Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam 😆
Ja prawie wyspana, zaraz się biorę za jedzenie śniadania a potem chyba idę jeszcze dospać 😁 U nas zimno i straszna mgła 😮
wielkaB trzymaj się dzielnie i nie daj się depresji 😘 też miewam gorsze dni i wiem jak to jest... spróbuj sobie czymś poprawić nastrój, ciepła kąpiel z bąbelkami 😉 jakieś domowe zabiegi kosmetyczne, coś dobrego do zjedzenia 😆
...a co do drugiego imienia - to nasza Kaja dostanie drugie imię po mojej babci, która zmarła 1,5 roku temu 😞 Bardzo nas wspierała i kochała - była wyjątkową osobą...

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kruszyna123 napisał(a):
U nas z imieniem jest podobnie tzn.wielki metlik i nie wiemy jakie wybrać!!!
Ciuszki już mam dla małej wszystko dostałam od znajomej musze dokupic tylko skarpetki i jakies czapeczki!! Tak bardzo nie bede szaleć z zakupem ubranek bo dopiero pózniej zobacze co bedzie mi brakować!! Natomiast zostały mi wszystkie inne rzeczy łożeczko ,pościel,wózek bo nic nie mam!!!

To tak jak u mnie z imieniem 🙂 nie umiemy się zdecydować:/

Witam 🙂
WielkaB przesyłam pozytywne fluidy, polecam Ci domowe spa, zrób coś dla siebie. Przygotuj sobie pachnącą kąpiel, makijaż, paznokcie a potem zjedz coś dobrego najlepiej z dodatkiem czekolady. Czekolada podobno wyzwala hormony szczęścia.
Kobzior ja też już wstałam. Tyle, że zła bo szwagier najpierw wydzwaniał do nas o 22:30 a potem o 7 rano. Miał szczęście, że nie zadzwonił na mój telefon bo bym mu nagadała.
Chociaż muszę przyznać, że czuję się wyspana

Dzień dobry 🙂

Ja spałam jak kamień do pewnego momentu 🤢 No ale jak juz wstałam przygotowaliśmy sniadanko i teraz mam chwilke dla siebie bo chłopaki sprzataja troszkę w aucie. Później gdzieś pojedziemy, pewnie gdzieś niedaleko. Mam cos na mysli ale z reguły to omijamy tę miejscowość więc nie wiem czy dzis tam trafimy 🙃

WielkaB czasami trzeba oczy wypłakać, a potem już będzie lepiej. Szkoda tylko że aż tak ci źle że nie chcesz z nikim gadać, bo może rozmowa z bliską osoba uczyniłaby cuda. Tulimy 😘

Nikusia
szwagier przegiał, łacze sie z Tobą, bo nie cierpie wydzwaniających ludzi po nocach i od samego rana. Czasem mam dosyć komórek, choć tak naprawdę ciężko byłoby tez bez nich.

Anabel nawet fajnie tak do końca nie znać płci dzidzi, ja nawet tak chciałabym, tylko u nas lekarze nawet nie zapytali czy chcemy wiedzieć 😎

Kobzior u Was strasznie zmienne są te pogody, u ciągle tak samo, tylko z samego rana ktos ukradł słonko 😉 Jednak juz oddaje 😁

Miłej niedzieli 🙂

Dodam jeszcze że wczoraj mój maż zaszył sie w kuchni i długo nie wychodził. Wchodzę i pytam czy długo jeszcze a on na to: Przecież muszę zrobić tyle ryby po grecku aby starczyła dla wszystkich brzuszków 😁 😁 😁

Hello Brzuchatki,

Skoreczka ja chętnie piszę się na rybkę po grecku, w sumie wczoraj żałowałam, że nie ma żadnej rybki w zamrażalniku 🙃 co do imion - nie bardzo podobało mi się nadawanie 2 (u nas tylko tata i brat mają 2 imiona), ale mąż zaparł się, że jak będzie syn, to Iwo Edward (Edward po tacie męża; mąż ma drugie imię po swoim dziadku ze strony taty...) i nie chciał słyszeć innej opcji. I tak myślałam, że to dośść nie fair. Jak przy usg wyszło, że będzie dziewczynka to zastanawiałam się jak zasugerować drugie imię po mojej mamie, a tu proszę, zadzwoniła teściowa i zaproponowała: "jak tak wam Rita się podoba, to może drugie imię Katarzyna, bo Rita Anna dziwnie się zlewa, a Rita Katarzyna bardzo ładnie brzmi" 🙂

