Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry 🙂

Też jestem w dwupaku ale nie wiem co powie lekarz. Wydaje mi sie ze sączą mi się wody. Tak samo miałam w poprzedniej ciązy. Dziś się dowiem. Może to jakieś bogate upławy. Powiem Wam że martwie się ale z drugiej strony czekam cierpliwie na wizytę i staram sie nie panikować.

Miłego dnia 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Skoreczko a dzisiaj masz tą wizytę czy kiedy?
Ja się wybieram kontrolnie jutro bo coś mi się ten miesięczny odstęp między wizytami nie podoba (pierwsza ciąża i trochę się boję czy wszystko dobrze jest). Ale idę do innego lekarza... do swojej lekarki jest umówiona przed Sylwestrem... nie wytrzymałabym tyle 🙂

• Mamusia
No to koniecznie daj znać co słychać 🙂
Mnie ten miesięczny odstęp wydaje się za długi... zwłaszcza teraz na końcówce. Lekarka mi powiedziała na ostatniej wizycie (był to koniec listopada), że wszystko pozamykane więc widzimy się za miesiąc... 🤢 Może ma rację i wcześniejsza wizyta nie ma sensu... Dlatego pytałam dziewczyny z forum jak z tymi wizytami no i wolałam się uspokoić i stąd jutrzejsza wizyta.

Skoreczka no to poczekamy a wieści - napisz nam koniecznie wieczorem 🙂 kurczę, ale jabłka, sama bym je dziobała 🙃

Kacha też bym się przeszła na kontrolną wizytę 🙂 czyli kuzyn mówił dobrze, że do świąt remont się skończy 🙃 😁

Anabel z tym swędzeniem to może powiedz położnej, jeśli się z nią zobaczysz 🙂 chyba, że to takie standardowe swędzenie albo tylko na brzuchu.

WielkaB jak zwykle aktywna 😉

Urszulka a Ty jak zwykle chyba pierwsza na forum 🙃

Pamii mandat za taki drobiazg, o jaaaa, to teraz mąż chyba wjeżdżać będzie do garażu z zapiętymi pasami 😉 ale fakt, mega pech.

Miałam masakryczną noc, nie mogłam spać, budziłam się co chwilę. Wracam do łóżka zaraz i chyba dopiero wieczorem się uszykuję, żeby wyglądać po ludzku, gdy mąż wróci 😉

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Też melduję się w dwupaczku 🙂 Ale wczoraj myślałam, że mój synuś brzuchem wyjdzie, no tak się kręcił i wypinał, a on już taki duży, że wszystko bolało 🙃
Kacha, masz rację i idź na tą wizytę. Miesiąc na takim etapie ciąży to trochę dużo. NIe chcę straszyć, bo przecież każda ciąża jest inna, ale ja miałam wszystko pozamykane a trzy tygodnie później już było rozwarcie na 1cm.
Nikusia, to czekamy, czekamy na wieści 🙂
Skoreczka, miejmy nadzieję, że to upławy jakieś obfitsze. Ale dobrze, że masz dziś wizytę 🙂 Będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Ha 😁 Mra dokładnie do świąt... 😁 Dzwonił kuzyn popołudniu w sobotę 😮 , że przyjedzie... 😠 tylko po co? I zdziwiony, że zrobione wszystko 😁 a mój mąż mówi "no przecież do świąt miało być zrobione i będzie..." 😁

Wczoraj z mężem wspominaliśmy stare, licealne czasy (bo my ze sobą to już wieki chyba jesteśmy 🙃 ) aaaale miło się wspominało 🙂 och i ach 🤪

• Mamusia
hej wszystkim
pewnie juz zapomniałyscie o mnie .Jestem jeszcze w dwupaczku, remont skonczony ciuszki poprane bratanica poprasowała 🙂, wszystko gotowe na przyjecie małej 🙂dzis miałam koszmarna noc jak mra_ wstawałam a co udało mi sie usnac to budziło mniE przypomnienie TABLETKA!biore fenoterol co kilka godzin ;/

