzoooo wygodne a i fajnie wygladaja nawet do biura w zależności z jakiej tkaniny.

Widzisz ze tez o tym nie pomyslalam. Przeciez sa takie spodnie na gumce (jak kiedys targowe "dzwony" 😉 Musze dobrze poszukac. Napewno znajdzie sie cos wygodnego.

U nas ciuchy dla przyszlych mam sa tak strasznie drogie a do tego nie ma nic specialnego.. 😞 Na razie to nie problem bo szukam takich fasonow "ciazowych" wsrod normalnych sklepow i kupuje je za 1.3 tego co chca w Matternity Shop. Ale pozniej? Chyba zaloze worek z ziemniakow na siebie 😞

• Mamusia
NO ale zawsze możesz powiedzieć co chcesz podać rozmiary i ktoś u Nas może Ci kupić . ja pod koniec tygodnia jade do hurtowni pobrać takie rzeczy i szukać cieplejszych leginsów na zime ... ja nie wiem jak to zniose bo nienawidze rajstop blleee...a jak nie to allegro i do przodu tam tyle tych ciuchów jest a to sie rozciąga na wszystkie strony świata..

ja dzis chodze w nich i jestem zadowolona bo nic mnie nie cisnie itd leciutkie jak bym chodzila w samej bieliznie 🙂)

• Mamusia
Edytko uśmiechnij się i przeczytaj sobie to..

Zaczynają rosnąć paznokcie u rąk. Na skórze pojawiają się zawiązki cebulek włosowych. Jelita kurczą się i wykonują ruchy robaczkowe, przez ich ścianę wchłaniana jest glukoza. Przysadka wytwarza już hormony. Dziecko zaczyna reagować na bodźce pochodzące z zewnątrz, np. na mocny dotyk reaguje gwałtownym ruchem ciała. Zwiększa się ilość płynu owodniowego, wiec płód może swobodnie pływać.

Rączki są już na tyle długie, że dziecko może nimi dotykać swojej twarzy. Maluch z zapałem zaczyna się gimnastykować. To za sprawą intensywnego rozwoju mięśni. Współdziałają one ze sobą coraz lepiej, poprawia się ich zgranie z układem nerwowym i koordynacja.

Dziecko ma wystarczająco dużo miejsca, żeby swobodnie wierzgać i machać kończynami, nie uderzając w ściany brzucha. Energicznie prostuje i zgina kończyny. Potrafi wykonać ruchy chwytne, a gdyby można było dotknąć wnętrza jego dłoni, paluszki w reakcji na to zacisnęłyby się w piąstkę

Jego klatka piersiowa trenuje ruchy oddechowe i wciąga płyn owodniowy do płuc. To wstęp do nauki oddychania. W ten sposób przygotowuje się do pierwszego oddechu, który trzeba będzie wziąć po przyjściu na świat.

W 12 tygodniu łożysko osiąga ostateczny kształt i przejmuje całkowicie zadanie podtrzymywanie życia dziecka. Ma kształt grubego dysku połączonego z macicą i w tym okresie jest dużo większe od dziecka.

ja ąż ehh milo tak słodko i wogole 🙂)

• Mamusia
anulab84 napisał:
Hej mamuśki. Usg genetyczne (przezierność karkowa) wyszło w normie 🙂 Krew pojechała do Łodzi i wyniki testu Pappa będą za tydzień. Dostałam 2 tygodnie zwolnienia z pracy 🤪 Moja Dzidzia ma 7cm i 62mm 🙂
A teraz żegnam się z Wami na kilka dni. Wyjeżdżam z mężulkiem na urlop 😘

Bardzo się cieszymy 🙂 Gratulujemy i czekamy na wspomnienia z wakacji...