Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o kurcze czyli dzisiaj Magda bedzie tulic swoja Dziecinke!!!!!!! super trzymamy kciuki 😉

Agnese zamilkla albo ma dosc pisania ze jeszcze nic u niej sie nie dzieje albo rodzi !!!! czekamy na wiesci 😉

Tynka fajnie ze cyca dajesz wygoda jak nic! ja cala noc prawie i teraz odciagam gilunki i jest trosze lepiej. goraczki Malenstwo nie ma wiec poczekamy z learzem, jak nie przejdzie to jutro go odwiedzimy. trzymajcie kciuki oby sie polepszylo! Synek mial teraz prawie godzine aktywnosci i pospiewalam mu kolysanki z pomoca you tube, a naryczalam sie ze wzruszenia jak dzikus ☺️ sluchal jak zaczarowany.
usypiam go wlasnie i zarsaz zmykam pod prysznic i ogarniac chalupke
milego dnia Brzuszki i Mamuski!

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc :-) ja od wczoraj mam taki spokoj jak nigdy...od kiedy nie ma mojego bylego i wiem ze nie przyjdzie. Wczoraj posiedzialam u kumpeli ktora w styczniu urodzila coreczke.niema jak to poplotkowac oi starych dobrych czasach. Trzymam kciuki za Madzie na porodowce :-) .

• Mamusia
hej 😉
Tynka u mnie nie dość że wieje to jeszcze leje jak z cebra maż nawet do pracy nie poszedł..
Wioletka no nie wszystkie rodzą hehe ja też siedzę w domu i czekam,,,choć wydaje mi się że mała dzisiaj to strasznie mocno skacze i skurcze jakby troszkę częstsze i czasem to aż w plecach je czuje...
Brzuchatki,które już urodziły..Jak odczułyście odchodzenie wód??Dużo tego leci??da się łatwo odróżnić od zwykłego siusiu nie zaglądając???Napiszcie jak u Was z tym było błagam,,,,,może akurat spotka mnie dziś coś takiego hhe 🙂

• Mamusia
Wiolagral mi lecialo ciurkiem przy kazdym schyleniu nie da rady tego zatrzymac jak siusiu, leci a ty niue masz na to zadnego wplywu 😉 ale wiem ze sa kobiety ze wody sie delikatnie u nich sacza, u mnie to byly konkretne ilosci ze zakladalam non stop wielgachne podpaski i moment one byly mokre przy kazdym chlusnieciu.

hej
u nas niby wszystko ok,ale Nina teraz chce jeść nawet co godzinę i to jest tak męczące,że już sił normalnie nie mam, żarłok z niej straszny, wyrasta już ze wszystkich ubranek ehhhh

• Mamusia
Mamusiea slyszalyscie o dniach regulacyjnych u maluszkow?
sa one ok 2-3 tyg zycia, potem 5-6 tydz a potem ok 3 miesiaca
wtedy dzieciaczek zwieksza swoje zapotrzebowanie na mleczko i jest non stop glodny i wisi na cycu ok 2 dni
my wlasnie to przerobilismy, prawie dwa dni non stop jedzonko co godzina myslalam ze padne i ze pokarmu mam malo ale w przychodni mi o tym przypomniala babeczka i faktycznie wrocilo wszystko do normy juz teraz 😉
takze Tusiek to minie 😉

• Mamusia
No właśnie miałam wam mówić,że mój mały tez od wczoraj cały czas wisi na cycku no i ulewa mu się co chwila...Powiedziałam dziś o tym położnej to mi powiedziała,że muszę go przetrzymać 2-3 godzinki i wtedy się naje i pójdzie spać...Albo mam go oszukiwać herbatką z kopru włoskiego 😞

• Mamusia
Dziewczynki cierpliwosci minie minie 😉
co polozna to opinia mi powiedziano z trzeba przystawiac do piersi ile potrzebuje, a herbatki woda itp to nic innego jak dokarmianie i oszukiwanie zoladka 😮
ja wytrzymalam 2 dni tez wygladalam jak zombi ale teraz juz luzik 😎 😎 😎

no u mnie wody odeszły w trakcie parcia już na sali porodowej, więc był jeden porządny chlust 😜

ja niczym nie dopajam, trzymam się tylko mojego mleka,widać smakuje skoro tyle chce 😁

• Mamusia
😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮
takiej biedy tu dawno nie bylo 😮 😮 😮 czy tylko ja z lapkiem przy karmieniu siedze? ☺️
moj maly Ssaczek wierci sie od 15 i usnac nie moze wiec ciagle przy cycuchu a ja nic zrobic nie moge tyle co zupe wstawilam jak sie w bujaczku hustal
nic nie poprasowalam a swieze pranie czeka na rozwieszenie 🤨

• Mamusia
Madzia do mnie pisała:"DZISIAJ NIC.4 H POD OXYTOCYNĄ I ZERO SKURCZY W KOŃCU ZDECYDOWALI,ŻE WSADZĄ MI MAŁY BALONIK KTÓRY MA SPOWODOWAĆ ROZWARCIE I SKURCZE :/ ZACZĘŁAM KRWAWIĆ MÓWIĄ,ŻE TAK MA BYĆ.MOŻE W NOCY SIE ZACZNIE LUB RANO.MÓWIĄ,ZE MAŁY MA SIE DOBRZE BO TAK WYKAZUJĘ KTG I USG Z DOPPLEREM.ALE MAM JUŻ DOŁA,ŻE SAMO NIE RUSZA.."
szkoda mi jej bardzo 😞

• Mamusia
Moniko jesli chodzi o "dni regulacyjne" choć dla mnie to to samo co "krysys laktacyjny" to u mnie on sie pojawił dziś ok 2 rano... mały jak spał 4h to teraz ok 2h i od razu krzyczy że głodny a jak sie dossie do cycka to zapomina oddechu wziąśc a potem się zachłysta tym mlekiem... słyszałam że to moze trwac ok 2 dni...

• Mamusia
snaakerka trzymam mocno kciuki za ciebie i maluszka 🙂))wiola u mnie przy obu dwoch porodach wody odchodzily w domu, u mnie od razu duzo lecialo i nie jestes w stanie tego zatrzymac leci ciurkiem 😉))ale podobno u niektorych tez mogąsie saczyc jak pisala monisia 😉konefka-hania jest sliczna 😉 Moj bartus tez ostatnio zaczyna wiecej jesc tzn wypija calą butle i domaga sie dorobienia, takze moze rzeczywiscie jest skok jak piszecie 😉)monisia masz jeszcze krwawienie?bo ja nadal mam żywa krew choc ostatnio juz malo lecialo byla raczej brazowa lub rozowawa z wodą, a teraz znow żywa krew i czasami ból brzucha jak na okres, ale nie za silny, a jak u ciebie, bo tak samo mialysmy ciecie tzn, ty 5 a ja 6.