Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc ja dzis nie z samego rana bo w koncu mąz był rano w domu i troche sie wylezelismy w łózku z synkiem no i nareszcie troszke dospałam bo daniel wzioł Jakuba o 4 do naszego lózka a ja przeniosłam sie do pokoju małego mi pierzyne zabierali 😉 heheheh kazdy pretekst jest dobrty .I wiecie co my spimy normalnie na sofie a małemy kupilismy łózko z materacem i o niebo lepiej sie spi ja sobie cały czas mozyłam o p[orzadnym łózku tylko nie mamy na razie warunków ale jak tylklo sie wybudujemy to pierwsze co kupie to wieklkie łózko z materacem 😉

Ale sie sozpisałam ciesze sie ze humorki leposze

Urszulka to kiedy idziesz na ten posiew???

Mra super ze zakupy z głowy 😉

marta May pisz pisz pisz bo twój obtymizm jest nam ppotrzebny ... 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej dziewczyny!
Mam nadzieje, ze humory macie lepsze - w koncu weekend sie zaczal! Rozchmurzcie sie i usmiechnijcie - juz niedlugo zobaczymy nasze kochane dzidzie!!! No i jeszcze Boze Narodzenie po drodze i Mikolajki i Andrzejki! 🙂 Zobaczcie jaki fajny czas nas czeka!
A musze sie czyms pochwalic - wlasnie zakupilam mebelki dla dzidzi - jak na razie mam tylko zdjecia firmowe, bo dostawa za tydzien - za tydzien mam tez urlop, wiec bede prac, prasowac i ukladac ubranka dla dzidzi i ukladac je w nowych mebelkach 🙂 Tak wiec zakupilam: lozeczko (z mozliwoscia przerobienia go potem w lozko), komode do przebierania oraz szafe 🙂 Duze zakupy byly, ale bardzo mi sie podobaja - zaraz wrzuce fotki z Mothercare na Facebooka!
Sciskam

• Mamusia
Cześć Brzuchatki
Witam Was po kilku dniach nieobecności... Nie zaglądałam, bo miałam ostatnio jakiś kiepski nastrój - tzw. "zmęczenie materiału". Nie miałam siły i ochoty na kontakt z ludźmi... Poza tym Kaja chyba uciska mi na jakiś nerw lub organ i od kilku dni głównie leżę, bo jak tylko posiedzę kilka minut to pod prawą piersią zaczyna się miażdżąco-piekący ból nie do wytrzymania. Pogadam o tym na wizycie u położnej we wtorek - może coś zaradzi...
Doszły do mnie wieści o Nikusi, Kasi i Marcie - dziewczyny trzymam za Was kciuki i życzę WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI! 😘
mra_ pisze, że w Polsce piękna, złota jesień... w Kopenhadze jest 5 stopni, jasno robi się dopiero po godz. 8:00 rano a ciemno jest już o 17:00. I te nieustanne mgły... Depresji można odstać 🤢
Mam nadzieję, że najbliższe dni przyniosą pozytywne wieści od dziewczyn leżących w szpitalu - a i nam pozostałym "dwupakom" nastroje się poprawią!

ŚCISKAM WAS i do usłyszenia 🙂

• Mamusia
Dziewczynki buziaki na dlugi jesieny weekend 🙂
We wrocku tez pięknie, za oknem mam śliczne zółte drzewo, więc leże na sofie i się gapię 😁 Rano zerwałam męża z łóżka i poszliśmy z pieskiem na spacer no i do piekarni 🙂 Potem śniadanko i zaczęliśmy oglądać "Alicje w krainie czarów" , ale usnęłam 😁 Wstałam teraz i humorek o niebo lepszy niż ostatnimi dniami 🙂 WYPOCZĘTA JESTEM I WYSPANA W KOŃCU 😁
Dolegliwością którą od dłuższego czasu mam NA STAŁE to taki nerwoból w prawym pośladku tzn. w okolicy lędźwiowo-krzyżowej. Czasem ciężko mi przez niego wstać i zmieniać pozycję 🤢
Co do sylwka to zwykle i ja miałam dyżur albo byliśmy na domówce u znajomych. w tym roku nic nie planuję będziemy na bieżąco się martwić 🤪

cześć dziewczyny!