Nikusia i Skoreczka gadułą raczej nie jestem, chociaż lubię uczestniczyćw interesujących rozmowach 🙂 więcej słucham, choć mąż się śmieje, że też mam gadane 😉 bardziej chyba przy nim, niż przy innych 🙃

WielkaB tak jak napisała Nikusia, zrób coś dla siebie 🙂 zadzwoń do najlepszej kumpeli czy coś 🙂 nawet nie musisz jej się żalić, tylko pogadaj z kimś, kto Ciebie w dobry nastrój wprowadzi 🙂

Anabel współczuję pracującej niedzieli! Nie cierpię pracować w niedziele 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczynki 😉
Ja juz po pracy dzis wczesnie skonczylismy 😉
Nocka tak jak przewidywałam bezsenna mąz wrocił o 4 z wesela wiec spalam jak na szpilkach ale na szczescie juz z głowy ...

Kruszynka ja chetnie podziele sie czapeczkami i skarpetkami bo mam tyle ze 5 dzieci by sie wychowała a pomyslec ze dla Jakuba napoczatek miałam 2 😉 dostałam za to duuuzo od znajomej 😉

Wielka B przytulaski dla ciebie na poprawe nastroju

Hehehe skoreczko podziekuj męzowi za rybke 😉

Mra dziekuje za współczucie mnie tez z tym szlak czasem trafia ale taki zawód wybrałam najbardziej mi przykro z powody rodzinki która sama w domi siedzi jak ja pracuje...
Ale pocieszam sie ze jeszcze troszke i bedziemy spedzac niedziele razem 😉

Najważniejsze Anabel, że już w domu jesteś. Jeszcze część niedzieli została.
A my się wybieramy na grilla, mam zamiar sobie zabrać leżaczek i odpoczywać na świeżym powietrzy. 😁 😁 😁
Miłej niedzieli Dziewczyny 😁

No to rybka jest i prosze sie częstować 😉 😉 😉
Tak dawno temu nie byłam na żadnej imprezce że ta studniówka to mnie wykończy 😁 Jak to leci, dwa dni do 100 🤪 i do spotkania z Bejbikiem 😘

My pojechaliśmy przed siebie i daleko nie dojechalismy bo zatrzymaliśmy się po 10km i trafilismy do Parku miniatur...głównie zamków warownych. Jednak tak fajnie tam zrobili że dzieci maja dużo atrakcji np. trampolina, zamek pompowany, piaskownica z zabawkami i inne, a przy okazji dorosli moga chodzic na szczudłach, pobujać sie na duzym koniu bujanym i inne takie bajery. Mikołaj był bardzo zadowolony a my ubawilismy sie jak dzieci, choc ja nie mogłam sobie pozwolic na zabawy bo stan cięzarnej nie pozwala 😉 Na pewno tam kiedys wrócimy. Wtedy to i ja spróbuje swoich sił na szczudłach 😎

WielkaB
mam nadzieje że juz lepiej u ciebie!
Nikusia tylko leniuchuj na tym grillu 🙂
Anabel ważne że to co dzis ciężkie to juz za Tobą 🙂

• Mamusia
Czesc
Skoreczko to czekamy na informacje po wizycie 😉

A ja wczoraj sporzytkowałam popołudnie z moim synkiem mąz do wieczora lezał w łózku wiec my pojechalismy troszke do lasu troszke do mini zoo i nad jezioro mały dostał frytki w jak wracalismy do domu to był w siudmym niebie 😉 ja tez troszke sie odprezyłam 😉

A teraz lece go szykowac do przedszola a ja do pracy paaaaaa do zobaczenia po południu 😉

• Mamusia
Dzień dobry!!
Dziewczyny cos mówią,że ostatni taki ciepły weekend w tym roku mamy juz za sobą a ciekawe czy faktycznie będzie!!! Ostatno rozglądałam się za butami na zime i chyba w tym roku sobie nie kupię bo nogi codziennie juz mi puchną i w rozmiar 36 nie zapne sobie,albo nie wsune a nie wiem czy jest sens kupować większy rozmiar buta!!! Chyba będe śmigać w adidaskach ,ale mam nadzieję,że nie bedzie mega mrozów!! Nie wiem co robić!!! A wy jaki rozwiązujecie kwestę z butami???

