Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja właśnie także miałam w środę i przyznam, że niesamowite uczucie 🙂 (choć maluszek nas przestraszył, bo nie chciał się ładnie ułożyć tylko fikał i lekarz nie mógł dojrzeć kości nosowej, ale w końcu się udało 🙂), tym bardziej że o bejbika staraliśmy się od 3 lat.
Powiedzcie mi kiedy zaczynacie kupować, rzeczy dla maluszka, bo ja mam już całą listę i nie wiem od kiedy już można. Jak sądzicie??

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mulant, jeśli pomidorowka dobrze zabielona śmietaną to dawaj 😁
Witaj Dzana 😁 fajnie, że jesteś 🙂 w kupie siła:P ja będę miała takie usg, chyba:P tzn. nie wiem bo ja jestem na służbę zdrowia a w poniedziałek mam usg, a będę w tedy w 12 tyg i 4 dniu, więc to jest okres na te badania właśnie:P
co do zakupow, to jak chcesz to rob 😁 ale mi zabraniają kupować 😁 bo wierzą w te głupie zabobony:/

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Mulant, jeśli pomidorowka dobrze zabielona śmietaną to dawaj 😁
Witaj Dzana 😁 fajnie, że jesteś 🙂 w kupie siła:P ja będę miała takie usg, chyba:P tzn. nie wiem bo ja jestem na służbę zdrowia a w poniedziałek mam usg, a będę w tedy w 12 tyg i 4 dniu, więc to jest okres na te badania właśnie:P
co do zakupow, to jak chcesz to rob 😁 ale mi zabraniają kupować 😁 bo wierzą w te głupie zabobony:/
i to prosto od krowy nie ze sklepu 🙂

• Mamusia
Tak się domyślałam, że ten temat Was nie nudzi tak jak i mnie, może to bez sensu ale można było by w kółko opowiadać to samo i się nie nudzi 🙂
A jak tam Wasza waga i ogólnie wielkości, bo ja jak na razie nie przytyłam "wagowo", ale spodnie rurki w okolicach brzuszka już cisną :/

• Mamusia
Mnie na szczęście nie. Akurat przed ciążą miałam wszystko zrobione 🙂. Co do bolących zębów i ogólnie rozpulchnienia dziąseł to moja Pani stomatolog powiedziała, by używać pasty i płynu Meridol i przychodzić na kontrole by w razie czego móc przeciwdziałać temu co się niedobrego dzieje 🙂.

• Mamusia
Mulant to dawaj talerz i łyche 😁
Dzana, ja się dowiedziałam w 4 tyg i 5 dniu ( 3 testy i 2 grube krechy) a na następny dzień niby widziałam na usg kruszynkę, ale to ginekolog widział a ja coś nie umiałam zobaczyć ( wczesna ciąża+ lichy sprzęt) i w tedy widziałam ostatni raz mojego szkraba, ale teraz w poniedziałek zobaczę 🙂
a lokator dawał mi znać o sobie tuż po zapłodnieniu, bo cholernie bolały mnie piersi i to 24/h aż płakałam, no i nawet chyba okres mi się nie spuźniał, albo był jego termin i mama powiedziała w szyku zdania '' zupa ogorkowa'' a ja wykrzyczałam, że chcę tą zupę ( a nienawidziłam tego ochydztwa) a mama, dziecko, dostałaś okres? hehe ale ja nie wiedziałam i nie podejrzewałam 😞 bo wpadłam, nie planowałam i jestem młoda bardzo 😞 w czerwcu skończyłam dopiero 19 lat 😞 ale jakoś dam radę, bo mam wszystko i wszystkich dobrych ludzi przy sobie 🙂

a tak co do wagi, to ja przytyłam poki co 2 kg 🙂 chyba, bo od tyg. się nie ważyłam, ciąża bezobjawowa, tylko dużo jem i jestem wciąż głodna od samego początku, i w ogole:P

a Dzana, rośnie Ci już brzuszek?

• Mamusia
Tak już zaczyna być widać popołudniami 🙂, kiedy wiadomo zmęczona po pracy itp. Ale w autobusie jeszcze mi nie ustępują miejsca 😁 zatem chyba nie jest aż taki duży ten mój brzucholek. Ja na początku wymiotowałam dosyć mocno i miałam zerowy brak apetytu, teraz niby jest lepiej, ale waga nadal stoi w miejscu.
To fajnie, że masz dobre osoby wokół siebie, bo wiadomo stres itp, a tak masz wsparcie i będzie Ci łatwiej.

• Mamusia
Hmmm, powiem Ci szczerze, że tak się zdenerwowałam na USG kiedy lekarz nie mógł znaleźć kości nosowej, że jego długość uleciała mi gdzieś, ale jak wrócę z pracy sprawdzę i napiszę 🙂, z tego co mi się na szybko kojarzy coś koło 10 cm bo my z mężem długaśni jesteśmy (on ma 2 m wzrostu).

• Mamusia
Oki, jedno słowo jeden post :P
A co do Twojego pytania już odpowiadam nasz ludek w 6 tyg i 3 dniu miał 5,8 mm długości 🙂 słychać i widać było serduszko, i był maleńką kropeczką, natomiast w środę czyli 12 tydzień i 6 dzień miał 66,0mm (troszkę się pomyliłam).
Przezierność karkowa 1,5mm , kość nosowa obecna 🙂