Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Leliva siedzieć nie,ale też chyba nie będziesz szaleć jak przed ciążą 🙂Zabawa tak i tak będzie udana.....My idziemy w pazdzierniku na dwa wesela.Mąż się cieszy,bo kierowca już jest(ja)i to bez żadnych sprzeciwów-heheh.Ja jeszcze tylko kluski zrobie i kotleciki i już gotowe.Mały już czeka na wesela,bo będą kluski i czerwona kapusta-uwielbia.Miłego sprzątania..... 😁

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Izunia-wiem coś o domku jednorodzinnym 😜 niby lepsze takie domki, niby na swoim się jest ale sprzątnia tyle , że szok. Jeszcze u mnie w domu jest mama, tata, ja , siostram siostrzeniec i zwierzęta i codziennie muszę odkurzać i sprzątać po nich, bo wszyscy w pracy, młody w szkole a ja siedzę tylko w domu 😉 ale mi tam pasuje takie gospodarzenie 😁
Co do ciuszkow to owszem w Polsce też są ładne, ale jakie są zabojcze ceny ..masakra. Wozki są piękne, co prawda też drogie jak cholera, ale nam wozek kupią teście, a i wozek mam upatrzony w hurtowni 🙂 także zamiast 1300zł zapłace ok 900 😁
hehe, to Twoj synek z mężem na pewno się cieszy 😁 Julki to straszne urwiski, ale kochane. Mam bratanicę Julkę 🙂
Zgaga nieprzyjemna, słyszałam , że w ciąży pojawia się jak dziecku włoski rosną 😜 ale niektore babki mają zgagę już od początku 😜 ja tam mam czasem 🙂
Leliva, a idź i się wyszalej ' po naszemu' wiadomo jak hehe:P zero alkoholu, papierosow hehe;D
w sumie mi jest ciężko jak gdzieś jestem gdzie jest jakaś impreza albo moi znajomi. Przed ciążą paliłam, a gdy był alkohol to też go piłam, z umiarem oczywiście 🙂 ale wiem, że dla dziecka zrezygnuję ze wszystkich złych rzeczy 😜

• Mamusia
ja też jestem lumpeksowa, ostatnio nam otworzyli takiego giganta i idzie wygrzebać rarytaski ale dosyć drogie sa te rzeczy, ostatnio na Majkę wydałam prawie 150 zeta ale np. płaszczyk ma wyczesany 🙂
ja się modle o dziewczynkę, po pierwsze bardzo chcemy żeby była druga córcia apoza tym jak będzie Pola to mamy wszystko po Majkce dziecko urodzi się prawie w tym samym terminie co Maja wiec byśmy mieli idealnie 🙂
a jesli chodzi o ciuchy w sklepach to owszem czasem wydam na coś wyjątkowego, ale tak to czekam na wyprzedaże i kupuje na zapas 🙂

ja tez z domku jednorodzinnego tylko że my mieszkamy sami i czasem wszystko prosi się o pomstę do nieba 🙂

• Mamusia
A gdzie będziesz kupować?Ja chce jeden juz do końca.....no może jakas parasolke pozniej sie kupi.Obiadek juz sie gotuje.Teraz zrobilismy sobie koktajl z jagód....mniam.
Właśnie co do imprez teraz to trudno wszędzie te papierosy,ale jest zakaz to może jest mniej.Mi nawet na dworze przeszkadza ten zapach(sama kiedys paliłam).Ale słoneczko świeci 😁Może pójdziemy na spacerek.....ale to po obiadku,a może spać 😉

• Mamusia
sztunia ja też mieszkam sama.I jeszcze mam hektary trawy do koszenia....okropne.A kiedys w bloku mieszkałam.Ale Niko ma raj.Gdzie chodzicie na te zakupki?Może ja też się kiedyś skuszę.Też kupuję na wyprzedażach.Czasami sie znajdzie coś taniego.Córeczki idzie tak ładnie ubierać,kucyki...ahah...sie rozmarzyłam.Byle będzie zdrowe 🙂

• Mamusia
No Sztunia dokładnie, ja też w sklepie kupuję coś wyjątkowego 😜 a na wyprzedarze nie czekam, bo nawet jeśli to mam daleko do lepszych sklepow dziecięcych 😞 no nie dziwie Ci się, że chcesz corcie, bo jakbyś urodziła synka byś musiała się starać o nową garderobę dla niego 😜 ja tam myślę , że moj to synek to mogę wszystkie kolory kupywać oprocz rożowego 🙂
Bo jak się ma pierwszą dziewczynkę i same takie dziewczęce ciuszki to wiadomo,że potem jak synek jest to dziewczęco się nie ubierze. Natomiast jak się ma pierwszego syna, a potem dziewczynkę to ją już można tak ubrać trochę po chłopaczemu 😜
Izunia - weź mnie dym papierosowy tak wkurza, ale czasem mam momenty, że mnie tak ciągnie i muszę się zebrać w sobie aby nie zapalić:P

