Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej 🙂
Moni - mi chyba troszeczkę brzuch opadł ale to bardzo minimalnie,bo faktycznie łatwiej oddycha i widzę po ciuchach 🙂 ale to chyba nie za wiele znaczy,bo poza tym to nic specjalnego się nie dzieje typu skurcze itp. 🙂
June - rano pisała,że ma miała mokro i miała iść do lekarza wiec kto wie 🙂 może właśnie rodzi 🙂A nr jej telefonu ma chyba Olcia.
Anulab - a jak Ty się czujesz? wytrwasz do jutra ??
Montusia - super ,że jesteście już w domku i fajnie ,że Nadia jest grzeczniutka 🙂
Ja zmykam dalej do prasowania, rano część wyprasowałam ale jeszcze nie wszystko 🙂
Miłego popołudnia , będę zaglądać 🙂

• Mamusia
a jak to jest z lewatywą??
nam babka na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest już jakieś rozwarcie to się nie robi lewatywy bo można dziecko w ubikacji urodzić a do szpitala się jedzie jak się ma albo regularne skurcze albo jak wody odeszły więc w domu tą lewatywę się robi??
nie jest to pewnie zbyt przyjemne ale lepsze to niż potem w czasie porodu myśleć jeszcze o tym :/

Monisiaczek z tego co wiem to robi się lewatywę choć wiem że w niektórych szpitalach możesz powiedzieć że nie chcesz 🙂
Natomiast ja wiem że jest to mało przyjemne ale polecam bo lewatywa przyspiesza akcję porodową, więc nie sądzę by mogła zaszkodzić, jak pojedziesz do szpitala z rozwarciem na 6 cm to wiadomo że nie zrobią bo akcja jest za daleko posunięta 🙂

• Mamusia
Hejka

widze ze June sie nie pojawila i nie daje znaku czy jest jeszcze w dwupaku:laugh: :laugh: ale mi sie zrymowalo.

wczesniej cos pisala ze jedzie z mezem do Szwecji na zakupy a potem do lekarza wiec moze jeszcze nie rodzi. Mysle ze jakby rodzila to napewno by komus napisala, bo chyba Ola ma do niej numer.

Ja sobie wlasnie wstalam po 2- godzinnej drzemce i nicmi sie nie chce i jeszczezgaga mnie trzyma 🤢 🤢

Asia ja też mówiłam że nie chce, ale powiem tak:
nikt Ci tam nie grzebie, to jest jednorazowa którą możesz sama sobie zrobić, kupujesz w aptece. Fakt że lepiej zrobić bo mimo że lekarzom na pewno widok nie jest obcy to chyba nie chciałabyś się porobić w trakcie, mnie bardzo zależało zwłaszcza że to był rodzinny poród.
To nic a nic nie boli a masz takie parcie na stolec że nie ma szans na utrzymanie 🙂

WITAM 🙂

AŚKA88 WIDZĘ ŻE BOISZ SIĘ LEWATYWY 😉 JA TEZ SIĘ BAŁAM ŻE WEZMĄ COŚ MI W DUPĘ (SORKI ZA OTWARTE SŁOWA:laugh: :laugh: )WLEJĄ I BĘDĄ GRZEBAĆ ALE OKAZAŁO SIĘ NIE BYĆ TO TAKIE STRASZNE 😉 PIELĘGNIARKA WZIĘŁA COŚ W RODZAJU STRZYKAWKI ALE ZAOKRĄGLONĄ KOŃCÓWKĄ A W NIEJ JAKIŚ ŻEL WCISNĘŁA MI TO W ODBYT I KAZAŁA IŚĆ DO TOALETY :laugh: W SUMIE LEDWO ZDĄŻYŁAM ALE POSIEDZIAŁAM 5 MIN I PO KRZYKU :laugh: :laugh: TO JUŻ NIE TO CO KIEDYŚ CIEPŁA WODA Z MYDLINAMI TERAZ LUKSUS O ILE TO LUKSUSEM MOŻNA NAZWAĆ :laugh: :laugh: :laugh: TAKŻE GŁOWA DO GÓRY :P :P NO I ŻYCZĘ UDANEGO SZYBKIEGO I MAŁO BOLESNEGO PORODU 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
jestem 🤪
pewnie Was rozczarowalam co 😉 bo ja nadal w dwupaku. U lekarza okazalo sie ze dno jest juz obnizone, szyjki nie badala- standard tutaj, w moczu sladowe ilosci bialka ale cisnienie nickie wiec zagrozenia zatruciem nie ma.
Nastepna wizyta na 1 marca ale pani doktor pozyczyla mi powodzenia gdybysmy juz nie zdazyly sie spotkac 😉 wiec niewykluczone ze w przyszlym tyg sie rozpakuje ale ja bym wolala dotrwac do poczatku marca- mam nadzieje ze Marcel wezmie przyklad z Amelki i poslucha sie mamusi.
Dlatego ja jutrzejszego dnia zaciskam nozki i czekam na wiesci od ktorejs z Was ze na porodowke jedzie 🤪 Aten plyn to po dluzszym lezeniu moze sie zebrac w pochwie , to cos w rodzaju wodnistych uplawow 🙃

Moj nr ma Ola i jak tylko u mnie zacznie sie jakas akcja to dam jej znac, musze jeszcze z Kasenn sie wymienic na wszelki wypadek.
Bardzo Wam dziekuje ze tak intensywanie o mnie myslalyscie a ja nieswiadoma szalalam na zakupach i opychalam sie w MC Donaldzie ☺️ - to niby ostatni raz przed karmieniem 😉

• Mamusia
anulab84 napisał:
Nie wiem jak to jest, ale myślę, że oddanie kupci przy mężu byłoby gorsze :laugh:

no właśnie:p
a poza tym tam też ten dzidziuś wychodzi i co jak on potem taki z kupy a go się tylko wyciera z tej mazi a nie kąpie :p
mam straszne wizje :P
u mnie w szpitalu jest na życzenia ale z tego co położna mówiła to lepiej się zdecydować dla własnego komfortu 🙂