Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
u was śnieg a u mnie wiatr i deszczyk:/
Kasia, fajnie że Twoj ma jakieś hobby 😁

obdarzona nas to deszcz zaleje zamiast snieg zasypie 🙂Wykoncze sie ta pogoda.Bylam na dworze,bo maz narescie powiesil lampe z czujnikiem na dworze i musialam ocenic i pochwalic to prawie mnie słonia porwac chcialo 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, no weź tragedia. Śnieg mogłby dla atmosfery polecieć 😜

Kiedy ubieracie choinkę? 🙃

ja najpeirw musze moja poszukac gdzies na naszej posesji 🤪A bedzie problem,bo same mutany juz zostaly.Ale to nie problem zetnie sie ja w srodku i bedzie jak ta lala 🙂Ja chyba tydzien przed swietami.Jutro maly robi z mezem szopke 😉

• Mamusia
Aha.. ja też chyba tak tydzień przed wigilią ubiorę, albo kilka dni przed ;-)
kurcze miałam robić te ozdoby choinkowe, a nie mam transportu do miasta po materiały a w taką pogodę na nogach nie pojdę;/

to wy macie żywą? my sztuczną 😁 choć czasem raz na 3-4 lata bierzemy żywą, ale lecą igły z tego. Choć ładnie pachnie 🤪
ja swoją szopkę też wystawię. Dostałam od mojego byłego robioną ręcznie przez stolarza, z taką lampką do gory 😁

• Mamusia
Wróciłam. Kupiłam bardzo mało :/ Dla teściowej dwie filiżanki do kawy z home&you z podstawkami, jeszcze krem do ciała perfumowany z Oriflame dostanie, dla mamy odświeżacz też z home&you i cos do tego będę musiała dokupić. Dla taty i dziadka Łukasza nie mam nic jeszcze :/ Chociaż dla moich babć w tym roku nie robię prezentu, umówiłam się, że mama kupi od nas wszystkich coś większego bym tyle nie latała. Oczywiście długo nie wyrobiłam, bo zaraz mnie plecy zaczęły boleć.
U rodziców zeżarłam ruskie pierogi 🤪 A Nikusia wreszcie trochę babcie skopała po raz pierwszy 😁
Co do waszych dyskusji to miałam coś dodać i zapomniałam 😜 Przypominam sobie tylko tyle, że ja też mam jakąś ścieżkę z włosów na pępku i chyba depilatorem ją potraktuję. Niby blond są, bo ja naturalnie blondynka jestem, ale taki mech, że nie wiem.
Mąż ma dzisiaj popijawę w pracy i poprosił mojego tatę by po niego o 23 przyjechał 😁 Ale będę miała z niego polewkę jak zawsze gdy coś wypije 😉

• Mamusia
Aaa co do choinki. Ja mam taką gotową już ubraną i z lampkami, jest w kształcie stożka, bo nigdy się nam nie chciało ubierać i rozbierać choinki, a i zwykle czasu na to nie było. Wystarczy wyciągnąć z piwnicy 🙂 Hehehe w tym domu naprawdę brakuje dziecka 😉 Za rok kupię już taką co się samemu ubiera 😉 Choć u rodziców zapewne jak zwykle ja będę musiała ubrać choinkę.

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
i standard jakw idze, gadam do siebie 🙂 hello, gdzie jestescie??
ale wy mnie olewacie, nikt chyba tu do siebie tyle nie gada co ja. spadam stad.
musze wybrac w koncu wieszaczki na torebke na prezent dla siebie i siostry. moze któras ma, sprawdza sie??

Biedna ewci@, po prostu się w czasie nie możemy zsynchronizować. Ja mam taki wieszaczek. Bardzo fajna rzecz i daje radę nawet z ciężką torbą. Bo chodzi Ci o te co o kant stołu się zahacza?

