Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

Ej Niko też ma takie jazdy jak Bartek? 😁 Bo mój syn nam wczoraj uroczyście oświadczył,że marzy o wąsach, takich jak ma jego dziadek, czyli mój tato 😮 A potem do męża mówi: "tata, pokaż nogę na chwilę" - popatrzył i z taką miną zawiedzioną mówi "o jaaaa....kiedy mamusia mi takie włosy urosną jak tacie na nogach 🤨"
No myślałam,ze walnę 😁 A jak był młodszy to się wielce dziwił, dlaczego ja jak sikam to siadam i nie umiem na stojąco 😮 😁

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Hej 😁 kurde nie idę jeszcze spać, choć M już śpi jak ciele 😁 poczytałam książkę i myślę, że tak za 30 min się położę.

Słyszałam od kumpla że to Californication wciąga niezwykle. Sam to ogląda i w ogole o tym dużo gada jeszcze z taką moją jedną przyjaciołką, a ja zielona i zastanawiam się o czym to jest i co tak wielu ludzi ciągnie do tego 😁

Ewcia, piękny brzucholek, wielki i w ogole 🤪 ale bardziej przyciąga moją uwagę Twa zajebista bluzka, fajna 😎

ej tak myślę sobie, czy facet, ojciec dziecka może być tylko przy porodzie SN czy może być przy CC? gdzieś ale nie wiem gdzie czytałam,że przy CC nie może, ale na programach rożnych widzę,że mężowie mimo CC są obecni 🤔

u nas w szpitalu moze byc ale podobno to hardcore i zastanawiaja się jednak nad zakazem, prawie wszyscy mdleja albo wychodza

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
obdarzona napisał(a):
Hej 😁 kurde nie idę jeszcze spać, choć M już śpi jak ciele 😁 poczytałam książkę i myślę, że tak za 30 min się położę.

Słyszałam od kumpla że to Californication wciąga niezwykle. Sam to ogląda i w ogole o tym dużo gada jeszcze z taką moją jedną przyjaciołką, a ja zielona i zastanawiam się o czym to jest i co tak wielu ludzi ciągnie do tego 😁

Ewcia, piękny brzucholek, wielki i w ogole 🤪 ale bardziej przyciąga moją uwagę Twa zajebista bluzka, fajna 😎

ej tak myślę sobie, czy facet, ojciec dziecka może być tylko przy porodzie SN czy może być przy CC? gdzieś ale nie wiem gdzie czytałam,że przy CC nie może, ale na programach rożnych widzę,że mężowie mimo CC są obecni 🤔

u nas w szpitalu moze byc ale podobno to hardcore i zastanawiaja się jednak nad zakazem, prawie wszyscy mdleja albo wychodza

Przeciez to wszystko jest zasłoniete jak robia cc?Ja bym tez chciala miec meza przy sobie czy sn czy cc.Ale chyba jak jest cc to na korytarzu czeka i pozniej go wolaja do dziecka jak juz badaja.Pamietam jak z Dawidem chodzilam z kroplówka,a tam ojciec czekal na dziecko.

U nas chyba też nie moze być taty przy cc.
Dzisiaj koleżanka pojechała na wywoływanie porodu, 40 tydz przekroczyła, a wszystko szczelnie zamknięte...coś jednak myślę,że to się skończy cięciem.

• Mamusia
izunia nie wiem nie dociekałam jak to wyglada, jutro jade do kolezanki to zapytam jak wyglada cc, ale z tego co wiem to ty masz parawanik przed soba, a i tak wszystko widzisz w obudowach lamp, a ojciec moze byc taka prawda wszedzie
mój kumpel jak jego zona miała cc w Islandii to normalnie był przy brzuchu a nie przy Asce i widział dokładnie wszystko i tylko jej relacje zdawał 🙂

ja po sankach troche zdycham śniegu u nas mltum i cały czas dosypuje a na naszym wygwizdowie to zasnież na maxa 🙂