• Mamusia
mra ja to jak zawsze aktywna ale pomału wiecie co zrobiłam porzadek w 3 szuladach mojego M i nie wiem po co mu w domu 5 mlodków skoro ma garaz na dole 🤪 🤪 🤪tak sie zasiedziałm na podłodze ze nie mogłam sie podnies krzyczałam na ratunek do M zeby mi pomogł sie podnies chociaz nie ma problemu z podnoszeniem ale było ciezko 🤢 🤢 🤢 🤢 ide teraz cos zjesc i dalej utykam musze powiesc dwa prania i trzecie mi sie pierze jeszcze zostanie mi jedno normalne białae rzeczy noi ubrania robocze M

• Mamusia
Elka to czekamy na wiesci 😉

Dzwoniłam do połoznej przełozylismy wizyte na jutro po południu 😉

Swoją drogą to jestesmy chyba i tak bardzo twarde jest 19 grudzien a wszystkie jestesmy w dwupaku 😉Nie sadziłam ze nam sie to uda ;0

Aaa pisałam ze tydzien temu kuzynka urodziiła synka i wiecie co to była jej pierwsza ciąza 😉 mały wazył 3700 a poród trwał w co az mi sie nie chce wwierzyc 45 minut 😉 taki poród to chyba marzenie 😉

Skoreczko mi tez przed ostatnia wizyta wydawało sie ze wody juz sie sacza ale to tylko zmiana wydzieliny w pochwie przed porodem wiec spokojnie i powiedz co ci lekaz powiedziaL po wizycie...;
)

Kacha ja w pierwszej ciazy tez miałam cały czas wizyty co miesiąc teraz czesciej przez to rozwarcie i skurcze wiec nie mart wie ;0

mra ode dzis wieczorem na ktg bede sie widziała z lekarzem to mu powiem mam nadzieje ze to nie zatrucie ciązowe ...

• Mamusia
Dzień Dobry Mamusie 🙂
Pospałam i czuję się mega wypoczęta bo prawie cały weekend przedrzemałam 😁
Wczoraj poświętowaliśmy troszeczkę na urodzinach u koleżanki 🙂 Oj fajnie obserwuje się imprezki na trzeźwo 🙂 Pod koniec oczywiści jak towarzystwo popiło to co drugi gość miał dla mnie fachowe rady na poród łącznie z tym , że byli chętni na mierzenie mi obwodu miednicy 😜 😜 😜

Zaczynam się przyzwyczajać do "typowych"moich dolegliwości i staram się już na nie uwagi nie zwracać tylko skupiam się na nowościach 🙂 Nowością np. jest to ze wiecznie moja wkładka wilgotna jest!!!! i ciągle mam uczucie wilgotnej bielizny. Pocą mi się tez cycuchy...
skoreczka sama się zastanawiam czy to właśnie wody mi się nie sączą? Dawaj same dobre wieści po wizytowe 🙂

Mra_ super że mąż wraca 😁 Wcale się nie dziwię, że jesteś prze szczęśliwa!!!! Mi cholerka teraz na końcówce znowu libido podskoczyło 🙃 i jakoś tęskni mi sie za mężem mimo tego, ze jest obok 🙂

Kacha fajnie, ze już remont skończony 🙂 Ja jakoś nie przejmowałam się zbyt długimi odstępami między wizytami. Ostatnio było to 3 tygodnie, a teraz dopiero 27.12 mam mieć ktg.

Gosik nie zapomniałyśmy 😁

Nikusia wracaj do nas 🙂

WielkaB widzisz organizm ma mniej zapału niż ty 🙂 Jak siadł to nie chciał wstać 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Kruszynka a ja to się cieszę, że zimy nie ma 🙂 Przynajmniej nie muszę się opatulać i uważać, żeby się nie wywrócić na ślizgawicy 🙂 Zima niech będzie ale dopiero jak będę bardziej stabilna 🙂 no i biegam sobie w adidaskach co też moim nogom baaaaaaaaaardzo odpowiada 🙂

Pamii lipa z tym mandatem jak diabli !!! Mój mąż kiedyś wpadł podobnie tylko na 3pasmówce zatrzymali się obok niego radiowóz i po prostu policjanci zajrzeli do środka auta a tam PASY NIE ZAPIĘTE 🙂 no i dziękuję....

