Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

Wchłonęłam właśnie całe pomelo i chyba mnie rozerwie 🙂 Idę się położyć aż trochę przetrawię.

Męża mi wywiało z domu, raczej przed północą nie wróci, więc mam wieczór tylko dla siebie - chyba sobie te paznokcie jednak dzisiaj zrobię, bo mam je w fatalnym stanie po tych porządkach.

Astra, Twoja historia jest po prostu aż niewiarygodna - jak z jakiegoś dramatu! Pomyśleć, że takie rzeczy się dzieją, to aż strach iść do szpitala 😞

Niedaleko mnie, w szpitalu gdzie najprawdopodobniej będę rodzić, na porodówce w łazience był pożar. Jakieś pacjentki wyszły sobie do kibelka na fajkę i źle ugasiły niedopałki... Ale na szczęście tylko łazienka się zniszczyła, nikomu nic się nie stało.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale tu spokoj 😞

Ja juz malego polozylam spac,bo jakis dzisiaj oszalaly jest-a nie chce sie denerowac z tym aparatem,bo lekarz swtierdzi,ze mam bardzo wysokie cisnienie caly czas-hihihihihi 🤪

Leze przed tv i zajadam sie owocami,a co!

A reszta chyba juz biega na mopach i odkurzaczach-hehehehhe

Alanek sie wierci wiec u nas wszystko ok.Czekamy na tatusia 😁

• Mamusia
jestem wściekła 😠 wkurwiona do granic niemożliwości 😠 odebrano mi drobne prace wigilijne przy ktorych siedzę i się nie męczę a pomagam i to bardzo. 😠

Astra, taka sytuacja jaka Ciebie spotkała w ciąży, w szpitalu, przy i po porodzie to wygląda na tą z kategorii tych 'nie życzę tego nawet najgorszemu wrogowi'. Twardo z Ciebie kobita 😁

Leliva, Ty obżarciucho Ty! hehe nie no trzeba sobie pojeść 😎 ja dziś prawdopodobnie też będę robiła pazury ale to piłowała i pomaluje sobie już na wigilię 🙂
Co do tej łazienki szpitalnej to masakra. I to jeszcze na porodowce z fajami! nie no armagedon.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
No nadrobiłam Was 😜
Lady odpuść sobie takie zakupy i leż, nie możesz się przemęczać!
Ewci@ u mnie znowu jest kilka szpitali i na każdego najeżdżają, a moja lekarka nie pracuje w żadnym. Położną nie mam na razie w planach załatwiać, więc idę chyba na żywioł. Orientujecie się jak jest z ubezpieczeniem? Czy wystarczy kartka z pracy mojego męża, że jestem tam ubezpieczona? Bo przedtem mama miała na mnie książeczkę zdrowia i podbijała u siebie w pracy, a legitymacja studencka nie wystarczy.

nio ja bym wolała do tego drugiego nie trafic, a z Zuzia zeby nie otworzyli szpitala "mojego" to bym tam trafiła. wiec sama nie wiem...
a z legitymacja to studencka nie wiem czy wystarczy, ja byłam po studiach troche u meza wpracy ubezpieczona, ale to byłam dopisana do niego do ksiazeczki, czy nawet miałam swoja wiec nie byłoby chyba problemu. ale teraz takie akcje z tymi ubezpieczeniami wiec najlepiej mzoe zadzwonic do NFZtu po prostu.

• Mamusia
Astra napisał(a):
poza tym ten drugi spzital jest akademi medycznej i w nim przy porodach sa studenci, zagladaja ci tu i ówdzie, badaja, i stoja po stronie Twojej pipki, jak elzysz z nogami rozłozonymi, wiec dziekuj

Ewcia, ja przeżyłam studentów przy porodzie, po porodzie i powiem Ci,że nikt mnie nie ugryzł, nie podśmiewał się, nie patrzył jak na nieboskie stworzenie. Jeśli chcą się tego uczyć i w przyszłosci w tym pracować, to wiedzą na co idą i jak się zachować.. W ogóle studentki w CZMP w Łodzi po porodzie były tak niesamowicie chętne i pomocne przy dziecku,że stare piguły mogą się schować. Ja tam źle nie wspominam.
Też się martwię o maleństwo i chciałabym jak najlepiej, ale z drugiej strony - nikt mnie palcem nie robił, wiem,że poród wszędzie boli tak samo, wiem jakie mam prawa w szpitalu i wiem, że wielu rzeczy mogę po prostu żądać - jak na przykład USG. U nas szpital nowiuśki, personel podobno też dobry, dlatego nie mam jakichś tam uprzedzeń.
Kolejna rzecz - już opisywałam swój pierwszy poród chyba. Tyle, co ja już w tej kwestii przeszłam, to chyba nikt nie przeszedł. Ze szpitalami, zamieszaniem, upodleniem, chamstwem lekarzy, zaniedbaniem, i w ogóle ze wszystkim, jeszcze mnie w tvn-ie pokazali, bo zdążyłam wstać do łazienki, a na moje łóżko wypadła szyba z okna na patologii ciąży. Zrobił się przeciąg i po ptokach. A gdyby to wstała moja sąsiadka? Aż się myślec nie chce wcale. To mnie jakoś zahartowało na tyle,że wiem,że wszystko przetrwam.

gulek, wystarczy takie zaświadczenie.