Nie wiem Izu 😁 Kuźwa, jak jej się powinno otworzyć to nie, a u mnie?! Jak bym się nadęła, to bym małą może w wc znalazła. Bez kitu, takie mam wrażenie 😮 😁 Dobrze,ze w czwartek lekarz, bo ja już nie mam gdzie se luteiny włożyć 😲

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
ewci@ napisał(a):
dodałam aktualna focię mojego brzusia w 30tc - zdjecie z wczoraj 😉 w watku ze zdjeciami brzuszków, zapraszam 🙂

Ewcia piękny brzuszek 🙂 ile masz w obwodzie? Bo wydaje mi się, że mamy podobnà wielkość bebzonków 🙂

hej, tak rano jak sie waze i zmierzyłam to mam 105cm 🙂 a ty ile Kasiu?? w koncu mamy termin porodu ten sam wiec powinno byc chyba zblizone. choc ja mzoe powinnam miec wiekszy bo to druga dzidzia, ale ja niewiele teraz przybrałam kg, wiec mzoe podobnie.

Astra, nie chcesz się zamienić na cukierki? Ja Ci dam w zamian czekoladę orzechową Alpen Gold ;-)

Ło ta 😁 Zimę jej wyslij DHL'em, na cukierki się zamień 🤢 Kaśka, opamiętaj się 😁 A tak serio, to własnie dlatego kazałam chłopu kupić kilo cukierów, bo tych czekolad już mam za dużo 😁

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
izunia nie wiem nie dociekałam jak to wyglada, jutro jade do kolezanki to zapytam jak wyglada cc, ale z tego co wiem to ty masz parawanik przed soba, a i tak wszystko widzisz w obudowach lamp, a ojciec moze byc taka prawda wszedzie
mój kumpel jak jego zona miała cc w Islandii to normalnie był przy brzuchu a nie przy Asce i widział dokładnie wszystko i tylko jej relacje zdawał 🙂

ja po sankach troche zdycham śniegu u nas mltum i cały czas dosypuje a na naszym wygwizdowie to zasnież na maxa 🙂

Sztunia nie mów o śniegu, bo będę płakać ;( u nas ani gramika, nawet najmniejszego, jebany dziki zachód, pada ten pieprzony deszcz 😞 aaaaa w pizdu, doła mam przez tą pogodę brzydką, nie chcę mieszkać nad morzem 😞 chcę w góry!
Kto przygarnie kropka z wielkim brzuchem i 13 kilo na plusie, przed chwilą wlazłam na wagę i mam 13,5 kilo na plusie 🙂 mam nadzieję, że do 20 kg nie dobiję ;-) Michał mówi na mnie mały, blady hipcio buuuu 😉

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

hehe, obdarzona, bluzke kiedys na poczatku ciazy mi siostra w ciuszku kupiła. ona ma zupełnie inny gust niz ja wiec mi troche zajeło zeby sie do niej pzrekonac. nio i ona taka bardziej do legginsów, a ja ja nosze do jeansów, bo nei mam legginsów i nie bede juz kupowac na koncówke jak prawie nigdzie nie chodze i wiecej dzieci nie planuje 😉

a co do partnera przy CC, to moim zdaniem bez sensu, wiesz ile tam sie dzieje?? tak jak mnie kroili, dwójka lekarzy (w tym murzyn), ludzi od sprzetu, anestezjolog, ty jestes tak podpieta pod aparature ze za reke napewno by cie nie trzymał, ja jak odlatywałam(niedobrze mi sie zrobiło, jakos tchu nei mogłam złapac w pewnej chwili) to mi wsadzili tlen do nosa, takze chyba bardziej by sie pzrestraszył niz sie tam dobzre czuł. nio i wiesz masz an wysokosci klatki parawan, wiec nic by nie widział. a jak dzidzie oczyszcza to i tak daja na chwilke do mamy, mozna dotknac i pocałowac, a potem ida do taty na korytarzu i tata dzidzie widzi, trzyma pzrzez chwilke. wiec spokojnie. mysle ze nie ma go co ciagnac. tam ejst taki harmider i zamieszanie,a musi byc pełne skupienie wiec obcych nie wpuszczaja. nio i potem jeszcze czyszcza i zszywaja to tez chwilke zajmuje.