• Mamusia
Lady, fajnie że mieszkasz w dużym mieście. Co prawda się nalatasz ale i tak masz...wszystko bardziej na miejscu. Jejciu, ubrana choinka 😞 ja muszę sama zawsze, tzn ubierać z mamą 😁
Ale to nie to samo co kiedyś, nie ten klimat.

Się wkurzyłam, nie mam jutro transportu na urodziny o 18 😠 i już jestem zestresowana jak tam dotrę;(
Teraz maluję sobie paznokcie 😠

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
ewci@ napisał(a):
i standard jakw idze, gadam do siebie 🙂 hello, gdzie jestescie??
ale wy mnie olewacie, nikt chyba tu do siebie tyle nie gada co ja. spadam stad.
musze wybrac w koncu wieszaczki na torebke na prezent dla siebie i siostry. moze któras ma, sprawdza sie??

Biedna ewci@, po prostu się w czasie nie możemy zsynchronizować. Ja mam taki wieszaczek. Bardzo fajna rzecz i daje radę nawet z ciężką torbą. Bo chodzi Ci o te co o kant stołu się zahacza?

nio dokładnie 🙂 a jaki masz?? taki zwykły bardziej czy z jakims "ufoludkiem" tzn mi sie na allegro bardzo podobaja z żuczkami, takie z kamieniami,
http://allegro.onet.pl/uchwyt-wieszak-na-torebke-zuk-prezent-upominek-i1966082195.html
sa rózne kolory, albo kwiatek:
http://allegro.onet.pl/wieszak-uchwyt-na-torebke-kwiat-prezent-mikolajki-i1968373186.html

ale pomyslałam ze pewnie zaraz wyleca i czy nie wziac czegos prostszego. ale tamte proste znów mi sie nie podobaja za bardzo. za to dla siostry mam dylemat, bo ona zupełnie inna niz ja i sie zastanawiam czy jej sie spodoba

http://allegro.onet.pl/wieszak-uchwyt-na-torebke-torba-prezent-mikolajki-i1968373264.html
ja zawsze na płasko ona szpilki, wiec mzoe by pasowało. i taki rózowy bucik, mzoe całkiem całkiem.
a ja dla siebie mzoe z tych mniej wystajacych cos takego:
http://allegro.onet.pl/wieszak-uchwyt-na-torebke-wazka-japan-style-emo-i1973954429.html
czy taka ważke, czy mzoe taki kwiatek ZKHS mniej wystajacy, prostszy:
http://allegro.onet.pl/wieszak-na-torebke-urodziny-imieniny-mikolaj-aries-i1975678320.html

co myslicie dziewczyny??

Siemka! Co tu tak pusto? Wszystkie jeszcze śpicie? Ja już mam zakupy zrobione, teraz się biorę za porządki, a potem za szykowanie jadła na wieczor, bo teściowie mają przyjechać.

Wiecie, że nigdzie nie udało mi się dostać na kasę do diabetologa? Na ten rok już mają wszędzie limity wyczerpane i nie pomogło tłumaczenie, że mam skierowanie na cito i że jestem w ciąży. Musiałam się prywatnie zarejestrować i to też dopiero na przyszły poniedziałek.

Ewcia, a chorobowe mam do wtorku, w środę już idę do pracy, bo mi nie chciała lekarka więcej wypisać:/ Namawiałam ją żeby dała mi już na cały przyszły tydzień, ale nic z tego 😞

• Mamusia
Czesc dziewczęta 😘
Ja wlasnie pije cappucino i jem sniadanko.Zaraz sie zbieram na zakupy.Dzisiaj sama musze jechac,bo malego tak rozlozyl 😞Biedny w nocy sie budzi od tego glupiego kaszlu.