ja dziś się obudzilam o 4 rano i koniec snu - przeleżałam w ciemnościach do 6 i nadal nic 🤢 Tuż przed 6 pomyśłałam, ze może jestem głodna i mam za niski cukier - zjadłam jogurcik i cyk spałam do 11 😲

Beata dodaj koniecznie fotki pokoju jak skończysz, jestem bardzo ciekawa jak wygląda i jakie wybrałaś naklejki 😁

Urszulka, a co się stalo że musisz zrobić posiew? coś z nerkami? trzymam kciuki za Ciebie!

magditta super, że się wyspalaś! Zapytaj lekarza koniecznie o ten ból bo to może być coś poważniejszego? Czytalam, żeby zglaszać wszystkie takie bóle i chuchać na zimno .. Zazdroszczę Ci słońca; w wawie słońca nie widać, nie jest może ciemno ale na pewno nie slonecznie- jakoś tak nijako niestety 🤨

kobzior ja tez tak miałam miesiąc temu - dziwny ból pod prawą piersią. Ale sam przeszedł i już nie boli. Myslałam, że to przez rosnący brzuch ale skoro przestało, a brzuch mam o wiele większy więc to chyba nie było to. Daj znać jak się dowiesz bo jestem ciekawa 🙂

MartaMay - super, że masz już prawie wszystko 😁. Ja prawie też - brakuje mi tylko sterylizatora, podgrzewacza, niani i nawilżacza powietrza ale mam wszystko wybrane i zamówię w listopadzie. Ze zbytków chce jeszcze kupić hustawkę i karuzelę na łóżeczko - też mam wybrane. Więc jestem spokojna bo moge kupić w każdej chwili i mieć w ciągu kilku dni. Wózeczek odbieramy w grudniu ze względu na gwarancję - nie mogę się go doczekać 🤪

Wczoraj pucowalam pokoik synka, dziś zaczynam robić pranie więc w przyszłym tygodniu zacznę wszystko ukladać i sprawdzę czy wszystko na pewno wszystko mam - oby 😆

• Mamusia
hej kochane ja dziasj miałm luzny dizen byczyłam sie godzinke mi zajeło tylko sptzanie a po za tym przesiedziałm na fotelu z ksiazką mały kopie jak nie jednej strony to z drugiej i tak sobie leniuchujemy we dwoje zaraz ide sie wykompac i moze pojedizemy do meza cioci na kawke bo powiem wam ze mam dosyc siedzenia w domu jutro pewnie znajde sie u mamy

Dzień dobry 🙂
Udało mi się w końcu znaleźć chwilkę na Brzuszek choć nie nadrobiłam waszych postów. Jednak mam zamiar przysiąść i poczytać nasze forumowe pogaduchy 🙂

Dziś spacer mi dobrze zrobił, nałykałam sie swieżego powietrza i to troszkę postawiło mnie na nogi 🙂
Jak Was poczytam to odwołam sie do postów. Poki co odhaczam się i znikam 😉

• Mamusia
A ja miałam pracowity dzien najpierw sprzontanko w domu pózniej z mezem do galeri na zakupy dla niego jejku dziewczyny jak ja bym chciała zeby mój facet robił zakupy jak typowy facet a tak obeszlismy cała galerie i wybrał z tego jedna pare spodni a gdzie tu buty itp... ehhhh jestem zmarnowana tym chodzeniem no jak przyjechalismy do domu to na szybko zrobiłam obiadek teraz pije kawke musze troszke odpoczac i musze jeszcze skoczyc na zakupy zywieniowe bo mam braki w domu no i na rosołek cos musze kupic na jutro a maz teraz pojechał do kolegi pomuc mu w wykanczaniu domu wiec znów całe popołudnie sama z małym kurcze ja juz nie pamietam jak to jest miec meza w domu dobrze ze idzie zima i na jakis czas bedzie przerwa w budowie u nas bo tak to sobie nie wyobrazam jak sie maleństwo urodzi zajmowac sie wszystkim ...