• Mamusia
hej czikitki 😁 ja dziś byłam u gin i u koleżanki i padam na ryj ze zmęczenia 😁 normalnie dostałam od niej rożową butelkę, ale nie używaną bo jej coreczka nie użyła i podkład na łożko do szpitala jak urodzę i będę w połogu.
Wkurzyłam się, dostałam skierowanie do ortopedy z tym kręgosłupem chociaz to jest biodro tak na prawdę, a ortopeda mi chu*a na to poradzi bo nic nie wolno. Ogolnie moj gin idzie na ponad miesiąc i go nie będzie, on ma chyba grubsze problemy ze zdrowiem a tak go lubiłam 😞 i chyba teraz przez te ostatnie 2 m-ce będę prywatnie chodziła. Zrobię jeszcze teraz na nfz mocz i krew i ortopede abym nie musiała prywatnie płacić i pojdę do mojego innego prywatnie 😁
Widzę,że dziś się rozpisałyście 😁

• Mamusia
Ewcia, a ja właśnie lubię takie bluzki do leginsow, zresztą ja od końca 3 mca tylko i wyłącznie legginsy noszę. 0 jeansow. Właśnie dziś jedne mi się na dupie rozjechały 😞 a co do siostry, moja też ma inny gust niż ja, czasem jak ona sobie coś kupi to ja se myślę' ja pierdziele, ja bym nawet za darmo tego nie wzięła' 🤢 choć czasem ma fajne rzeczy, ale czasem 😁

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Kurw.......takiego lekarza to nawet dla zwierząt szkoda 😠 😠Pi.....jedna nawet dokladnie mnie nie ogladnela i stwerdzila to chyba bedzie alergia.Jak mozna postawic diagnoze siedzac za biurkiem.Musi Pani wytrzymac te swedzenie 😠Ani gardla mi nie zobaczyla nic dziewczyny nic.Dobrze,ze jutro mam mozliwos jechania do mojego gin.Musi zobaczyc wyniki od kardiologa.To sie jego zapytam,bo teraz spraawdzalam i wiecej jest plamek.

Ci nasi lekarze 😠 😠 😠
Szkoda,ze mojego nie bylo dzisiaj.To by mnie dokladnie zbadal.

o jacie, nio to widac, słuzba zdrowia nasza polska.
a ty jadłas cos nowegoz e moze byc jakas alergia??

• Mamusia
Sztunia, no to jesteśmy połączone 🙂 ja mowie mamie cały czas, że nie ma po co do tego ortopedy jechać bo on powie mi właśnie,że tak to jest w ciąży i że nie może mnie nawet prześwietlić ani nic przepisać. Ja tam wytrzymam, mimo że nie raz bol straszny zwłaszcza w nocy jak chcę się z boku na bok przewrocić. Mi gin powiedział,że nie ma przeciwskazań do porodu sn,że tylko będę miała dodatkowy nie potrzebny dyskomfort,Że nawdycham się gazu rozw. i będzie git...:/

• Mamusia
Astra napisał(a):
U nas chyba też nie moze być taty przy cc.
Dzisiaj koleżanka pojechała na wywoływanie porodu, 40 tydz przekroczyła, a wszystko szczelnie zamknięte...coś jednak myślę,że to się skończy cięciem.

nio moja kolezanke mieli kroic w prywtanej klinice o 13. trzymałam kciuki i czekam na zdjecie małego, ale jeszcze narazie nic. ona juz była umówiona. i dzis miała termin. mieli wczesniej ale załapała jakiegos paciorkowca czy cos i leczyła antybiotykiem i zcekali az wybierze wszytsko. zaleczy. nio ciekawe jak tam sie czuje...