Anabel Małgorzata bardzo fajnie 🙂 Mi się to imię dobrze kojarzy więc równocześnie podoba mi się 🙂 Zresztą sama miałam być Małgosia 😁

• Mamusia
heh a ja miałam byc Józefiną hahah bo mój tato jest Józef a ja urodziłam się dzien przed jego imieninami szczęście położne mi imie wybrały jak dowiedziały się o Józi hahah mi jest wygodnie z ty6m imieniem poniewaz mozna je wszelako skracać i zamieniac ale jak mówią Małgorzata to tez nie lubię 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

Monika u mnie też wczoraj Mały tak się kręcił i wypinał, że miałam wrażenie, że brzuchem wyjdzie... 🤔 Może pępkiem - i byłoby to prawdą co mówiły koleżanki Mry w przedszkolu 😁

WielkaB z tymi żywcami to faktycznie jaka pomyłka 😁 Ale miał być żywiec, to był żywiec 😁 Ciekawa jestem jaką miała minę teściowa jak się dowiedziała, że to o wodę chodziło 😜

Dawajcie znać dziewczyny po wizytach!

Mnie z kolei przed snem i po przebudzeniu stopy swędzą 🤢 A dłonie to normalnie jakby nie moje...

Dziewczyny mam pytanie - co kupujecie mamie na Gwiazdkę? Bo ja mam problem... 🥴

Skoreczka dzięki za widoki jabłonki 😉

Pami faktycznie pech z tymi pasami! Mogliście zagadać, że Ty w ciąży i że i tak dużo wydatków... 😜 Może by przepuścili...

• Mamusia
Skoreczka faktycznie już pisałaś ,że masz dziś wizytę 🙂 Czekam na relacje 🙂
Kacha widzisz remont na finiszu a nie wierzyłaś 🙂
Magditta ja mam tak samo jak ty wkładka cały czas mokra a jak kichnę to wogóle i cycki opierają się o brzuszek w piżamce i zaraz spocone są 🙃

• Mamusia
Kruszyna to mnie pocieszyłaś 🙂 szkoda, ze to w takich przypadłościach musimy się jednoczyć 😁 Oklaski 🙂

wielkaB z Żywce- rewelacja 🙂 Przypomniało mi się jak wysłałam kiedyś męża do sklepu. Piekłam ciacho przed świętami i już w trakcie roboty zorientowałam się, ze nie kupiłam budyniu, więc wołam : Kochanie biegnij mi kupić szybko 2 budynie śmietankowe 🙂" po chwili wraca mąż i przynosi dwie "słodkie chwilki" i z dumą mówi jak zobaczył moją mega zdziwioną minę, "no z panią ekspedientką wybraliśmy najszybsze, złe??" 🙂

Mra_ a propos ciastek to Ty zanim znikniesz nam w objęciach męża zdradź sposób n precyzyjne dekorowanie pierniczków bo ja to będę wieczorkiem czynić a boję się, ze kleksy wyjdą!!!!

Beatka ja mamie niezmiennie od lat kupuję perfumy 🙂 to już prawie tradycja 🙂
No a moje Maleństwo też czasem chce wyjść bokiem i to do tego upodobało sobie prawy bok 🙂

Moja koleżanka dziś w nocy urodziła córeczkę 🙂 Termin miała na 22.12 🙂 Teraz ja i jeszcze jedna koleżanka z terminem na 9.01 jest 🙂

• Mamusia
😁 😁 😁 Magditta dobre, dobre!
Dziewczyny łączę się z Wami z tymi przypadłościami... ręce jak banie... stopy podobnie... spocone cycuszki... chociaż o dziwo od 2 dni mnie zgaga nie męczy 🙃
Dobra, ponarzekałam to czas ruszyć brzuszek z domu 🙂
Miłego dnia życzę 😘

Magditta też mam non stop mokre wkładki, aż mnie to wkurza 😠 zaczęłam dokładać sobie po 2 listki papieru toaletowego i co wizytę w kibelku wymieniać 🙃 schodzi mniej wkładek wtedy 🙃 🙃 🙃 Libido libidem, ale kurczę, chyba do Bożego Narodzenia się wstrzymamy - bo mamy chrzciny i mąż ma być ojcem chrzestnym, więc mam schizę, że urodzę w święta 😉 rozmawiałam z mamą i się śmiałyśmy, że to wielce prawdopodobne, bo od kilku lat jest mi coś w święta - od 42 stopni gorączki, zatoki, zbicie nadgarstka z podejrzeniem złamania (wigilia w szpitalu na prześwietleniach), poparzenie skóry... No to w tym roku chyba mogę rodzić, nie? 😉

