Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
maz juz uciekl na dwor.Brykiet bedzie robic i pod moje kamyczki ozdobne podloze szykuje.To ja moge isc spac.W niedziele o 13 jedzie do pracy 😞Ale na wszystkich świetych przyjedzie 🙂i chyba do mojej mamusi pojedziemy.

Obdarzona nie ma to jak sobie polezec,ale mi sie moja kruszynka rusza 🤪 🤪

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
a my na szczepieniu z Mają byłysmy, trochę łez ale było ok, tatuś do pacy nie poszedł bo kaca ma po poprawinach więc go zmusiłam eby szedł z nami do lekarza, teraz wszyscy spią to i ja się chyba trochę przytulę, w kominku się pali a mi zimno jak cholera

Ja mam w planie w środe isc z Niko na szczepienie 5 latka ,które mial miec w styczniu.Ale ciagle byl chory,a pozniej ta okropna choroba w kwietniu i to sie tak przeciagnelo.Ja chyba polece po platki owsiane i zrobie na podwieczorek na mleku.Chcialam isc w piatek z Niko na szczepienie,ale w czwartek mial 39 goraczki.wiec odpuscilam.Teraz mu nic nie moge powiedziec,bo znowu si erozchoruje.ON przez te szpitale tak panikuje.Bo tylko igle zobaczy i juz jest placz.Wcale mu sie nie dziwie.Ja tez tak wylam jak bylam mala-bo ciagle jak nie zastrzyki to kroplowki.I to w psychice zostaje.

To masz dzielna córeczke 😁

• Mamusia
my nastepne szczepienie mamy w wieku 5 lat 🙂 wiec mamy troche spokoju 🙂
była dzielna a najlepsze było to że lekarka wało z poczekalni i my wchodzimy a ona, czy ty jesteś Maja a ona taaaaaaaa 🙂 zagadywała do niej na maxa 🙂
biedny Niko z tymi szpitalami, u nas poki co zadnej choroby nie było, boję się jak cholera tej pierwszej wielkej gorączki, kaszlu kataru i innego cholerstwa, zobaczymy jak nam ta zima minie, oby szybciutko 🙂

• Mamusia
mulant napisał(a):
dziewczyny może to was zaciekawi sle tu dają darmowe probki kaszek mleka i innych ja wysłałam zgłoszenie i czekam na darmowe próbki 🙂
http://www.bebiko.pl/home/rejestracja/

no to jeszcze troche, i tak zaraz po urodzeniu jesc tego nie bedzie, to jeszcze termin przydatnosci minie 🙂

• Mamusia
mulant napisał(a):
no wiecie chcę sprawdzić najpierw na mężu co bedzie jadło moje dziecko hi hi 🙂

aaaa...takie buty 🙂Mój Niko nigdy kaszki nie jadł.Teraz jedynie kasze manna chce jesc.Od choroby,bo nic innego nie umial jesc i musial ja jesc.I zasmakowala mu.Z mlekiem to samo.....cyca odstawilam i dziecko mleka nie pilo 😞Dopiero jak byl starszy to prosto z lodówki i to z kartonu 🙂Ciekawe jak tym razem bedzie z nasza kruszynka.Czy tez taka bedzie jak Niko ....

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
ile karmiłas Niko, u mnie teraz jakos maja protestuje przy mleku, ale nie ma opcji pic przeciez musi za mała jest

Na piersi był 1,5 roku.I wtedy sie skonczylo picie mleka u niego.wcale butelki nie chcial zlapac do ust.I zaraz na niekapek przeszlismy.A kakao tez nie lubi,moze smakowe.Ja Niko kupuje w De bananowe,truskawkowe i waniliowe...nie wiem czy w Pl tez jest.Ale wiem,ze sa takie rurki smakowe ...moze to ja skusi do mleka.Bedzie ciagnac mleko przez rurke i bedzie pszne 😉

• Mamusia
jeju to tyle co teraz Maja ma, spoko, ja tyle nie chciałam, ja chciałam do roku a skończyło się na 8 misiącach praca mi mleko wykończyła, jak wróciłam do pracy to miałam coraz mniej i nawet odciaganie nie pomagało, no a picie z butelki było masakra dwa miesiące ją uczyłam 🙂
u nas jest mleko smakowe, ale dla mnie to jakies takie chemiczne, zobacze moze jakies inne sróbuje, no a moze totylko chwilowe
drzemnęło mi się, maja się obudziła wiec zaraz na obiad spadamy 🙂

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
jeju to tyle co teraz Maja ma, spoko, ja tyle nie chciałam, ja chciałam do roku a skończyło się na 8 misiącach praca mi mleko wykończyła, jak wróciłam do pracy to miałam coraz mniej i nawet odciaganie nie pomagało, no a picie z butelki było masakra dwa miesiące ją uczyłam 🙂
u nas jest mleko smakowe, ale dla mnie to jakies takie chemiczne, zobacze moze jakies inne sróbuje, no a moze totylko chwilowe
drzemnęło mi się, maja się obudziła wiec zaraz na obiad spadamy 🙂

tzn.mleko jest normalne,a tylko kakao jest smakowe.Wsypujesz tak jak zwykłe kakao.
A gdzie na ten obiad?

Ja już po pracy, teraz na zakupy skoczę, potem już się z domu nie ruszam. Coś sprzątnę, obiad na jutro naszykuję i resztę wieczoru mam wolną. Męża się pozbywam z domu, więc sobie zrobię wieczór spa - piling, maseczkę, manicure i co tylko jeszcze przyjdzie mi do głowy 🙂

Nie wierzę w ten chiński horoskop, ale wychodzi mi chłopak i liczę na to, że się sprawdzi 🙂

Moja dzidzia chyba dzisiaj urządziła sobie dyskotekę w brzuchu - taka aktywna jeszcze nie była! Aż się nie mogłam na pracy skupić 🙂 Coraz mocniej kopie i liczę że lada dzień tatuś też będzie mógł ją poczuć.

• Mamusia
leeliva bdzie córa?? 🙂
Ja az wstyd sie przyznac dopiro co sie tak na dobre obdzilam 🙂) hehe a jak sie obudzilam to slyszalam jakis halasy z kuchni i sie okazalo ze maz do pracy sie nie wybral i siedzi do konca tyg ze mna w domu zzeby mnie pilnoac abym w lozku byla i rogale piecze sam. ciekawe co mu z nich wyjdzie 🙂 pierwszy raz to robi, bo wczoraj marrudzilam zebym zjadlarogaliki drozdzowe z czekoladą 🙂

moj dzisiaj tez full acitve 😁