No,z tymi lekarzami na NFZ to jest straszne.Ja jestem ciekawa na kiedy ja bede miec termin do kardiologa 🥴

Dzień dobry 🙂
Odebrałam z rana wyniki tej glukozy, mieszczę się w normie, więc jestem spokojniejsza. Przeciwciał też przeciwko mojej niuni nie produkuję 🤪 i to mnie cieszy najbardziej. Ja mam co chwilę te przeciwciała robione, bo u nas jest konflikt, ja mam tę wstrętną minusową krew...
Wyników toxo tylko jeszcze nie ma, bo w Łodzi se bąki zbijają jakieś leniwce w laboratorium 😜

Co do wieprzków i innych prosiaków, to wczoraj po kąpieli pytam się męża, czy wyglądam juz jak wieprz - oczywiście zaprzeczył, podejrzewam,że ze strachu,że mu wtłukę 😁 ale Bartek był najlepszy 😁 "Mamusia... wieprz to chyba chłopiec, a Ty jesteś dziewczyna, więc chyba...yyy...wieprzorzyca?". I nadal se siedział z poważną minką, a ja myślałam,że ze smiechu zaraz urodze, nie mogliśmy się z mężem uspokoić 😁 Wyrodne małe podluchowate jedno 😁

Ej też sobie idę kawę strzelić, ale ja ostatnio po cappuccino wymiotowałam, więc popijam Ricore z mlekiem i mi smakuje, a w pierwszej ciąży nie piłam nic poza gorącą przegotowaną wodą, nawet po pływającej w niej cytrynie potrafiłam rzygać, albo mieć całodobową zgagę. Brrr...
I cóż mogę więcej rzec. Nie mogę patrzeć na siebie w lustrze :/ Tak se zjebałam włosy tym finezyjnym obcięciem,że żałuję,że od razu nie kazałam sobie łba ściąć 🤢 Całe życie włosy prawie do pasa, to na początku ciąży, jak jeszcze nie wiedziałam,że w niej jestem, coś mi strzeliło i obcięłam na krótko. Teraz jak mi odrastają i są do szczęki - są najgorsze. I te odrosty...Jezus...Od przedziałka blond, potem jakieś kurwa rude, potem brąz, a reszta czarne 😠
Tylko cera mi się poprawiła i pokusiłabym się o przypisanie tego luteinie. Całe życie miałam gdzieniegdzie jakieś wypryski, a odkąd jestem na luteinie nie mam żadnego 🙂

Mówicie o prezentach...ja jestem z tym w ciemnej dupie 😁 a zawsze w listopadzie miałam z głowy takie rzeczy. Największy problem mam z chrześniaczką, która wszystko ma i nie wiadomo, co jej kupić, a uwielbia ponad wszystko lalki. Tylko teraz jak trafić taką, której Amela nie ma - oto jest pytanie 😎

• Mamusia
Astra napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Odebrałam z rana wyniki tej glukozy, mieszczę się w normie, więc jestem spokojniejsza. Przeciwciał też przeciwko mojej niuni nie produkuję 🤪 i to mnie cieszy najbardziej. Ja mam co chwilę te przeciwciała robione, bo u nas jest konflikt, ja mam tę wstrętną minusową krew...
Wyników toxo tylko jeszcze nie ma, bo w Łodzi se bąki zbijają jakieś leniwce w laboratorium 😜

Co do wieprzków i innych prosiaków, to wczoraj po kąpieli pytam się męża, czy wyglądam juz jak wieprz - oczywiście zaprzeczył, podejrzewam,że ze strachu,że mu wtłukę 😁 ale Bartek był najlepszy 😁 "Mamusia... wieprz to chyba chłopiec, a Ty jesteś dziewczyna, więc chyba...yyy...wieprzorzyca?". I nadal se siedział z poważną minką, a ja myślałam,że ze smiechu zaraz urodze, nie mogliśmy się z mężem uspokoić 😁 Wyrodne małe podluchowate jedno 😁

az moj maz sie usmial z Bartusia 😉

• Mamusia
o astra to widze ze my w jednej bandzie, ja też mam konflikt ale zastrzyk dostałam po mai wiec jestem spokojna
a ja jakos nie mam przykrości od Michała co do wyglądu, a nawet łazi za mna i się ślini tylko niestety może pomarzyć, hmmmmm majki nie mam może brzucha wam strzelę 🙂