• Mamusia
Kruszyna123 napisał(a):
Dzień dobry!!
Dziewczyny cos mówią,że ostatni taki ciepły weekend w tym roku mamy juz za sobą a ciekawe czy faktycznie będzie!!! Ostatno rozglądałam się za butami na zime i chyba w tym roku sobie nie kupię bo nogi codziennie juz mi puchną i w rozmiar 36 nie zapne sobie,albo nie wsune a nie wiem czy jest sens kupować większy rozmiar buta!!! Chyba będe śmigać w adidaskach ,ale mam nadzieję,że nie bedzie mega mrozów!! Nie wiem co robić!!! A wy jaki rozwiązujecie kwestę z butami???

ja na pewno sobie kupię jeżeli się nie zmieszczę w posiadane 🙂 nie znoszę adidasów i ich nie posiadam 🙂

Dzień dobry 🙂

Wstałam, zjadłam, piję herbatke z cytryną i cieszę się znów ze słonka 🙂

Anabel
to u nas mały wczoraj zjadł tez kilka frytek i był zadowolony, jestem zdania że nie mozna wszystkiego niezdrowego dziecku zabraniać bo poxniej w gościach zobaczy na stole talerz z chipsami albo cukierami i rzuci sie jak głodne zwierzątko 🙃 Troche byłoby mi wstyd ☺️ A tak wie co lubi a czego nie 🙂
Kruszyna ja nie kupuję butów zimowych na ten rok, bo mam kozaki i myslę że wsadzę napuchnietą nogę.
Urszulka moja waga też wskazała duzo wiecej niż powinna, a dziś wizyta i wiem że "oberwę" za to od doktórki 😁

Urszulka wiem że cięzko, bo to ciężarek taki brzuszek 😉 Ja zaś dziś w nocy cierpiałam z powodu rwy kulszwowej...myslałam że złapie mnie w późniejszym etapie ciąży, niestety juz teraz rwie mnie noga 😞

Hej Babeczki,

jak się tylko wykuruję to rzucam się w wir zakupów 😉 chcę też kupić sobie buty na zimę, bo ostatnia dobra para butów już się nie nadaje na zimę. Na co dzień stawiam raczej na wygodę w chodzeniu, toteż jeśli nie chodzę w balerinach, to w trampkach takich skejciarskich 😉 na wyjścia zakładałam zawsze buty na obcasie, ale teraz je sobie daruję. Buty na jesień w sumie mam, lekkie, nieprzemakalne i na platformie 🙃 trampki też mam i wiem, że na wiosnę będą mieć wylot 🙃 pozostają ciepłe buty na zimę, ale chyba nie kozaki, bo za kozakami nie przepadam 🙃 na pewno będą to buty ocieplane i z wysoką cholewką. Póki co, odpukać, nogi puchły mi po pracy lub w baaaaardzo ciepłe dni, ale nie jakoś masakrycznie 🙂

Mam się zgłosić do lekarzy w tym tygodniu, ale nie wiem na kiedy 😮 grypowa nie chcę ruszać się poza dom, a w piątek 27 tydzień się rozpocznie, a pamiętam, że mówili mi, żebym na usg celowała w 26 tydzień. Nie wiem, liczę, że do środy nastąpi cudowne ozdrowienie, zwłaszcza, że w poprzednią zaczęłam się gorzej czuć 🙂

Urszulka w poprzedniej ciąży tez miałam i lekarze powiedzieli że po porodzie mam to leczyć. Jednak po porodzie ani razu nie zabolało. To jest ucisk.

A ja dziś wstawie pierwsze pranko najmniejszych ciuszków, bo zakupiłam proszek i płatki mydłane. Nigdy nie prałam w płatkach mydlanych, ciekawe czy będę zadowolona.

Mra
ja też lubie baleriny, jak dla mnie najwygodniejsze!
I zdrowiej kobietko!