Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

A, no i wyobraż sobie, jaki ten brzuch miałam mały, skoro w piątym miesiącu ciąży brałam ślub i byłam ściśnięta gorsetem w rozmiarze 35. Jak go przymierzałam teraz przed ciążą, to brakło jakieś 10cm, zeby na styk go chociaż zawiązać. I uwierzyć nie mogłam, jaka byłam chudzina. Szkieletor dosłownie hehe

Oo ja sobie też dziś zaplanowałam zrobienie paznokci, bo mnie podkusiły tą hybrydą i zrobię mały eksperyment. Przedłużę sobie na formie żelem, a dalej będę robiła już normalnie, jak na zwykłej płytce. Moze się udadzą 😉 Granatowe chcę albo beżowe 😜

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ło kurcze to na serio chudzinka z Ciebie musiała być 😁 teraz pewnie wszyscy zaś nie dowierzają jak Cię widzą z brzuszkiem 😁

też myślałam nad granatem, bądź nad brązem. Ale robię taką rożowo-pomarańczową czerwień, nie umiem tego wytłumaczyć. Albo lekki roż. Hybrydy jak Ty nie zrobię bo nie mam maszynek i innych pierdoł 😞
ale gdzieś kiedyś przeczytałam , jakiś nagłowek w gazecie ' dłonie są wizytowką kobiety' hehe 😁

To mam chujową wizytówkę, bo ja mam brzydkie dłonie, brzydkie palce przez grube kostki i trapezowaty kształt paznokci. Po tatusiu odziedziczyłam, bo moja mama ma zajebiste. I mój brat też 😠 😁
i muszę się naprawdę nieźle nagimnastykować,żeby ładnie wyglądały hehe

Rysiek zostanie dotkliwie pobity przez bandę chuliganów, wskutek czego umrze na atak serca. Uczciwy i zawsze bardzo odpowiedzialny Ryszard pozna ludzi z półświatka.Nie będzie chciał mieć z nimi nic wspólnego, ale przestępcy nie odpuszczą. Po kategorycznej odmowie współpracy ze strony poczciwego taksówkarza zdarzy się tragedia.

😲
😞

• Mamusia
Astra ja mam to samo. Ja mam grabie, chude i długie. Całe lata kiedyś obgryzałam, więc paznokcie mam i będę miała zawsze krzywo rosnące. Dwa palce wskazujące jak złączę, to rozchodzą się jak czołki ślimacze, każdy w inną stronę. Teraz w ciąży ciut przytyły mi palce ale i co z tego jak są krzywe.
I też muszę się napracować żeby mieć ładne, a często mi się nie chce. I se myślą ' ta Agata to jakiś flejtuch bezstresowy kompletnie' hehe.
No ale z takimi urodziłyśmy się i dupa...

• Mamusia
a ja też muszę coś porobić. Do siostry pojdę po płyn zmiękczający na początek. Bo nam się skończył a ja mam jeszcze jedno pranie do uprania.
Mały się tak wypycha, że aż boli.

Ja nie wiem jak u was, ale u mnie Fifi mało już kopie, tylko od tygodnia ponad wypycha się, zwłaszcza na boki albo do gory i przemieszcza się. Czasem kopnie, ale ogolnie jego ruchy są często bolesne, czasem lekko irytujące, np. w nocy 😮

Ja pamiętam, jak mi Bartek wpychał nogi czy tam ręce pod żebra w nocy. To dopiero był ból 😮 ani oddychać, ani się ruszyć. Brrr... Wikusia mnie co prawda kopie częściej niż on, ale Bartek właśnie tak się przeciągał i wypychał.
Ło, ja dzisiaj kończę 26 tydzień 🤪

Dobra, spadam. Wpadnę potem :*

• Mamusia
Moja mala jakos tak nisko siedzi caly czas :/ ale jak kopnie to az goraco mi sie robi 🙂
Ja dzisiaj pomimo lekkiego bolu kregoslupa mam zamiar poodkurzac, umyc podlogi, poscierac kurze i upiec piernik. Mam nadzieje ze nie wyzione ducha przez to 🙂 dobrze, ze mam chociaz obiad zrobiony to jedno z glowy.
Ja tez musze wyrwac brwi, umyc łeb, a paznokcie mam zajebiste wiec spoko 🙂 🙂
Ide pranie wstawic 🙂

• Mamusia
Astra, no moj właśnie tak się przeciąga 😁 może chłopcy tak mają 🙂
Kasia, tylko się nie przeforsuj 😁 powoli i z głową 😁

ja tak na prawdę dopiero biorę się za robotę 😎 na pierwszy strzał idą talerze i sztućce- będę zmywać 😁 potem ogarnę ten rozgardiasz, zetrę wszędzie kurze, ściągnę pranie i wstawie nowe, dokończę sprzątać pokoj, pojdę spać, wstanę i wezmę się za siebie 😁

• Mamusia
Skonczylam odkurzac, umylam podlogi w lazience i przedpokoju, w pokoju nie myje bo czysto, ale w kuchni umyje jak juz piernika zrobie, pranie sie wlasnie wypralo. Wiec zostaje juz nieduzo 🙂 piernik, podloga w kuchni, zapakowac prezent dla Michałka i koniec, wolne, bede jesc salatke jak to wszystko zrobie 🙂

• Mamusia
wróciliśmy.....w domu sajgon.Zostaw dziecko ze swoim kolega 🥴Kolezanka powiedziala,ze sil juz jej brakowalo,bo takie zabawy wymyslali.