CIASTKA - kupiliśmy gotowe polewy i pisaki Dr Oetkera - pisaki, lukry, posypki, całość nakładana pędzelkami i paluchami, chociaż żałowałam, że nie pomyślałam, żeby dokupić pęsetę do tych kuleczek 😉

ZAKUPY - swojego męża wysłałam raz na zakupy a sama sprzątałam. Minęło 40 minut, zastanawiałam się, gdzie go posiało, bo do sklepu mieliśmy 5 minut... wtem wszedł mąż i oznajmił, że spotkał kolegę pod Tesco i sobie gadali i teraz się cofnął po listę, bo zapomniał jej zabrać. Padłam z głodu 😉 tata za to był jeszcze lepszy 🙃 mama wręczyła mu listę, tata pojechał i zrobił zakupy, pewny siebie kazał sprawdzić, czy wszystko dobrze kupił i... okazało się, że kupił tylko połowę zakupów, bo nie wpadł na to, żeby odwrócić kartkę 🙃 Żywiec i budyń też dobre 😁

Beata o tym rodzeniu przez pępek myślałam wczoraj dokładnie. Strasznie boli jak Mała się teraz wierci i co chwilę robi "aliena" 🙃

Dziewczyny na pewno dam znać po wizycie.
Anabel może rzeczywiście upławy sie zmieniły ale jak ostatnio tak miałam to akurat byłam w szpitalu. Ciężko złapać taka wodę wiec kazali mi złapać to jakoś na liglinę. I lekarz na dyzurze stwierdził ze to wody. Jednak nic z tym nie zrobili bo co mieli zrobić 🤢 No i w 37 puściły całkiem.
Mra nie spałaś bo przezywasz przylot męża. Wcale sie nie dziwie bo ja tez nie sypiam jak mój mąż wyjeżdza do rodziców - a oni mieszkają na drugim końcu Polski.
Monika i właśnie tak to jest: tu wszystko pozamykane a nagle rozwarcie. I o tym myslę.
Kacha niektórzy lekarze właśnie nie skracają przerw między wizytami w ostatnim etapie ciazy. Ciekawe za ile wyznaczy mi następna wizyte. Myślę jednak ze na poczatku stycznia.
A zmienić lekarza czasem warto, ja ciesze się ze zmieniłam!
Anabel ostatnio zastanawiałam się jakie imie dacie swojej Księzniczce 🙂
Magditta w szpitalu mówili ze te wkładki higieniczne nie określą czy to woda czy upławy. Lepiej sprawdzac na liglinie lub ryzykować i na bieliźnie. Dam znać co powiedziała moja lekarka. Doczytałam że Kruszyna i Mra macie to samo 🤢
Beata mamy te same dolegliwości kończyn 🙃

Kacha a ja to sie chyba ze zgaga będę musiała zaprzyjaźnić bo ona mnie kocha 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁

• Mamusia
No dobrze lista zakupów świąteczno przedświątecznych zrobiona 🙂 no ale chyba będę musiała towarzyszyć w zakupach mężowi, żeby nie odbierać potem co 5 minut telefonu m pt:"a takie masło może być?"
Mra_ chyba w tym roku skorzystam z gotowych pisaków o boje się, ze inaczej to kleksy porobię 🙂 niezgrabota na maksa jestem 🙂

hehehe właśnie dzwonił mój brat i pytał się czy już w butach śpimy 🤪 🤪 🤪

Teraz trochę podporządkuję mieszkanko a na odpoczynek zostawiam prasowanko 🙂

Hejka Dziewczyny
Już jestem w domu, podtuczyli nas trochę kroplówkami z witaminami i dostawałam bolące zastrzyki w tyłek. Robili mi USG i Emilka dalej jest nieproporcjonalna, może to oznaczać że albo taka jest jej uroda albo chorobę. Teraz nie są w stanie tego sprawdzić, dopiero po porodzie.
Na razie tyle, jak się troszkę ogarnę w domu to postaram się nadrobić to co pisałyście. Dzięki za smski i gg. Fajnie już być w domu 😘