Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

moja też tak na ostatnie 3 może 4 dni przed porodem prawie w ogóle, ale przed porodem w czwartek byłam na ktg i nic nie wskazywało na poród ze skurczy oczywiście 🙂
Ja normalnie dziś cały dzień przed kompem, rano poprasowałam obiadek miałam gotowy a Amelia tylko równo co 3 godziny budzi się do jedzenia i śpi dalej 🙂
Normalnie dziś pełen relaks 🙂

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam nowe mamusie 🙂

Ola, co do laktacji to moze powinnas herbatke z koprem pic bo pobudza i dobrze dla dzidzi na trawienie robi, moze ta druga piers sie wtedy ruszy.

Aśka88 , trzymam kciuki i dawaj znac jak postepy 🙂

A moj Marcel tak szaleje ze az wszystko mnie boli, ide sie wyciagnac na sofie moze tam sie opamieta 😉

do pozniej 🙂

• Mamusia
june ja pije ta herbatkę HIpp z koprem na laktacje , chodzi o to ze jedna brodawka lepsza druga gorsza , choć teraz ja ją karmiłam to ja nawet złapała muszę troche ją poćwiczyć a mala sie denerwuje bo słabiej ją chwyta a przez nakładkę to leci jak z butli :laugh:

• Mamusia
Pewnie ze bede na bierzaco dawac znac.

Wlasnie bardzo napial mi sie brzuch i przed chwila mialam 5-ty skurcz troszke mocniejszy.

Ale cos mi mowi ze to jeszcze nie to. Moze dlatego ze sie nastawiam na niewiadomo jaki bol.

A maly cos od wczoraj jest spokojniejszy. Wiadomo ze jak cos zjem to sie ruszy, ale najwyzej machnie nozka i to wszystko.

Ale strasznie mi sie brzuch naciagnal az czuje na plecach skore naciagnieta.

Asia zmień pozycje, i weź ciepłą kąpiel od razu, jeśli są regularne co 10 min to nie ma co przesadzać z czekaniem, wiem że masz blisko do szpitala ale mimo wszystko 🙂
Jeśli to fałszywy alarm przejdzie Ci zaraz po zmianie pozycji i kąpieli 🙂
A dzięki temu my nie będziemy tu klawiatury obgryzać z nerwów 🙂

• Mamusia
june28 napisał:
Ola wiesz co mi pomagalo na poczatku podciagnac brodawke troche laktatorem i wtedy podawalam cyca malej i ladnie wtedy chwytala, moze to sie sprawdzi

mi w szpitalu zrobiła położna ze strzykawki taka ssawkę do brodawki , tez ja lekko podciągam i wtedy wkladam , a laktatora nie mam

• Mamusia
Cruella a Twoja psinka nie jest zazdrosna o Amelkę? Mnie tak wszyscy straszą że Tosia będzie bardzo zazdrosna i jeszcze zrobi krzywdę Dziecku. A ja znam swojego psa i wiem że nie byłaby w stanie zrobić komukolwiek krzywdy, z resztą labradory to takie łagodne psy. Myślicie że jestem naiwna?:P

• Mamusia
kinia ja mam kundla i też jest łagodny jak baranek , ale o mala zazdrosny w dziwny sposób, i ciekawy jej chciałby ja cały czas wąchać , zagląda do łóżeczka sama a jak mala piszczy albo płacze to ona sie denerwuje i nawet mruczy na nia , pilnuje ją i nie dam krzywdy zrobić mam nadziej ze z czasem sie przyzwyczai

• Mamusia
Musze zacisnac nogi i poczekac do jutra, bo jutro o 11.30 mam wizyte na KTG, moze juz bedzie widac jakies skurcze.

A w sobote siostra mojego męża ma urodziny i bardzo by chciala zeby maly sie urodzil, mialaby super prezent.

Sama ma corcie- 4 latka i synka 7 latek i tak sie podnieca swoim przyszlym chrzesniakiem ze ciagle pyta co ma kupic dla niego.

• Mamusia
miałam koszmarną noc, bóle miesiączkowe trwały kilkadziesiąt minut - koszmar!!
Wstałam jednak i mogłam robić wszystko tyle miałam energii. Byłam na godzinnym spacerze z siostrą i jak wrócilam myślałam że padne z wyczerpania. W tej chwili znowu boli mnie brzuch jest twardy jak kamień, ciężki i pobolewa 😞 😞 😞 cierpie