Zakupy zrobione,kasa wydana 😠Maz sobie kupil buty,bo kurtke kupil w Be tylko chcial mi zrobic niespodzianke.Nawet łądna 😉

Musze sie przespac,bo ciagle mi slabo.A tyle pracy na mnie czeka.Chce dzisiaj zrobic bigos i upiec babke.Mam nadzieje,ze maz mi pomoze.Jeszcze szybko sprawdze torb od meza co ma tam do prania i lece do łóżeczka.

• Mamusia
Wszystkie zapracowane, ja też 🙂 ale zaraz się kładę, tylko bigosu odgrzeję bo obiadu ni ma. Potem jak wstanę zaś muszę podokańczac pewne rzeczy. Ogolnie mam taki syf, sprzątam tak tylko na wysokości oczu, i tam gdzie goście mogą zajrzeć. Sama się dziś bawiłam w gościa, aby dojść gdzie posprzątać. Bo jakbym miała wszędzie w każdym kącie to bym na porodowce wylądowała 😁

idę 😉

Mi też się nieziemsko spać chce. Ale cóż...Czekam aż galaretka stężeje, to ją zjemy z niuniem z owocami i bitą śmietaną, na poprawę nastroju, bo się pokłóciliśmy. Wlazłam na jakieś jego autko i rozwaliłam sobie stopę pod spodem i to dość chamsko 😠 i jak sie rozwrzeszczałam, to nie mogłam skończyć 😮 masakra. Wstyd mi normalnie.
Ale przynajmniej w mig posprzątał.

• Mamusia
A ja wróciłam z wigilii firmowej. Ale było fajnie 🙂 Koleżanka jak zawsze wszystkie potrawy przygotowała. Zjadłam pierożka ruskiego, pierożka z kapustą i grzybkami, trochę kapusty z grochem, śledzie z rodzynkami, śledzie tradycyjne z cebulką, kwaśnicę, karpia w galarecie i na koniec serniko-makowiec 😁 W ogóle dyro się przypucował, że jego żona też w ciąży. Głupek się nic nie chwalił. I to w 23 tygodniu. Chce rodzić w tym szpitalu co ja, bo pierwsze też tam rodziła. Jeszcze się na porodówce spotkamy. Ale byłyby jaja 😉

Wy zapracowane, a ja dziś odpoczywam. Odpindrowałam się już na tą wigilię firmową, więc pazurki zrobione. Łukasz jak wróci z pracy będzie sprzątał, a ja tylko upiekę tą szarlotkę. Na szczęście jest prosta i szybka. Nawet się zastanawiam czy jej jutro nie zrobić by świeższa była.

• Mamusia
Znowu mnie ciało swędzi 😞Cholera,albo mam na coś uczulenie.Ale dla świętego spokoju w środe zrobie sobie badania Alat i Aspat,bo to chyba są te próby wątrobowe.

Astra Ty mi coś pisałaś i jakiej chorobie ,tak?To chyba dobrze zapamiętałam z artykułu.Ide wypić wapno.

Biorę się za ciasto i szykowanie kiełbaski na bigos.
Mąż już choinke wstawił do stojaka teraz musi okapać,bo jest mokra.Wieczorem będziemy ubierac 😉

• Mamusia
Wybuchneeeeeeeeeeee jak mina.............mam to gdzies nic nie robie.Mąż mi właśnie powiedział,że 27.12 musi jechać do pracy na jeden dzień 😠 😠 😠 😠Statek załadują i wraca do domu.Do tego jeszcze chce autko mi zabrać,ale to juz mnie tak nie martwi.A miało być tak pięknie.....

• Mamusia
O widzę, że dzisiaj kobitki wybuchowe!
Astra, no ja też bym się rozwrzeszczała i też potem było by mi głupio, ale wiadomo że nie poklepiesz go po plecach i nie powiesz Bartuś rozwaliłam sobie syneczku moj kochany stopkę o Twoj samochodzik, idź się pobawić dalej.

Izunia, no lepiej sobie zrob. Ja to mam zrobione i mam dobre, tzn. ten alat a czy aspat to nie nie wiem, nie pamiętam. Nie denerwuj się, noo taką ma pracę, pewnie jemu samemu nie uśmiecha się tam jechać, ale to tylko 1 dzień, także dacie radę 🙂

Ja jestem spocona jak kret na pustyni, ktoś zajebiście dowalił do pieca. Oprocz tego zrobiłam 1/2 tego co miałam zrobić, ale nie wyobrażam sobie że miałabym zrobić całość. Byłam tylko taka mądra jak robiłam listę rzeczy do zrobienia 😎
Głodna jestem i w ogole. Dupa dupa dupa;/;/

Sernik pożeram 😁
Czekam aż mój styrany pracą mąż wróci o 20:00 do domu to od razu jadę do biedronki, zapomniałam o paru rzeczach, ale jeszcze zdążę kupić. Pyyyyszny sernik 🙂
Jutro zrobię rybkę po grecku i posprzątamy troszkę i luzik, można iść na Wigilię do teściów hehe

Izu, tamto to Ci chyba ewci@ pisała, nie pamiętam zresztą.

• Mamusia
Astra napisał(a):
Sernik pożeram 😁
Czekam aż mój styrany pracą mąż wróci o 20:00 do domu to od razu jadę do biedronki, zapomniałam o paru rzeczach, ale jeszcze zdążę kupić. Pyyyyszny sernik 🙂
Jutro zrobię rybkę po grecku i posprzątamy troszkę i luzik, można iść na Wigilię do teściów hehe

Izu, tamto to Ci chyba ewci@ pisała, nie pamiętam zresztą.

A dzieki,bo nie byłam pewna 😉