Aaa zapomniałam napisac jak mnie mała wczoraj walneła to az z bółu na tapczanie podskoczyłam nie wiem czy pozycje zmieniała ale ból niezły heheheh siłaczka rosnie 😉 😉 😉

Ide teraz troszke polezec i potem do sklepu

• Mamusia
A ja miałam pracowity dzien najpierw sprzontanko w domu pózniej z mezem do galeri na zakupy dla niego jejku dziewczyny jak ja bym chciała zeby mój facet robił zakupy jak typowy facet a tak obeszlismy cała galerie i wybrał z tego jedna pare spodni a gdzie tu buty itp... ehhhh jestem zmarnowana tym chodzeniem no jak przyjechalismy do domu to na szybko zrobiłam obiadek teraz pije kawke musze troszke odpoczac i musze jeszcze skoczyc na zakupy zywieniowe bo mam braki w domu no i na rosołek cos musze kupic na jutro a maz teraz pojechał do kolegi pomuc mu w wykanczaniu domu wiec znów całe popołudnie sama z małym kurcze ja juz nie pamietam jak to jest miec meza w domu dobrze ze idzie zima i na jakis czas bedzie przerwa w budowie u nas bo tak to sobie nie wyobrazam jak sie maleństwo urodzi zajmowac sie wszystkim ...

Aaa zapomniałam napisac jak mnie mała wczoraj walneła to az z bółu na tapczanie podskoczyłam nie wiem czy pozycje zmieniała ale ból niezły heheheh siłaczka rosnie 😉 😉 😉

Ide teraz troszke polezec i potem do sklepu

• Mamusia
Witam brzuszki 🙂

a ja dziś byłam na ceramice 🤪 w końcu 🤪 🤪 🤪 było genialnie bo bardzo mi tego brakowało 🙃 cudownie słoneczny dzień

posiew dziś rano oddany a teraz czekamy 5-7 dni, ciekawe co to wykaże 😮

mam nadzieję że dziewczynki szybko do nas wrócą...

• Mamusia
Dzień dobry Brzuszki 🙂
Mam nadzieję,że humorki u was są już choć trochę lepsze 🙂
Chciałabym dzisiaj mieć ciepłom i słoneczną jesień!!! Wybrałabym się do parku pozagladać jak zezłociły się liście 🙂 A brzuszki jakie macie plany na dzisiaj????
Ciekawe co tam u dziewczyn jak sie czują i czy wynik są już coraz lepsze!!
Pozdrawiam Nikusie,Kachę,Coicię Boję i Anettkam 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczynki
U nas słoneczko od rana ale jeszcze nie mam nic zaplanowane poczekam az mąz wroci z wypadu na ryby i zobaczymy zaplanujemy mam nadzieje coś razem

Urszulka to trzymam kciuki za wyniki .Strasznie dłłłługo kaza czekac na te wyniki...

Jutro ma przyjsc paczka z rzeczami które zamówiłam na allegro 😉 juz sie doczekac nie moge 😉
🤪

• Mamusia
witam mamusie 🙂
Urszulka na wynik posiewu moczy nie zależnie od tego czy jest weekend długi czy nie trzeba poczekać ok.4-6 dni. Mam jednak nadzieję, że będzie jałowy 🙂
Dziś planuję leniwie po odpoczywać na sofie 🙂 Mimo tego, że dziś można było spać godzinkę dłużej moje dziecko nie dało mi pospać. Już prawie normą stało się to, że mam przerwę w spaniu miedzy 3a6 !!! Rano jak Młody się tłukł w brzuszku to nawet mój mąż, który nieświadomie położył na nim rękę, obudził się i powiedział : synu daj mamie pospać 🙂 🤪 🤪
tak wiec teraz śniadanko, kawka, kocyk i odpoczywanko 🙂
anabel ja tez czekam na paczkę z allegro bo kupiłam m.in.materacyk więc rozumiem doskonale Twoje zniecierpliwienie i podniecenie 🙂 Czekam na fotki jak już zakupy dotrą 🙂

