Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to myślę, że becik już facet doniesie. Przecież to kolejna duża rzecz. Bo sam becik chyba nie jest potrzebny do spania w szpitalu dla dzidziusia? Tylko na wyjście tak? W szkole jeszcze mówiła, że lepiej na wyjście becika nie dawać, bo zapakują dziecko solidnie, a potem i tak je musisz wyplątać by posadzić w foteliku w samochodzie. Że niby lepiej żeby tatuś przyszedł z fotelikiem/nosidełkiem i od razu dzidziusia w tym ulokować 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
My sobie dziś strzeliliśmy po piwku. Ja oczywiście bezalkoholowe 😁 Oglądam od godziny komplety pościeli z baldachimami i ochraniaczami. Jakie cudeńka. Mam ochotę na któryś z tych zestawów tylko jeszcze nie wiem który 🙂
http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-100x135-serca-moskitiera-i2082931379.html

Lady mam od tego użytkownika pościel i polecam, mega szybka wysyłka i jakość też spoko, tylko mój ochraniacz się dziwnie zawija, ale to raczej wina łóżeczka 😜

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
My sobie dziś strzeliliśmy po piwku. Ja oczywiście bezalkoholowe 😁 Oglądam od godziny komplety pościeli z baldachimami i ochraniaczami. Jakie cudeńka. Mam ochotę na któryś z tych zestawów tylko jeszcze nie wiem który 🙂
http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-100x135-serca-moskitiera-i2082931379.html

Lady mam od tego użytkownika pościel i polecam, mega szybka wysyłka i jakość też spoko, tylko mój ochraniacz się dziwnie zawija, ale to raczej wina łóżeczka 😜

O dzięki gulek. Ja się już właściwie zdecydowałam tylko jeszcze nie wiem, który wzór 😁

• Mamusia
Obdarzona ja nasykowalam mezusiowi na wyjscie tak:body,kaftanik,spiochy(welurowe)rajstopki,i mam po Niko taki kombinezon polarowy i koc,a i tetre,zeby zakryc jak pojedziemy do auta..Wszystko ladnie wsadzone w nosidelku jest.A jak bedzie bardzo zimno,bo to wiesz jak nie wiesz to ma naszykowany kombinezon zimowy 😉

U nas w szpitalu maja ciuszki.Ja biore tak jak juz wczesniej pisalam,bo po cc i tak mlody jest z poloznymi przez 12h.A pozniej juz go sobie ubiore.

Ku....tesciowa dzwonila czy u mnie wszystko ok.Przeciez ja zaczne rodzic to sie raczej dowie,bo mlody musi z kims zostac.Juz mi te codzienne tel.denerwuja.
Brzuch mnie boli 😞
Wogole mam rozwolnienie 😮Tylko po czym....hmmmmm

• Mamusia
Obdarzona jeśli chodzi o krem do pupci to w żadnym wypadku sudocremu nie można używać codziennie, tylko jak się odparzy. Na co dzień można linomag, są takie wersje z witaminami itp. ewentualnie zasypkę, ale ją tylko na sam odbyt. 😉 Jeśli chcesz zaoszczędzić to kup bepanthen, jest zarówno na sutki jak i do codziennej pielęgnacji pupy przeciw odparzeniom 😜
Widzę, że tu krytyka johnsona na całego 😜 Ja mam do niego zaufanie i serię dla noworodków, chcę wypróbować na małej 😉

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Hm, no w sumie z bambino najlepsza a o johnsonie też słyszałam wiele złego 🙂

Izunia, na początek może być kołyska 😁 potem najwyżej kupisz mu posłanie 😁

Lady, zazdroszczę Ci usg też by chciała 😞

Nadrabiam Was i muszę wtrącić swoje grosze 😜 Oliwka Johnsona to złoooo, nie polecam wcale. Jako że od początku ciąży smaruję brzuchol i cyce oliwką (coby rozstępy się nie pojawiły) to do Johnsona tej szmiry zniechęciłam sie na dobre. Tak jak Astra napisała - strasznie przesusza skórę. Nawet nie wiedziałam co sie dzieje, smaruje się czymś tłustym a skóra mi płatami schodzi. Przerzuciłam się na Bambino i używam do teraz. Skóra mięciutka, jędrna, błyszcząca, gładka. Rewelka.

A w sudocrem się już zaopatrzyłam bo zastosowań poza odparzeniami ma wiele i może przydać się nie tylko dzidziolkowi 🙂
Do sutków i równiez dla Jasia mam Bepanthen.
Reszta kosmetyków będzie najprawdopodobniej z Oilana albo Bambino 🙂

• Mamusia
Nooo to jak Bambino Ci pasuje, to nie ma sensu inwestować w Johnsona. Nie mówię, że każdemu szkodzi ale Bambino chyba w zupełności wystarczy. I taniej wychodzi 😉

A do pipek naszych obok Tantum Rosa jeszcze korę dębu można stosować. Podobnie przy infekcjach. Siostra ma robiła sobie napary i bardzo Jej to pomogł wrócić do siebie 🙂

Izunia - słyszałam, że biegunka to jeden z "objawów" porodu :P Ale nie kraczę, nie kraczę :X Niech się tam Alan trzyma mocno miednicy 🙃

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, ja myślałam że ciuszki na wyjście zabiera się ze sobą do szpitala.

