Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie mamusie. 🙂 🙂 🙂 🙂
kelly trzymamy kciuki.
Ja dzis przespalam cala noc dopiero teraz sie obudzilam, 9 h, jedynie wsawalam na siku. Mi tez w nocy podbrzusze twardnieje, ale puszcza po czasie. Nic wiecej sie nie dzieje. Maz wzial urlop. Nie chce bym byla sama.
Kelly pisz jak cos bedzie sie dziac wiecej. 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
twardnieje brzuch co kilka minut, boli podbrzusze jak na miesiączkę ale mocniej, cieknie ze mnie co jakiś czas wodnista wydzielina, czasem boli mnie kość ogonowa i puszcza ból. Siku mi się chce co chwile i co jakiś czas mam ucisk na odbyt i ciągle latam. Nie wiem, dzwoniłam do pielegniary co rejestruje do mego gina, powiedziała ze to moga byc wody płodowe i że mam jechać albo do Nich albo do szpitala żebym w domu nie siedziała. Więc się szybko szykuję i lecę. Do gina, niech sprawdzi, jakby co, szpital mam niedaleko. Dam znać. Bo jakoś nie dowierzam aby to już to było.

Hej !
Matko,mój dzisiaj w nocy dał do wiwatu.Ewidentnie bolał go brzuszek,mam nadzieję że to tylko raz (przez jakieś moje żarcie) aniżeli to kolka... 🤢 Od 6stej już się obudził i zasnął o 9tej .Tyle spokoju, nastawiłam pranie,troche ogarnęłam i... czekam na listonosza z peselem Alka,żeby wniosek o becikowe złożyć i zarejestrować do ortopedy 🙂

• Mamusia
a w ogóle od kilku dni z lewej strony brzucha na większej powierzchni czuję takie bulgotanie.. dosłownie jakbym żabę połkęła...nie wiem co to, chyba nie z picia np.bo piłam 2h przed snem kilka razy wc zaliczałam a bulgotanie dalej było aż się m. ze mnie śmiał... miałyście coś takiego?
Agnese a Ty gdzieś puchniesz? Czy tylko ja z kostkami jak balony chodzę?? 🤨

• Mamusia
Hej mamusie
Mi też mocno brzuch twardnieje i mnie te skurcze męczą..czop wyleciał cały ale nie widać żadnej krwi w moczu czy coś..
Lekarz dziś powiedział że jak do poniedziałku nie urodzę o jechac do szpitala..ale mam nadzieję że coś ruszy...boli wszystko kurcze ciągle sikam i mam parcie na coś grubszego a tu nic i nic..ech

Snakerka nie przegapisz porodu uwierz 😉 Takiego bólu nie da się przegapić 🤢 Co najwyżej będziesz jechała do szpitala już z konkretnymi bólami,ale to i tak nie urodzisz w 10 minut. Takie coś to tylko na filmach 😉

• Mamusia
no Kelly powodzonka! lekkiego porodu zycze! trzymamy kciuki 😉
Snakerka takk jak Kariona pisala wody to sa wodniste, a to kislowate to czop, mi odchodzil razem z wodami, taka galaretka przezroczysta i jak wycieralam to sie ciagnelo.
moje dziecko przesypia mi 4 godziny, zasnal po 7 wstal o 11, pojadl polezal niecala godzinke i sie porozgladal, zmeczyl sie pociagnal cycuszka 5 min i lulu. Szok. W nocy tez mi ladnie spi, normalnie wstaje wyspana!
Mamuski codziennie wychodzicie z dziecmi na dwor?