ja juz nie mówie o tych studentach, bo gdzies musza byc, ale meza siostry same miały upzredzenia bo nei chciały zeby im ktos tam zagladał i moze sie troche nasłuchałam, upzredziłam itd. a poza tym warunki tam na połogu sa duzo gorsze, a i tu juz wiem co i jak, byłam z ZUzia, wiec lepsze znane niż nieznane. nio i mam znajoma neonantolog, która sie zajeła zuzia potem dobrze wiec wiem ze dziecko by było dopilnowane. fakt ze od czasu zuzi sie nie widziałysmy i tzreba sie by było odezwac, a tak troche głupio, nio sama nie wiem. zobacze co ginka pwoie 28 na wizycie, co po nowym roku u niej bedzie.
PS> a poz atym sie koszmarnie czuje, dalej mnie co jakis czas boli na dole jak na okres, takie dretwienie, promieniowanie, kłucie. jakos nie widzi mi sie do szpitala jechac , bo nei daj boze mnie zechca na swieta zostawic, i chyba sie tam sama w tym szpitalu zapłacze. mzoe nic tam sie niedzieje i jakos dotrwam do srody... teraz bede zyc swietami, jutro przyjada rodzice wiec juz nie bede sama z ZUzia i sobie odpoczne, wiecj wyleze,, nio zobaczymy...

• Mamusia
Izunia biedna, moze w dzien troszke odespisz 🙂

Ja jak wrocilam wczoraj z tych zakupow to myslalam ze pachwiny i kregoslup wyjda mi odbytem naraz, masakra tyle sie nalazilismy, ze powiedzialam sobie nigdy wiecej, to nie dla mnie, a kupilam tylko sweterek w Terranowie bo byly fajne przeceny, z 99 zl na 59 zl to wzielam, taki fajny za dupe, pozniej cykne foto to pokaze. No i to by bylo na tyle, 3 godziny chodzenia i tylko jakis jebany sweterek kupilam, butow fajnych nie widzialam, wiec dalej bede zapierdaczac w sniegowcach 🙂 dzisjaj robie tylko piernik i juz. Oszczedzam kregoslupik i odpoczywam. 🙂
Ale córka ma akrobacje odstawia od samego rana 🙂 moja malutka kochana 🙂

Milego dzionka brzucholki :*

• Mamusia
hej lachonki 😁
Izu, no nie wiem czy się tak wyśpisz. Pewnie przez tą maszynerię nie umiałaś spać 😞 co do przepisu nie mam pojęcia.

Kasia, hehe a to Polska właśnie..chodzisz chodzisz a ch*ja kupisz 😁 no ale chociaż sweterek na pocieszenie masz, choć kosztował Cię sporo bolu plecow i pachwin 😞

ja jem śniadanko, złożyłam sobie wielką kanapkę jak do szkoły, boczku nawaliłam i jem.
Mam tyle pierdoł do zrobienia..choć to takie pierdoły. Już jestem wkurzona, tata sobie kolege sprasza a ten w butach wlazł 😠 a ja nie mogę odkurzać ani myć podłog a przecież mam fiu bździu na punkcie brudnej podłogi 😠 😠 😠

No, to raczej nie dla dzieci 😁
Jaka jestem zła to szok. Auto moje nie naprawione jeszcze, mężuś miał być od 6 do 13 w pracy, a poszedł na 10 i będzie do 20 😠 😠 😠
Łe tam. Poodkurzałam ze złości i dostałam skurcz, więc jebłam odkurzacz i leży. Bartek próbował odkurzać u siebie w pokoju i nawet nieźle mu poszło 😎

• Mamusia
Astra, nie wkurwiaj się 🙂 choć łatwo mi to mowić ale jeszcze pogorszysz swoj stan.
Co prawda ja też chodzę cała w nerwach bo nie moge sprzątać choć kurze dziś pościeram , i na pewno zrobię wiele rzeczy nie wysiłkowych.

Ej? bo Ty miałaś w pierwszej ciąży taki malutki brzuszek, mowiłaś. No,że teraz masz taki, że z Bartkiem nie miałaś takiego w połowie. Nie było Ci dziwnie iść do porodu z takim małym brzuszkiem? ludzie mowili Ci, że oo jaki mały brzuszek tY TO chyba ściemniasz z tą ciążą?
troche głupie pytanie z mojej strony ale mnie tak to zastanawia ☺️

Były akcje, ale raczej śmieszne. Tak, jak mówiłam, jak trafiłam na patologię ciąży to położne się śmiały,że "pani ze wzdęciem to chyba nie na ten oddział" 😁 Ja byłam piekielnie chuda. Przez to rzyganie, zgagi i resztę przytyłam raptem może ze 4 kilo i to było to, co odzyskałam po stracie wagi. Brzuch miałam mały, a jeszcze przez tą wyciekającą wodę był jeszcze mniejszy. W szpitalu, jak w szpitalu, w piżamie troszeczkę było widać, ale zanim tam trafiłam, to zupełnie nikt nie wiedział,że jestem w ciąży, bo była to jesienno-zimowa pora, ciuchy swoje robią 🙂
i rzeczywiście, jak mówiłam,że jestem w ciąży, to każdy mówił "no, gdzieś na lipiec pewnie będziesz rodzić?". A ja miałam na 6 lutego termin hehe.

• Mamusia
Astra, hehe kurcze fajnie tak z małym brzuszkiem chyba 😁 bo po nie masz rozstępow i oponki 🙂
w sumie znam tylko jedną osobę z takim małym brzuszkiem, to właśnie wszyscy się z niej śmiali przez całą ciążę, dlatego się zapytałam 😁

kurde muszę dziś łeb umyć, paznokcie pomalować choć miałam wczoraj, brwi wyrwać muszę super zajebiście wyglądać jutro 😁