Ja chyba kupię linomag albo bepanthen, albo jeszcze nie wiem bo jutro będę załatwiała wszystko 🙂 i konto w banku sobie założę. 😁

Przy Niko maz przywozil.A wiec tym razem mysle,ze tez tak bedzie.Bo mlody zjedza na dol gdzie wydaja dzieci,a ja ide sie przebrac.Polozna wola rodzicow i musisz czytac na raczce czy to twoje dziecko..Obok siedzi lekarz i rozmawia z toba podaje jakies tam terminy i odpowiada na Twoje pytania.A polozna w tym czasie szykuje malego na wyjscie.Tak bylo 6 lat temu,ale czy nadal jest...mysle,ze tak.Dowiesz sie jak juz bedzie tak daleko.Po co te ciuski maja sie kisic w szpitalu.Bo u nas inaczej tego nie okresle.Tam jest masakrycznie goraco 😠

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
Nooo to jak Bambino Ci pasuje, to nie ma sensu inwestować w Johnsona. Nie mówię, że każdemu szkodzi ale Bambino chyba w zupełności wystarczy. I taniej wychodzi 😉

A do pipek naszych obok Tantum Rosa jeszcze korę dębu można stosować. Podobnie przy infekcjach. Siostra ma robiła sobie napary i bardzo Jej to pomogł wrócić do siebie 🙂

Izunia - słyszałam, że biegunka to jeden z "objawów" porodu :P Ale nie kraczę, nie kraczę :X Niech się tam Alan trzyma mocno miednicy 🙃

Zaraz dupe korkiem zatkam i bedzie po sprawie 🙂Chyba ide juz ob iad robic,bo glodna jestem.HIhihih

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Obdarzona nie trzeba 😉 A nie wiecie w czym trzyma się dziecko w szpitalu? Czy w rożku czy w kocyku? 😜

Jak teraz bylam u kolezanki to mala byla w a'la rozku.Ja mam taki spiwor do spania zapakowany.Bo tam jest tak goraco,ze tylko kaftanik,pampers,sarpetki i ten spiwor.A i tak bedzie za cieplo.

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Dzięki izunia, czyli z tego wynika, że jak bierze się rożek to tylko body albo kaftanik wystarczy 😉

W Opolu na bank.Tam jest sauna,a moze i gorzej.Ja tam bylam jakies 15min u kolezanki i musialam wyjsc,bo slabo mi sie robilo od tego ciepla 🥴

Oooo no to dobrze wiedzieć 😉 Bo właśnie się zastanawiałam na ile ciepły szlafrok mam kupić no i co dla dzidka oczywiście wziąć 🙂

• Mamusia
A ja właśnie piorę rzeczy dla niuni. Z samych ubranek na 56 i 62, moich 3 koszul do karmienia, kilku pieluch kolorowych i ręcznika z kapturkiem wyszedł cały wsad pralki 😮 A to tylko rzeczy kolorowe na razie 🙂 Czuję się teraz jak w dzieciństwie gdy bawiłam się w dom 😉

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
ggulekk napisał(a):
Dzięki izunia, czyli z tego wynika, że jak bierze się rożek to tylko body albo kaftanik wystarczy 😉

W Opolu na bank.Tam jest sauna,a moze i gorzej.Ja tam bylam jakies 15min u kolezanki i musialam wyjsc,bo slabo mi sie robilo od tego ciepla 🥴

U nas jest tragedia.Przez 2 tyg.myslalam,e umre.A do gory gdzie lezesz juz z dzidzia jest jeszcze gorzej 🥴
Ale jakos przezyjemy 😉

Oooo no to dobrze wiedzieć 😉 Bo właśnie się zastanawiałam na ile ciepły szlafrok mam kupić no i co dla dzidka oczywiście wziąć 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki
ale miałam chandrę przez weekend, masakra jakaś ☺️
ale na szczęście już dziś jest o niebo lepiej 😜
widzę że temat zakupów i przygotowań ma wzięcie
mi też zostało jeszcze parę rzeczy do kupienia, papmersy, chusteczki i takie drobiazgi
może któraś z Was kupywała takie rzeczy na allegro i może polecić jakiegoś sprzedającego?
bo ja ostatnio jak zamawiałam u jednego to na przesyłkę czekałam ponad 2 tyg 😠

• Mamusia
Kika na allegro jeszcze nic nie zamawiałam, ale mam zamiar więc przyłączam się do pytania 🙂

Ale jak wspominałam wcześniej - w sobotę byłam w Kauflandzie i kupiłam pakę Pampersów new baby 108 szt (3-6 kg) za 42 zł 🙂 Polecam.

• Mamusia
To ja też tak zrobie jak Izunia, te rzeczy na wyjście mi dowiozą. Moj M jak mu się powie jak krowie na rowie to przywiezie 😁

Ja też uważam że w szpitalach jest gorąco.. ja mam koszulę do karmienia z krotkim, do rodzenia z krotkim i jedną z długim + szlafrok cieniutki, nie jakiś frotte czy inny. Po drugie ja w ciąży przez hormony albo przez to że tyle przytyłam bardzo się zagrzewam, mimo takich mrozow u mnie w pokoju grzejnik jest zakręcony a i tak jest mi źle.. a zawsze byłam zmarzluchem. Ale wzięłam pod uwagę to,że porod to jest przełom w organiźmie, hormony szaleją i cholera wie co więc wezmę ciepłe skarpety i tą koszulę z długim bo nie wiadomo jak mi będzie 😁

Ja jeszcze nie piorę 😁 pod koniec lutego to zrobię 🙂