• Mamusia
Bry 😆
Witam Was 'niedzielnie' 😉 Ja przestawiania czasu nie odczułam, bo i tak sypiam na raty 🙃 Nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam całą noc (pomijając budzenie na siusiu). Plus tego jest jedynie taki, że po 10:00 miałam już przygotowany niedzielny obiad 😁 czyli zrobione kluski śląskie, tarte buraczki z jabłkiem i zamarynowaną pierś z indyka 🙂 Teraz się pobyczę i może poszperam na allegro 😉 Chociaż ostatnio znowu za dużo zamawiam 🤪 😁

Życzę Wam udanego dnia - z dobrym samopoczuciem 😘

• Mamusia
Kruszynka ja na świerze rybki to wcale nie reflaktuje jestne jake przełkne to plotka reszta mi mułem jedzie na szczescie mój mąz zadko przywozi coś z tych połowów wiec nie ma problemy kto to zje 😉

Byłam z małym na spaceru nad jeziorkirm chwilke na placu zabaw a ze mały wstał dzis przed 6 to pad w aucie w drodze do domu juz nie pamietam kiedy ostatnio spał w dzien no ale jak chciałam sie z nim połozyc to przyjechał wuja i po spaniu teraz wója p[ojechał mąz wyjechał do muraza jakies szczeguły uzgodnic a mały zaczyna sie budzic wiec korzystam z chwili spokoju zeby jeszcze na brzuszek wejsc bo jak wstanie to trzeba bedzie obiadek zjasc no i mały ostatnio bardzo lubi sie bawic z mamusia wiec dopuki maz nie wroci to mam pełne rece roboty 😉

Magditta no to mały niezle szaleje 😉 hehhe ale to cudowne szalenstwa 😉

Moja malutka tez niezle wariuje ale jej godziny to tak 12-13 czyli teraz chyba sobie tance urzafdziła wczoraj tez o tej samej godzinie tak szalała 😉

Kobzior nie pociesze cie bo wiesz teraz to nie wiadomo wiedy sie wyspisz moze za rok dwa 😉 😉 😉

Co do zakupów to ja zamówiłam rozek rajstopki szczoteczke zestaw do pielegnacji paznokci poza tym podkłady i wkłady poporodowe wkładni laktacyjne itp razem od jednego sprzedawcy to było 13 aukcji 😉 ale teraz bede miała juz prawie wszytsko czekam jeszcze na ten biały śpiworek no i po 1 listopada zaczynam pranie 😉 😉 😉

rzeczywiscie dzis pustki jej jak Nikusi nie ma i skoreczko nie zagląda to sie cisza robi ...

hello dwupaki 🙂

moje biodra!! 😲 😲 Jeszcze nigdy mnie nie bolały, tak jak dziś rano 🤢 🤢 Żeby tylko był już styczeń!

Jakieś wieści od mam w szpitalu?

Oglądam Dr.Housa i nic mi sie nie chce - co za niespodzianka 😜

miłego dnia!

• Mamusia
Nikusia nic nie pisała a ja nie chce byc nachalna zobaczymy jak jutro po badaniach wczoraj pisała ze ma nadzieje ze jutro ja wypuszcza no ale to zalezy co powie lekarz
A ciocia Boja i Kacha nic nie pisały od kiedy poszły do szpitala no i Anetkamam sie nie odzywa ale ona nie wiem czy jest w szpitalu czy nie

Dzień dobry bardzo 😉

Widzę ze mamusie się odhaczają wiec i na mnie pora. Późno juz troszkę ale jestem. Mnie tez sie nic nie chce. Brzuszek mi skacze 🙂 Nawet zupy nie mogłam spokojnie zjeść bo odpychał mnie ruszajacy się brzusio od stołu 🙃
Też źle sypiam, budze sie i nie mogę zasnąć. Byle szelest i już na równe nogi zrywam się. A pewnie w styczniu to bede ciągle chciała spac i spać a wtedy to łatwo nie będzie 😉

Fajnie ze miło spedzacie czas.
No i nasze szpitalne mamusie pewnie mają niedzielne wizyty więc spędzają czas z rodzinkami 🙂 Jestem dobrej mysli!!!!!!!!!

Buziaki 😘