Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ilonab ja przez pierwszy tydzień płakałam dzień w dzień ze zmęczenia. a potem zaczęłam jeść, trochę na siłę, bo jak tu jeść jak mdli okropnie, ale potem zauważyłam, że trochę pomogło - przynajmniej nudności stały się znośne i do tej pory ustawiam sobie budzik, żeby co dwie godzinki coś przekąsić - niewiele, ale choć odrobinkę w siebie wmusić i na razie nie wymiotuję, chociaż mdłości mam non stop praktycznie od rana do nocy, to nie są już tak mocne jak na początku przy pustym brzuchu. spróbuj może i Tobie pomoże 🙂

• Mamusia
A ja zarażam ciążą. Zresztą sama sie też zaraziłam od przyjaciółki.
A dzisiaj z inną pojechałam po test. Jutro rano zrobi, ma mi dać znać.
Może będziemy miały "młodszą" kolezankę 🙂

Co się dzieje z Aqula?

Pozatym wykorzystam moje wahania hormonalne i w poniedziałek pojade do pracy zrobić tam awanturę.Zaleźli mi za skóre.Myszy ich zjedzą i tyle!

• Mamusia
I jeszcze mi się coś przypomniało 🙂 W aptecę można kupić opaski na ręcę które zakłada się przy chorobie lokomocyjnej. Lekarz powiedział mi, że jak już nie będę mogła wytrzymać z mdłościami to żeby je kupić i nosić. Pomagają na poranne dolegliwości. Te opaski są w 2 rodzajach:jedne uciskają nerwy - mi nie pomagają; drugie dostarczają jakiś środek przez skórę. Zarówno lekarz jak i pani w aptece powiedzieli, że można ich używać i nie zagrażają dziecku.

• Mamusia
no hej dziewczynki brzuszate 🙂
u mnie tydzien nerwow .......ale juz jest oki w czwartek tydzien temu bylismy u gina usg maluszek 2,6cm wszystko cudnie ale w pn w nocy dostalam krwawienia wystraszylam sie strasznie dwa razy omdlenie do tego wiec masakra niestety kontrol usg mialam dopiero w piatek wiec od pn-pt stres nie ztej ziemi. Kiedy w piatek poszlismy raz jeszcze na usg zobaczyc czy z dzidzia oki okazalo sie ze w tydzien urosla do 4cm i wszystko jest oki a krwawienie to jakies oczyszczanie w macicy byly jakies koncowki sluzowki. i teraz jest cudnie mdlosci jeszcze sa ale nie takie jak byly no i brzuszek juz rosnie rosnie 😁
pozdrwawiam

• Mamusia
ja miałam 2 tyg malutkiego krwiaka, ale mam nadzieję, że już się pięknie wchłonął idę na badanie za tydzień. Mój brzuszek też już rośnie 🙂 niesamowite 🙂 Tylko we wszystkich spodniach źle mi się siedzi. Kiedy zamierzacie kupić jakieś ciążowe ciuszki?

• Mamusia
Ja już zaopatrzona w ciuchy ciążowe dostałam od przyjaciólki która urodziła 2 miesiące temu. W żadne swoje spodnie nie jestem w stanie się mieścić.Chociaż nie mam mega brucha.Tylko że startowałam z waga 52 kg przy wzrosie 164 cm.

Podglądactwo będzie 23 września, jestem ciekawa ile już urosło 🙂

Trzymajcie się dziewczyny. Kwiecień będzie nasz 🙂