Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Love- to Ty początkujący driver jesteś 😁 45 kg ważysz? mało bardzo, ale sama tyle ważyłam jeszcze ponad rok temu, tylko potem utyłam na własne życzenie;(
Mulant- no właśnie, a w 1 trymestrze normalnie się tyje od 1-1,5 kg. Ale wole utyć niż mieć straszne mdłości i wymioty jak Love:P
Słuchaj te Twoje bole tam na dole, PRAWDOPODOBNIE nic złego nie zwiastują 🙂 Ja mam takich boli ze 20 na dzień. Najgorsze są bole jak na okres, ktore pojawiają się tak ze 2 razy dziennie. W tedy mam pełne portki ze strachu, że np. poroniłam albo coś. Tak to czuje pełno boli w macicy, dziś też i są one nie pokojące, ale to we wtorek się ginka zapytam 🙂

Sorry, że nie piszę ''O ZAMKNIĘTE'' Co zauważyłyście już pewnie wcześniej, ale moja klawiatura się zepsuła 😞

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Love, a ile masz wzrostu? jeśli jesteś niska to ważysz raczej odpowiednio:P ja też zawsze mowiłam ' ja mało waże?? no co Ty! przestań:P' a teraz ile bym dała aby zrzucić przedewszystkim sadełko z brzuszka i odzyskać talię 😞 ale teraz to już na bank nie możliwe 😞 ja mam też takie bole, a teraz się boję że dostanę plamień bo teraz jest mniej więcej termin kiedy powinnam dostać okres:/ już będąc w ciąży a o tym nie wiedząc to w terminie okresu dostałam bardzo delikatnych, jasno-brązowych plamień a'la kawa z mlekiem albo jasne kakao, i tak było przez 2 dni:P w tedy już podejrzewałam, potem test i szok:P moja mama miała ze mną plamienia- myślała,że ma okres więc o mnie dowiedziała się w połowie 4 m-ca ciąży 😁
mamamaliszka ma rację. Tam rośnie wszystko dlatego taki bol, ale jak będziesz u ginekologa to powiedz mu o tym 😉

Witam brzuchatki. 🙂 Ja właśnie się zarejestrowałam tak więc jestem tutaj nowa 🙂
03.03. ma przyjsć na świat moja kruszynka. 🙂) To jest moje 3 dziecko i cieszę się z niego niezmiernie 🙂
Widzę jedna z was z Włoch. 🙂) Jak miło. Ja też mieszkam w Itali w Nepi. 🙂 Nawet nie daleko Rzymu.

• Mamusia
łO teraz ja się nudzę:P no teraz 21 pewnie wszyscy na impreze się szykują:P ale jestem zmęczona, mimo że spałam popołudniu, potem przyszedł do mnie kumpel z dziewczyną i mnie obudzili;( kolejna osoba powiedziała że mam dziwny brzuch ( nie mam już talii).
Chciałybyście mieć szybko powiększony brzuch? tzn taki widoczny, rasowo ciążowy?
ja chyba nie:/ boję się tego, że mi wywali brzuch nie wiadomo jak. Moja mama w pierwszej ciąży to masakra..jak widziałam na zdjęciu to ten brzuch ją przeciążał, był taki wielki:/ moja siostra w pierwszej i jedynej ciąży tak samo:P

• Mamusia
No też słyszałam o tych mięśniach - czytałam dziś w gazecie:P tylko,że ja w ogole nie mam mięśni, w ogole na serio, bo ja to człowiek niewysportowany;( ale moja przyjaciołka miała bardzo umięśniony brzuch i widoczny brzuch miała dopiero w 7 m-cu 😉

• Mamusia
ja mam umięśiony ale pewnie bEdzie widac 🙂) przy 1 to nic nie bylo widac...
same zobaczcie zdjęcie
To był jakoś 18 tydzień i nic.
Teraz myślę że wcześniej bedzie widac bo już od 12/14 tygodnia powinnam czuc ruchy dziecka a to juz brzuszek musi byc chyba malutki. 🙂)

sory za błędy ale nie czuje sie za dobrze

• Mamusia
Kurde troszkę coś tam było widać 🙂 tzn. nie wiem, bo nie wiem jaki miałaś brzuch przed tamtą ciążą 🙂
no teraz może Ci szybciej urosnąć 🙂 ale fajny brzuszek 😁 ja mam taki teraz z profilu , tylko że mam jeszcze wyżej takie jakiś grubsze, nie umiem tego wytłumaczyć:P

• Mamusia
ej nie czaje tak w ogole pewnej rzeczy, ktora jest prosta jak drut. Ale muszę tu głośno pomyśleć:P
Bo chodzi o tygodnie ciąży w stosunku do miesięcy ciąży:P
1-4 tc - pierwszy miesiąc
5- końca 8 tc- 2 miesiąc
9- końca 12 tc - 3 miesiąc
13- końca 16 tc - 4 miesiąc
17- końca 20 tc - 5 miesiąc
21- końca 24 tc- 6miesiąc
25- końca 28 tc- 7 miesiąc
29- końca 32tc- 8 miesiąc
33- końca 36 tc- 9 miesiąc
i właśnie coś mi tu nie pasi, bo ciąża trwa ok 40 tyg mniej więcej.
może dlatego,że tak się mowi że ciąża trwa 9 miesięcy, a tak na serio trwa 10 ( bo całe , caluteńkie 9 miesiący) więc
36- do końca 39 tc - rozwiązanie chyba:/
ja nie czaje:P

• Mamusia
obdarzona pozwól, że Ci pomogę. Też miałam problem ze zrozumieniem tego.

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX
Życzę powodzenia i usmiechu każdego dnia 🙂 Pozdrawiam 🙂