• Mamusia
a wozek, a to nowy kupujesz no nie? ja w hurtowni na 99%, koło Częstochowy to jest, tzn z 10 km przed Częstochową, od mojej strony bo ja z Opolskiego 🙂 a miejscowość zwie się Biała, czy jakoś tak. Też jest hurtownia w Kamyku chyba. Tam jest jeden gatunek wozka, tzn z tych nowocześniejszych ale kolory są przerożne 😁

• Mamusia
O kurde Love 😞( Na serio mi Cię szkoda.
No właśnie w ciąży choroba jest przesrana, bo nie ma czym leczyć 😞 jak masz kaszel to może zrob sobie syrop z cebuli 😜 słoik, kroisz cebulę na krążki, kładziesz pierwszy krążek do słoiczka, zalewasz miodem albo zasypujesz cukrem, potem drugi i zasypujesz czy tam zalewasz i tak do końca 😜 mniam, kochałam ten syrop w dzieciństwie, ale takto nikt go nie znosi. On jest bardzo słooodki mmm 😁 ale wątpie czy go polubisz. Bo jak nie można lekow to jak sie wyleczysz 😞( kiedyś tam wyzdrowiejesz bez tabletek:/

• Mamusia
OK, zrozumiałam 🙂
Nie znoszę go faktycznie! Chyba bym zwymiotowała po nim.
Jak na razie kupiłam jakis miód kwiatowy, kilo cytryny, i z PL przywiozłam kilka słoiczków yropu z mlecza i będzie na kaszel + sok z aroni. Też jest mega nawitaminowany. Do tego łóżko, kocyk i czego mi wiecej do szczęśćia potrzeba???? 😞((( PRZEJEBANE!!!! Nawet uleżec sie nie da bo juz mi troche w tym brzuch przeszkadza

• Mamusia
Syrop pycha. Chyba z tamtego roku jeszcze mam z maja jak moja mama robila.
Ja to samo wyro koc i laptop... Czekam na meza bo ma wczesniej dzisiaj wrocic- przynajmniej sama nie bede.
obdarzon jaki wozek wybralas? wiem ze kiedysjuz pokazywalas ale daj jeszcze raz hehe 🙂

• Mamusia
Love- no wiem, że przejebane ale musisz to wytrzymać 😞 mam nadzieję, że ja nie będę chora bo teraz jesień się robi i to najgorszy okres. To dobrze, że jesteś zaopatrzona w syropki 😉
Hm.. ja pokazywałam wozek dla chłopca, ale podobny do tego co ja chcę. Ale zaraz poszukam ten co ja chcę i Ci pokaże, jeśli będzie się dało skopiować obrazek 😜
Izunia, hehe jak dziecko ma katarek to zawsze trzeba z chusteczką latać i przekonywać aby dmuchnął w chusteczkę:P

• Mamusia
hehe ja ostatnio byłam w banku i myślałam że się ze śmiechu zesram, bo w PL niedawno euro skoczyło do 4,36 ( ale dziś czy wczoraj zmalało już do 4,29, choć to i tak dużo) i chciałam pobrać z konta mojego M 600 euro, to mi powiedziano, że mogę max 500 pobrać bo takie jest zainteresowanie eurami. A ludzie stali i chcieli się pozabijać w kolejkach za tą kasą, też euro wyciągali uradowani 😜

• Mamusia
No właśnie słyszałam i chciałam siostrze na konto wysłac około tysiąca zeby mi wymieniła i w złotówkach wpłaciła, poki sie oplaca to, ale nic nie wyszło z tego bo mojego nie ma a ja jego hasła do konta internetowego nie znam zeby przelew zrobic... a na moim saldo się wyświetla 0,00 🙂 hehe aż trzy zera mam 🙂

• Mamusia
Love,Hehe no moj M mnie upoważnił do konta i właśnie kazał wyjąć i rozmienić:P
Oj Love, Ty masz chociaż saldo na koncie, a ja nawet nie mam konta 😞
Izunia, oj ja zawsze chciałam aby moje dziecko było takie samodzielne 🙂 zwłaszcza chciałabym aby umiało samo, zasnąć bez żadnych rykow i krzykow:P ale chyba za wiele wymagam:P
No teraz wozki są bajeczne:P