Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joll, tak mi strasznie przykro, że tak się stało ;( jestem z Tobą myślami...

iwonko, mogłabyś mi powiedzieć, jak jest po ang ta przezierność karkowa? bo nie wiem, czy u mnie ją zrobią, więc chciałabym dopytać.

dzisiaj cały dzień poza domem i 25 stron do przeczytania miałam 🙂 wczoraj mieliśmy plan iść z mężem na jakieś pyszne jedzonko do restauracji. wsiedliśmy w autko i pojechaliśmy 🙂 zatrzymaliśmy się na parkingu i już coś było ze mną nie tak...kilkanaście kroków dalej w parku już wymiotowałam pod drzewkiem jakimś iglastym i tak się wielkie rocznicowe wyjście skończyło 😉 dzisiaj odwiedziliśmy babcię męża i moją koleżankę, która ma dwie urocze córeczki 🙂 co za wspaniałości, mówię Wam! uwielbiam je 🙂 tak bym chciała, żeby moje już takie duże były i tak dokazywały 😉 poza tym ciągle mam ochotę na gotowane mięso i na kotlety, więc chyba nie mam szans na córeczkę 😉

nie mogę się doczekać USG w sobotę, tak bardzo bym chciała zobaczyć jak fistaszek dokazuje w brzusiu! chociaż potem pewnie będę płakała, hahaha, jak mi da popalić 🙂
taka dzisiaj jestem zmęczona, że chyba zaraz się spać położę, bo jutro rano do lasu się wybieramy. a tu pewnie znowu narobią mi się ogromne zaległości w czytaniu 😉

acha, chciałabym jeszcze powitać nowe kwietniówki 🙂 i obyśmy razem dotrwały do porodu!

• Mamusia
Aniu- nie wiem, zcy wogole taka nazwa padla, polozna zapytala mnie czy chce miec zrobiony DOWN SYNDROME SCREENING- to USG, plus padanie krwii pod kątem zespolu Downa, czy innych wad genetycznych- na podstawie tych dwoch badan jest stawiana diagnoza- czy jest LOW RISK, czy HIGH.U mnie na szczescie jest niski, ale stres byl starszny i nawet zalowalam , ze sie na te badania zdecydowalam. Wiec pomysl, ale mysle teraz ze warto!!

• Mamusia
Iwonka78 napisał:
Aniu- nie wiem, zcy wogole taka nazwa padla, polozna zapytala mnie czy chce miec zrobiony DOWN SYNDROME SCREENING- to USG, plus padanie krwii pod kątem zespolu Downa, czy innych wad genetycznych- na podstawie tych dwoch badan jest stawiana diagnoza- czy jest LOW RISK, czy HIGH.U mnie na szczescie jest niski, ale stres byl starszny i nawet zalowalam , ze sie na te badania zdecydowalam. Wiec pomysl, ale mysle teraz ze warto!!

a jak długo czekałaś na wyniki?

• Mamusia
Dziewczyny. Czy te USG pierwszego trymestru miałyście robione dopochwowo czy przez powłokę brzuszną? Mój lekarz zapowiedział, że zrobi mi je przez brzuch. A ja czytałam, że powinno się je robić dopochwowo ze względu na dokładność wyników. Nie wiem czy upierać się przy tej wersji czy zgodzić się z nim.

• Mamusia
Pozdrawiam mimo zapewnień synoptyków ,że zimno piękny,słoneczny czwartkowy poranek 🙂
Mój synek odprowadzony do przedszkola,dziś będą robić jakąś sałatkę więc frajda na całego,a ja siedzę oglądam DDTVN i przeglądam wózki 🙂
i zakochałam się w tym!
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=738739042

miłego dnia dziewczynki.

a to my 🙂